Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 09:50:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 60
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpsko-Ruski odnosi  (Pročitano 101466 puta)
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 
Iskreno , trenutno nam nije saveznik ni jedna . Rusija radi to sto radi ne zato sto nam je saveznik ili zato sto nam zeli dobro , vec zato sto je u njenom interesu da odbrani principe medjunarodnog prava po ovom pitanju pre svega zbog problema sa secesionistickim republikama i oblastima na njenoj vlastitoj teritoriji . Mada , s druge strane , ovde je Rusija u situaciji u kojoj ne moze izgubiti : s jedne strane , ako odbrani nas stav , zacementirala je separatisticke ambicije pojedinih delova zemlje zauvek , s druge strane , ako zapadne zemlje naprave presedan sa Kosovom , iskoristice ga za pripajanje odcepljenih oblasti Gruzije . Rusija ne gubi nista .

Ja ne bi vezivao EU za ovu temu , da ti nisi u startu vezao temu za Kosovo . A posto je trenutno aktuelna ta misija , nas stav prema njoj , kao i stav Rusije ( da li ce ona shvatiti potpisivanje sporazuma kao nase priznanje Kosova i prestati da nam daje podrsku u UN ) , ja sam spomenuo i to .

Sto se Zivkovica tice , ne zanima ko daje neku ideju , vec da li je ona dobra ili ne . Ako Tomislav Nikolic da dobru ideju , podrzacu je , ako je da Kostunica , takodje . Jednostavno mi se ideja ucinila zgodnim diplomatskim manevrom u datom trenutku , u konkretnoj situaciji . Ovaj stav koji smo zauzeli nije nimalo fleksibilan , oduzima nam inicijativu i tera nas da pasivno posmatramo sta ce uraditi Albanci , EU i SAD bez mogucnosti da uradimo nista znacajno i da uticemo na bilo sta , osim na priznanje u UN .

Interesi Rusije i interesi Srbije se podudaraju oko pitanja Kosmeta.
To je meni dovoljno, da analogno tome u Rusiju gledam, ili da Rusiju apostrofiram, kao jedinog nam saveznika, u ovom trenutku

Ja jesam temu vezao za Kosovo, ali kroz Srpsko-Ruske, a ne odnose izmedju Srbije i EU
Da li postoje dodirne tacke, izmedju prethodno navedenih cinilaca.
Da, postoje, ali postoji i zaista bar desetak tema, gde je u osnovi pitanje da li treba potpisati taj sporazum, ili ne
Ukoliko bi ti sada naveo razloge, zasto sam ja licno protiv dolaska te, (moraces priznati, nelegitimne misije)..
Minimum njih desetoro bi uzelo ucesca u diskusiji oko potpisivanja, ili nepotpisivanja tog sporazuma.
I to bi vec otislo u sasvim drugom, pravcu.
Totalno suprotnom od, same osnove ove teme, a to su Srpsko-Ruski odnosi i nejedinstva kod nas kao naroda

Slazem se sa tobom, oko toga da je nebitno od koga potice, odredjena ideja, ukoliko je ona dobra
Samo, kada spomenu vec tog Zivkovica, nesto i ne mogu da se setim nekih njegovih, a dobrih ideja
Otuda i mala upadica sa moje strane, a vezano za Zivkovica, kod mog prethodnog odgovora tebi.
IP sačuvana
social share
Citat
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.

Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Ako se slazes da sam u pravu sto se tice pozicije Rusije , onda sam u pravu i da toj Rusiji odgovaraju obe situacije , sto znaci da ta ista Rusija moze vrlo lako da nas pusti niz vodu kad hoce ako proceni da je trenutni teritorijalni dobitak od proruskih otcepljenih oblasti Gruzije , Moldavije , itd veci od dobitka koji bi dobila podrskom Srbiji . Zato i kazem da nam ona u ovom trenutku nije saveznik , jer su veze preslabe i pozicija Rusije polako pocinje da postaje ucenjivacka . Zasto bi , ako su nepotvrdjene vesti tacne , onda ona svoju podrsku nama u Savetu bezbednosti UN vezivala za nase potpisivanje SSP ? I sta je sa konstantnim pricama o ucenama o boljem sagledavanju pozicija ruskih firmi u Srbiji ? Za sada su se nasi prilicno dobro branili od pritiska i uspeli da Rusi dobiju samo one poslove gde im je ponuda konkurentna , ako izuzmemo ovaj sporazum o gasovodu , gde smo ipak i mi prilicno dobro prosli gledajuci dugorocno . Ali , sta ce se desavati nadalje ? Nesto me ne greje sunce .

