Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Apr 2024, 22:49:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 587 588 590 591 ... 930
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpsko-hrvatski i hrvatsko-srpski odnosi!  (Pročitano 1028990 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
Како то да домаће комуњаре нападају само Хрватску, као што то ради свакодневно југословен Вулин ?
Па зато што вам је ЕУ дала дозволу да народу мажете очи само преко напада на Хрватску, као и у њиховом случају дозовољено им је само да нападају Србију и Србе.

Срби реално највећи проблем имају са КиМ и најмање нападамо односно критикујемо ту квази државу и тај шиптарски накот.
Други проблем су босански исламисти и њихови хибриди на југу Србије, које је такође забрањено критиковати.
Дакле они су заштићени.

Са друге стране Хрвати имају своје ''Косово'' и они такође преко својих хрватских Вулина уместо да брину за свој народ у фБиХ, они лече своје комплексе нападајући Србију и Србе.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost


ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
ПРОФЕСОР ИЗ ЗАДРА НАПРАВИО ХАОС: "Хрвати нису дошли у 7. веку, а хрватски кнез..."

 
07/08/2017 13:40  Издвојено Свет Регион

Професор емеритус Универзитета у Задру Никола Јакшић дигао је прашину својим истраживањима посвећеним крстионици кнеза Вишеслава из Нина, која се у хрватској историографији сматрала аутентичним спомеником покрштавања Хрвата.

 
Разбијање хрватске митоманије (Фото: Јутјуб)

Штавише, он сматра да митска крстионица Хрвата то заправо никад није била, а да кнез Вишеслав никад и није био хрватски кнез, него "неки словенски".

О Вишеславу чак ни не постоји много података, а у његово време није постојао хрватски великаш с именом Вишеслав. Занимљиво је да његове колеге историчари и археолози покушавају да оспоре његова тумачења и открића и Јакшића оптужују на недостатак патриотизма и националне свести.

Професор Јакшић је за Слободну Далмацију коментарисао део извештаја у којем тврди да крстионица није хрватски споменик и да нема никакве везе с Хрватима.

- Крстионица је први пут уочена 1853. године у капуцинском самостану у Венецији када је пренешена у млетачки Мусео Цоррер. Тако је постала позната јавности. О крстионици су прво писали италијански аутори који су на њој уочили словенско име, што је изазвало потребу за тумачењем. Главно питање је било ко је тај Вишеслав? Било је јасно да крстионица није била намењена простору у којем је нађена. Било је различитих интерпретација, неке су укључивале и руске кнежеве, а онда је на основу једног задарског рукописа из 18. века, тзв. Аноним Филипи, задарски аутор Ђузепе Ферари Купили опрезно претпоставио да би крстионица могла бити пореклом из Нина. Наиме, Купили је у том рукопису пронашао податке да је 1746. из Нина однесена нека крстионица која је била, како каже, декорисана написима и грбовима. За тај Купилијев предлог 'запалио' се Лука Јелић који је почетком 20. века истраживао нинске споменике. Он је претпоставио да би то могао бити доказ, не само да крстионица у Кореру потиче из Нина, него да је и на њој уписано име једног хрватског кнеза из 9. века у време чије владавине је дошло до покрштења Хрвата - објаснио је Јакшић за Слободну Далмацију.

Наиме, како каже, није упитно када је настала, већ ко ју је направио.

- Датирање није промашено, јер то и јесте 9. век, тачније његова последња четвртина. Проблем је што је Јелић крстионицу хтео јаче да усидри у Нин на почетак 9. века. Као вођа археолошких истраживања у Нину, Јелић је 1911. године објавио извештај према којем је код данашње жупне Цркве светог Азела (а то је средњевековна нинска катедрала) пронашао темеље грађевине крстионице обликом блиске опису у рукопису Анонима Филипа.

Према његовом тумачењу, у тој грађевини је некада била смештена Вишеславова крстионица у којој су Хрвати примили хришћанство. Каснија археолошка истраживања су међутим показала да такве грађевине на терену уопште нема. Међутим, пошто ју је Јелић у свом извештају чврсто 'забетонирао' у Нин, крстионица је ушла у историографију као готова чињеница. Касније се ипак успоставило да је Јелић ту грађевину измислио - наставио је Јакшић.



