Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 17:20:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 561 562 564 565 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpska napredna stranka i Tomislav Nikolic  (Pročitano 720576 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Još se nisi naucio citirati , kakav si ti Radikal kad ne znaš da citiraš  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Страхујем за породицу

Правда, 17.04.2010

Владимир Цвијан, доскорашњи генерални секретар председника Србије Бориса Тадића, а од пре неколико дана члан Српске напредне странке, у отвореном разговору за Правду казао је да је једини и прави разлог његове оставке дубока забринутост озбиљним незаконитостима и злоупотребама у процесу реизбора судија и реформе судства.
– Разлози разлаза јасно су наведени у тексту моје оставке. Указивао сам на незаконитости, пропусте и злоупотребе у реформи правосуђа. Надлежни органи, а то није председник Србије, нису предузели ништа. Мени је у таквој ситуацији било потпуно онемогућено да наставим да радим свој посао.

Због чега сте незадовољни реформама у српском правосуђу? Зашто сте баш ви изразили незадовољство?

– Зато што је мој посао такође био да пратим реформу правосуђа. Уочио сам да се донети закони и критеријуми не поштују. Судије су биране, част изузецима, по партијској линији, пријатељским везама, по потпуно нејасним критеријумима. Из документације се јасно види да се прописани критеријуми нису поштовали. На првом месту, није се радило у складу са Уставом и законом.

Да ли сте то и усмено пренели председнику Тадићу?

– Имао сам прилике да о томе разговарам, био сам његов генерални секретар. Председник Републике по члану 112 Устава Србије нема овлашћења да се меша у рад правосудних органа и реформу правосуђа. Очекивао сам да се предузму мере преко надлежних органа и да се на одређени политички начин сагледају сви ти докази о тешким злоупотребама у реформи правосуђа. До тога није дошло.

Како је све функционисало у Председништву? Да ли су ваше колеге биле задовољне вашим радом?

– Не желим ништа ружно да причам о својим колегама, о председнику Републике, о кабинету председника. Све су то људи које дубоко поштујем и ценим. Нема никакве потребе да се спуштам на тај ниво и да сада одговарам на неке заиста смешне приче које се о мени пласирају. Можда је то и порука људима који сарађују са ДС-ом, како се та странка односи према људима који су заиста радили свој посао, а сада их, одједном, више не зна. Видим да сада тврде да сам радио правно-бирократске и техничке послове.

Да ли су и ваше колеге указивале на неправилности у правосуђу или су благонаклоно гледале на то што се дешава?

– У кабинету председника искључиво сам ја био надлежан за правна питања, тако да у том смислу колега није било. Оно што је битно, јесте да је и ЕУ послала врло оштро писмо Србији, где се указује да је у такозваној реформи правосуђа било много прекршаја, злоупотреба, незаконитости и, коначно, нејасноћа. То може да буде препрека уласку у ЕУ. У крајњој линији, ево јавног позива: објавите документацију.

Изазвали сте буру реакција учлањењем у СНС. Министар Драган Шутановац је казао да га изненађује ваша одлука да из крајње левичарске партије пређете у крајње десничарску...

– Ја нисам био члан ДС-а, нити иједне друге партије.

Да ли сте имали сусрет са Тадићем после ваше оставке?

– Нико ме није звао. Ништа писано нисам добио. Документ који су проследили медијима је јако чудан. У њему стоји да би требало да дам документацију како би председник предузео мере из своје надлежности. Понављам да председник нема никакве надлежности у тој области и, уколико би се мешао, то би било неуставно. У Председништву сам био само пар пута пошто сам дао оставку, да покупим своје личне ствари и да потпишем неке папире који прате разрешење. Чистог образа сам напустио Председништво, без обзира шта други причају.

Како су реаговале ваше колеге на ваш долазак?

– Незванично, знам да све те колеге и дан-данас јако воле да се друже са мном, само је питање да ли то смеју јавно да покажу.

Казали сте на конференцији да се бринете за безбедност своје породице. Да ли је њихова безбедност, као и ваша, угрожена?

– Од те конференције се дубоко надам да ће ми, ако неко има нешто против мене, то и рећи. Ако хоће да се свађа са мном, нека се свађа, али не може да дира моју породицу. Нарочито не сме да се, на било који начин, дира мој син, који има три и по године. Он са свим тим нема везе.

Да ли је било неких позива, претњи или узнемиравања?

– Не бих више о претњама. Шта је било било је, и нека је њима на част. Сада се осећам јако добро и сигурно. После конференције за штампу добијао сам само позиве и поруке, чак и високих функционера ДС-а, који ми честитају. Али, сви су поруке слали са приватних телефона.

