Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 21:54:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 60
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpsko-Ruski odnosi  (Pročitano 101834 puta)
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 
08.03.2008 , MOSKVA-BEOGRAD
Izvor: PRESS
NOVA RUSKA PONUDA SRBIJI!

Moskva očekuje od naših vlasti da zvanično pozovu ruske trupe da dođu na Kosovo, ali i da se ruskim firmama obezbedi nesmetano poslovanje u Srbiji

POSLEDNJA  PONUDA... Putin i Medvedev traže od Srbije da definiše svoju politiku

Novi ruski predsednik Dmitrij Medvedev i Vladimir Putin poslaće krajem naredne nedelje pismo srpskim vlastima u kome će zatražiti da se Beograd izjasni o „zajedničkoj odbrani Kosova i Metohije", saznaje Press u ruskim diplomatskim krugovima. Zvanična Moskva, tvrde pouzdani izvori, očekuje od Srbije da što pre zvanično pozove ruske trupe da dođu u sastav KFOR-a na Kosovu, ali i da se ruskim firmama obezbedi nesmetano poslovanje u našoj zemlji.

- Rusija je spremna da na svaki način pomogne Srbiji. I politički, i diplomatski, i ekonomski, pa ako treba i vojno! Međutim, preduslov za tu našu pomoć jeste odluka vaših vlasti i jedinstven poziv upućen Moskvi - kaže sagovornik Pressa, inače visoko pozicionirani diplomata u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova. On napominje da je nelogično očekivati od Rusije da „brani Kosovo konkretnije i odlučnije od Srbije".

Dogovorite se

- Vi Srbi najpre morate sami među sobom da se dogovorite kako hoćete da branite Kosovo i šta mi tu možemo da učinimo za vas. Opet kažem, mi smo spremni da vam pomognemo na sve načine koji budu potrebni... - kaže sagovornik Pressa. Prema njegovim rečima, Rusija očekuje da Srbija otvori svoja vrata ruskim investitorima i firmama koji su zainteresovani da rade u našoj zemlji.

SRS za dogovor

Potpredsednik SRS-a Dragan Todorović kaže da u ovoj stranci nisu ništa čuli o inicijativi Rusa.

- Psihološki bi srpskom narodu značio povratak Rusa na Kosovo, ali oni bi bili meta šiptarskim teroristima. A, što se tiče davanja olakšica ruskim ulagačima, ako država oceni da joj je cilj politika približavanja Rusima, onda to treba i da učini - kaže Todorović.

- Očekujemo da srpske vlasti omoguće poslovanje našim poslovnim ljudima pod uslovima koji važe za vaše biznismene. Takođe, mislimo da bi ruski investitori mogli, uz vašu pomoć, da učestvuju i u privatizaciji kompanija u pokrajini Kosovo... Sve su to konkretne mere kojima se jača srpska pozicija, a jaka Srbija je naš strateški interes... - objašnjava naš sagovornik. Upitan o ruskom vojnom angažovanju na Kosmetu, on naglašava da ruska vojska, po Rezoluciji 1244, ima pravo da dođe u južnu srpsku pokrajinu.

- Mi smo spremni, imamo već razrađene detaljne planove da u najkraćem mogućem roku prebacimo naše vojnike u sastav KFOR-a na Kosovu. Prema našem planu, oni bi bili raspoređeni na severu Kosova, u Gračanici i ostalim sredinama u kojima većinski žive Srbi - precizira naš izvor, i ponavlja da je preduslov ruskog vojnog angažovanja poziv srpskih vlasti.

Vojni analitičar Zoran Dragišić kaže da mu nije jasno zašto Rusija očekuje poziv da se ruske trupe vrate na Kosovo.

- Ne isključujem mogućnost da je to neka diplomatska igra. Ali, zašto bi to Rusija radila? Mogu oni i bez našeg poziva da uđu u KFOR, tamo gde su već bili. Bilo bi jako lepo da nisu ni odlazili. Oni su čak pre izvesnog vremena imali poziv od SAD da se vrate na Kosovo, ali to nisu učinili. Ako hoće da se vrate - odlično, ali nešto ne verujem... - kaže Dragišić.

