Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 14:14:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 478 479 481 482 ... 930
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpsko-hrvatski i hrvatsko-srpski odnosi!  (Pročitano 1188077 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
Ja potpisujem ovo sto je rekla beba funkcionerka ds-a. Lepo je kad dobri roditelji vaspitaju decu kako treba
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 601.7.7
mob
I-mate 30 Pro
Apsolutno nebitno...mogu svi da se prekrste u tomsona...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
lako je bti jugosloven i pokazivati simpatije prema hrvatima i bosnjacima i suosjecati se s njihovim stradanjima.... i pri tome zivjeti u srbiji..
malo je teze biti jugosloven i pokazivati simpatije prema srbima a pri tome zivjeti u hrvatskoj...

lijepo je to sve sto rece beba....a da li bi to isto rekla da joj je recimo ustasaki  snajperista upucao majku...
i da su joj ustase poklale pola familije...da su je  silovale... Smile
i da je morala kao mala beba...trcat ulicom i izbjegavat snajperske hitce i zalegat na po ulice..na putu do skole... zbog granatiranja....da je gledala svoje drugare i drugarice pocjepane granatama...n po ulice s kojima se pola sata pre toga igrala ..recimo lastisa...

ili da joj se desilo bilo sta.... sto se desilo stotinama hiljada srba u hrvatskoj...
i desetinama hiljada srba u sarajevu...

onda bi i ona bila jedna od 'budala'.... Smile

inace nemam nista protiv da blasevic pjeva po istri...pula je inace i lijep grad i poprilicno svjetski grad....

ja svejedno od balasevica gotivim par pjesama....

i inace nisam ljubitelj nabrajalica i jednolicnih  taktova...

i nisam ga bas nesto pretjerano gotivio ni prije ratova....

a jos manje mi se svidja posle nekih  njegovih knjizurina....
tako da ga ne bi slusao ni gledao i da dodje u banjaluJku Smile

inace gade mi se svi ispolitizovani ljudi...
posebno kad se u tome nadju umjetnici i ljudi kojima u takvim prljavim vodama nije mjesto....
i kojima politicko opredeljenje kroji misljenje..
a za pravdu i postenje i ljudskost i realnost ne haju ni pet para....
pa ma kojoj strani da pripadaju..

a posebno ne volim ljude ...kojima je tudje draze od svojega.... Smile

srecno djoko.... Smile

« Poslednja izmena: 27. Jul 2016, 17:04:59 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Linux
Browser
Chrome 30.0.0.0
Mozda ne kapiras znacenje izraza budala, hrvat, srbin itd
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 51.0.2704.106
Једно не разумем...ако си против рата, мржња, национализма итд. што би учестововао на манифестацији која обележава војну акцију која је имала за циљ етничко чишћење...

Ако нема везе са обележавањем Олује онда океј, али ако се обележава Олуја ту нема оправдања.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Linux
Browser
Chrome 30.0.0.0
Pa ko kaze da IMA veze sa olujom?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 51.0.2704.106
Ондак не видим проблем.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
ma joj ..kamara festivala se odrzava povodom antifasizma..i jugonostalgije i sta ja znam...
zanima me da l je takav jugosloven kao sto je balasevic bio na oke festu na tjentistu... Smile

mozda on   jugonostalgise...samo zbog prodaje ulaznica i ugovorenog honorara  Smile
kako to da stefanovski i bajaga ne propustaju nijedan takav festival...a njega ili nema nikad ili sasvim rijetko .... Smile

dobro mozda su vlatko i bajaga veci jugonostalgici... Smile
ma ko zna sta je u pitanju  Smile

sem toga ..ako je neko bio protiv komunizma i socijalizma...i protiv one stare drzave...to je bio ovaj sminker...
i sin gastosa...i mamin mali sincic....
koji nikad kurcom nije mrdnuo...i koji je od rodjenja zivio 4 klase bolje od ostatka jugoslovena...u toj mrskoj mu diktatorskoj tvorevini....

ne znam..nemam nikakvo misljenje o njemu....jednostavno ne volim takve licemjerne smradove... i to je to...

