Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 18:08:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 213
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpska napredna stranka i Aleksandar Vucic  (Pročitano 294181 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Томислав Николић: Тадић је прихватио политику која значи апсолутну предају Косова у руке Албанаца
   PDF    Штампа    Ел. пошта
среда, 30. новембар 2011.

БЕОГРАД - Председник Српске напредне странке Томислав Николић затражио је данас од председника Србије Бориса Тадића да објасни грађанима шта га је навело да промени став о барикадама и да затражи од Срба да их уклоне.

"Он их је охрабривао, а чланови владе помагали у постављању барикада. Сада је променио став и мора да објасни грађанима шта је проузроковало такву одлуку. Да ли је постигнут неки позитиван споразум и да ли предузима одговорност, ако дође до тога да Албанци заокруже своју државу и преузму север Косова", рекао је Николић новинарима у парламенту.

"Све је сада на Борису Тадићу, а СНС и даље остаје уз Србе на Косову", рекао је Николић и додао да ће СНС подржати одлуку Срба са севера.

"Чини ми се да је председник Србије прихватио политику неких других опозиционих странака која значи апсолутну предају Косова у руке Албанаца", оценио је Николић.

Лидер СНС је рекао да је на леђима косовских Срба одлука за судбину Србије, а да савет може да им да само онај ко дели њихову судбину, због чега, како је рекао, не може да им каже "ни да гину, ни да живе тамо, ни да побегну и оставе све".

На питање да ли позив Тадића да се уклоне барикаде има везе са одлуком о статусу канидата, он је одговорио да не зна, зато што СНС нико о томе не обавештава.

"Не знам колику је цену Тадић спреман да плати да преживи тај датум (9. децембар). Мислим да је он убеђен да су барикаде средство одбране Србије на КиМ, али сваки човек у политици има своје циљеве и додао да "ако га неко притиска (Тадића), нека распишу изборе, па ће СНС да му тај притисак скине", рекао је Николић.

Он је поновио да уколико би дошло до дилеме опстанка Косова у Србији или услова да се Србија одрекне те покрајине ради чланства у ЕУ, СНС се не би залагао за такав улазак у ЕУ.

(Танјуг)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Александар Вучић: У Америци никога нисам молио за подршку СНС на изборима
   PDF    Штампа    Ел. пошта
уторак, 20. децембар 2011.

У Вашингтону никога нисам молио за подршку на изборима. Ниједну ружну реч о власти у Србији нисам рекао. Са својим саговорницима из Стејт департмента разговарао сам о статусу Косова, инвестицијама и нашем европском путу.

То је у уторак за ”Новости” рекао Александар Вучић, сумирајући вишедневну посету Америци, током које се срео са директорком за јужну и централну Европу америчког Стејт департмента Џенифер Браш, неколицином конгресмена, представницима невладиних организација и нашим исељеницима у Чикагу.

- Свима сам им рекао да су стране инвестиције једина шанса Србије за излазак из економске кризе. Њихов став о Косову је добро познат, али сам им јасно предочио да Србија не може да одустане од свог територијалног интегритета и да дијалог мора да буде настављен. Без обзира на то, мислим да сам тим контактима успео да обезбедим интересовање за будуће инвестиције.

Он истовремено најављује да ће се Томислав Николић у среду појавити на саслушању у Прекршајном суду у Београду, по пријави комуналне полиције из Шапца.

- Лидер највеће опозиционе партије у среду излази пред суд, јер је неко од наших присталица 18. априла на разводном ормарићу у Шапцу залепио плакат СНС. Сетили су се, дакле, после осам месеци, да туже Николића као одговорно лице. Ниједна власт у Србији није се на овако перфидан начин обрачунавала са опозицијом. Засенили су и Пола Пота.

(Вечерње новости)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
Sve same funjare Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Linux Ubuntu
Browser
Chrome 18.0.976.0
mob
Nokia C5-00
Sve same funjare Smile

Ако могу да приметим, тако је у политици генерално... Ипак, градација фуњарства се увек може направити, мени, на пример, на памет падају неке много веће фуњаре унутар политичке елите земље Србије, али шта је ту је, нисмо ни ми бољи од тих политичара...
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
Jorgovanka TabakoviĆ otkrila za Press

Obožavam Đinđića, bio je kao Putin

Ličnosti - Ubijenog premijera po državničkim sposobnostima poredim sa ruskim liderom

Član predsedništva SNS Jorgovanka Tabaković izjavila je za Press da pokojnog premijera Zorana Đinđića po državničkim sposobnostima poredi sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Ona je dodala i da voli da citira Đinđića.