На питање коме је крстионица била намењена, Јакшић наставља: "Верујем да је требало да послужи за крштење кнеза једне од мањих словенских кнежевина на источној обали Јадрана. Знамо да су на том простору, осим Хрватске, постојале и друге кнежевине, рецимо Хум, Захумље, Травунија, итд. Наиме, Млеци су у 9. веку имали великих проблема с пловидбом по Јадрану јер су њихове бродове нападали ови Словени. Крстионица је по мом мишљењу најверојатније била покушај Млетака да придобију кнеза неке од тих малих држава, што би им гарантовало заштиту поморских и трговачких путева дуж Јадранске обале. Шта се на крају догодило, тешко је рећи. По мом суду, та млетачка акција је или отпала или је сторнирана или је неко умро. Углавном, крстионица никад није отишла из Венеције нити се остварила њој намењена улога. Ту остаје све до Другог светског рата, када по споразуму између Павелића и Мусолинија, доспела у Хрватску. Власништво је Хрватске академије знаности и умјетности, а изложена у Музеју хрватских археолошких споменика у Сплиту".

Погледајте ОВДЕ зашто Бугари желе православни савез са Србима.

http://www.pravda.rs/2017/07/08/profesor-iz-zadra-napravio-haos-hrvati-nisu-dosli-u-7-veku-a-hrvatski-knez-video/
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
Додик и Човић након састанка: Односи у Босни потпуно нарушени, парламентарна већина не постоји

Срна | 12. 07. 2017 - 13:33х  измена вести 13:33х
Председник СНСД, Милорад Додик, и лидер ХДЗ БиХ, Драган Човић, истакли су данас у Мостару да су односи у БиХ потпуно урушени и да је евидентно да нема више парламентарне већине ни у БиХ нити у Федерацији БиХ.
Милорад Додик и Драган Човић

Фото: Срна / Срна
Милорад Додик и Драган Човић
пин он пинтерестсхаре ит
Додик је на конференцији за новинаре након састанка делегација две странке рекао да Савет министара БиХ не ради свој посао у складу са Уставом, јер је то помоћни орган Председништва БиХ, а не нека посебна структура, те да нема подршку из Републике Српске.

Он је оценио да је лидер СДА, Бакир Изетбеговић, изгубио политичку снагу и да се сада посредством Савета министара и других институција покушава обрачунати са представницима српског и хрватског народа.

Човић је рекао да је евидентно да нема више парламентарне већине ни у БиХ ни у Федерацији БиХ, те да се та већина прави од тачке до тачке дневног реда.

Он је истакао да је сада важно да се у таквој ситуацији до избора наредне године колико-толико сачувају односи у земљи због европског пута БиХ.

Додик: Све одлуке морају бити резултат механизма координације

Председник СНСД Милорад Додик, изјавио је данас да актуелни Савет министара БиХ нема подршку парламентарне већине, не ради свој посао у складу с Уставом и доноси одлуке против интереса Републике Српске.

- Савет министара БиХ је помоћни орган Председништва БиХ од кога се годинама покушава направити нека друга структура. Немамо приговоре на министре из реда хрватског народа, али видимо удруживање српских и бошњачких министара против Републике Српске и позиционирања хрватског народа у БиХ - реко је Додик.

На конференцији за новинаре у Мостару након састанка делегације СНСД са делегацијом ХДЗ БиХ коју је предводио председник ове странке, Драган Човић, Додик је оценио да се у Савету министара БиХ од српских министара праве послушници, а да их тако види и српски народ.

- Не постоји парламентарна већина за подршку Савету министара БиХ, али то председавајућем Савета министара, Денису Звиздићу, не смета и он се лажно представља и моделира неке ставове. Он на међународној сцени може да говори само оно што је усаглашено, а не приватне ствари - истакао је Додик и напоменуо да су у БиХ односи потпуно урушени.