Zato i mislim da moramo da pronadjemo vise saveznika u vise zemalja sveta , ako zelimo stvarno da uradimo nesto . Rusi su jednostavno previse nepouzdani . I vise volim da se uzdam use i u svoje kljuse , nego u krilaticu nas i Rusa 300 miliona , ili nas i Amerikanaca 260 miliona , ili nas i Kineza 6 milijardi i jos koji promil preko . Da vidimo mi sta mozemo konkretno da uradimo na terenu , i sta ove nase obavestajne sluzbe zajedno sa diplomatijom mogu da urade . A vestina diplomatije je upravo da ono sto moze biti negativno za nas preupredi , ili preokrene u nasu korist ono sto na prvi pogled moze izgledati negativno . A obavestajni rad treba da omoguci da mi za sve negativne stvari po nas saznamo bar par meseci pre nego sto se dese , a da vecinu i sprecimo . Recimo , tako sto Evropa ne moze da se brine sta ce sa Kosovom i nama , vec da zatvara pozare na svom tlu . Ili , recimo , da Albanci pocnu dole da se kolju , jer im je neko zatvorio puteve finansiranja punih mesec dana sasecajuci akcije njihovih obavestajnih sluzbi i mafije po celoj Evropi u ofanzivi kakva do sada nije vidjena . Pa kako ce onda par meseci placati svoj kokus u americkom Kongresu , pa  koliko ce bez tog novca biti sigurna podrska nezavisnosti , itd . Plus akcija na terenu , priprema Srba da se dole odupru ukoliko dodje do pokusaja napada od strane Albanaca , priprema stvaranja potpuno nezavisnog sistema na severu Kosova i uslova za otcepljenje te teritorije od eventualno nezavisnog Kosova , itd . Mnogo toga zavisi od nas samih , i sve to sto od nas zavisi treba uraditi , i to juce , a ne danas ili sutra .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
Iskreno , trenutno nam nije saveznik ni jedna . Rusija radi to sto radi ne zato sto nam je saveznik ili zato sto nam zeli dobro , vec zato sto je u njenom interesu da odbrani principe medjunarodnog prava po ovom pitanju pre svega zbog problema sa secesionistickim republikama i oblastima na njenoj vlastitoj teritoriji . Mada , s druge strane , ovde je Rusija u situaciji u kojoj ne moze izgubiti : s jedne strane , ako odbrani nas stav , zacementirala je separatisticke ambicije pojedinih delova zemlje zauvek , s druge strane , ako zapadne zemlje naprave presedan sa Kosovom , iskoristice ga za pripajanje odcepljenih oblasti Gruzije . Rusija ne gubi nista .

Ja ne bi vezivao EU za ovu temu , da ti nisi u startu vezao temu za Kosovo . A posto je trenutno aktuelna ta misija , nas stav prema njoj , kao i stav Rusije ( da li ce ona shvatiti potpisivanje sporazuma kao nase priznanje Kosova i prestati da nam daje podrsku u UN ) , ja sam spomenuo i to .

Sto se Zivkovica tice , ne zanima ko daje neku ideju , vec da li je ona dobra ili ne . Ako Tomislav Nikolic da dobru ideju , podrzacu je , ako je da Kostunica , takodje . Jednostavno mi se ideja ucinila zgodnim diplomatskim manevrom u datom trenutku , u konkretnoj situaciji . Ovaj stav koji smo zauzeli nije nimalo fleksibilan , oduzima nam inicijativu i tera nas da pasivno posmatramo sta ce uraditi Albanci , EU i SAD bez mogucnosti da uradimo nista znacajno i da uticemo na bilo sta , osim na priznanje u UN .