- Ja mogu sa nekim da se ne slažem, ali vrlo pažljivo slušam šta drugi govore. Obožavam ljude, poput Đinđića, koji govore pametno i zaista to pamtim - obrazložila je Tabakovićeva zašto kao funkcioner najveće opozicione stranke citira bivšeg lidera najvećeg političkog rivala.

Još pamtim njegove misli

- Imam divnu arhivu koju rado čuvam, jer mislim, kao i Borhes, da je raj biblioteka u kojoj ste u prilici da sedite i čitate. Kao što u Kuranu piše „neka cveta hiljadu cvetova", ja mislim da je različitost bogatstvo i da je širina u stvari u čoveku koji nekom drugome priznaje vrednost. Nema tog genijalca na svetu koji sam može da uradi bilo šta, već prosto neki sticaj istorijskih okolnosti i nekog rasporeda zvezda pomognu pojedincu da ispliva. Tu mislim na Putina, i na Đinđića - dodala je Tabakovićeva.

Ona je za Press otkrila tajnu da sa Tomislavom Nikolićem ponekad priča o Đinđiću.

- Pre 9. decembra i pominjanja razloga za nedobijanje statusa kandidata razgovarala sam o tome sa Nikolićem. I u istom trenutku smo pomenuli poslednji intervju koji je Đinđić dao 21. februara 2003. u Banjaluci. Oboje imamo nedoumicu ili možda strah da javno izgovorimo zašto se u stvari sve to desilo s njim. Tada je Đinđić izgovorio rečenice „nemojte da to postane realnost i posle da mi kažete da je to realnost", a zatim „i Savet bezbednosti može da prizna, ali to neće da znači da smo mi priznali Kosovo", kao i „mogu Srbi da imaju potpunu slobodu kretanja na Kosovu, ali to neće značiti da je problem Srbije na Kosovu rešen". Za mene su te rečenice predivne, jer sam ja živela na Kosovu i dobro znam kako izgleda kad se neko ne bavi rešavanjem problema i onda samo kaže - pa šta sad da radim - rekla nam je Tabakovićeva.

Ona je ukazala da opozicija nije pružala dovoljno podrške ubijenom premijeru.

Nismo se sukobljavali

- Đinđić i ja bili smo kolege u parlamentu i nikad nije postojao ikakav problem između nas. Nismo se sukobljavali, jer smo bili na istoj strani. Zajednički smo se borili za ukidanje poreza na finansijske transakcije, a ja sam u skupštini obrazlagala taj zakon koji smo zajedno radili - navela je Tabakovićeva.

press
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
Sve same funjare Smile

Ако могу да приметим, тако је у политици генерално... Ипак, градација фуњарства се увек може направити, мени, на пример, на памет падају неке много веће фуњаре унутар политичке елите земље Србије, али шта је ту је, нисмо ни ми бољи од тих политичара...
Ma znam da jeste brate, samo kod mene ne postoji gradacija, ako si funjara funjara si i tacka
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Alcatel 
Sve same funjare Smile

Uzmimo Nikolu Pašića, bio je sledbenik Svetozara Markovića, a na kraju karijere glavni čovek kraljevske porodice Karađorđević, od komuniste do rojaliste, neverovatno.Kažu bio je veliki državnik.
« Poslednja izmena: 22. Dec 2011, 20:55:29 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2977
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Nokia 300
Predsednik Tadić danas na Terazijama potpisuje knjigu Žarka Lauševića