Он је додао да то показује и питање транспортне заједнице, када Република Српска није ни питана, осим у раној фази.

- Република Српска није против, али сматрамо да одлуке које излазе из БиХ морају да буду проведене кроз процедуру механизма координације. Неће бити ни Упитника, ни било чега док се не успостави механизам координације - поручио је Додик.

Говорећи о данашњем састанку, Додик је навео да је договорено да сарадња две странке буде дигнута на још виши ниво у свим сегментима, јер је интерес да БиХ делује у складу са Уставом и Дејтонским споразумом и да нема мајоризације било кога.

- БиХ има шансу да преживи и успе ако доспе у статус система да једном народу представнике не могу бирати други народи и то је базични принцип - нагласио је Додик.

Он је додао да ће због тога СНСД подржати предлог ХДЗ БиХ за измену Изборног закона БиХ, јер у њему види и шансу да се поправи положај српског народа у Федерацији БиХ, а подржаће и формирање ТВ канала на хрватском језику.

http://www.blic.rs/vesti/republika-srpska/dodik-i-covic-nakon-sastanka-odnosi-u-bosni-potpuno-naruseni-parlamentarna-vecina-ne/g3z8wyh
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile


sprema se otcepljenje...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
mob
Qtek 小米
Савезништво Хрвата и Срба – противтежа бошњачком хегемонизму
Од Видовдан -  15. јула 2017. 0
ПОДЕЛИ Facebook Twitter 

Политичко савезништво Хрвата и Срба, које су у Мостару учврстиле водеће странке ова два народа, ХДЗ БиХ и СНСД, за сваког објективног посматрача у БиХ, немогуће је протумачити другачије него као противтежу бошњачком хегемонизму, који се огледа у свакодневном, отвореном и све агресивнијем заговарању грађанске БиХ, пише Хрватски Медијски Сервис.

Како грађански концепт подразумјева начело један човјек – један глас, не треба бити паметан па закључити како он у својој операционализацији води елиминацији Хрвата и Срба као народа, уставних дионичара Босне и Херцеговине и њено претварање у државу већинског народа- Бошњака.

И неке хрватске критичаре тог савезништва ваља подсјетити како би платформашка власт након избора 2010., била успостављена, без представника Хрвата, не само у Федерацији, већ и на нивоу БиХ с предсједавајућим, сарајевским акедемиком и СДП-овим мандатаром, Славом Кукићем на челу, да није било савезништва ХДЗ-а с Додиковим СНСД-ом.

Најтежи „гријех“ Додика и Човића, судећи по синоћењем саопштењу СДА, је у томе што они воде „антибосанску политику“. Та „оптужба“, заправо, је највећи комплимент који је двојици лидера могао бити удијељен, јер антибосанска политика подразумијева опирање претварању тронационалне Босне и Херцеговине у Босну, државу Босанаца, у којој би суверени народи били третирани као некакве етније, етничке групе јединствене босанске нације.

У бошњачким политичким, медијским и интелектуалним круговима, још увијек нема никога тко је спреман јавно се успротивити грађанском концепту БиХ- концепту који руши уставне и стварне темеље Босне и Херцеговине, као државе три равноправна, суверена народа. Ако и има оних који су свијесни деструктивности такве политике, вјеројатно се боје то јавно рећи, јер би готово сигурно били проглашени издајницима.

Заговарању грађанске БиХ, или ти „пробосанским снагама“ синоћ се у интервју једној сарајевској телевизији придружио и први човјек Исламске заједнице у БиХ Хусеин ефендија Кавазовић. И он је, попут многих других бошњачких политичара и самозваних аналитичара- наметање грађанског концепта- што је само еуфемизам за политичко потчињавање Хрвата и Срба, односно њихову елиминацију, као суверених нација, које творе БиХ, представио као „европску вриједност“ и „европску правну норму“.

Не тако давно поборници грађанске БиХ горљиво су заговарали „конститутивност народа на цијелој територији БиХ“ да би данас тумачили како су конститутивност народа и федерализам, категорије које су нестале са Совјетским савезом, те како су земље Европске уније утемељене на грађанском концепту, као унитарне државе.

