Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 22:35:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 60
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpsko-Ruski odnosi  (Pročitano 101932 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
Ruski prijateljski vojnici su bili na kosovu, i nisu uspeli da sacuvaju ni sebe, nego su , nakon dva metka ispaljena iznad njihovih glava, spakovali pinkle, i zapalili za Moskvu......u stilu, "bas ih zabole, za zastitu homogene srpske sredine"

Вођење квалитетне дискусије са тобом постаје све теже...
Опасно се приближаваш главићу што се тога тиче... Све саме провокације и скретања са теме!

IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Citat
То значи да би хомогену српску средину могло сасвим једноставно да покрију 2000 руских пријатељских војника...

Ruski prijateljski vojnici su bili na kosovu, i nisu uspeli da sacuvaju ni sebe, nego su , nakon dva metka ispaljena iznad njihovih glava, spakovali pinkle, i zapalili za Moskvu......u stilu, "bas ih zabole, za zastitu homogene srpske sredine"
ne lupetaj...bili su na Kosovu,kao i u Beogradu.takodje su i prvi obezbedili sa Srbima Slatinu,i nisu dali smrdljivim Englezima da ga preuzumu,te su im posle dali samo deo...
i sem toga,svakako su vise ucinili nego ameri,koji su se lepo uvalili u one kampove na jugu i sada lepo uzivaju sa drugovima siptarcinama,dok vezbaju na srpskim rusevinama...zato me mani tog pljuvanja jednog od retkih naroda koji je nam je ikada i makar i malo pomogao...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 
Ali se ti i pojedini drugi na drugoj temi foruma zalazete da se ta ekonomska saradnja ne produbljuje , trazite smanjenje nivoa diplomatskih odnosa , sto automatski sprecava normalnu ekonomsku saradnju i usporava dalje investicije , trazite nepotpisivanje SSP-a i drugih sporazuma dokle se EU deklarativno ne izjasni o Kosovu unutar Srbije , mada vam to nista ne znaci za SSP jer se u njemu spominje 1244 , a omogucava nam brzi ekonomski napredak . Pogotovu ako se usvoji ovo sto Rusi ispod zita traze , tek onda necemo moci da ponudimo ravnopravne uslove za sve i investitori iz drugih zemalja nece hteti da investiraju jer nemaju ravnopravne uslove poslovanja . A sve to bez konkretnih medjudrzavnih sporazuma sa Rusijom koji preciziraju medjusobne obaveze i garantuju nam da ce mo dobiti ono sto nam deklarativno obecavaju . Na jednoj strani konkretne stvari kojih se odricemo , i to po mom misljenju bespotrebno , na drugoj strani nejasna obecanja bez konkretnog pokrica i zastite za nas . Bez ikakvih papira . A njima je vaznije da se vrate na Balkan , posle gubitka Bugarske koju su oni stvorili i cije su interese protezirali na nas racun kroz istoriju , nego nama da nas podrze vise od ovoga sto rade sada . Jer , nama realno trenutno vise i ne treba ako budemo vodili pametnu politiku vodjenu cisto nasm interesima , a ne osecanjima .

Moram ti odati priznanje, ne samo na zavidnoj inteligenciji, vec i na zavidnoj umesnosti, da prelazis sa teme na temu ! Smile
Prvo smo poceli , time sto sam , na postavljeno ti pitanje "Zasto nam Rusi ne pomognu", pokusao da ti pruzim deo odgovora, kroz jedan zanimljivi clanak, gde se u osnovi moze doci i to pitanja ili konstatacije sa samog pocetka teme. A, to je da li Rusi, mogu biti veci Srbi od samih Srba

Ti si iz tebi znanih razloga, preskocio taj deo clanka i presao na teme, koje se ticu ekonomskih odnosa, izmedju nas i Rusije, tj prikrivenih ciljeva i pravih razloga, zasto nam po tebi Rusija pomaze
Doduse, nisam primetio ni u jednom tvom komentaru, da ti potenciras bilo kakvu pomoc od strane te Rusije, ali potenciras ekonomske razloge , pomoci istih

