Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 17:34:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 175 176 178 179 ... 930
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpsko-hrvatski i hrvatsko-srpski odnosi!  (Pročitano 1188950 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 147
OS
Windows
Browser
Opera 12.12
povodom stava američkih sudova o pitanju obeležavanja verskih praznika u školama :

http://aclj.org/christmas-holiday/holiday-observance-in-public-schools

u suštini, ni Amerika, koja je paradigma poštovanja ljudskih prava i sloboda, ne brani uplitanje religijskih elemenata u obrazovanje, iako je bilo onih koji su po tom pitanju pokretali sudsku zaštitu.
dalja rasprava po tom pitanju je bespredmetna...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.56
Не може школа да има славу у секуларној држави...

Може да има дан школе, али не слава и не попови у школе... Свети Сава је пре свега просветитељ и то треба да буде дан школе, а не слава...

На крају крајева, треба их питати шта им смета... А не да игноришемо неке нормалне захтеве... Мене пре свега нервира што ми не знамо ништа о мањински питањима док не дођу екстремисти и не крене антидржавно деловање...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 147
OS
Windows
Browser
Opera 12.12
vidiš da može... kao što u USA na novčanici može da piše "In god we trust" ili se ljudi zaklinju sa rukom na Bibliji, a niko ih ne pita da li su hrišćani, muslimani ili veruju u pihtije....

nego ti moraš da prihvatiš da pored tvojih individualnih prava, postoje i neka koja pripadaju Srbima kao konstitutivnom narodu u sopstvenoj državi, a kome se to ne sviđa... bože moj... srećan put

a to da li ću ja naučiti nešto o manjinama, to je stvar mog izbora... (inače, kresnuo sam Slovakinju...od mene dovoljno)
ali ONI moraju da nauče osnovne stvari o državi u kojoj žive
« Poslednja izmena: 26. Jan 2013, 22:13:09 od ćććččč »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.12
mob
Samsung S8 Plus
Не може школа да има славу у секуларној држави...

Може да има дан школе, али не слава и не попови у школе... Свети Сава је пре свега просветитељ и то треба да буде дан школе, а не слава...

На крају крајева, треба их питати шта им смета... А не да игноришемо неке нормалне захтеве... Мене пре свега нервира што ми не знамо ништа о мањински питањима док не дођу екстремисти и не крене антидржавно деловање...

Sekularna drzava je izmisljen pojam i tako nesto ne postoji...Pa da nije bilo Svetog Save, danas bi se zvali Fridrih, Franjo itd
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.56
Koji ste vi zatucane patriJote...

Vi meni objasnjavate sta je Srbija... Zabole me bas patka kako se u americi postupa... I sta pise na njihovom toalet papiru...

Evo ja sam Srbin i konstitutivan sam... Jos samo da mi objasnis kako ces da mi nametnes slavu...  Smile

Sekularna drzava ti je drzava pa ti tripuj da je izmisljena... A gde sam ja osporio Svetog savu zatucani? Zar nisam rekao da je bio porsvetitelj i da treba da se slavi kao dan skole?

Vi nasli da branite Srbiju od mene?!  Smile

Zbog takvih smo i izgubili bukvalno pola naroda van nasih granica danasnjih... Sve veliki pravoslavci i patrijote koje bi da uteruju pravoslavlje i da samo kresu manjine, posto ne umeju da zive sa njima kao komsije... Sramota!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 147
OS
Windows
Browser
Opera 12.12
Koji ste vi zatucane patriJote...

Vi meni objasnjavate sta je Srbija... Zabole me bas patka kako se u americi postupa... I sta pise na njihovom toalet papiru...

Evo ja sam Srbin i konstitutivan sam... Jos samo da mi objasnis kako ces da mi nametnes slavu...  Smile

Sekularna drzava ti je drzava pa ti tripuj da je izmisljena... A gde sam ja osporio Svetog savu zatucani? Zar nisam rekao da je bio porsvetitelj i da treba da se slavi kao dan skole?