Да ли се њихови службени телефони прате, па су вас звали са приватних?

– Ко чита законе, видеће који су услови да се неко прислушкује. Али да ли се ти закони поштују у Србији? То је добро питање.

Плашите ли се за себе?

– За себе се никада нисам плашио. За породицу јесам. Ово би требало да буде демократска земља, да људи причају шта мисле, слободно раде и делују. Мислим да се за такву Србију боримо.

Због чега те доказе о неправилностима у правосуђу нисте дали неким од надлежних државних органа?

– Коме да дам? Судијама које је изабрала Ната Месаровић и која зна како су изабрани? Није било простора, јер знам како би се о томе судило. Знам како су судије дошле до тих позиција.

Колико су поуздани ти подаци?

– Све су то званична документа са печатом, бројем... Државне тајне се у складу са законом морају чувати. Ја закон и Устав поштујем и нећу ниједан једини тајни податак било коме рећи. Постоји само један изузетак, а то је да се не сматра тајним податком онај који је проглашен тајном само како би се прикрила незаконита радња.

Хоћете ли успети у неком наредном периоду, уколико СНС дође на власт, да промените правосудни систем?

– Није питање да ли ће СНС доћи на власт, већ је питање када. Шта год да се ради у правном систему, мора да се ради јавно. Не треба ништа ломити преко колена, треба озбиљно сагледати ситуацију, проучити правни систем, консултовати све еминентне правнике, све људе из праксе, и тек онда урадити конкретне ствари.
Антрфиле:
Задовољан сам СНС-ом и Вучићем

Одакле сарадња са СНС-ом?

– То је странка домаћина, људи који поштују правни систем, који се залажу за његово поштовање и странка озбиљних људи, која не би дозволила да се према врло озбиљним и одговорним стварима у држави понашамо на овако неодговоран начин, као што је, рецимо, реформа правосуђа. Вучић и ја смо први пут политички контактирали пре две недеље. То што волимо шах је нешто друго. Задовољан сам СНСом и радом Александра Вучића.

Закони се не поштују

Сматрате ли да је Србија правно неуређена земља?

– Србија има законе, али се они не поштују. Ако у закону пише да се стане на црвеном када возите, онда станите.

Да ли ћете наставити борбу за истину и за праву реформу правосуђа?

– У договору са врхом СНС-а, будите сигурни да ћемо смислити на који начин ћемо јавности приказати шта се заиста дешавало. Спремни смо да после избора исправимо грешке. Смислићемо методологију.

Аутор: ПРЕДРАГ ЈЕРЕМИЋ
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia E
Predstavnici SNS i GSA razgovarali o položaju LGBT osoba
Tanjug | 17. 04. 2010. - 20:18h | Komentara: 29

Srpska napredna stranka i Gej strejt alijansa (GSA) saopštile su da su danas njihovi predstavnici razgovarali o položaju LGBT populacije u Srbiji i koracima koje država i društvo moraju da preduzmu kako bi se sprečilo nasilje i diskriminacija.

U saopštenju naprednjaka navedeno je da državni organi moraju poštovati Ustav i u tom smislu sprečiti bilo kakav oblik nasilja i diskriminacije po bilo kom osnovu, pa i po osnovu seksualnog opredeljenja.
Iz GSA su naveli da su sastanku prisustvovali zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić i novi član stranke Vladimir Cvijan, a da su teme razgovora bile položaj homoseksualaca, lezbejki, biseksualnih i transrodnih osoba u Srbiji.

U saopštenju Alijanse se takođe navodi da je GSA zahvalila na sastanku i da ga smatra značajnim s obzirom na to da je, kako je istaknuto, "SNS, kao najveća konzervativna politička stranka u Srbiji, iskazala otvorenost, spremnost na dijalog i razumevanje nivoa nasilja kome je GLBT populacija u Srbiji svakodnevno izložena".

------------------
Izvor: Blic.rs

jedva cekam da vidim vucica na paradi  Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
Nokia 

Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
Nokia 
Zorana Milanović "naprednjak"

19. april 2010. | 14:10 -> 16:21 | Izvor: B92, Tanjug
Beograd -- Zorana Milanović, bivši savetnik za energekitu Miroljuba Labusa, novi je član Srpske napredne stranke, gde će ubuduće voditi Savet za energetiku.

Novog člana naprednjaka na konferenciji za novinare je predstavio predsednik SNS Tomislav Nikolić i dodao da će Milanovićeva voditi stranački Savet za energetiku "granu koja je devastirana i koja je oslonac i pokretač održanja i razvoja srpske privrede i Srbije".