Sa ekomoskih odnosa, ugovora bilateralnih sporazuma izmedju Srbije i Rusije, dosli smo do odnosa koji vladaju izmedju Kine, Tajvana i Amerike
Nakon diskusije o istima, dosli smo do prekida diplomatskih odnosa, odnosno povlacenja ambasadora  Smile

-Ne mozes se uvek voditi pragmaticnim sagledavanjem stvari, a potpuno iskljuciti osecaje
Postavlja se pitanje, sta su to pragmaticni razlozi
Jer ukoliko bi gledali sa nekog kratkotrajnog interesa, iskljucivsi osecaje, onda i mozemo govoriti, kao Dinkic recimo i spominjati prekid otplate Kosmetskog duga
Taj primer mi se nekako sam po sebi nametnuo
Ukoliko posmatramo iz pragmaticnih razloga, ili iz pragmaticnog ugla, onda mozemo i reci, "sta ce nam teritorija sa Siptarima na njoj, idemo mi ka EU, ka boljim platama, vizama ..."
Cak i tako posmatrajuci, pitanje je koliko je to pragmaticno, ili materijalisticki gledano isplativo, imajuci u vidu, da se procenjuje da prirodna bogatsva, koja se nalaze na toj teritoriji, gde danas zive ti siptari. Premasuju vise stotina milijardi eura!!!
To je sto se tice pragmaticnog sagledavanja stvari
-Kada je rec o emocijama
Ne postoji covek bez emocija. niko nije kao robot, koji moze sebi dozvoliti, da iskljuci emocije
Pritom, to je po meni prilicno kontraproduktivno
Jer samo covek koga izmedju ostalog i emocije vode, covek koji u sebi ima osecaj pripadnosti nekom narodu, covek koji u sebi gaji odrecene emocije, prema drzavi u kojoj zivi, samo taj covek, moze iskreno i na kraju krajeva i pragmaticno da vodi zemlju, ka boljem sutra!!!

-Ja sam recimo rodjen u Prizrenu i vecinu svog zivota sam proveo tamo
Ali veruj mi da to nije prevashodni razlog zastos e ja nikada ne bi mogao pomiriti sa pokusajima otcepljanja Kosmeta od matice Srbije
Meni licno je podjednako drag bilo koji deo Srbije i iste osecaje gajim i kada je rec o centralnoj Srbiji, gde sam trenutno i kada je rec o Republici Srpskoj i kada je rec o okupranoj SAO Krajini
Nikada se ne bi mogao postaviti u situaciju, gde bi se pod okriljem "pragmaticnosti" mogao zalagati za bilo sta , ukoliko bi to podrazumevao od mene da se trebam svesno odreknuti, bilo kog dela Srbije