Држећи се максиме из Макијавелијевог „Владара“ како циљ оправдава средство, промотери бошњачког хегемонизма не либе се јавно бламирати говорећи како је и „Федерација БиХ заснована на грађанском концепту“, те обилато лагати. А лаж је да је и једна вишенационална европска држава утемељена као унитарна- све су по уређењу федерације, а то су чак и неке једнонационалне државе.

Краљевина Белгија, на примјер, је федерација коју, уз бриселску регију, чине Фландрија и Валонија, федералне јединице двају народа; Валонаца и Фламанаца, који, као колективитети, сувереност осим кроз федералне јединице, остварују и изван територије својих регија, а њихова равноправност манифестује се и кроз паритетну заступљеност у белгијској савезној влади. Швајцарска конфедерација, друга вишенационална европска држава, заправо је федерација кантона, која такође доказује како су тврдње политичког и медијског Сарајева безочне лажи. И Уједињено краљевство, такође, је утемељено на начелима федерализма.

Заправо, не постоји ни једна вишенационална европска држава која није уређена као федерација, а федерализам, којег Сарајево изједначава с фашизмом је и принцип по којем је уређена чак и једнонационална Савезна Република Њемачка.

Коначно, и сама Европска унија је лабава федерација држава. Федерализам је, дакле, једна од кључних европских вриједности, коју ЕУ препоручује и тронационалној БиХ, о чему свједочи и неколико резолуција Европског парламента, о којем се у Сарајеву најприје шутило, а кад се сунце није дланом могло заклонити, бошњачке су странке у Парламенту Федерације БиХ, каквог ли апсурда, безрезервно осудиле федерализам, пљунувши на ту европску стечевину. Да апсурд буде потпун они који одбацише начела из Резолуције Европског парламента, представљају се као заговарачи европских вриједности, проказујући политичке представнике Хрвата, који свесрдо подржавају европска начела- фашистима и рушитељима државе.

На исти начин, замјеном теза, ХНС-ов приједлог Изборног закона БиХ, којим се отклања дискриминација Хрвата у Мостару, у избору хрватског члана Предсједништва и избору представника у Федерални Дом народа, доказана и образложена одлуком Уставног суда БиХ, СДА проглашава дискриминаторним, ваљда зато што ускраћује могућност Бошњацима бирати представнике Хрвата, а приједлог који осигурава уставно право једног народа на власти јавни ртв сервис- антидејтонским.

Деструктивност такве политике, која је заснована на лажима, манипулацијама, обманама, која својата БиХ и одбија вратити, посредством високих представника, отета права другима, не може донијети ништа добро ни народу којег представља, а понајмање сачувати државу у коју се куне. И коју тобож брани.

Извор: Хрватски Медијски Сервис
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Citat
Додик и Човић





kako su lijepi na slici ... Smile

je l zna neko hoce li zajedno ici i na proslavu oluje  Smile
a mogli bi i u blajburg  Smile

msm covic je jedna od glavnih figura na proslavama oluje... on je kao komandno lice...ucestvovao u toj historijskoj  vojnoj akciji.... Smile

a 'u blajburgu' sjedi u prvom redu....pored hasanbegovica i  zlocinackih hrvatskih bivsih generala  Smile
pa reko da nece ove godine i dodika povesti sa sobom... Smile

sta fali...to je za hrvate najblistavija pobjeda..i dodik radi u bosni ono sto hrvati nisu mogli da odrade u ratu..pravi im entitet....i ide sa njima u koaliciju..siri bratstvo i jedinstvo...
i na narednim izborima po prvi put od postojanja republike srpske... imacemo jednu republikosrpsku politicku partiju
 koja ce izaci na izbore za hdz ... ili sa bilo kojom politickom partijom iz reda druga dva konstitutivna naroda... Smile

pa ipak zbog toga bi trebao ici neko i na  proslavu oluje i u blajburg.... Smile
samo tako ce se razviti bratstvo i jedinstvo... Smile  Smile


jebem ti kolach u picku... sta sam dozivio...  Smile da oni koji su nas ubijali... sad ko fol  brane republiku srpsku od onih sto su krvlju svojom stvarali republiku srpsku i i koji su se borili protiv tog istog kapetana dragana...i zdruzenih zlocinackih snaga hv-a i armije bih... Smile

pu....sram da vas bude... Smile
« Poslednja izmena: 31. Jul 2017, 12:01:30 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
sto se tice srpskih izdajnika....da nastavimo....ili bolje receno-  da se podsjetimo... Smile

