Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 16:00:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 312 313 315 316 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpska napredna stranka i Tomislav Nikolic  (Pročitano 716413 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Qtek 小米
Бајден долази да убеди Тадића и његовог партнера Тому, да је немогуће да Србија уђе у Е.У. без атлантских интеграција.
Зашто би се Србија разликовала од осталих балканских земаља ?

Upravo tako. Prvo NATO pa onda EU, kome to u Srbiji nije dovoljno jasno?
Па пре свега није јасно онима који ће поклонити глас Томи, а потом и део жутих гласача који ће гласати за Тадића, мислећи да он заиста мисли да Србија може бити војно неутрална.
Сваки европејац ће пре или касније морати да бира ''за или против нато-а'', јер атлантске интеграције су саставни део евро-интеграција, које су испуниле све државе Балкана осим нас.

Велики проблем европејаца је што српско бирачко тело има већински негативно мишљење о нато-у и да би прескочили ту препреку добили су помоћ Томиног СНС-а.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Srbija državne odnose treba da bazira na tome da se zbog tih odnosa sutra ne ratuje. Društveno povezivanje treba da bude u skladu sa vojnim i ekonomskim interesima, i to tim redosledom. Znači interesi vojske i ekomonije. Izbor je tu jednostavan, posebno ako je Kosmet jedan od državnih prioriteta. ... Znači RF.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 6230
Srbija državne odnose treba da bazira na tome da se zbog tih odnosa sutra ne ratuje. Društveno povezivanje treba da bude u skladu sa vojnim i ekonomskim interesima, i to tim redosledom. Znači interesi vojske i ekomonije. Izbor je tu jednostavan, posebno ako je Kosmet jedan od državnih prioriteta. ... Znači RF.
Da li i ti stices utisak da nama Rusi brane Kosovo?
Oni jednostavno kazu, neka se dogovore. I nista vise. To se moze promeniti za jedan sat.
Nas je napala citava jedna svetska soldateska. Cime su oni iole pokazali da su na nasoj strani?
Ono verbalno: nemojte braco ameri, nije lepo sta radite?
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Oni jednostavno kazu, neka se dogovore. I nista vise. To se moze promeniti za jedan sat.
Nas je napala citava jedna svetska soldateska. Cime su oni iole pokazali da su na nasoj strani?
Brate, mi živimo u prošlosti. Zapadu je trebalo težiti krajem osamdesetih, sad je za to kasno. Amerikanci su društvo koje je u velikom opadanju. Pogledaj im filmove na šta liče, to je tuga. Kulturna ponuda je manifestacije vitalnosti društva, vitalnost društva kvaliteta države. Rusko društvo živi punim plućima. Bio sam tamo i pravo da ti kažem, malo je reći da sam oduševljen. Surovi kapitalizam, ali narod živi normalno. Naučili su i oni lekciju devedesetih. Sad da pitaš Rusa šta treba, reko bi ti ovo što ti preporučuješ na forumu, al na ruskom, "nada rabotat". Ne demokratija, ne ljudska prava, ne komunizam, nego šljaka. Pa ti vidi. Cvetković tražio od Rusa 2 milijarde, oni ga odjebali. Ako mene pitaš, to je dobar i dobronameran potez. Neće da finansiraju ove tvoje kardeljevce, nego kažu radi ili gladuj. Sa druge strane EU ti pomaže vlast koja če unuke da nam otera u dužničko ropstvo. Ko ti je tu