-Nemoj me pogresno razumeti
Zaista ne bi voleo da me shvatis pogresno, pa da mozda protumacis da ja tebi negiram ljubav prema Srbiji, ili da zelim reci da ti manje volis Srbiju od mene ili od bilo koga
Zato cu ti i jasno napisati, da ja zaista smatram da ti imas zaista najiskrenije zelis Srbiji sve najbolje
Svaki tvoj komentar i posmatram iz tog ugla
Kao zaista inteligentnog, cini mi se vrsnjaka, jer ako se ne varam , cini mi se da smo tu negde, sto bi se reklo, generacija
Ono sto mo nikako nije jasno i oko cega se svo vreme sporimo, jeste po meni jedna bitna cinjenica
A, to je:
Ne postoji dilema da li treba "Srbija sa Kosmetom", ili "Srbija bez Kosmeta", da ide ka Evropskoj Uniji
Puna istina oko toga, po meni je da Srbiju u Evropskoj uniji ne zele sa Kosmetom
A, s obzirom da se svi vazniji politicari (ako nista vise do deklarativno) slazu oko toga da li Srbija treba da ide ka Uniji sa ili bez dela teritorije. Po meni je pred nama u principu i jedna , lazna dilema
Dakle po meni, prica i "Kosovo i EU" je lazna prica, prica koja u osnovi nema uporista u istini, pogotovu, kada nam to i zvanicnici iz te iste Evropske unije, jasno porucuju. Samo sto to neki politicari, ne zele da vide, ili se prave da ne vide
Kako drugacije protumaciti izjavu, koja je ujdno i reakcija na stavove Tadica, "da treba ici ka EU, kako bi iz te same Eu, blokirali ulazak Kosmeta u nju
Na stranu sto se time i konkretno, samom tom izjavom Tadic, zalaze za ulazak Srbije u EU, bez Kosmeta
Odgovor iz EU, je stigao u formi izjave predsedavajuceg te Unije, koji izjavi "Da bi se sve zemlje zapadnog Balkana trebalo obavezati, da nece blokirati ulazak svojih suseda u Uniju"
Zaista mi nije jasno tvoje zalaganje za nastavak integracija ka EU, bez obzira na to sto taEU je bila jedinstvena u odluci oko slanja nelegitimne misije na Kosmet, misije ciji je jedini cilj, da se implementira plan samih siptara i jednog im od mentora Ahtisarija, kojim treba da se zaokruzi, stvaranje jos jedne Siptarske drzave na tlu Balkana i to na teritoriji Srbije
Zar sam potpis na sporazum sa tom EU, nije u neku ruku i aminovanje dolaska te misije?
Da li treba da se zavaravamo i spominjemo, stav u tom sporazumu koji se poziva na rezoluciju 1244,a oni su slobodnim tumacenjem iste te rezolucije i poslali tu misiju, na Kosmet
Ima zaista pregrst razloga zasto ne treba Srbija da u slucaju tog sporazuma, svesno se odrekne dela svoje teritorije
Ono sto meni donekle nije jasno, jeste , sta tebe navodi na to, da ti po meni ne sagledas okolnosti, ne pragmaticno, ili emocijalno, vec realno
Da li je to stav Tadica koji prica i EU i Kosmet", pa mu ti verujes, ili sta vec?
Ja sam clan SRS-a, jos od 96 godine, ali nikada bez obzira na to sto u sebi posmatram iskrenog Radikala, ne bi iskljucivo pratio stavove stranke
U ovom konkretnom slucaju da je stav Radikala, drugaciji, negoli sto jeste, veruj mi da bi, bez obzira sto sam skoro pola svog zivota uz stranku, ne da je ne bi pratio u tom drugacijem stavu, vec bi se i izclanio iz iste!

Jedini, koji su ovom trenutku stali uz nas su upravo ti Rusi i ja njihovu pomoc cenim i nadam se da ce u buducnosti doci do jos blizih odnosa izmedju Srbije i Rusije
Da li bi voleo da smo na istim, ili slicnim talasnim duzinama, sa EU?
Da, voleo bi, ali smatram da nije Srbija ta koja je krivac, sto to nije slucaj!
IP sačuvana
social share
Citat
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.

Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

hehe

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 98
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
SonyEricsson K800i
E je....bali nas Rusi. Pa dobro bre kada ce se ovaj narod opametiti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
da,da...jebali nas,a pomocu njih smo i stekli nezavisnost...
a vidim,ameri nas nisu jebali...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Maks , primer Kine i Amerike vezano za Tajvan je trebao da ti kaze sve , ali ti nikako da shvatis . To ti pokazuje da nikakve veze nema misija Euleksa na Kosovu sa SSP-om dokle god SSP priznaje rezoluciju 1244 . Mi komotno mozemo da je potpisemo i blokiramo dozvolu za Euleks u UN pozivajuci se na tu istu rezoluciju 1244 , a bez dozvole UN ta misija na Kosovu moze samo da sedi i da ceka i trosi pare dzabe .

