Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 23:24:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpski pozdrav - Tri prsta  (Pročitano 65834 puta)

Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Citat
http://img383.imageshack.us/img383/4933/11sh8.jpg
Pored ove fotografije u pressu pise da fotomontaza.
Nisam video stampano izdanje ali na online verziji stoji Reuters pa ko je poverovao...
http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=43897

Ajde sto su fotomontirali tri prsta Bushu, nego je Tadic bez problema slagao na snimku koji se vrteo po RTS-u kako je  naucio Busha da dize tri prsta "objasnio sam mu sta znace tri prsta... a njemu je to bilo interesantno, pa je usvojio taj deo naseg identiteta". Slagao, ovi u 2 dnevna lista photoshopirali, objavili laznu pricu i nikom nista.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Tel.Me Your.Number
Ne smeš ovako da reklamiraš forum.... bolje stavi kao svoj sajt Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1882
Zastava Šeher Banja Luka
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.50
ne znam sta da kazem gospodo,3 prsta dizite po bjelom svijetu i na svojim teritorijama,al ako to radite u nekim susjednim zemljama hrvatskoj,djelu bosne,kosovu,pa cak i crnoj gori to predstawlja prowokaciju i oznacawa welikosrpski nacionalizam,nije li cudno da je u siru upotrebu usao 90ih godina proslog vijeka!?!?
IP sačuvana
social share
Prvi ćemo zaratiti sa došljacima iz svemira.
Dusan  Kovacevic, dramski pisac (Blic) Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.27
Та три прста су у почетку имала друго значење (иди питај Драшковића да ти објасни). Smile
« Poslednja izmena: 25. Avg 2008, 21:01:50 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Ne sme ako podigne ruku ode Bogu na ispovest  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1076
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Samsung L700
@ Joca Jox....
Mislim da na ovoj slici isto nije dobar pozdrav,odnosno ne znaci nista.Tri prsta kod Srba u znak svetog trojstva se dizu tako sto se samo spoje kaziprst i srednji prst,dok je samo palac razdvojen.....Kao da  drzis pistolj  Smile...Bar sam ja tako video na slikama i ucio iz istorije...

Sto se tice " tri spojena prsta" mislim da ljudi to brkaju sa polozajem prstiju Isusa i svetaca na freskama gde oni drze skupljena dva prsta sto ima za cilj da ih predstavio kako drze propoved i kao takve ih prikaze u nekom obliku akcije,odnosno da bi se izbegao osecaj staticnosti same kompozicije i obezbedila interakcija sa posmatracem.
Naime spojena tri prsta kojima se pravoslavci krste ja u nasoj istoriji nisam nikad video.Voleo bih da me neko demantuje nekim primerom.Ako i ima mislim da nije u vezi religijskim konceptom.
Ova dva pomenuta polozaja na slikama ispod se sasvim dobro vide i sve objasnjavaju:
Prva slika je"Zbor ustanika u Takovu" Paje Jovanovica ,a druga je freska iz jednog fruskogorskog manastira ( nazalost zaboravio sam koji je, mada takve primere mozete svuda videti). Za neobavestene u pitanju su 19. i 18. vek to jest budjenje srpske svesti.

Covek je lepo objasnio, ne vidim cemu dalje rasprave. Slika Paje Jovanovica je naslikana 1898. godine znaci dosta pre nastanka fasizma, ustasluka... a na njoj se lepo vidi kako su ljudi drzali tri prsta. Istina je i to da je Draskovic pokrenuo ponovo taj pozdrav, ali ga nije on izmislio (nije on bas tako inovativan) vec je covek video pomenutu sliku i to on sam priznaje u jednom intervjuu. Takodje istina je i za Isusove ikone, to se jako lako proveri u google-u, samo u "images" ukucate "pravoslavne ikone- Isus" i izaci ce vam milion slika izmedju ostalih i iz manastira o cijoj starosti ne treba pricati.

Ta cela prica je pokrenuta zbog "Digitalnog andjela" koji iznosi milion netacnih podataka i kontradiktornosti, koje se daju brzo proveriti. Mene nije mrzelo i pronasao sam bas dosta netacnih stvari, ali da ne duzim to nije za ovu temu...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
U mojoj crkvi postoji Isusov kip gdje on ima podignutu ruku sa tri prsta.Kip je stariji iod drugog rata.U kršćana taj znak je znak svetog trojstva.Sve drugo je manupulacija,neznanje,budalaština,zlouporaba...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Covek je lepo objasnio, ne vidim cemu dalje rasprave. Slika Paje Jovanovica je naslikana 1898. godine znaci dosta pre nastanka fasizma, ustasluka... a na njoj se lepo vidi kako su ljudi drzali tri prsta.
spojena, a ne rasirena. I ne ljudi (mnozina), vec samo Milos... ostali vitlaju puskama i sabljama.
Ko da je bitno, posto je ta slika umetnikova reprezentacija dogadjaja, ali to Milos dize prste da se zakrsti/zakune pred zastavom, ustanicima i Bogom, a ne drzi politicki miting i pokazuje nekakav "gest" ili "pozdrav". Glupost. Uostalom sam Vuk je rekao kako ga je to inspirisalo da izmisli svoj pozdrav, ne da na samoj slici jeste "pozdrav".

U mojoj crkvi postoji Isusov kip gdje on ima podignutu ruku sa tri prsta
spojena, a ne rasirena. Naravno. Mada se rasireni prsti lepse vide na fotografijama sa pijanki i iskreveljenim facama ili kroz suzavac i vodene topove.

Kip je stariji iod drugog rata.U kršćana taj znak je znak svetog trojstva.Sve drugo je manupulacija,neznanje,budalaština,zlouporaba...
Posle ovog posta komotno moze lock na sva druga tumacenja. Pre 90-tih i Vuka, niko nije dizao tri prsta u znak kurchenja po mitinzima i srednjoskolskim ekskurzijama. Samo kada su se krstili ljudi, i to spojenim a ne rasirenim prstima. Svako dalje objasnjavanje je suvislo.
« Poslednja izmena: 10. Sep 2008, 12:39:16 od Golden Eagle »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

who dares,Wins!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 14
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Nokia N70
Па шта. Ушло у употребу, користи се с поносом и зна се да симболизује српство. И 4С су користили Грци, тада наши непријатељи и ником ништа.
Nisu koristili 4 slova C nego 4 slova V  Smile
A i nisu nam tad bili neprijatelji. Malo smo se ponekad popi.ckali, al cuj... braca se kod nas sekirama iseku za pola duluma zemlje... sta bi tek zbog onolike vizantije 

Pa to je kad se neki ljudi nerazumeju pa lupaju neke gluposti samo da bi rekli neshto.....
Shto se tiche 3 prsta mislim da onaj text na 1 strani nema veze sa vezom.... Neverujem da 8 mil. Ljudi misli da 3 prsta , predstavljaju sveto trajstvo , pravoslavlje i srpstvo. Takodje se i pozdravljamo shodno sa pravoslavljem (3 obraza) opet sveto trojstvo. E sad samo hvali neko da dodje neko i napishe da se Hitler i komunisti tako pozdravljali i vi cete da se odreknete dugogodishnjeg ubedjenja. Uostalom chinimi se da su nas i u shkoli uchili da taj pozdrav chini sveto trojstvo....
Ne kaze se HVALiI nego fali
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
SonyEricsson k310i

Полако али сигурно све више младих почиње да поздраваља са спојена три прста.Слика са протеста... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 23:24:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.392 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.