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows
Browser
Chrome 51.0.2704.106
Хрватски Врховни суд укинуо пресуду Главашу

ЧЕТВРТАК, 28. ЈУЛ 2016, 16:33 -> 19:04   
ИЗВОР:
РТС, ИНДЕКС, БЕТА, ТАНЈУГ

Пресуду загребачког Жупанијског суда којом је Бранимир Главаш осуђен на казну затвора због ратних злочина над цивилима српске националности у Осијеку 1991. данас је укинуо Врховни суд Хрватске. Реч је о случајевима "Гаража" и "Селотејп". Укидање пресуде ствара основу за позитиван исход процеса, истиче Главаш.

У образложењу пресуде објављене на интернет страницама Врховног суда наводи се да се прихватају жалбе Главаша и других осуђених у том случају, па се првостепена пресуда у целости укида и предмет упућује Жупанијском суду у Загребу на ново суђење.

Решење хрватског Врховног суда
Решење хрватског Врховног суда
Пресуда је укинута због битних повреда кривичног поступка, између осталих и због тврдње загребачког суда да Хрватска у време када су злочини почињени није била у међународном оружаном сукобу.

До новог поступка дошло је пошто је Уставни суд почетком прошле године укинуо правоснажну пресуду Врховног суда којом је Главаш био осуђен на осам година затвора и случај вратио на ново одлучивање.

Против њега је остала на снази првостепена пресуда од десет година затвора на колико је осуђен због ратних злочина у случајевима познатијим као "Гаража" и "Селотејп".

Врховни суд је о тој пресуди одлучивао на тродневној седници почетком јуна.

До прошлогодишње одлуке Уставног суда, Главаш је више од пет година провео у затвору у Мостару у БиХ, где је завршио пошто је уочи изрицања првостепене пресуде у Хрватској побегао у суседну државу, чије држављанство има уз хрватско.

Бранимир Главаш је првостепено осуђен за убиства више српских цивила, од којих су неки бачени у Драву везаних руку и са селотејп траком залепљеном преко уста. Неке од жртава су у гаражи Секретаријата за народну одбрану у Осијеку, на чијем челу је био Главаш, биле присиљене да пију киселину из акумулатора.

Уставни суд је у образложењу одлуке о укидању правоснажне пресуде Главашу, међу осталим, навео да је Врховни суд погрешио кад је на злочине почињене након међународног признања Хрватске примењивао одредбе Женевске конвенције о заштити жртава немеђународних оружаних сукоба.

Представница Тужилаштва затражила је строже казне за шесторицу оптужених тврдећи да Суд приликом одређивања казне није вредновао све околности.

Главаш: Укидање пресуде ствара основу за позитиван исход

Бранимир Главаш је рекао да укидање пресуде у целини ствара "реалне основе" да се правосудни процес за њега заврши позитивно.

"Веома сам задовољан што је првостепена пресуда из 2009, којом сам био осуђен на 10 година затвора, укинута, и то у целини, а не само поједини сегменти, него у потпуности, што ствара врло реалне шансе и основе да правосудни процес заврши позитивно кад дође до понављања првостепеног поступка", изјавио је Главаш за Нову ТВ, а пренела агенција Хина.

Врховни суд је од загребачког Жупанијског суда затражио ново суђење за ратне злочине над осјечким Србима, а Главаш очекује да би то могло да се догоди крајем јесени ове године.

Бранимир Главаш (архивска фотографија)
Бранимир Главаш (архивска фотографија)
На питање новинара да ли и даље сматра да је суђење било под утицајем Хрватске демократске заједнице, Иве Санадера и Владимира Шекса, Главаш је рекао да је ХДЗ предвођен тим људима покренуо поступак и репресивни апарат, од полиције, државног тужилаштва до тајних служби.