Milanovićeva je poručila da joj je čast što je u timu SNS, navodeći da je potrebno da se definiše šta je državni interes u energetskom sektoru i da "sa tim nema trgovine".

Ona je kazala da treba vratiti srpski energetski sektor "tamo gde mu je realno i mesto", da bude centar regiona i jugoistočne Evrope ne samo za tranzit već i snabdevač električnom energijom Srbije, ali i okolnih zemalja.

Milanovićeva je naglasila da je stranku G17 plus napustila kada i Labus, pre četiri godine, zbog toga što reforme, prema njenom mišljenju, ne idu brzinom kojom bi trebalo.

Ona je rekla da prelazak u SNS ne vidi "kao politički zaokret" već kao pokušaj da se uradi nešto u energetskom sektoru.

Među naprednjake je pre četiri dana prešao i nekadašji v.d. generalnog sekretara Predsedništva Vladimir Cvijan, koji i pored toga što tvrdi da ima dokaze o zloupotrebama pri reizboru sudija i tužilaca, ta dokumenta još nikome nije dostavio.

Kakve dokaze o korupciji i nedozvoljenim radnjama u postupku reizbora sudija i tužilaca ima bivši službenik generalnog sekretarijata Predsedništva, a sada novi član SNS-a, Vladimir Cvijan, tajna je i za Tomislava Nikolića.

“Ja uopšte nisam tražio dokaze, gospodin Cvijan je došao i rekao da ih ima. Ja tom čoveku verujem”, kaže Nikolić.

Dokaze i dokumenta o navodnim zloupotrebama u pravosuđu Cvijan do sada nije nikome dostavio.

To je od njega doduše za sada tražio samo predsednik Srbije. Nikolić kaže da će novi član SNS-a sve što ima predati nadležnoj službi, što, kako kaže, nije institucija predsednika države.

“Najverovatnije ako mu se budu obratili, a Visoki savet sudstva već traži da se ili potvrdi to što on govori ili da se demantuje. On je potpuno spreman. Znate, to je tako rizičan korak na koji se on odlučio”, smatra Nikolić.

Milan Antonijević iz Komiteta pravnika za ljudska prava (Jukom) smatra da je adresa za Cvijana, ako već ima dokaze o korupciji, državno tužilaštvo, a ne govornica političke stranke.

“Vi tu imate jednu situaciju u kojoj on mora izaći sa konkretnim dokazima i onda otvoriti tu polemiku, a ne otvoriti je sa jednim naslovom koji posle nema nikakvu sadržinu”, smatra Antonijević.

“Tako da mislim da je to poziv njemu da ukoliko ima konkretne stvari, da to podnese tužilaštvu, jer je to prava adresa, a političke poene da dobija na nekoj drugoj strani”, kaže on.

Podsetimo, Vladimir Cvijan, doskorašnji vršilac dužnosti generalnog sekretara Predsedništva, podneo je ostavku 4. marta 2010. godine, i u njoj je napomenuo da poseduje dokaze o korupciji i nedozvoljenim radnjama koje su nadležni organi preduzimali u postupku reizbora sudija i tužilaca.

Пренето са...
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Представници власти били спонзори Шарићеве банде

Конференција за новинаре, 19.04.2010.

Томислав Николић: Даме и господо новинари, Српска напредна странка поново указује српској јавности на неопходност одржавања ванредних парламентарних избора. Видели сте јучерашње изјаве представника власти, очигледно је да постоји велики сукоб између странака које чине владајућу коалицију. Неке од њих за сад још увек стидљиво указују на везе криминала и појединих министара, односно појединих странака које су на власти. Иначе, како другачије тумачити изјаву државног секретара за правосуђе, који то не знам по ком основу изјављује, али изјављује и каже да ће они расветлити криминал у Србији, па макар и по цену ванредних парламентарних избора. Не знам кад је борба против криминала била услов за ванредне парламентарне изборе, једино ако је то расветљавање веза са криминалцима, ако задире у неки део странака које су на власти, и ја молим председника Демократске странке да нам што пре каже која то странка са власти или њен представник или њени функционери, имају директне везе, посебно са мафијом, односно са бандом Шарића, која је харала Србијом и Европом некажњено, конституисала се на територији Србије, формирала, располагала милијардама евра, прекоокеанским бродовима и то све из наше мале Србије у којој се зна кад је неко добио грип, а не кад је зарадио милионе евра. Ми директно оптужујемо представнике власти да су били спонзори, а они нека кажу ко је то међу њима. Ми немамо полуге за вршење истрага, то је све у њиховим рукама! Нека кажу ко је то од њих у томе учествовао и не желим да то чујем од државног секретара за правосуђе. Јел` то нека идеологија ДС, да ли је он то преузео ДС? С друге стране, он није ни тужилац, није ни у МУП-у. Откуд њему право да говори да ће да се спроводи истрага? Он је у правосуђу, тамо нико није крив, док суд не одлучи да је правоснажна пресуда да је крив.
Одговараћемо и на ваша питања, али ми вам данас представљамо Зорану Милановић, која ће водити Савет за енергетику СНС, савет за грану која је девастирана до краја и која је у ствари основни покретач, основни ослонац и покретач и одржања и развоја српске привреде, а самим тим и Србије.