Dokle god EU za bilo sta ne postavi kao uslov priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije , mi nastavljamo saradnju . Cak i da za nesto postavi kao uslov priznanje , a za neki drugi vid saradnje ne , nastavljamo saradnju tamo gde nije postavljeno kao uslov priznanje nezavisnosti . Bez obzira sto recimo nastavljamo priblizavanje ka EU posle potpisanog SSP-a , mi i dalje nastavljamo sa blokiranjem misije Euleksa na Kosovu i blokiranje priznanja Kosova i Metohije u svim svetskim forumima u kojima to mozemo sami ili uz saradnju drugih zemalja ( Rusije , Kine , Indije , ...) . I tu nema ljutnje ni sa jedne , ni sa druge strane . Pa i u toj samoj EU jedna clanica saradjuje sa drugom dokle god njeni interesi nisu ugrozeni , cim su joj interesi ugrozeni ili se pregovara da se dodje do kompromisa , ili se odluka unutar EU blokira vetom dok se ne dodje do kompromisa . Ali ih to ne sprecava da po svim ostalim pitanjima saradjuju . O tome ti ja sve vreme pricam , a ti i mnogi drugi ne mozete to da shvatite . I ne mozete da shvatite da u politici nema osecanja , kada god se covek vodi osecanjima ugrozi samog sebe . To je ta sustinska razlika izmedju nas i EU koju ne shvatamo , razlika koju je Lazanjski spomenuo u tekstu koji sam citirao da li ovde , da li na temi Kosmet ili EU . Njih osecanja ne zanimaju , oni se vode interesima . Pa kako drugacije objasnjavas uspesnu saradnju na stvaranju EU dve zemlje koje su u dva rata ratovale na zivot i smrt , Nemacke i Francuske ? Kada bi se one vodile osecanjima , ratovale bi i sad .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
da,da...jebali nas,a pomocu njih smo i stekli nezavisnost...
a vidim,ameri nas nisu jebali...  Smile
Poenta u politici nisu emocije nego interesi. Nekoga možeš da voliš, recimo ja vrlo volim Pigmeje. Oni nikad nisu učinili ništa zlo Srbiji. Volim i Malijce. Imala sam nekoliko kolega na studijama koji su Malijaca. Svi su bili dobri momci i niko od njih nije učinio ništa protiv Srbije. Ali šta mi sve to vredi kad od ljubavi prema njima nema baš nikakvepolitičke koristi.

Ni malo ne volim Britance, štaviše gori su nego Ameri. Ne volim Amere, Nemce, posebno Šiptare. Životna objektivnost je međutim takva da sa njima moramo da sarađujemo na neki način i onda se postavlja pitanje kako da prepoznamo zajedničke interese i ostvarimo svoje ciljeve kroz tu saradnju.

I još razumem da će Nemci zbog svojih strateških ciljeva Srbiju ili milom ili silom integrisati u EU i NATO. Milom nude i neke pare da se izgradimo, da radimo, da živimo. Shvatam i da Šiptare niko ne voli, da im treba roba i da smo mi sa našom robom tamo konkurentni.

Sve to ne mogu da ostavrim preko Pigmeja ili Malijce što ne znači da ću u svom privatnom odnosu postati prijatelj Nemcima ili neprijatelj Pigmejima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 2610
12.03.2008 , BEOGRAD
Izvor: PRESS
Srbi sa Kosova
ŠTO NE ZOVEMO RUSE?!
Ruski zvaničnici rekli da će vratiti vojsku u srpsku pokrajinu kada to zatraže naše vlasti, ali zvanični Beograd i dalje ćuti

Srpsko nacionalno veće severnog Kosova i Metohije još početkom ove godine zatražilo je od Vlade Srbije da razmotri mogućnost povratka ruskih trupa na Kosmet. Kosovski Srbi su od vlasti tražili da uputi zvaničan zahtev Moskvi da vrati svoje vojnike u pokrajinu. Međutim, iako je od tada prošlo više od dva meseca, a u međuvremenu je proglašena i jednostrana nezavisnost južne srpske pokrajine, zvanični Beograd ignoriše ovu inicijativu!?!

