Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpski đaci govore i oblače se turski, novi heroji naše dece - Bali-beg, Hurem  (Pročitano 24454 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Ovako.. ovo se desava u zemlji koja je odbacila svoje nasledje i veru, primila semitsku veru, izgradila drzavu na vizantijskim principima, bila vekovima pod okupacijom naroda nedefinisanog porekla, zatim kroz ratove bila ping pong loptica izmedju AustroUgarske i Rusije, pa forsirana u neki pan-slovenizam i jugoslovenstvo, sve filovana germanskim teorijama o nasem niskom poreklu da bi danas bili srecno pocepani izmedju anglofilije i rusofilije...

Da se ne lazemo, ovo se sve desava zato sto Srbi nemaju nacionalni identiet.

Mi smo taj identitet odbacili pre 12 vekova...  I stvarno nemamo pravo da se bunimo...  Smile
Ovo je jedan od redkih momenata gde se slazem sa tobom, i to poprilicno, samo smatram da jos uvek mozemo da povratimo jedan deo svog indetiteta nazad, ali zavisno od sredine, ljudi, 'vere', pitanje je u kojoj se to razmeri moze postici.  Sta nam je alternativa?  Da nastavimo ovim pravcem propasti?  Ja sam prvi za vracanje na bar neke od nasih vrednosti kao nacije, bez obzira na to koliko to neki smatraju glupim i sasvim naivnim.
Negde se mora poceti, samo nazalost, ne vidim neku povecanu relaciju, i nepohodan intezitet hodanja ka tom cilju.  Mediji su izbombardovali ovu zemlju glupostima, ljudi su te gluposti prihvatili i evo vidi sad, ono sto Turci nisu mogli da urade 400+ godina (jer vidim da postoji podela i u istoriji izmedlju 480 ili 5?? ili 6?? godina pod Turcima), nashi ljudi ce da prihvate dobrovoljno.  Ja ti kazem isto tako, da vaspitanje koje dolazi iz kuce vise nije dovoljno, jer spoljasnji uticaji su postali suvise jaki.  Istina je da decu ne vaspitavaju kako treba, i mislim da treba da se obrati bolja paznja na to, ali nazalost ni to vise nije dovoljno.  Internet, TV, skola, komsijska deca itd. I znam sta ce da se kaze, pa ne treba deci da se da da gledaju sve to, ali koliko mozes da ih zastitis od ovakvog sveta? Mada opet kazem, potrebno je poceti negde.

Srbi bi kako zbog istorije, tako i zbog kulture trebali praviti serije o junacima, i istorijskim licnostima koje su markirale proslost, bez obzira na sve njihove nedostatke.

Trebaju nam serije kao one o Karadjordjevicu i Mashin, pa cak i tipa "Orlovi Rano Lete" iako je to bio deo Jugoslovenske proslosti.  Pa mozda po neka o hajducima, i Kraljevima i Carevima, pa o starim bozanstvima, tradicijama i ritualima.
Kao sto sam naveo vec nekoliko puta, kada Srbi slave ne znaju niti koga, niti sta, ni zbog cega slave na odredjen nacin, i to je zalosno ali istinito.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.12
mob
Nokia 6220
Vidjao sam ljude da po cetrdeset minuta bulje u sneg na ekranu kad nestane signal, to je problem, a ne Sulejman  Smile
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Vi u svemu vidite gubljenje nekog identiteta a niko se ne obazire na onaj edukativni aspekat..gde mozda mozemo nesto i da naucimo. Zar je strasno sto se nesto novo saznaje , upoznaje? Ko kaze da smo toliko fascinirani da bi se poistovetili sa Turcima do tacke gde ne znamo sta je nase a sta njihovo?
I ja gledam Sulejmana, redovno, mozda bih gledala i Indijske da ne dave godinama sa jednom serijom. Gledam i mozda mi se svidja Bali beg ali ne mislim da se razvodim radi njega Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Vi u svemu vidite gubljenje nekog identiteta a niko se ne obazire na onaj edukativni aspekat..gde mozda mozemo nesto i da naucimo. Zar je strasno sto se nesto novo saznaje , upoznaje? Ko kaze da smo toliko fascinirani da bi se poistovetili sa Turcima do tacke gde ne znamo sta je nase a sta njihovo?
I ja gledam Sulejmana, redovno, mozda bih gledala i Indijske da ne dave godinama sa jednom serijom. Gledam i mozda mi se svidja Bali beg ali ne mislim da se razvodim radi njega Smile
Ja verujem da sam govorio godinama da je edukacija otisla u materinu u Srbiji, i da ovaj problem koji polako raste mora biti udaren sa vise strana, ne samo sa jedne ili dve.  Ja vidim da polako bledimo, pa pogledaj Sandra, seti se samo kako je bilo pre 10 godina, pre 15 godina, koliko smo vec skrenuli sa puta za tako kratko vreme. 
Ja ne znam sta ima da se nauci od Turskih serija, sto Srbi nisu naucili na svojoj kozi tokom okupacije.  Ovo bi bilo isto kao kada bi poslali Nemacke serije Jevrejima (ako bih ovi ikada pravili) o vrednostima Hitlera, SS i celog Nazi pokreta. 
Ali ti Sandra si vec razvijena kao licnost, imas svoj identitet, koji nijedna od ovih serija ne moze uzdrmati toliko, ali ove serije mogu lako obuhvatiti mladji narasataj koji je itekako povodljiv.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Ja verujem da sam govorio godinama da je edukacija otisla u materinu u Srbiji, i da ovaj problem koji polako raste mora biti udaren sa vise strana, ne samo sa jedne ili dve.  Ja vidim da polako bledimo, pa pogledaj Sandra, seti se samo kako je bilo pre 10 godina, pre 15 godina, koliko smo vec skrenuli sa puta za tako kratko vreme. 
Ja ne znam sta ima da se nauci od Turskih serija, sto Srbi nisu naucili na svojoj kozi tokom okupacije.  Ovo bi bilo isto kao kada bi poslali Nemacke serije Jevrejima (ako bih ovi ikada pravili) o vrednostima Hitlera, SS i celog Nazi pokreta. 
Ali ti Sandra si vec razvijena kao licnost, imas svoj identitet, koji nijedna od ovih serija ne moze uzdrmati toliko, ali ove serije mogu lako obuhvatiti mladji narasataj koji je itekako povodljiv.

