Помјерила се граница тежине, пошто нема више толико фанатика који ће да скачу ко мајмуни по џојстику док не пређу сваку игру на "маниа" тежини, са једним животом, за пед до десет минута,... свезаних очију.
Ili su ljudi postale previše spojlovani sa igrama u kojem je normal težina novi easy mode, sa previše instrukcija, pojednostavljenja i debilnih uputa gdje treba da ideš. Današnja igračka publika je previše razmažena.
Prije su sve igre bile više manje teške, ali kad pogineš barem si znao da je samo tvoja greška, a ne skripte/baga/glitcha.
Sviđa mi se kod Donkey-a što nema izbora težine, igra je napravljena na jedan i samo jedan način. Velika težina se kompenzuje velikim brojem života koji ti daju. Sinoć sam izgubio 40 života na jednom nivo-u, ali eto, bilo je zasluženo
Pa prosjecnom igracu nije zanimljivo da mu je igra teska.. jer poseban igrac igra usput igrice i ne posvecuje im toliko vremena. Sto je donekle i normalno.
Iako je i meni npr Starcraft 2 koji sad igram prelagan na Normal mode, kontam da vecini (normalnih ) ljudi koji prvi put igraju i koji ne koriste key bindings npr.. nije toliko lako.
Nije bre kul uopste biti strucan u igrama (bar meni, iako jesam strucan)
-----------
Elem SC2 je bas fino odradjena igrica.. necu nikad dovoditi u pitanje ono sto pravi Blizzard
« Poslednja izmena: 08. Maj 2011, 12:19:33 od Slagvort »
Ok, da dobra poenta. Ali jednostavno nekako sam navikao (barem ja), na neki izazov u igrama. Naravno da treba da me opusti, ali ne trebaju me tretirat kao debila sa onolikim nepotrebnim hintovima kroz cjelu igru.
« Poslednja izmena: 08. Maj 2011, 12:21:09 od Dzuksi »
Slazem se da je Machinarium precenjen, ali igrica jeste zarazna i dobro je odradjena. I da, mracna je poprilicno, ponekad monotona. Master-u, ajde daj predlog neke, citiram, "puzzle point-and-click adventure game" koju smatras mnogo boljom od ove, jer iskreno ne poznajem uopste taj "zanr".
Moj omiljeni zanr. Runaway 1,2,3 je super igrica, pre koji nedelju je iz njihove kompanije izasla The Next Big Thing. Post Mortem, Still life 1, Syberia 1, 2, Black mirror 1,2,3, Lost Horizon, Alter Ego. Za sada toliko, ima mnogo lepih i interesantnih igrica.
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . . Spiros 'Vondas' Vondopoulos
»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«