Arkan Hrvatskoj prodao 12 šlepera oružja i snimak?!

Bivši hrvatski premijer i šef obaveštajnih službi u svojim memoarima „Politika i domovina“ piše i o Željku Ražnatovic´u Arkanu, prenosi hrvatski „Telegram“.

   
„Ostaje mi sada spomenuti dva najvažnija dogadaja oko Arkana, za koje mislim da ne bi smeli da ostanu državna tajna, ma kako to neki još danas žarko žele“, navodi Manolic´.

Kako navodi, Željko Ražnatovic´ Arkan „još je tokom istrage i boravka u Remetincu i pre režiranog sudenja postao dobavljac oružja za potrebe Republike Hrvatske“.

„Pocetkom 1991. godine, tacnije u aprilu te godine, Republika Hrvatska kupila je njegovim posredovanjem od njegove kompanije iz vojnog skladišta u Batajnici mnogo oružja, pretežno kalašnjikove AK 47 i protivtenkovsko naoružanje. Bila je rec o dvanaest šlepera oružja“, istice Manolic´.

Prema njegovim recima, danas „valja otkriti neke detalje kako bi se prica o Arkanu dovela u pravi kontekst“.

„Ko je odobrio trgovinu oružjem sa Željkom Ražnatovic´em Arkanom? Zašto ja, kao ondašnji predsednik Vlade, nisam imao informaciju o tim nabavkama? Da li je trgovina s njim bila pokric´e za neke druge usluge, kako je to oružje plac´eno, zašto je celu operaciju vodio ’obaveštajni krug‘ i na strani kupaca i na strani prodavaca? Možda odgovor znaju neki pojedinci iz Osijeka koji su onih dana bili gospodari života i smrti u Osijeku, a pretpostavljam da detalje znaju i neki danas živi Vukovarci, sklonjeni na ostrvu Krku, kao i oni koji su pratili šlepere do istovara“, navodi bivši hrvatski premijer.

On istice da nije ispitivao „šta o tome znaju Glavaš, Perkovic´ i Šeks“, ali veruje da im detalji „nisu nepoznati“.

„Nekoliko dana pre plac´anja oružja Ražnatovic´u Arkanu, naši pojedinci, u zgradi Županijskog suda u Osijeku, pripremic´e dve aktovke pune zlata i srebra. Naime, oružje je navodno plac´eno zlatom i srebrom. Pitanja koja se i danas namec´u glase — cije je bilo to zlato i srebro, ima li ono neku vezu s ubijenim osjeckim švercerima zlatom, ko je, zapravo, osoba koja je zlato donela na Županijski sud u Osijeku i na kraju, kome je preuzimatelj aktovki zapravo predao pošiljku zlata? Je li rec o oružju koje se kasnije obilno preprodavalo po Slavoniji, je li deo otišao u Vukovar?“, piše Manolic´.

Cinjenica je da je dvanaest šlepera oružja stiglo i da je predato, a da je Arkan tih dana boravio u Remetincu. Postoji i informacija da je Arkan tim oružjem zapravo kupio svoju slobodu. Verujem da c´e ovi redovi izazvati neke pripadnike Službe za zaštitu ustavnog poretka, koji su pratili i preuzeli oružje, da se ipak javno ispitaju o pošiljci“, dodaje on.

Manolic´ navodi da o celom slucaju postoji i zabeleška u Državnom tužilaštvu.