Potpredsednik SNV Nebojša Jović pita zašto niko u vrhu vlasti ni ne razmišlja o „prisustvu Rusa na Kosovu".

- Beogradu smo još početkom godine predložili da razgovara sa zvaničnom Moskvom o povratku Rusa u pokrajinu. U međuvremenu su i neki ruski zvaničnici govorili o tome da bi se oni vratili na Kosmet, ali samo ako ih naša vlast pozove. Međutim, Beograd i dalje ćuti! Ne znamo zašto je to tako, ne razumemo zašto ne zatražimo od Rusa da nam pomognu kad već hoće da nam pomognu?! - pita Jović, i naglašava da bi prisustvo ruskih vojnika u sastavu KFOR-a na Kosmetu bilo izuzetno važno za opstanak Srba na Kosmetu.

Rusi spremni, imaju razrađen plan

Ruska vojska ima razrađen plan za dolazak i razmeštanje trupa na Kosovu i Metohiji, potvrđeno je Pressu u ruskim diplomatskim krugovima. Prema ovom planu, o kome je Press ranije već pisao, na Kosmet bi se vratilo više od hiljadu ruskih vojnika i oni bi bili raspoređeni na severu pokrajine, u Gračanici i regionu Štrpca. Takođe, Rusi planiraju i da izgrade svoju mini-bazu na severu Kosmeta u regionu sela Banjska.

Načelnik Glavnog štaba Vojske Ruske Federacije, general Jurij Balujevski, potvrdio je u više navrata spremnost ruske vojske da pomogne Srbima na Kosmetu.

Na Vladi ni reči

Naš sagovornik navodi da Srbi, posle svega što se izdešavalo, više ne veruju da vojnici iz ostalih zemalja iz sastava KFOR-a garantuju bezbednost.

- Više puta se pokazalo da ni Britanci, ni Nemci, ni Amerikanci, ni ostali nisu hteli da nas zaštite. Prema tome, mi više nemamo poverenja u KFOR, posebno ne u američke vojnike. Zato smo i tražili da se Rusi vrate i zato očekujemo da se naše vlasti oglase ovim povodom. Nema veze što je Vlada pala, nema veze što je Skupština raspuštena, neko mora valjda da brine o nama na Kosovu, o našoj bezbednosti... - apeluje Nebojša Jović.

Press je juče pokušao da ovim povodom dobije i komentar iz Vlade Srbije. Međutim, niko od nadležnih, uključujući ministra Slobodana Samardžića i državnog sekretara za Kosovo Dušana Prorokovića, nije odgovarao na naše pozive. Kako saznajemo od više pouzdanih izvora, na Vladi Srbije nikada nije bilo reči o eventualnom pozivu Rusima da se vrate na Kosmet.

General Ninoslav Krstić smatra da bi dolazak ruskih trupa na Kosovo, pre svega u psihološkom i bezbednosnom smislu, za kosovske Srbe značio mnogo.

- Rusko prisustvo bi bilo najvažnije u enklavama u kojima su Srbi najugroženiji, dakle u centralnom delu Kosova i Pomoravlju - kaže Krstić. On tvrdi da bi Rusi mogli da se vrate u južnu srpsku pokrajinu i bez odobrenja Kfor-a.

- Oni su na Kosovu bili od jula 1999. do kraja 2003. godine, ali ne pod komandom Kfor-a već direktno pod komandom ruske vlade. U tom periodu kao komandant združenih snaga na jugu Srbije više puta sam kontaktirao sa predstavnicima KFOR-a, ali na tim sastancima nikada nisam video Ruse. Tek posle insistiranja da se Rusi pojave, oni su pristali, ali pod uslovom da ne učestvuju u razgovorima. Tada smo shvatili da oni direktno odgovaraju Kremlju i da nemaju nikakve veze sa KFOR-om - kaže general Krstić, i naglašava da se Rusi ipak nikako neće vratiti bez zvaničnog poziva iz Beograda.