bolji drugar. Onaj koji ti kaže u lice da imaš problem, ili onaj koji te loži na putu bez povratka i tapše po ramenu? Tako je tako je care, nego lepa ona Vojvodina, a bogami ni Šumadija nije za bacanje. A ko što ni mi ne treba da gajimo blisku međudržavnu saradnju sa zemljama koje bi nas uvlačile u ratove, što bi i Rusi bili drugačiji. Lepo ti kaže čika Putin "Neću ja da budem veći Srbin od Srba". Šta je tu nejasno? Oćeš na Kosmet, napravi pare, lobiraj, podmićuj, sredi se, pa kad se sve namesti ušetaj se dole sa vojskom i završi posao. Tebi dođe koštunica i stavi Kosmet u Ustav, i narod počne da urliče "To, jebasmo im kevu, ne dadosmo(opet) Kosmet". Uniji sa druge strane odgovara takav način vraćanja Kosmeta pa te podržavaju, jer se to uklapa u njihove ciljeve. Ovde treba da počne normanlo da se živi kako je Bog zapovedio. Oćeš nešto da postigneš? Radi, batali politiku i počni nešto da stvaraš. Rus ti kaže možeš sa nama, ali moraš sam sebe da izdržavaš. Po meni je to korektno i sasvim normalno. Sa druge strane, Rusija nema nameru da pali Evropu i svet i savez sa njima ti u perspektivi donosi manje šanse da ćeš sutra ratovati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Brate, mi živimo u prošlosti. Zapadu je trebalo težiti krajem osamdesetih, sad je za to kasno. Amerikanci su društvo koje je u velikom opadanju. Pogledaj im filmove na šta liče, to je tuga. Kulturna ponuda je manifestacije vitalnosti društva, vitalnost društva kvaliteta države. Rusko društvo živi punim plućima. Bio sam tamo i pravo da ti kažem, malo je reći da sam oduševljen. Surovi kapitalizam, ali narod živi normalno. Naučili su i oni lekciju devedesetih. Sad da pitaš Rusa šta treba, reko bi ti ovo što ti preporučuješ na forumu, al na ruskom, "nada rabotat". Ne demokratija, ne ljudska prava, ne komunizam, nego šljaka. Pa ti vidi. Cvetković tražio od Rusa 2 milijarde, oni ga odjebali. Ako mene pitaš, to je dobar i dobronameran potez. Neće da finansiraju ove tvoje kardeljevce, nego kažu radi ili gladuj. Sa druge strane EU ti pomaže vlast koja če unuke da nam otera u dužničko ropstvo. Ko ti je tu bolji drugar. Onaj koji ti kaže u lice da imaš problem, ili onaj koji te loži na putu bez povratka i tapše po ramenu? Tako je tako je care, nego lepa ona Vojvodina, a bogami ni Šumadija nije za bacanje. A ko što ni mi ne treba da gajimo blisku međudržavnu saradnju sa zemljama koje bi nas uvlačile u ratove, što bi i Rusi bili drugačiji. Lepo ti kaže čika Putin "Neću ja da budem veći Srbin od Srba". Šta je tu nejasno? Oćeš na Kosmet, napravi pare, lobiraj, podmićuj, sredi se, pa kad se sve namesti ušetaj se dole sa vojskom i završi posao. Tebi dođe koštunica i stavi Kosmet u Ustav, i narod počne da urliče "To, jebasmo im kevu, ne dadosmo(opet) Kosmet". Uniji sa druge strane odgovara takav način vraćanja Kosmeta pa te podržavaju, jer se to uklapa u njihove ciljeve. Ovde treba da počne normanlo da se živi kako je Bog zapovedio. Oćeš nešto da postigneš? Radi, batali politiku i počni nešto da stvaraš. Rus ti kaže možeš sa nama, ali moraš sam sebe da izdržavaš. Po meni je to korektno i sasvim normalno. Sa druge strane, Rusija nema nameru da pali Evropu i svet i savez sa njima ti u perspektivi donosi manje šanse da ćeš sutra ratovati.