Interesi Rusije i interesi Srbije se podudaraju oko pitanja Kosmeta.
To je meni dovoljno, da analogno tome u Rusiju gledam, ili da Rusiju apostrofiram, kao jedinog nam saveznika, u ovom trenutku

Ja jesam temu vezao za Kosovo, ali kroz Srpsko-Ruske, a ne odnose izmedju Srbije i EU
Da li postoje dodirne tacke, izmedju prethodno navedenih cinilaca.
Da, postoje, ali postoji i zaista bar desetak tema, gde je u osnovi pitanje da li treba potpisati taj sporazum, ili ne
Ukoliko bi ti sada naveo razloge, zasto sam ja licno protiv dolaska te, (moraces priznati, nelegitimne misije)..
Minimum njih desetoro bi uzelo ucesca u diskusiji oko potpisivanja, ili nepotpisivanja tog sporazuma.
I to bi vec otislo u sasvim drugom, pravcu.
Totalno suprotnom od, same osnove ove teme, a to su Srpsko-Ruski odnosi i nejedinstva kod nas kao naroda

Slazem se sa tobom, oko toga da je nebitno od koga potice, odredjena ideja, ukoliko je ona dobra
Samo, kada spomenu vec tog Zivkovica, nesto i ne mogu da se setim nekih njegovih, a dobrih ideja
Otuda i mala upadica sa moje strane, a vezano za Zivkovica, kod mog prethodnog odgovora tebi.

aj samo jedno pitanje, 1999 su interesi rusije bili valjda slični kao i koju godinu kasnije, uzimam da su ozbilojna zemlja i da im se interesi ne menjaju tako brzo. Zašto su zažmurili 1999? I šta ti garantuje da neće i sutra zažmureti?
IP sačuvana
social share
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
LAVROV: NISAM OPTIMISTA

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je juče da nije optimista po pitanju sednice SB UN o Kosovu.

- Ne osećam veliki optimizam u vezi sa sednicom - rekao je Lavrov novinarima posle sastanka „trojke" EU i Rusije na Brdu kod Kranja, u Sloveniji.

- Rusija ne pribegava nikakvim kaznenim merama ni protiv koga - rekao je Lavrov na pitanje novinara da li će preduzeti kaznene mere u slučaju proglašenja nezavisnosti srpske pokrajine.

Press
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Meni se cini da ce sve ostati na pocetnim pozicijama,Kosovo ce proglasiti nezavisnost,veliki boroj drzava ce ga priznati,Srbia i Rusija ce odbaciti proglasenje nezavisnosti,Kosovo nece imati stolicu u UN-u,zapecatice se pozicije i tako ce biti narednih 50 god.
A nasa Srbija ce i dalje umjesto ubrzanog puta u ekonomski oporavak i razvoj biti sputana i rastrzana borbom za dokazivanje suverenosti na svakoj stopi svoje zemlje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 
OBA DOMA RUSKOG PARLAMENTA USVOJIĆE SPECIJALNU REZOLUCIJU

POLITIKA - SVET I MI - Četvrtak, Februar 14, 2008 10:25 
Oba doma ruskog parlamenta usvojiće specijalnu rezoluciju dan nakon što eventualno bude jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i Metohije, izjavio je danas predsednik ruske Dume Boris Grizlov.

Grizlov nije želeo da govori o detaljima rezolucije, ali je rekao da bi taj dokument bio 'prilično konkretan i određen', prenosi Itar-Tas.

Inicijativu za pripremu rezolucije juče je podneo potpredsednik Dume, lider Liberalno-demokratske partije i kandidat na predsedničkim izborima 2. marta Vladimir Žirinovski.

Grizlov je rekao da će spoljnopolitički odbor ruske Dume pripremiti rezoluciju u vezi sa opasnom situacijom oko Kosova i mogućim priznanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Pokrajine.

................................................................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................................................................