„Iako su neki protagonisti ove price mrtvi, pa i moj prijatelj Lazo Pajic´, koji je o svemu ovome znao mnogo više, nema nikakvog razloga da se ta i s njom povezane istrage ne nastave, pogotovo zato što neke indicije govore kako su odredena osjecka ubiostva, pa i ono Josipa Reila Kira, imala veze sa Zagrebom“, piše svojevremeno najbliži saradnik hrvatskog predsednika Tudmana.

Medutim, kako navodi, to nije sve o Arkanu.

„Hrvatska c´e se i 1992. godine koristiti uslugama Željka Ražnatovic´a. I ta c´e se operacija zbivati mimo mojih ociju, u najvec´oj tajnosti. Štaviše, mislim da sam svesno bio iskljucen pri njenoj organizaciji zbog cinjenice da smo predsednik Tudman i ja tad vec´ bili ’zategnuli konopac‘. Izborom ljudi koji c´e biti ukljuceni u tu operaciju, a neki su i danas živi, Tudman, a posle i njegovi naslednici zatvorili su krug odanih i moc´nih“, istice Manolic´.

Kako navodi, on i Tudman su o brojnim obaveštajnim operacijama razmišljali razlicito, ponekad i dijametralno suprotno.

„Operacija nabavke video-zapisa o likvidaciji hrvatskih branitelja s Ovcare tema je o kojoj se i danas covek mora zapitati: ’Predsednice, cemu to?‘. U februaru 1992. godine predsednik Tudman isplatic´e dva miliona nemackih maraka za nabavku video-zapisa koji je posedovao Željko Ražnatovic´, barem tako stoji u dokumentima, koje hrvatska država i danas ima. Gotov novac bic´e odnesen Arkanu, a video-kaseta, zamotana u aluminijsku foliju, bic´e predata predsedniku Tudmanu u njegovoj porodicnoj kuc´i u Nazorovoj ulici“, piše Manolic´.

„Dokumenti koji govore o spomenutom video-zapisu takode postoje; nadam se da nisu u meduvremenu uništeni, kao što postoje dokumenti koji pokazuju da Arkanovo hapšenje i sudenje u Zagrebu nije smatrano preprekom nastavku saradnje s tim covekom. Arkan c´e ostati u kontinuiranom kontaktu sa Zlatkom Bagaric´em, sve do Bagaric´evog ubistva, ali i s Ferdinandom Jukic´em, radnikom Službe za zaštitu ustavnog poretka, te s još nekim pojedincima, velikim hrvatskim biznismenima cija imena zasad ne bih spominjao“, dodaje on.

Manolic´eve tvrdnje da je Republika Hrvatska kupila dvanaest šlepera oružja od Željka Ražnatovic´a i da je Tudman licno naredio da se Ražnatovic´u isplati dva miliona maraka za video-zapis ubistva na Ovcari, kako navodi „Telegram“, jesu dve tvrdnje koje „prilicno dramaticno menjaju hrvatsku (i srpsku) sliku o Arkanu, a deo su opsežnog poglavlja o poznatom slucaju Arkanovog hapšenja u Hrvatskoj pocetkom 1991. godine“.

Oni potom navode da su hrvatske obaveštajne službe dobile informaciju da Arkan priprema atentat na predsednika Tudmana, kao i da je uhapšen u blizini Dvora.

Uhapsili su ga pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, ali srpske nacionalnosti, navodi „Telegram“.

U Remetincu ga je, tvrdi Manolic´, slobodno posec´ivalo veoma mnogo ljudi, dok je u isto vreme njegov dosije nestao iz sudskog spisa, pa tako sudija, navodno, zaista nije imao mnogo izbora nego da Arkana osudi na samo dvadeset meseci zatvora, što nije podrazumevalo obavezni pritvor, pa je Arkan mirno napustio Hrvatsku.

Manolic´ je od preuzimanja vlasti u aprilu 1990. godine pa do eskalacije sukoba s Tudmanom krajem 1993. i u 1994. godini, obavljao dužnosti clana Predsedništva Republike Hrvatske, pa predsednika Vlade, pa šefa obaveštajnih službi, pa, na kraju, predsednika saborskog Županijskog doma.