Ameri su društvo u opadanju koje godišnje samo za finansiranje svojih trupa u Iraku izdvaja 120 milijardi dolara. Ukupni vojno/odbrambeni izdaci preko 750 milijardi dolara. Godišnje.

Sa druge strane, društvo u ekspanziji (Rusija) ima ukupan državni budžet 250 milijardi dolara, od kojih ogromna većina odlazi na  penzije i subvencije građana, recimo u Rusiji je maloproddajna cena kubika gasa za domaćinstvo 6 puta jeftinija nego u Srbiji. To nije tržišna cena ni u Rusiji, već se ruski građani greju praktično džabe jer im Putin subvencioniše grejanje iz budžeta. Takođe, i cena struje je daleko od tržišne, ponovo zbog subvencija.

Takođe, i ja sam živeo i radio u Rusiji, i to kad je cena nafte na svetskom tržištu bila 15 dolara za barel, a ne 150 dolara za barel. Znam ja kako je izgledao "opušteni" život ruskih ljudi tada. Dolazili su Rusi kod mene na gradilište i preklinjali da ih zaposlimo za platu od 150 dolara. Inače, za upoređenje, naši majstori su imali minimalnu neto platu 1200 dolara mesečno, pa na gore.

Šta se onda desilo? Idiot Buš je napao Irak (2003. god) i cene nafte su odletele u nebo, a Rusija je procvetala. Rusi da su pametni, treba onom idiotu Bušu pa podignu spomenik na Crvenom trgu, a Ruska patrijaršija da ga proglasi za sveca.

U svakom slučaju, nema Srbija šta da traži u političkom, a pogotovo vojnom savezu sa Rusijom, zato što bi to značilo da je Srbija jedina crna ovca na Balkanu, a zna se koja ovca prva ide na klanje. Kako izgleda biti crna ovca, najbolji primer je Sakašvili i Gruzija. Neka se niko ne zavarava, Balkan nije u ruskoj zoni interesa, to je NATO-vo dvorište, tako da neće doći Rusi da ginu za srpsko Kosovo, ko im se nada, džaba traći vreme i život.

Znači, Srbija nema drugog izbora nego da se uklopi u svoje političko-ekonomsko okruženje, a to je EU. Što se NATO-a tiče, tu smo zakasnili 15 godina i posle svega što se izdogađalo, po meni to pitanje je bespredmetno. A i po njima, pošto Srbiju niko nikad nije ni pozvao u punopravno članstvo NATO, niti će nas zvati u doglednoj budućnosti.
« Poslednja izmena: 17. Maj 2009, 03:18:23 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02

Ameri su društvo u opadanju koje godišnje samo za finansiranje svojih trupa u Iraku izdvaja 120 milijardi dolara. Ukupni vojno/odbrambeni izdaci preko 750 milijardi dolara. Godišnje.

Sa druge strane, društvo u ekspanziji (Rusija) ima ukupan državni budžet 250 milijardi dolara, od kojih ogromna većina odlazi na  penzije i subvencije građana, recimo u Rusiji je maloproddajna cena kubika gasa za domaćinstvo 6 puta jeftinija nego u Srbiji. To nije tržišna cena ni u Rusiji, već se ruski građani greju praktično džabe jer im Putin subvencioniše grejanje iz budžeta. Takođe, i cena struje je daleko od tržišne, ponovo zbog subvencija.

Takođe, i ja sam živeo i radio u Rusiji, i to kad je cena nafte na svetskom tržištu bila 15 dolara za barel, a ne 150 dolara za barel. Znam ja kako je izgledao "opušteni" život ruskih ljudi tada. Dolazili su Rusi kod mene na gradilište i preklinjali da ih zaposlimo za platu od 150 dolara. Inače, za upoređenje, naši majstori su imali minimalnu neto platu 1200 dolara mesečno, pa na gore.

Šta se onda desilo? Idiot Buš je napao Irak (2003. god) i cene nafte su odletele u nebo, a Rusija je procvetala. Rusi da su pametni, treba onom idiotu Bušu pa podignu spomenik na Crvenom trgu, a Ruska patrijaršija da ga proglasi za sveca.

U svakom slučaju, nema Srbija šta da traži u političkom, a pogotovo vojnom savezu sa Rusijom, zato što bi to značilo da je Srbija jedina crna ovca na Balkanu, a zna se koja ovca prva ide na klanje. Kako izgleda biti crna ovca, najbolji primer je Sakašvili i Gruzija. Neka se niko ne zavarava, Balkan nije u ruskoj zoni interesa, to je NATO-vo dvorište, tako da neće doći Rusi da ginu za srpsko Kosovo, ko im se nada, džaba traći vreme i život.

Znači, Srbija nema drugog izbora nego da se uklopi u svoje političko-ekonomsko okruženje, a to je EU. Što se NATO-a tiče, tu smo zakasnili 15 godina i posle svega što se izdogađalo, po meni to pitanje je bespredmetno. A i po njima, pošto Srbiju niko nikad nije ni pozvao u punopravno članstvo NATO, niti će nas zvati u doglednoj budućnosti.