PUTIN: PRIZNAVANJE KOSOVA
NEMORALNO I PROTIVPRAVNO

POLITIKA - SVET I MI - Četvrtak, Februar 14, 2008 12:22 
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je podrška nezavisnosti srpske pokrajine Kosovo 'nemoralna' i 'protivpravna' i da je 'laž' da je reč o jedinstvenom slučaju.

Na godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi, on je kazao da je teritorijalna celovitost država utvrđena osnovnim dokumentima iz oblasti međunarodnog prava, da postoji rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN koja govori o teritorijalnoj celovitosti Srbije, i da sve članice UN treba da poštuju ta rešenja.

'Skoro 40 godina postoji nezavisna republika Severni Kipar. Zašto je ne priznajete, zar vas Evropljane nije sramota da sa takvim, dvostrukim standardima prilazite prema istim pitanjima u raznim delovima sveta', zapitao je Putin odgovarajući na pitanje nemačke novinarke kako će se Rusija poneti u Savetu bezbednosti UN, kada je reč o Kosovu.

On je podsetio da Abhazija, Južna Osetija i Pridnjestrovlje postoje kao nezavisne države. 'Nama sve vreme govore da je Kosovo poseban slučaj. To je sve laž, nema nikakvog posebnog slučaja, i to svi znaju. Sve je isto, etnički konflikt, zločini sa obe strane, de fakto potpuna nezavisnost', kazao je Putin.

On je naglasio da je neophodno izraditi jedinstven prilaz, zašta se Rusija zalaže, kako ne bi bio podržavan separatizam. Putin je naveo da i u Španiji ljudi ne žele da žive u jednoj državi i zapitao zašto onda ne 'podrže ljude i tamo', kao i Severnu Irsku u odnosu na Veliku Britaniju.

'Ako se budemo tako ponašali da opslužujemo političke interese pojedinih država, biće razrušeno međunarodno pravo', kazao je ruski predsednik. 'Naravno da ćemo postaviti to pitanje u Savetu bezbednosti UN', naglasio je Putin.
« Poslednja izmena: 14. Feb 2008, 13:41:26 od Maks 78 »
IP sačuvana
social share
Citat
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.

Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 
RUSIJA PRETI EU ZBOG KOSOVA!

Predsednik Vladimir Putin poručio da će zemlje EU koje priznaju nezavisnost Kosmeta imati velikih problema s Rusijom!

PORUKA ZAPADU... Ruski predsednik Vladimir Putin neće da odustane od odbrane Srbije i Kosmeta

Najviši ruski funkcioneri još jednom su upozorili sve države EU da bi jednostrano proglašenje i priznanje nezavisnosti Kosova moglo izazvati nesagledive posledice u svetskim razmerama! Ruski predsednik Vladimir Putin diplomatskim putem je, kako saznajemo, poručio liderima zemalja EU da će svi oni koji priznaju Kosovo imati velikih problema s njegovom zemljom.

LAVROV: NISAM OPTIMISTA

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je juče da nije optimista po pitanju sednice SB UN o Kosovu.

- Ne osećam veliki optimizam u vezi sa sednicom - rekao je Lavrov novinarima posle sastanka „trojke" EU i Rusije na Brdu kod Kranja, u Sloveniji.

- Rusija ne pribegava nikakvim kaznenim merama ni protiv koga - rekao je Lavrov na pitanje novinara da li će preduzeti kaznene mere u slučaju proglašenja nezavisnosti srpske pokrajine.

- Predsednik je liderima EU jasno stavio do znanja da će priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosmeta Rusija shvatiti kao direktni akt neprijateljstva. Svi oni koji nameravaju da priznaju Kosovo moraju sada debelo da razmisle i da se preračunaju. Mi, jednostavno, moramo braniti međunarodno pravo na kome počiva čitav svetski poredak... - kaže pouzdani diplomatski izvor Pressa.

Čižov: A Bosna?