Uz sve to, Manolic´ je imao i najviše stranacke dužnosti u vreme dolaska na vlast HDZ i u prvim godinama rata.

Željko Ražnatovic´ Arkan bio je osnivac i glavni komandant Srpske dobrovoljacke garde, a takode je bio osnivac i prvi predsednik Stranke srpskog jedinstva, predsednik fudbalskog kluba Obilic´, a pominje se i kao jedan od voda navijaca Crvene zvezde.

Ubijen je u Beogradu 15. januara 2000. godine.

Izvor: Sputnjik

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
go mile go...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
gdje...u tvorza  Smile polako ....ako bog da..tu ce i zavrsiti...  Smile


ili na proslavu oluje... ili na obiljezavanje smaknuca najvecih zlocinaca iz drugog svjetskog rata ..u blajburg... Smile

e moj sinko... kad on moze da nazove izdajnikom..jednog od najslavnijih ratnih komandanata
koji je ranjen komandovao u jednoj od najvecih akcija u  ratu...
nema se tu sta vise pricati...

a pri tome se grli sa dzevadom galijasevicem ...i placa ga novcem srpskog naroda...novcem djece poginulih junaka i demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida....
koji su gradjani drugog reda ...od 2006 g pa do danas...

dzevadom galijasevicem...oficirom zloglasnog treceg korpusa takozvane armije bih....u kojem je zlocine cinio zloglasni odred el mudzahid
koji su 50 srpskih glava nosali naokolo pred kamerama cnn i bbc i itd...
dzevadom galijasevicem podredjenim ...sakibu mahmuljinu... ratnom zlocincu...komandantu zloglasnog 3 korpusa

i jos pravi koaliciju sa ratnim komandantom hvo kapetanom draganom covicem...

a pri tome je u koaliciji na drzavnom nivou sa sbb fahrudina radoncica..


a proziva ratne komandante i heroje..i govori  da su oni  izdajnici sto su toboze u koaliciji na drzavnom nivou sa bakirovim sda...

a samo tupani tupavi  i degenerici ...ne mogu skapirati da je koalicija tri pobjednicke stranke iz sva tri konstitutivna naroda...na drzavnom nivou.... dejtonskim sporazumom definisana...
i pod moranjem je...

isti taj dodik je bio u koaliciji i sa sulejmanom tihicem..i sa zlatkom lagumdzijom i sa harisom silajdzicem...i sa bakirom izetbegovicem...
sto znaci da je po toj logici dodik tri -cetiri puta veci izdajnik....a to jeste svakako..i to en 3-4 x nego je  jedno 700 x veci izdajnik..(a za to postoje i dokazi silni...) od svih koje je on prozvao

ko je kriv dodiku ili fahrudinu radoncicu..(inace dobrom sardniku sa naserom keljendijem.. najvecim kriminalcem na balkanu..i sefom albanske mafije za balkan..koji je jedan od najzasluznijih za dobijanje nezavisnosti kosova)
sto su izgubili na izborima 2014te.. pa sto njih dvojica ne cine koaliciju na drzavnom nivou...

i plus....nijedan clan saveza za promjene na drzavnom nivo.. nije se nijednom sastao sa bakirom izetbegovicem.sem mladena ivanica..on mora..radi s njim ...u predsjednistvu..

a dodik je u poslednje tri godine 5 puta se sastajao sa bakirom po kafanama
i imali su bezbroj telefonskih kontakata...

i za to postoje dokazi ..i sve je i medijski propraceno...


nema se tu sta pricati...

samo totalnim idiotima i govnima dezerterskim...i profiterskim  ...ratnm simulantima  i izdajnicima  je to sve u redu...


sram ih bilo...

pu...gade mi se.. Smile


i neka znaju i dodik i kapetan dragan covic...da nece ustase dobiti ni mm republike srpske...
mrsss ...bagro ... Smile


Smile
« Poslednja izmena: 01. Avg 2017, 10:34:08 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 587 588 590 591 ... 930
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Apr 2024, 22:49:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.132 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.