Pa da, u opadanju. Lova nije reper za stanje u društvu, a još manje u državi, pored toga što su SAD tek krenule putem opadanja, tek stigavši do svog zenita. Pojam političko-ekonomskog okruženja ne postoji, postoji samo vojnoekonomsko okruženje, tim redosledom. Tačno je ovo što kažeš da ruski ekonomski bum leži na činjenici da je cena energenata višestruko skočila i da se to poklapa sa dolaskom V. Putina na vlast. Ali je netačno da Rusija živi isključivo od izvoza gasa i nafte, o čemu smo, kolko se sećam, već pričali ovde. Tamo rade svi stari sovjetski brendovi sem Moskviča, plus što u Rusiji posluju mnogi strani proizvođači. Šta je problem u ovoj vašoj priči sa EU. Prvo pravljenje države sa naglaskom na političkim slobodama. Država u kojoj se čovek ne oseća slobodno, ako mene pitaš i nije država, mada mora postojati i određeni autoritet države i pravo na represiju u nekoj manjoj meri. Čim represivnost države pređe određeni stepen, znači da ti se država opasno drma. Sva zabluda priče sa EU je u tome da se nije pošlo od toga da među narodima postoje određene razlike u mentalitetu i sklonostima. Ja sam sad malo čitao ovaj tvoj post i prokontao na ovu temu. Iako sam na ovom istom forumu više puta izražavao stav da je nama potrebna autoritarnija država,palo mi je na pamet nešto drugo, a čini mi se važno za ovu priču. Zanimljiva stvar je da su svi istočno evropski narodi, a  to znači slovenski sa izuzetkom Mađarske i pribaltičkih republika, imali na vlasti komuniste i da danas imaš vrlo prisutnu nostalgiju za tim vremenima. Sve su te države više manje neudobne narodu i to po meni dosta znači. Ako ti je German poznat po ratovanju, a živi u državama političke demokratije, sa druge strane nekako logično izgleda za Slovene kao narode poznate po nesklonosti ka ratovanju da imaju neki drugačiji vid državnosti. Ja sad kontam da smo mi u sportu uvek loše prolazili kao "Evropski brazilci" koji neguju napadačku igru, a da smo počeli da razvaljujemo kad je srpski trust košarkaških genija smislio taktiku za primljeni koš manje. Demokratiju  i višestranačje si imao i u kraljevini, pa čak i u carskoj Rusiji nije Car sve odlučivao, pa je to narod ipak odjebo i napravio te države u kojima su radnici trebali da budu slobodni, dok su političke slobode bile u drugom planu. Jebem mu  Smile, nekako imam utisak da smo se sa ovim političkim pluralizmom zaebali. A što se tiče EU i Nato, bolje i to, nego EU i neutralnost. Meni je pitanje okruženja vojno-ekonomsko pitanje, ali pre svega vojno. Ti si u pravu da smo mi okruženi EU i Nato-om, i to je sigurno najveći problem što se tiče povezivanja sa RF i Belorusijom. Taj problem ne sporim, ali suštinski to nije dobar izbor za Srbiju posebno u situaciji da oćeš na Kosmet, a da je Albanija već u Nato-u. Mada, Srbija bi kao članica EU i Nato-a, bila jača za članstvo u EU, što sumnjam da će se Albaniji ikad desiti. Opet, u Evropi je vladao mir dok su slovenske zemlje imale komuniste, a zapadnoevropske demokrate. Ako uzmeš u obzir da je period do pada berlinskog zida bio jedan od najmirnijih i najprosperitetnijih u istoriji Evrope, cenim nekako da bi o tome trebalo malo razmisliti.
« Poslednja izmena: 17. Maj 2009, 11:03:15 od Srebrni Letač »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2977
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.23
mob
Nokia 300
Побољшати положај пензионера

У оквиру кампање „Будућност Земуна почиње данас“, активисти Српске напредне странке данашњи дан посветили су најстаријим Земунцима. Током разговора са земунским пензионерима, Александар Вучић,  заменик председника Српске напредне странке изразио им је захвалност јер су они ти који су изградили наш град и учинили га центром овог дела Европе.