Ambasador Rusije u Evropskoj uniji Vladimir Čižov u intervjuu austrijskom dnevniku „Prese" upozorava da će zemlje koje budu priznale nezavisno Kosovo vrlo brzo osetiti negativne posledice u odnosu s Rusijom, ali nije želeo da kaže koje su to posledice. Na pitanje da li očekuje da bi posle Kosova nezavisnost mogle da proglase i druge pokrajine širom sveta, pa i u bivšem Sovjetskom Savezu, Čižov je odgovorio da će toga „definitivno biti".

- I posle Kosova može da bude posledica, u Bosni i Hercegovini, u Makedoniji i na drugim mestima. Ovo ne mora da bude poslednji čin balkanske drame, a stručnjaci su izbrojali više od 200 sličnih primera u svetu. Treba li da pomenem i Belgiju, Škotsku, Zapadnu Saharu, Abhaziju? Očekujem da će doći do široke destabilizacije u čitavom regionu, ali i u čitavom svetu - rekao je Čižov. On je ponovio stav Moskve da bi upućivanje misije EU na Kosovo bilo prihvatljivo samo ukoliko bi počivalo na odluci Saveta bezbednosti UN.

GRIZLOV: SPREMA SE OŠTRA REAKCIJA DUME

Predsednik ruske Državne dume Boris Grizlov najavio je da će taj dom najverovatnije sutra usvojiti posebnu izjavu o Kosovu. Na sednici Dume on je kazao da u vezi sa „opasnom situacijom" oko Kosova, povezanom s mogućim priznanjem nezavisnosti pokrajine, Komitet za međunarodne poslove već priprema odgovarajuću izjavu.

Lider Liberalno-demokratske partije Vladimir Žirinovski kazao je na sednici da je „Kosovo prevrat u međunarodnom pravu, presedan koji će biti praćen u celom 21. veku da bi se usitnile sve velike i male države". On je kazao da Duma mora brzo na to da reaguje i da izrazi „solidarnost poslanicima Skupštine Srbije i još jednom izrazi svoju poziciju".

- U slučaju protivpravnog proglašenja nezavisnosti Kosova, Duma će reagovati veoma oštro - izjavio je Itar-tasu zamenik predsednika Komiteta za međunarodne poslove Leonid Sluckij.

- Šta će se dogoditi ako EU preuzme delove misije UN, a Beograd to ne prizna i ne želi da ima kontakte sa misijom EU? Šta će se, molim vas, dogoditi ako Srbija obustavi isporuku struje Kosovu?! - zapitao je Čižov.

Izjavu Čizova diplomatski izvori Pressa tumače kao znak čvrste rešenosti Rusije da demonstrira svoju ekonomsku, političku, energetsku, pa i bezbednosnu moć.

- Ne bi trebalo da nas čudi i ako Rusija u slučaju Kosova bude demonstrirala svoju moć i politički uticaj u svetu i na štetu svoje ekonomije i gasne politike - procenjuju izvori Pressa.

Nenad Popović, funkcioner Vlade Srbije, šef Ekonomskog tima za Kosmet, koji je u DSS-u zadužen za odnose s Rusijom, ocenjuje za Press da najave ruskih državnika nisu prazne priče. On kaže da su sve to jasna upozorenja da ova svetska velesila ne može imati isti tretman prema državama koje poštuju međunarodno pravo i prema onima koje ga krše, ne poštujući teritorijalni integritet i suverenitet drugih država.

- Oni koji budu priznali jednostranu nezavisnost Kosova, po mojoj proceni, mogu da računaju na negativne konsekvence u odnosima s Rusijom na dva koloseka: na političko-diplomatskom, ali i na ekonomskom. U političkom smislu mogu se otvoriti mnoga pitanja slična Kosovu, i to na primerima u kojima je Rusija vrlo uticajna - navodi Popović. Prema njegovim rečima, zemlje koje priznaju Kosovo mogu osetiti vrlo bolne posledice, ali isključivo one koje nisu na štetu ruskih ekonomskih interesa.