BEOGRAD, 29. decembar 2011, (Njuz) – Predsednik Srbije Boris Tadić potpisivaće danas knjigu Žarka Lauševića ispred kioska „Novosti“ na Terazijama u Beogradu, saopštio je kabinet predsednika republike.
Potpisivanje će početi u 16 časova, a potpisivanje je organizovano kako bi što veći broj građana dobio potpisanu knjigu pre praznika.
- S obzirom da je knjiga Žarka Lauševića ’Godina prođe, dan nikad’ jedan od najtraženijih novogodišnjih poklona, predsednik Boris Tadić odlučio je da odmeni glumca u potpisivanju knjige dok ne budu sređene sve procedure u vezi sa Lauševićevim pomilovanjem. Predsednik je na taj način izašao u susret autoru knjige, kao i građanima koji na policama žele da imaju potpisan primerak ovok bestselera – stoji u saopštenju Kabineta.
Predsednik Srbije će, kako Njuz nezvanično saznaje, najverovatnije napisati i predgovor za jedno od sledećih izdanja Lauševićeve knjige, ali pregovori još nisu okončani. U kabinetu se, kako saznajemo od našeg izvora, boje da bi takav potez mogao biti protumačen kao pokušaj predsednika da stvori sebi pozitivniji imidž u javnosti pred predstojeće izbore.
- Već su mnogi odluku o pomilovanju Žarka Lauševića protumačili kao politički potez, tako da se bojimo da bi i pisanje predgovora moglo da izazove slične reakcije. Iako su rejtinzi predsednika i Demokratske stranke poljuljani, on nikada ne bi učinio ništa u cilju sakupljanja političkih poena. Tako ni današnje potpisivanje knjige Žarka Lauševića nema za cilj popravljanje imidža, već je predsednik nesebično želeo da pomogne svima onima koji će zbog besparice Novu godinu morati da dočekaju uz Lauševićevu knjigu – objasnio je naš sagovornik.
Nenad Milosavljević
 Smile Smile Smile

http://www.njuz.net/predsednik-tadic-danas-na-terazijama-potpisuje-knjigu-zarka-lausevica/
« Poslednja izmena: 30. Dec 2011, 20:35:41 od kondoric »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
Tomislav Nikolić: Savetujem Tadića da me odmah zove

Imamo samo jednu tačku oko koje nismo saglasni sa Demokratskom strankom Srbije, a to je - kada prekinuti razgovore sa Evropskom unijom. DSS bi, kao i radikali, to učinio odmah, a ja smatra da mi sve do marta, a možda i posle toga, možemo da uspostavimo neku saradnju sa Evropom, ali ne kao njena buduća članica, već kao zemlja kojoj treba pomoć da uredi državu, kaže u intervjuu za “Blic” Tomislav Nikolić, predsednik Srpske napredne stranke.

Nikolić navodi da će prekinuti sve razgovore sa predstavnicima EU kada pred Srbiju bude postavljen zahtev da se odrekne Kosova i Metohije. Na naše pitanje da li to znači da bi se odrekao, kako je to sam jednom izjavio, svoga drugog sina, on odgovara:

- Ako govorim kao čovek koji je svestan teške situacije u Srbiji, ja i dalje govorim o dva sina. Ali ako se kao uslov Srbiji postavlja priznanje nezavisnosti njene pokrajine, Kosovo je broj jedan. Možda neki ljudi kažu da je to muka koju treba skloniti sa vrata, ali ja se bavim politikom i poznajem samo Ustav Srbije. Mene Ustav obavezuje da mi to bude broj jedan.

Poslednjih meseci niste mnogo govorili o Kosovu, osim što ste kritikovali poteze vlasti. Zašto ne kažete kako biste vi rešili kosovski problem?

- Do tog 17. aprila, dokad smo se povremeno sretali Boris Tadić i ja, uvek smo pričali o Kosmetu. Kad mi je nagovestio da bismo zbog odbrane Kosova mogli da imamo problema sa EU, ja sam mu rekao: “Imaćeš našu podršku da te probleme rešavaš. Ako te napadne ceo svet kada braniš Kosovo, SNS će da bude uz tebe.” To je moj stav prema Kosovu. Biračima kažem da je potreban konsenzus oko Kosova, a to znači dogovor SNS i DS.

Zar ne mislite da vaši birači treba da znaju kako ćete da rešite kosovsko pitanje?

- Zar nije dovoljno to što kažem da je Kosovo sastavni deo Srbije.

To govori skoro svaki političar u Srbiji.

- Govori, ali se tako ne ponaša. Pa, kako se to ponašamo u pregovorima? Udaramo pečate Kosova, menjamo tablice, plaćamo dodatno osiguranje... Je l’ to odbrana Kosova? Nije. Skoro sam čuo ministra Gorana Bogdanovića da na pitanje o zahtevu za ukidanje institucija odgovara da se ne postavlja pitanje školstva i zdravstva. Znači da Srbija to treba da sačuva, a ostalo da ukine. Da ukine lokalne samouprave.