„Моја генерација, нажалост, што из субјективних, што из објективних разлога, не може да се похвали да је постигла ни десети део онога што сте ви постигли. Ви сте ти који сте градили и изградили и Земун, и Београд, и Србију и зато вам сви ми дугујемо огромну захвалност, а државни органи морају баш из тих разлога посебну пажњу да посвете вашем статусу у друштву“, истакао је Вучић.

Обраћајући се пензионерима, Небојша Стефановић, члан Председништва Српске напредне странке, рекао је да ће нова локална самоуправа у Земуну, чији ће темељ чинити српски напредњаци, учинити све да се положај пензионера унапреди и да ће се нова управа општине Земун на озбиљан начин ухватити у коштац са проблемима са којима се они сусрећу.

Најстарије Земунце посебно је обрадовао разговор са глумцем Тихомиром Арсићем, који је са њима евоцирао успомене из историје Земуна.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 6230
Onako kako su im ameri dali, tako su im uzeli. Svet pociva na dolaru, a ne na rubji ili juanu.
Kada su pukli na sve strane sa bliskiim istokom, jednostavno su roknuli dole cene nafte, pa sada se vadite. Komsomolski milijarderi se nasli u chudu. Tehnologije treba placati, bankama treba vracati, a prihodi pet puta manji.
Morace Putin da pobije jos 200 novinara da ubedi Ruse da su sretni.

@letac
U kojoj to manjoj meri treba da bude dozvoljena represija drzave? Da mi siluje cerku i da dobije 2 godine uslovno? da krade i da dobije opomenu? da ubije pa da dokazuje da je rastrojen?
Lanci bato, mrak, kugle na nogama, kopanje svaki dan dva kubika i zatrpavanje i sve to do 40 kila, posle odzak.
Represija za nedela mora biti totalna, sa uvodjenjem ponovo smrtne kazne. Ali sve to ne mozes uraditi dok ne uvedes pravo. Dok ne sredis drzavu. Sto bi ja drzao policijski aparat od svih mogucih investicija u opreme, nebrojeno policajaca jer ne zna covek da bude covek? Sta ce ti to?
Kad je Hitler uveo zestok teror u zatvorima, napolju se smanjili prekrsaji za 90%.
Kod nas menja govnaru (takva nam je drzava) za banju.
ne moras se sloziti ali ja tako kontam.
« Poslednja izmena: 17. Maj 2009, 13:08:41 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Pa da, u opadanju. Lova nije reper za stanje u društvu, a još manje u državi, pored toga što su SAD tek krenule putem opadanja, tek stigavši do svog zenita. Pojam političko-ekonomskog okruženja ne postoji, postoji samo vojnoekonomsko okruženje, tim redosledom. Tačno je ovo što kažeš da ruski ekonomski bum leži na činjenici da je cena energenata višestruko skočila i da se to poklapa sa dolaskom V. Putina na vlast. Ali je netačno da Rusija živi isključivo od izvoza gasa i nafte, o čemu smo, kolko se sećam, već pričali ovde. Tamo rade svi stari sovjetski brendovi sem Moskviča, plus što u Rusiji posluju mnogi strani proizvođači. Šta je problem u ovoj vašoj priči sa EU. Prvo pravljenje države sa naglaskom na političkim slobodama. Država u kojoj se čovek ne oseća slobodno, ako mene pitaš i nije država, mada mora postojati i određeni autoritet države i pravo na represiju u nekoj manjoj meri. Čim represivnost države pređe određeni stepen, znači da ti se država opasno drma. Sva zabluda priče sa EU je u tome da se nije pošlo od toga da među narodima postoje određene razlike u mentalitetu i sklonostima. Ja sam sad malo čitao ovaj tvoj post i prokontao na ovu temu. Iako sam na ovom istom forumu više puta izražavao stav da je nama potrebna autoritarnija država,palo mi je na pamet nešto drugo, a čini mi se važno za ovu priču. Zanimljiva stvar je da su svi istočno evropski narodi, a  to znači slovenski sa izuzetkom Mađarske i pribaltičkih republika, imali na vlasti komuniste i da danas imaš vrlo prisutnu nostalgiju za tim vremenima. Sve su te države više manje neudobne narodu i to po meni dosta znači. Ako ti je German poznat po ratovanju, a živi u državama političke demokratije, sa druge strane nekako logično izgleda za Slovene kao narode poznate po nesklonosti ka ratovanju da imaju neki drugačiji vid državnosti. Ja sad kontam da smo mi u sportu uvek loše prolazili kao "Evropski brazilci" koji neguju napadačku igru, a da smo počeli da razvaljujemo kad je srpski trust košarkaških genija smislio taktiku za primljeni koš manje. Demokratiju  i višestranačje si imao i u kraljevini, pa čak i u carskoj Rusiji nije Car sve odlučivao, pa je to narod ipak odjebo i napravio te države u kojima su radnici trebali da budu slobodni, dok su političke slobode bile u drugom planu. Jebem mu  Smile, nekako imam utisak da smo se sa ovim političkim pluralizmom zaebali. A što se tiče EU i Nato, bolje i to, nego EU i neutralnost. Meni je pitanje okruženja vojno-ekonomsko pitanje, ali pre svega vojno. Ti si u pravu da smo mi okruženi EU i Nato-om, i to je sigurno najveći problem što se tiče povezivanja sa RF i Belorusijom. Taj problem ne sporim, ali suštinski to nije dobar izbor za Srbiju posebno u situaciji da oćeš na Kosmet, a da je Albanija već u Nato-u. Mada, Srbija bi kao članica EU i Nato-a, bila jača za članstvo u EU, što sumnjam da će se Albaniji ikad desiti. Opet, u Evropi je vladao mir dok su slovenske zemlje imale komuniste, a zapadnoevropske demokrate. Ako uzmeš u obzir da je period do pada berlinskog zida bio jedan od najmirnijih i najprosperitetnijih u istoriji Evrope, cenim nekako da bi o tome trebalo malo razmisliti.