Brani nas 84 % Rusa

- Svi znamo da je Rusija potpuno ekonomski nezavisna u odnosu na EU, ali da mnoge države u ekonomskom i energetskom smislu zavise od nje. Pojedine države iz EU imaju privilegije u trgovinskim odnosima s Rusijom i mislim da bi mogle da ostanu bez tih povlastica, a takođe mislim da bi kriterijumi za investitore iz tih zemalja bili pooštreni, odnosno da ne bi svako mogao tek tako da investira u Rusiju. On podseća da je Rusija energetski lider i da mnogi u Evropi moraju da se zamisle pred tom činjenicom.

- Prema poslednjim istraživanjima, u Rusiji čak 84 odsto građana snažno podržava politiku predsednika Putina i vlade u vezi s Kosovom i Srbijom. Zato i verujem da će i zbog unutrašnje politike i rejtinga Rusija zadržati ovaj čvrst i principijelan stav - zaključuje Nenad Popović.

NE ISKLJUČUJEM NASILJE

BEČ - Ambasador Rusije u EU Vladimir Čižov najavio je juče da će biti negativnih posledica kada je reč o odnosima Moskve sa zemljama koje priznaju nezavisnost Kosova.
- To se pre svega tiče EU, koja nema konsenzus o ovom pitanju. Naravno, bilo bi negativnih efekata po one zemlje koje priznaju Kosovo. Koje, to ne želim da kažem - rekao je Čižov u intervjuu za bečki dnevnik Prese, odgovarajući na pitanje kako bi priznavanje Kosova od većine članica EU uticalo na odnos Rusije i Unije.
Kada je reč o očekivanjima posle proglašenja nezavisnosti Kosova, Čižov je podvukao da će, ako se to dogodi, doći do široke destabilizacije u regionu.
- Reakcija na srpskoj strani može se predvideti i izvesno je da preostalih 100.000 Srba na Kosovu to neće priznati. Nasilje se ne može isključiti - smatra ruski diplomata.
« Poslednja izmena: 14. Feb 2008, 20:36:36 od Maks 78 »
IP sačuvana
social share
Citat

Citat
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 
Ako se slazes da sam u pravu sto se tice pozicije Rusije , onda sam u pravu i da toj Rusiji odgovaraju obe situacije , sto znaci da ta ista Rusija moze vrlo lako da nas pusti niz vodu kad hoce ako proceni da je trenutni teritorijalni dobitak od proruskih otcepljenih oblasti Gruzije , Moldavije , itd veci od dobitka koji bi dobila podrskom Srbiji . Zato i kazem da nam ona u ovom trenutku nije saveznik , jer su veze preslabe i pozicija Rusije polako pocinje da postaje ucenjivacka . Zasto bi , ako su nepotvrdjene vesti tacne , onda ona svoju podrsku nama u Savetu bezbednosti UN vezivala za nase potpisivanje SSP ? I sta je sa konstantnim pricama o ucenama o boljem sagledavanju pozicija ruskih firmi u Srbiji ? Za sada su se nasi prilicno dobro branili od pritiska i uspeli da Rusi dobiju samo one poslove gde im je ponuda konkurentna , ako izuzmemo ovaj sporazum o gasovodu , gde smo ipak i mi prilicno dobro prosli gledajuci dugorocno . Ali , sta ce se desavati nadalje ? Nesto me ne greje sunce .