Poslanik i visoki funkcioner DSS-a Dragan Šormaz kaže da bi srpska vlast trebalo, ako treba, da uputi poziv Rusima da vrate trupe na Kosovo.

- Ali, pitanje je da li će to proći na Vladi u kojoj sede Tadićevi ministri. Meni se čini da su se oni već odrekli Kosova. Isto mi se čini i da su ti ministri stvarali sliku da su Srbiji samo potrebni investitori iz EU. Pa, ljudi moji, Hrvatska ima deset puta više ruskih investicija nego Srbija! - kaže Šormaz.

Poreske olakšice

Ekonomski analitičar Đorđe Đukić smatra da zahtev da se ruskim investitorima otvori srpsko tržište i daju olakšice kao i domaćim biznismenima Srbiji ne može da šteti.

- Svaka investicija je korisna. Naša zemlja vapi za kapitalom i otvaranjem radnih mesta. Rusi mogu da traže olakšice vezane za porez, unošenje i iznošenje kapitala i tržište nekretnina, kao i u bankarstvu. Možemo mi da pišemo zakone da olakšamo ruskim investitorima, ali njima ni sada nije problem da uđu na naše tržište, nego je problem to što je kod nas zemljište skuplje nego u Beču. Podsetiću vas da je guverner dao odobrenje da se Moskovskoj banci izda dozvola da uđe u Srbiju. A, ako planiraju da investiraju u srpske firme na Kosovu, to nikako ne može da nam šteti - kaže Đukić.
I. Zagorjuščenko - B. Bojić
IP sačuvana
social share
Citat
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.

Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
jel smem da komentarišem, a da ne budem izdajnik?

ovo nije loše jer nam diže cenu

smešno mi jedino što rusi od nas traže povlastice za poslovanje

sad dobija smisao ono što sam čuo neki dan, da ćemo biti blokirani (za ulazak u eu) dok rusi ne ulete ovamo, pa onda posle godinu dve, nastavljamo ka eu jer će se rusima (koji su malo kupovali po srbiji) to isplatiti
IP sačuvana
social share
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Budemo li se sad zeznuli i odbili Ruse,gotovi smo!

@Sillypuppie

Svi bi tražili povlastice ko god da je u pitanju,to ti je valjda jasno.Tvoje mišljenje da bi Rusi malo (par godina)švrljali po Srbiji pa zbrisali je neutemeljeno,naivno i dečije razmišljanje.Što se tiče tvog prvog pitanja...nisi izdajnik ne brini se! Smile
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 
jel smem da komentarišem, a da ne budem izdajnik?

ovo nije loše jer nam diže cenu

smešno mi jedino što rusi od nas traže povlastice za poslovanje

sad dobija smisao ono što sam čuo neki dan, da ćemo biti blokirani (za ulazak u eu) dok rusi ne ulete ovamo, pa onda posle godinu dve, nastavljamo ka eu jer će se rusima (koji su malo kupovali po srbiji) to isplatiti

Martine, posto nisi ni vredjao ni pljuvao po drzavi u kojoj zivis, sto je za pohvalu Smile.
Vec postavio, naizgled normalno pitanje, samo pojasni , koji ti je deo smesniji
Onaj, gde Rusi u osnovi postavljaju pitanje, "Sta su ciljevi same Srbije, ili bolje reci njenog rukovodstva"?
Nasa je sramota sto dolazimo u situaciju, da nas neko pita "Sta vi u stvari zelite"?! Smile
To je i sustina same teme
Da li Rusi mogu da se bore i zalazu sa Kosmet u Srbiji, ukoliko se Tadic, kao predsednik Srbije, odrice tog Kosmeta, zarad ulaska u EU  Smile

Ili ti je smesan onaj deo, gde se Rusi zalazu da imaju poreske olaksice...itd
Da li treba da te podsetim kako Srbija u Rusiju izvozi robu, koje i kakve olaksice ima Srbija, od te Rusije?  Smile
IP sačuvana
social share
Citat
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.

Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010

@Sillypuppie

Svi bi tražili povlastice ko god da je u pitanju,to ti je valjda jasno.Tvoje mišljenje da bi Rusi malo (par godina)švrljali po Srbiji pa zbrisali je neutemeljeno,naivno i dečije razmišljanje.Što se tiče tvog prvog pitanja...nisi izdajnik ne brini se! Smile

ne ne, ideja nije da zbrišu, nego da ostanu pa da imaju povalstice kad mi krenemo ka eu, slično nešto je izvedeno sa ukrajnom, Tavrida elektrik se preselila u ukrajnu iako je ruska firma da bi lakše radila u evropi, ne mora to da bude loše po nas kada bi doveli i neku proizvodnju.

Kažem, čuo pre neki dan u kafani, pa sad dobija smisao.

@maks

nemoj ti da me hvališ, plz
IP sačuvana
social share
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Meni nije jasno, na zastavi Šipnije je jedna zvezdica koja pripada Rusiji, oni imaju pravo da vrate svoj kontingent na Slatinu. Vlasti Srbije su bile neprijatno iznenađene kad su oni povukli svoj kontingent. Mislim da nije nikakav problem da se vrate. Samo je pitanje da li oni to očekuju da umesto u najači vojni savez na svetu NATO Srbija uđe u vrlo malo obećavajuću avanturu sa Rusima pa još i da im platimo više nego NATO-u.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 

@Sillypuppie

ne ne, ideja nije da zbrišu, nego da ostanu pa da imaju povalstice kad mi krenemo ka eu, slično nešto je izvedeno sa ukrajnom, Tavrida elektrik se preselila u ukrajnu iako je ruska firma da bi lakše radila u evropi, ne mora to da bude loše po nas kada bi doveli i neku proizvodnju.

@maks

Ja da te hvalim, daleko bilo  Smile
Samo konstatujem da nekada mozes i da napises post u kome ne vredjas drzavu i Ustav te drzave u kojoj zivis  Smile
Ali mogao bi i da pocnes da se koristis malo i Srpskim jezikom, valjda si ovladao njime!
Sta na hrvatskom znaci "plz" ?  Smile Smile
U stvari i ne moras da mi odgovoris, posto me hrvatski jezik i ne zanima  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Citat

Citat
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

@Sillypuppie

@maks

Mislim da zaista moramo da se njima obratimo za pomoć,to je moje mišljenje.Ne kažem da se bezrezervno kunem u Ruse,bio bih glup kad bih tako razmišljao,već doživljavam to kao svojevrsnu političku kalkulaciju.Okrećeš se onome ko ti pruža "nešto" i ko te neće baš do kraja...jer vezuju nas i neke druge stvari koje nikada ne bi našli na drugoj strani i koja druga strana ne oseća i ne razume.Mislim da je to rešenje,naravno,ko bi to u potpunosti mogao znati...prorok nisam,govorim po nekom osećaju i po koliko tolikom elementarnom poznavanju trenutne političko-ekonomske i duhovne pozadine današnje svetske scene.
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
ma ne kunem se ni ja u eu, al nam oni nude povlastice, pa mi zato čudno što rusi traže povlastice, naravno u svetlu prodaje nisa za 500 mil evra, ili ti nekoliko puta ispod cene.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ma ne kunem se ni ja u eu, al nam oni nude povlastice, pa mi zato čudno što rusi traže povlastice, naravno u svetlu prodaje nisa za 500 mil evra, ili ti nekoliko puta ispod cene.
I ovako smo već sve živo dali svima mogućim mnogo ispod cene.Jeb** ti,oprostite što psujem ali besan sam,ovu našu malecku državu.Svi nas g***kako stignu! Smile
« Poslednja izmena: 08. Mar 2008, 12:07:15 od bulajka »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 60
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 21:54:08
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.