Ništa se ti ne brini, priroda čini svoje. Od pada komunizma prošlo je 20 godina, oni koji žale za tim vremenima polako umiru, a omladina u istočnoj Evropi niti zna šta je komunizam, niti joj nedostaje takav sistem. To ti je isto kao sa jugonostalgičarima ovde, kako vreme odmiče biće ih sve manje i manje. Prirodna selekcija.  Smile

Poenta cele priče je da Rusija i Belorusija nisu opcija za Srbiju, i da nije bilo rata i gubitka Kosova, nikom u Srbiji ne bi palo na pamet da pomišlja o nekakvom savezništvu sa Rusijom i Belorusijom. Budimo realni, sve ove fantazije o srpsko-ruskom savezništvu su inspirisane umobolnom nadom da će Rusi doći da ginu za srpske interese, što se neće desiti.

Inače, sa istorijske i svake druge tačke gledišta, Srbija nikada nije imala nikakve veze i sličnosti sa Rusijom, još od 1804. godine razvoj srpskog društva i države je uvek bio po zapadnoevropskom uzoru, a ne po ruskom. Još od prvih pisanija Dositeja Obradovića, prote Mateje, Božidara Grujovića itd. sva srpska politička i državna misao je bila prema onovremenim standardima zapadne civilizacije. U suštini, srpski narod je uvek pravio državu u kojoj će apsolutizam vladara biti ograničena i sputana, dok to u Rusiji nikada nije bio slučaj u istoriji, čak ni danas.

Da ne dužim, Srbija nema drugog puta, osim EU, što znači i uređenje države i društva prema EU standardima, na kraju krajeva to i jeste bio istorijski cilj generacija srpske intelektualne elite, još od prote Mateje Nenadovića, Božidara Grujovića i prvog "Praviteljstvujuščeg soveta serbskog", pa do dana današnjeg.

Sve ostalo su gluposti koje nemaju nikakvog logičnog uporišta, osim lažne nade da će drugi ginuti za srpke interese, a da Srbi lade jajca na košavi.

IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Qtek 小米
zemunac22, није све у економији, постоји нешто што се зове минимум територијалног суверенитета и интегритета ... да не идемо даље.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 312 313 315 316 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 16:00:18
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.