Zato i mislim da moramo da pronadjemo vise saveznika u vise zemalja sveta , ako zelimo stvarno da uradimo nesto . Rusi su jednostavno previse nepouzdani . I vise volim da se uzdam use i u svoje kljuse , nego u krilaticu nas i Rusa 300 miliona , ili nas i Amerikanaca 260 miliona , ili nas i Kineza 6 milijardi i jos koji promil preko . Da vidimo mi sta mozemo konkretno da uradimo na terenu , i sta ove nase obavestajne sluzbe zajedno sa diplomatijom mogu da urade . A vestina diplomatije je upravo da ono sto moze biti negativno za nas preupredi , ili preokrene u nasu korist ono sto na prvi pogled moze izgledati negativno . A obavestajni rad treba da omoguci da mi za sve negativne stvari po nas saznamo bar par meseci pre nego sto se dese , a da vecinu i sprecimo . Recimo , tako sto Evropa ne moze da se brine sta ce sa Kosovom i nama , vec da zatvara pozare na svom tlu . Ili , recimo , da Albanci pocnu dole da se kolju , jer im je neko zatvorio puteve finansiranja punih mesec dana sasecajuci akcije njihovih obavestajnih sluzbi i mafije po celoj Evropi u ofanzivi kakva do sada nije vidjena . Pa kako ce onda par meseci placati svoj kokus u americkom Kongresu , pa  koliko ce bez tog novca biti sigurna podrska nezavisnosti , itd . Plus akcija na terenu , priprema Srba da se dole odupru ukoliko dodje do pokusaja napada od strane Albanaca , priprema stvaranja potpuno nezavisnog sistema na severu Kosova i uslova za otcepljenje te teritorije od eventualno nezavisnog Kosova , itd . Mnogo toga zavisi od nas samih , i sve to sto od nas zavisi treba uraditi , i to juce , a ne danas ili sutra .

Ukoliko proanaliziras zadnji tvoj komentar, sa tvojim prethodnim komentarima, primetices, da u sustini ponavljas jedno te isto.
U globalu ti izrazavas sumnju u to da ce Rusi ostati dosledni u podrsci Srbiji, u podrsci koju trenutno imamo
Koliko sam te shvatio, ti tu podrsku danas, ne osporavas.
E, sada ...
Zbog razlicitog tumacenja odrecenih istorijskih dogadjaja, zbog tvog pogleda na interese, kako Rusije, tako i drugih drzava...
Ti smatras da postoji mogucnost da nam Rusi, uskrate tu podrsku.

I to je ok, sto se mene tice
Dakle, glupo mi je da se ponavljam iz poruke u poruku.
To je tvoj stav, tvoje glediste
I ja to postujem.
Sada, priznaces, odgovor na tvoje sumnje, dace  vreme, odnosno dani koji su pred nama.
 I to sam ti cini mi se vec i napisao u jednoj od prethodnih poruka

Slazem se da treba da nadjemo vise saveznika u svetu
I tu nije nista sporno!

Samo se zamislih nad podatkom da nas u Rusiji podrzava 84% Rusa!!!
I koji je tvoj odgovor, na pitanje
Da li Rusi mogu biti veci Srbi od Srba?  Smile

Ne plasim se ja toliko, ne sumnjam toliko u Rusku podrsku.
Koliko izrazavam sumnju u pojedine politicare, koji su danas na vlasti.
IP sačuvana
social share
Citat

Citat
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Ja znam za situacije u istoriji kada nas je podrzavalo i svih 100% rusa , sa cak neposrednom podrskom i dobrovoljackim jedinicama na terenu i to potpuno opremljenim u Rusiji , pa nas je vlada Rusije bez obzira na to pustila niz vodu . Ali , kao sto si rekao , sta ce biti pokazace vreme .

Nemoj pogresno da me shvatis , ja molim Boga da si ti u pravu , a da su moje sumnje neopravdane , ali svo dosadasnje istorijsko iskustvo mi govori tako . Uz to , najgori scenario bi bio kada bi se ovaj nas i albanski sukob pretvorio u medjusobnu borbu Amerike i Rusije do poslednjeg Srbina i Albanca . A o tome se prica jos od 1999.-te , posebno u nasim vojnim krugovima .