I sta, po tvom misljenju, moze da oslika povodljivost mladog narastaja? Ja sam recimo sada za NG videla i previse srbovanja uz "Ko da mi uzme iz moje duse Kosovo" i "Idem preko zemlje Srbije" i ostalih pesama u kojima se pominje Srbija, kod dece od 17,18 godina.
Mislim da gresite, mesate "trend" ili trenutnu zainteresovanost sa gubljenjem identiteta. To je sve vrlo kratkog daha kao svojevremeno Ljovisne i Kasandre. Niko se ne seca kako su jadne bake iz ne znam kog sela sakuplljale novac za advokata da se Kasandra izbavi iz zatvora....
Nemojte tako ozbiljno Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Ja mislim da moze, sve je ovo vrsta programiranja, pa cak i to sto si cula za NG. Ni te gluposti ne podrzavam, jer to Veliko Srbovanje nema veze sa vezom, to je sveopste prepucavanje, kurcenje i glupiranje.  Secam se i ja sam se naslusao tih nebuloza, jer je to regurtacija nenaucenog.  Da pitas neke od tih slavljenika sta te pesme znace, i zasto je Kosovo srce Srbije ili nije, ne verujem da bi znali.  Ali zato to i govorim, gluposti je lako pokupiti, a veoma tesko odbaciti, i nadam se da si u pravu, da mi gresimo, i da se brinemo suvise, da je sve ovo jedan trend koji ce proci.  Ali ja se nadam da ce bar imati neko da svaki put preispita sve ovo, da otvori cetvore oci za sve sto se servira i plasira, jer i dalje smatram da ovde ima nesto vise iza kulisa sto ne vidimo trenutno.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Ja mislim da moze, sve je ovo vrsta programiranja, pa cak i to sto si cula za NG. Ni te gluposti ne podrzavam, jer to Veliko Srbovanje nema veze sa vezom, to je sveopste prepucavanje, kurcenje i glupiranje.  Secam se i ja sam se naslusao tih nebuloza, jer je to regurtacija nenaucenog.  Da pitas neke od tih slavljenika sta te pesme znace, i zasto je Kosovo srce Srbije ili nije, ne verujem da bi znali.  Ali zato to i govorim, gluposti je lako pokupiti, a veoma tesko odbaciti, i nadam se da si u pravu, da mi gresimo, i da se brinemo suvise, da je sve ovo jedan trend koji ce proci.  Ali ja se nadam da ce bar imati neko da svaki put preispita sve ovo, da otvori cetvore oci za sve sto se servira i plasira, jer i dalje smatram da ovde ima nesto vise iza kulisa sto ne vidimo trenutno.

Gresis. Svako od nas , na Srbe mislim, zna sve o Kosovu. Ako ne zna da kaze mora da oseca. Ne poznajem nikoga ko nema emocije vezane za tu teritoriju i to se prenosi sa kolena na koleno. Mnogo je cvrsca veza nase dece sa srpstvom nego sa Sulejmanom i Gangnam stajlovima i ostalim glupostima. Krv nije voda.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 23.0.1271.97

Gresis. Svako od nas , na Srbe mislim, zna sve o Kosovu. Ako ne zna da kaze mora da oseca. Ne poznajem nikoga ko nema emocije vezane za tu teritoriju i to se prenosi sa kolena na koleno. Mnogo je cvrsca veza nase dece sa srpstvom nego sa Sulejmanom i Gangnam stajlovima i ostalim glupostima. Krv nije voda.
Nadam se da si u pravu, jer ja samo zelim najbolje za svoju zemlju i za svoju naciju, bez obzira na sve.
Vidis, to je meni isto u neku ruku problematicno, jer ako je tako kako navodis, ti ljudi su toliko isfokusirani na tu jednu tematiku, da ne vide celinu, to jest, da malo rade po pitanju odrzavanja onoga sto je preostalo, jer tako je i Kosovo bilo izgubljeno, svi su ga kao voleli, a niko nista nije radio po tom pitanju da ga sacuva. Tek kada je bilo kasno, e onda, ajd sad, spashavaj.  Ne zelim da se probudim jedno jutro i vidim, o gle, Vojvodina vise nije deo Srbije, Shumadija je rasprodata itd.  Mozda je to u mojoj krvi, da budem onaj koji ce da motri, iako su mu ruke vezane da bilo sta promeni. Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
a zašto nam ukidaju HRT kada je utakmica i primoravaju nas da gledamo utakmicu na RTS ?
kod hrvata nema reklama, na RTSu se pušta utakmica u pauzama reklama.
dakle čista cenzura.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Sa tim nisam upoznat, ali sto se tice cenzure, u vecini slucajeva sve sto ne treba da bude je ostavljeno, a sve sto valja je cenzurisano, to je ono objektivno i kvalitetno informisanje  Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.