Vi nasli da branite Srbiju od mene?!  Smile

Zbog takvih smo i izgubili bukvalno pola naroda van nasih granica danasnjih... Sve veliki pravoslavci i patrijote koje bi da uteruju pravoslavlje i da samo kresu manjine, posto ne umeju da zive sa njima kao komsije... Sramota!

au dečače, ala se ti žestiš, ničim izazvan.... bolje bi ti bilo da malo iskuliraš, trošiš živce bez veze, ovo je ipak internet.. pritom može da se desi da popušiš Bana... Jelačića...

niko tebi ovde ništa ne nameće. Nikome ne može ni da se nametne obaveza da obeležava verski praznik i niko zbog toga ne sme da snosi posledice. Ja sam Ameriku dao kao primer, jer što se tiče individualnih prava i sloboda, realno, ostatak sveta ne može ni da im prismrdi...
ali isto ti je i u ostalim državama. Ne moraš ljude da nazivaš "patrijotama" jer su ti lepo skrenuli pažnju da Srbija ne mora da pravi takve ustupke koje ni jedna zemlja ne bi pravila.
Ti ne moraš npr. da slaviš slavu. Ali ako jednog dana budeš poslodavac, tvoj zaposleni će na dan slave imati pravo da ne radi, ma šta ti mislio o srpstvu, pravoslavlju itd.
Isto tako, ako se muslimanima u Srbiji ne dopada onaj verski aspekt ličnosti Rastka Nemanjića, ja to poštujem. Ali niko ih ne tera da se krste, upale sveću, poju....
Jednostavno, ispoštuješ tradiciju zemlje u kojoj živiš, ne talasaš previše, a ti sam slavi Jom-Kipur, Kurban bajram ili šta god...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.56
mob
Qtek 小米
Браћо како год, али време је да престанемо да размишљамо кур%ем, као и срцем и да коначно почнемо да користимо мозак.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 147
OS
Windows
Browser
Opera 12.12
Браћо како год, али време је да престанемо да размишљамо кур%ем, као и срцем и да коначно почнемо да користимо мозак.

iskreno, ja sam konstantno naložen, i postaje sve gore iz godine u godinu, tako da se izuzimam...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.56
Isto tako, ako se muslimanima u Srbiji ne dopada onaj verski aspekt ličnosti Rastka Nemanjića, ja to poštujem. Ali niko ih ne tera da se krste, upale sveću, poju....
Jednostavno, ispoštuješ tradiciju zemlje u kojoj živiš, ne talasaš previše, a ti sam slavi Jom-Kipur, Kurban bajram ili šta god...

Problem je sto
Ne mogu da kontrolisu te svoje alergije od srpstva i misle da imaju prava da se javno gade svega kao od nacizma

Tj. misle ako su stranci osudili Srbe za rat da svi imaju razumijevanja za srbofobiju..

A ratovi su se desavali svim narodima u Evropi pa se to posle prevazidje.
Ali eto oni su izgradili svoj identitet nacije kao zrtve rata.

--
Nasa sreca je sto kako vidim ta "pisma majki" i slicno su prilicno nepismena, neobjektivna.
A to ne prolazi u Evropi, tolika paljevina.
Muslici nemaju puno ni pismenosti, ni jakih politicara ni neke druge sustinske snage s kojom nam mogu parirati.
Jedino sto imaju je identitet zrtve i to maksimalo eksploatisu. Pa je Srebrenica dobila dimenzije holokausta na Al Dzaziri..
I imaju Islam kao ucijenjivacki momenat kod Zapada, niko ne zeli ni samostalnu musl. zemlju a ni da ih se napada.

Sto reko Kusta "mogu u Evropu samo preko dzamijskog tepiha"..
« Poslednja izmena: 27. Jan 2013, 15:56:12 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Boze, univerzume, mrace oko cega se vi raspravljate.  Zemlja ode u pic== materinu a vazno da se raspravljamo o tome da religija ima mesto u skoli ili nema.  Ja sam prvi koji je protiv guranja religije u ucionice i prisile da se nesto veruje, ali trenutno imamo vaznijih briga od toga.  Kada i ako se zemlja oporavi i vrati na svoj put, onda se moze diskutovati, ovako sve se svodi na glupost.

IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 175 176 178 179 ... 930
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 17:34:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.