Zato ti i kazem , ne volim da se u bilo cemu uzdam u drugog , vise volim da sam kontrolisem situaciju i da sam budem gospodar svoje sudbine . Imamo mi jos mnogo poteza koje mozemo da odigramo nezavisno od pozicije i stava Rusije kojima mozemo da ovaj problem resimo . Dosta smo imali pasivan stav i cekali da odgovaramo na ono sto EU ili Amerikanci rade i vadimo trnje iz p.... Vreme je da zauzmemo aktivan pristup . Nema nezavisnog Kosova bez finansija , nema kokusa u Americi bez para , bez para nema podrske nezavisnosti Kosova u Kongresu , bez para nema finansiranja drzave na Kosmetu . Vreme je da nase sluzbe bezbednosti zarade platu koju primaju . Vreme je i da nasa diplomatija preuzme jos aktivniji pristup . Vreme je i da na samom severu Kosova preduzmemo sto aktivniji pristup u onoj meri u kojoj nam to KFOR i Umnik dozvoljavaju . Pretvorimo sever Kosova u najbolju zonu za zivot na Kosovu , pokazimo sta drzava Srbija od Kosova moze da napravi , pa ce mo videti da li se vise isplati Albancu nezavisno , ali kriminalizovano i bedno Kosovo , ili Kosovo u Srbiji . Isto tako , povezimo se sa Albancima koji su na Kosovu starosedeoci , jer i oni imaju od Albanaca doseljenih iz Albanije vise problema nego nasi Srbi dole , povezimo se sa njima , obezbedimo njihovu podrsku .

Isto ima mnogo toga sto moze da se uradi i u EU , i sa EU , ali ovde za to nije ni vreme ni mesto da se razgovara .

To je nesto konkretno sta mozemo da uradimo bez ikakve pomoci Rusije . A sta dodje od nje , dobro je doslo .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 
Ja znam za situacije u istoriji kada nas je podrzavalo i svih 100% rusa , sa cak neposrednom podrskom i dobrovoljackim jedinicama na terenu i to potpuno opremljenim u Rusiji , pa nas je vlada Rusije bez obzira na to pustila niz vodu . Ali , kao sto si rekao , sta ce biti pokazace vreme .

Nemoj pogresno da me shvatis , ja molim Boga da si ti u pravu , a da su moje sumnje neopravdane , ali svo dosadasnje istorijsko iskustvo mi govori tako . Uz to , najgori scenario bi bio kada bi se ovaj nas i albanski sukob pretvorio u medjusobnu borbu Amerike i Rusije do poslednjeg Srbina i Albanca . A o tome se prica jos od 1999.-te , posebno u nasim vojnim krugovima .

Zato ti i kazem , ne volim da se u bilo cemu uzdam u drugog , vise volim da sam kontrolisem situaciju i da sam budem gospodar svoje sudbine . Imamo mi jos mnogo poteza koje mozemo da odigramo nezavisno od pozicije i stava Rusije kojima mozemo da ovaj problem resimo . Dosta smo imali pasivan stav i cekali da odgovaramo na ono sto EU ili Amerikanci rade i vadimo trnje iz p.... Vreme je da zauzmemo aktivan pristup . Nema nezavisnog Kosova bez finansija , nema kokusa u Americi bez para , bez para nema podrske nezavisnosti Kosova u Kongresu , bez para nema finansiranja drzave na Kosmetu . Vreme je da nase sluzbe bezbednosti zarade platu koju primaju . Vreme je i da nasa diplomatija preuzme jos aktivniji pristup . Vreme je i da na samom severu Kosova preduzmemo sto aktivniji pristup u onoj meri u kojoj nam to KFOR i Umnik dozvoljavaju . Pretvorimo sever Kosova u najbolju zonu za zivot na Kosovu , pokazimo sta drzava Srbija od Kosova moze da napravi , pa ce mo videti da li se vise isplati Albancu nezavisno , ali kriminalizovano i bedno Kosovo , ili Kosovo u Srbiji . Isto tako , povezimo se sa Albancima koji su na Kosovu starosedeoci , jer i oni imaju od Albanaca doseljenih iz Albanije vise problema nego nasi Srbi dole , povezimo se sa njima , obezbedimo njihovu podrsku .

Isto ima mnogo toga sto moze da se uradi i u EU , i sa EU , ali ovde za to nije ni vreme ni mesto da se razgovara .

To je nesto konkretno sta mozemo da uradimo bez ikakve pomoci Rusije . A sta dodje od nje , dobro je doslo .

Slazem se sa vecinom prethodno napisanog
I ujedno izrazavam zaljenje, zato sto do tog, aktivnijeg pristupa nije doslo, ni do danasnjih dana.
IP sačuvana
social share
Citat

Citat
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 60
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 09:50:54
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.