- Beograd bi zvanično morao da pošalje zahtev vladi u Moskvi. Ukoliko odluče da se vrate, onda se samo obaveštava komanda Kfor-a, a Moskva i Beograd bi u međuvremenu morali i da naprave detaljan plan rasporeda ruskih trupa - priča general Krstić. On tvrdi da NATO i KFOR ne bi mogli da spreče povratak ruskih trupa.

Ivanović: Neće se vratiti

S druge strane, jedan od lidera kosovskih Srba Oliver Ivanović misli da su šanse da se Rusi vrate minimalne.

- Tačno je da bi njihov dolazak i raspoređivanje po Kosovu negde ulio sigurnost Srbima, ali se plašim da bi istovremeno moglo da dođe i do eventualnih sukoba sa Albancima. Inače, Rusima nije potreban nikakav poziv Beograda, već ukoliko odluče da se vrate, onda oni o tome obaveštavaju komandu NATO-a u Briselu. A pošto je Rusija članica Partnerstva za mir, ona ima pravo da se vrati na Kosovo. Međutim, ako mene lično pitate, mislim da se oni neće vratiti. Uostalom, oni su na svoj lični zahtev i napustili Kosovo pre četiri godine - komentariše Ivanović.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
Maks , primer Kine i Amerike vezano za Tajvan je trebao da ti kaze sve

САД нису признале независну државу Тајван!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12;
mob
Qtek 小米
Počasti Putinu i Aleksejevu
14. mart 2008. | 14:10 | Izvor: B92
Požarevac -- Opština Požarevac uručila je priznanja kojima su Vladimir Putin i Aleksandar Aleksejev proglašeni počasnim građanima Požarevca.

(B92)
(B92)
Zasluge doskorašnjeg predsednika Rusije Putina i odlazećeg ambasadora te zemlje Aleksejeva su, prema zvaničnoj odluci, principejelna politika u očuvanju celovitosti Srbije i Kosova i Metohije, te doprinosa u uspostavljanju boljih ekonomskih, kulturnih i drugih odonosa sa određenim strukturama Ruske Federacije.

Dodeli je u svečanim salonima prisustvovao ambasador Aleksejev koji je primio priznanje u ime Vladimira Putina.

On je rekao da se Rusija nalazi na pragu “velikih promena” u državnom vrhu, ali da to ne znači promenu u stavovima prema Srbiji.

“Možete da budete sigurni da neće biti promena u našim stavovima prema Srbiji, dobroj saradnji i punoj podršci srpskim prijateljima u pogledu Kosova”, kazao je Aleksejev.

Upitan, kako će se Rusija odrediti prema zahtevu za izručenje Marka Miloševića i Mirjane Marković, Aleksejev je naveo da je njihova ekstradicija teško zamisliva ukoliko bi to podrazumevalo kršenje pozitivnih zakona u Rusiji.

“Mi imamo određene zakone. Ako izručenje tih ljudi nije u skladu sa zakonom, to je teško zamislivo”, kazao je Aleksejev.

Inače, na osnovu obaveštenja Interpola Moskva koje je upućeno Interpolu Beograd krajem prošle godine, na osnovu podataka Generalnog tužilastva Rusije, Marku Miloševiću i Mirjani Marković je odobren azil u toj zemlji, zbog čega nije moguće njihovo lišenje slobode u cilju ekstradicije.

Aleksejev je prokomentarisao i sprovođenje Sporazuma o slobodnoj trgovini između Rusije i Srbije.

On je rekao da se sporazum primenjuje, ali da postoje određene teškoće u njegovom sprovođenju koje, kako je naveo, nisu političke prirode.

“Sprovođenje sporazuma bi moglo da bude intezivnije i efikasnije. To nema veze sa politikom. U pitanju su tehničke stvari. Možemo da proširimo mogućnosti i skratimo listu izuzetaka”, kratko je prokomentarisao Aleksejev.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 60
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 22:35:56
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.