"Када нешто уђе у правосудну колотечину, то је жрвањ који меље и који се једноставно не може зауставити", истакао је Главаш, додавши да је реч о политички покренутом и монтираном политичком процесу.

"Уставни суд је након четири године и четири месеца укинуо другостепену пресуду, а сада је Врховни суд укинуо и првостепену, што потврђује моју аргументацију и што ми с правом улива веру и наду у оптимизам да ће се поновљени поступак завршити позитивно за мене", напоменуо је Главаш, који очекује правичан поступак, без утицаја политике.

"Да не очекујем, не бих се вратио у Хрватску и настављао правну битку за доказивање своје невиности, која траје пуних 10 година, а спреман сам да издржим још 10 година да се утврди и докаже истина", рекао је Главаш.

Уверен је да ће у томе успети, што му је, како тврди, "обавеза ради породице, пријатеља и хрватских бранитеља, који су у њега веровали свих ових 10 година" и због тога да покаже да је "домовински рат чист као суза".

Поводом скорих избора, Главаш је поручио ХДЗ-у да, захваљујући укидању пресуде, сада може да најави да ће активно учествовати у предизборној кампањи и изборном процесу, највероватније у 4. изборној јединици.

ртс

ваљало би уложити протестну ноту усташком амбасадору,чим пре Smile
надам се да ће се поколења наших у хагу,на прави начин одужити издајничкој багри Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Vučić o Glavašu: Odluka direktno protiv srpskog naroda

Branimir Glavaš kupio „Ratkovo” | Ekonomija | Novosti.rs      Naslovna     Sport     Planeta     Scena     Kultura     Srbija     Beograd     Život +     Zabava     Turizam  Latinica Ћирилица      Politika     Društvo     Ekonomija     Hronika     Dosije     Reportaže     Republika Srpska     Tehnologije     Auto     Zanimljivosti      Vranje  28°C Vranje: Pretežno oblačno, 28°C     Beograd  24°C Beograd: Pretežno oblačno, 24°C     Novi Sad  24°C Novi Sad: Pretežno oblačno, 24°C     Niš  22°C Niš: Pljuskovi sa grmljavinom, 22°C     Kragujevac  20°C Kragujevac: Pljuskovi sa grmljavinom, 20°C     Subotica  25°C Subotica: Pretežno oblačno, 25°C     Vranje  28°C Vranje: Pretežno oblačno, 28°C     Beograd  24°C Beograd: Pretežno oblačno, 24°C  prev next Branimir Glavaš kupio „Ratkovo”

Svi se prave naivni kada se ovako nešto desi. Ispraviti se može jer ako ima volje ima načina.

Ja potpisujem ovo sto je rekla beba funkcionerka ds-a. Lepo je kad dobri roditelji vaspitaju decu kako treba

Raniji Balaševićevi ispadi

* Na koncertu u Hrvatskoj rekao: ‘Govorim iskvarenu verziju hrvatskog, tzv. srpski jezik’
* Na nastupima u inostranstvu koristio službeno obezbeđenje MUP Srbije
* 2004. od pokrajinske vlade Bojana Pajtića dobio osam miliona dinara za propali film „Kao rani mraz“
* Održao besplatan koncert u Novom Sadu u predsedničkoj kampanji Borisa Tadića 2012. godine

Iz ćerine i tatine perspektive to je u redu. Tata može da bude i pekinezer ako mu se plati. Onaj ko to razume može da bude Srbin, Slovenac...nije bitno. Budala je ko to ne kapira. Tata može ovoj državi i narodu da zahvali na svemu, pa čak i na beneficijama koje ima. Đoka bio, đoka ostao. Drugačije bi pevao kad bi po zasluzi dobio portret đoke da ga okači na zid. Ipak je to njegov autoportret.
« Poslednja izmena: 28. Jul 2016, 23:48:16 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 478 479 481 482 ... 930
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 14:14:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.112 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.