Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 08:13:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpski pozdrav - Tri prsta  (Pročitano 65912 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia 
Uzdignuta desna ruka sa podignuta tri prsta je takođe "pozdrav" Engleskih streličara Francuzima, sa kojima su tada bili u ratu. Naime, Englezi su koristili tzv. dugi luk koji je imao veliki domet. Time su "kosili" Francuze kad god su mogli, sa velikom efikasnošću. Sa druge strane, Francuzi, kad bi uhvatili Engleskog strelca odsecali su mu palac, kažiprst i srednji prst desne ruke, da više ne bi mogli da odapinju strele, i puštali ih nazad da tako unakaženi demorališu ostale strelce.
Otud su Englezi pre bitke pokazivali Francuzima "tri prsta", čisto da znaju šta ih čeka.
Ovo mi je '92 ispričao jedan čistokrvni Englez, optužujući nas Srbe da smo im mi ukrali pozdrav...   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Зар се није од тога развило "up yours"?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Bez Kralja ne valja

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 36126
Zastava Tamna Strana Meseca
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Apple Kineska kopija
Citam, razmisljam, naravno da cu da ponovim i ono sto su drugi napisali... Iznosim svoje licno misljenje i saznanje. Za tri prsta prvi put sam video na demonstracijama i sastancima Srpskog Pokreta Obnove krajem osamdesetih godina. Mogao bih da se zakunem da sam ga prvi put video 9.marta na demonstracijama i to bas kod Vuka Draskovica gde smo svi isto podigli tri prsta kao odobravanje na njegov poziv na juris. Pre toga sam bio na puno demonstracija po Beogradu isao na sve zvezdine utakmice i po Splitu i po Zagrebu ali znam da tri prsta nisam pokazivao niti sam znao za taj pozdrav. Za one koji ce da se prave pametni i da kazu da sam neuoucen samo da odmah kazem da mi je dedin rodjeni brat bio licni adjutant kralja petra prvog, da su mi dedu ubili komunisti na terazijama kada je pobedio na prvim slobodnim izborima i da mi je otac bio clan cetnickog pokreta jos od 1941 godine... Pitao sam oca i on nije znao za toj pozdrav. Kako mi rece drug pozdrav pokazuje tri prsta sa kojima se krstimo i na taj nacin se razlikujemo od ostalog dela hriscana koji se krste sa celom sakom...
Sada dolazi i crna strana medalje... Ovde su vec moji predhodnici pisali o slicnom pozdravu kod ustasa i ostalih nacista... E u tome i jeste problem jer isti pozdrav koriste neonacisti jos od drugog svetskog rata i jednostavno tri prsta znace treci rajh. Jednom vozeci se taksijem po jednom gradu na obali dunava u Nemackoj videh jednog naseg sa Beogradskom tablicom pozdravih ga sa tri prsta, taksista se toliko odusevio, maltenne me izljubio i hvalio kako sam hrabar da na sred ulice pozdravljam "kamarade" ali moram da se pazim jer sve u vezi sa trecim rajhom zabranjeno u sadasnjoj poamerikanizovanoj nemackoj. Pravo da Vam kazem bilo mi je jako krivo sto me covek pobrkao sa neonacistima....
Eto to je koliko ja znam i koliko sam upucen o tri prsta, moje licno misljenje i saznanje bez namere da se svadjam sa nekim i ubedjujem...
IP sačuvana
social share
Za sve nase [Lobotomiste], igrajte se i vi
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Прауд то би СРБИН!!!!

Zodijak
Pol
Poruke 68
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Nokia N82
Rasirena tri prsta uopste nije spski pozdrav srbi su se do 2 svetskog rata zaklinjali kralju sa 3 spojena prsta medjutim to je 90 izmenjeno draskovic i ovi seljaci su promenili,i to je velika greska i trebalo bi nesto da se uradi da se apeluje na ljude nekako da se odviknu od rasirena tri prsta i da se pozdravljamo ko sto se krstomo i ko sto su se nasi preci pozdravljali!!!!
Od Tirane pa do Trsta krstice se sa TRI prsta!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
Драшковић није ништа изменуо, он је показао три прста када је од слобе тражио да испуни три захтева. Маса је онда исто дигла три прста и викала "Сви! Сви!". То што је касније усвојено као неки поздрав је већ кривица самог народа, а не Драшковића.

Друго, Срби, колико сам ја досад приметио немају "поздрав". Три спојена прста су можда служила за полагање заклетве и крстење, али се не користи као поздрав, што видим да неки покушавају да прогурају. Мени лично би било боље да баталимо поздрав са три раширена прста пошто ми одувек некако глупо деловало (моје лично мишљење), а што се тиче три спојена прста, као што сам рекао то није поздрав и неможе се у том смислу тако користити, а када то кажем мислим на овакве трагикомичне ситуације

Зна се за шта служе три спојена прста, а ово није то.
« Poslednja izmena: 17. Feb 2009, 01:37:09 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Google Chrome 1.0.154.48
mob
Tel.Me Your.Number
Kao da pucketaš prstima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 530
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 5130 XpressMusic
Srpski pozdrav i jedan jedini pozdrav je tri spojena prsta!!!!

Bog ima tri lica Oca,Sina i Svetoga Duha. To predstavljaju tri spojena prsta.
A posto je Bog sisao na zemlju i kao covek,dva prsta uz dlan predstavljaju 2 prirode Gospoda Isusa Hrista.
Bozansku i covecansku.

Hrvatske ustase,polagali su zakletvu svome "poglavniku" pred rimokatolickim svestenikom sa rasirena tri prsta.
Ovakav pozdrav su hrvatske ustase preuzele od nemackih SS jedinica a naslucuje se da su ga Hrvati koristili cak i u Prvom svetskom ratu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

sha nagba imuru

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
spojeni ili rasireni prsti nije to neka velika razlika, evo na slici iz 1898. paje jovanovica "takovski ustanak" se vidi

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

takovski ustanak1898 paja jovanovic.jpg
(254.9 KB, 1090x761)
IP sačuvana
social share
I'm a man of wealth and taste.   
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
ta raširena tri prsta koliko ja znam prestavljaju Sveto trojstvo i nemaju veze sa Njemačkom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Tri spojena prsta predstavljaju gore pomenutu stvar , Srbi se krste sa tri prsta Srbi se ljbe tri puta e sad i Arapi se ljube tri puta pa sta sad ajde da se ne ljubimo vidi to rade Arapi i to Muslimani pa neka.
Tri rasirena prsta su nastala kad su nastala  prozivod otpora Milosevicu i to je nas pozdrav zasto bismo ga se odricali kad ga danas jedini upotrebljavamo a da je i nacisticki iskreno ne znam nikada nisam vidio da Nacisiti pozdravljaju ili otpozdravljaju sa tri prsta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 08:13:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.368 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.