Kako biste vi reagovali pred takvim zahtevom pojedinih članica EU?

- Rekao bih im da je to naša teritorija i da nam je oteti ne mogu. Pitao bih i da li možda imaju neki drugi plan.

Da ste vi na vlasti i da vas poseti Angela Merkel i kaže vam da morate da ukinete srpske institucije na severu Kosova, da li biste joj odgovorili da je za vas EU završena priča?

- Da. Ako bi mi rekla da za nas nema satusa kandidata ako ne ukinemo srpske institucije na KiM, ja bih joj odgovorio da to znači da za njih mi ne zaslužujemo da budemo kandidat.

Šta biste savetovali Vladi i predsedniku Srbije Borisu Tadiću da uradi do marta, kada EU odlučuje o dobijanju statusu kandidata?

- Da odmah razgovara sa Tomislavom Nikolićem. Javno, tajno, kako god hoće, da postignemo saglasnost.

Izjavili ste da će sledeće godine SNS prvi put biti na vlasti. Od kojih stranaka će ona biti sastavljena?

- Znamo od kojih neće. Sa nama sigurno neće biti DS, najverovatnije ni SPS pošto su oni veoma vezani, SPO, LDP, G17 i pretpostavljam SRS. Sa nekima od njih mi ne želimo, a neke stranke ne žele sa nama. Vlada će biti napravljena od koalicije u kojoj smo mi, predstavnici manjina i DSS.

Da li zaista mislite da ćete imati dovoljno glasova da sa DSS i sa manjinama formirate vladu?

- Uveren sam u to.

Da li biste išli u koaliciju sa radikalima?

- Ponudio bih im da napravimo koaliciju zato što bi to bio znak da je njima sve oprošteno. Ipak, ne verujem da bi oni pristali na to.

PUPS će teško na izbore da izađe samostalno. Kome je bliži - vama ili SPS?

- Mislim da je bliži socijalistima i DS jer su u koaliciji. Ipak, pitanje je da li su ostvarili ono što žele njihovi birači, populacija na čije glasove računaju. Ako su zadovoljni, neka ostanu u toj koaliciji. Ako nisu, gde će nego kod nas. Ovu vlast može da zameni samo SNS.

I vi i demokrate ste rekli da nećete zajedno posle izbora. Ali šta ako se desi da ni jedni ni drugi ne budete mogli da formirate vlast, da li biste tada sa njima razgovarali?

- Ako je Srbiji jasno da će na vlasti biti ili DS ili SNS, Srbija će imati vladu.

Ali šta ako se dogodi da ipak vladu možete da napravite samo sa demokratama?

- Nećemo ni tada ući u koaliciju. To bi izgledalo da SNS amnestira DS za 11 godina vladavine.

Đukanović je ugrožen
Da li je biračima SNS zasmetao vaš susret sa Milom Đukanovićem, za kojeg ste nekad govorili da je lopov i kriminalac?
- Razgovarao sam sa njim o položaju srpskog naroda. Njemu sam iznosio iste ideje kao i srpskim strankama, a to je da Srbi u Crnoj Gori treba da budu u vladi. Pokazuje se da se tamo otvara demokratija. Istina, i Milo Đukanović je ugrožen kao čovek koji je dugo godina sarađivao sa Amerikom. Kad SAD reši da vas promeni, ona vas nekad tera i u zatvor. On to zna i oseća. Šta će mu onda sukobi sa Srbijom, pogotovo ako pobedi SNS?!

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Qtek 小米
Citat
Imamo samo jednu tačku oko koje nismo saglasni sa Demokratskom strankom Srbije, a to je - kada prekinuti razgovore sa Evropskom unijom. DSS bi, kao i radikali, to učinio odmah, a ja smatra da mi sve do marta, a možda i posle toga, možemo da uspostavimo neku saradnju sa Evropom, ali ne kao njena buduća članica, već kao zemlja kojoj treba pomoć da uredi državu, kaže u intervjuu za “Blic” Tomislav Nikolić, predsednik Srpske napredne stranke.
Живела Србија, на крају победили смо ми ... наци-клеро-стаљинисти !!!
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 213
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 18:08:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.