Молим Зорану да вам се представи, па ћемо да одговарамо на ваша питања.
Зорана Милановић: Добар дан свима, хвала за начин на који сте ме представили. Мени јесте част да сам у тиму СНС. Верујем да ће до промене свакако доћи. Оно што је мени важно, а то је да ми што пре дођемо у фазу реализације свега онога што треба да буде урађено, посебно у енергетском сектору, јер се ја тиме бавим већ више од 18 година. Енергетски сектор треба да буде покретач привреде, али на жалост у Србији то није. Ја мислим да сваки грађанин у овој земљи врло добро зна са чиме се сусреће у енергетском сектору данас. Нема нових објеката преко двадесет година! Ми слушамо десет година причу о томе да смо богати овим или оним, да ће се изградити ова или она електрана, а резултат је изгубљено време, изгубљен профит, неефикасан сектор и оно што ја мислим да је у ствари последица свега, је бежање инвеститора од улагања у енегретски сектор Србије, а разлог зашто они беже данас јесте то што нема критеријума, нема правила, нема јасних осталих подзаконских процедура, него се ствари дешавају онако како никако не би смеле, с обзиром да се ту обрћу милиони и милијарде евра, а то је - неким директним контактима. Према томе, СНС ће свакако изаћи са својим програмом у делу који се тиче енергетске политике и са свим оним што је потребно променити. Наравно да ће бити прилике да разговарамо о ономе што јесте, али много више ћемо причати о ономе што треба да се уради што пре. Наши циљеви биће да јасно дефинишемо шта је то државни интерес у енергетском сектору и са тим нема трговине, али исто тако врло добро знамо и суочени смо са тим да нека понуда енергије по разумним ценама, а не онаквим какве су данас, је могућа само уз отворено тржиште, уз прилив инвестиција, уз једну лојалну конкуренцију, а данас је она углавном нелојална у енергетском  сектору. Дакле, обезбедити довољне количине енергије и вратити тај српски енергетски сектор тамо где му реално и јесте место - да је центар региона југоисточне Европе, не само за транзит, јер наши потенцијали су много већи. Неко треба да објасни због чега нису изграђене електране и зашто ми не снабдевамо електричном енергијом, не само Србију, него и земље око нас.
Дакле, за почетак оволико, ту сам увек за Ваша питања.
Томислав Николић: Зорана, молим Вас да се и професионално представите, реците податке о себи, где сте радили до сада, чиме сте се бавили?
Зорана Милановић: Ја сам доцент економских енергетских наука, радила сам у ЕПС-у, у „Електроистоку“, била сам једно време у Влади Србије, затим саветник за енергетику господина Лабуса, помагала сам једно време и премијеру Републике Српске, такође из области енергетике, прошле недеље ми је изашла трећа књига „Економика енергетике“... Дакле, тиме се бавим већ осамнаест година. Суштина јесте енергетска безбедност и све оно што треба да урадимо у периоду који долази. Хвала вам.
Новинар: Блиско сте сарађивали са господином Лабусом, реците ми одакле у СНС и одакле такав политички заокрет?
Зорана Милановић: Па, не бих рекла да је ово политички заокрет, ја сам из те странке изашла оног момента кад је и председник те странке изашао из Владе, пре више од четири године, сматрајући да реформе нису ишле том брзином којом је требало да иду и то се, ево данас и показује. Данас имамо ситуацију да нам је индустријска производња за 60% нижа него пре 20 година, дакле, не бих рекла да је то заокрет, то је просто покушај да урадимо нешто у овом енергетском сектору да не бисмо већ ове зиме били у озбиљном проблему и имали проблем са струјом и са гасом и осталим дериватима. Да, ја сам била члан Г17+. Да, ја сам сарађивала итекако и блиско са Г17+, а оног момента када неке моје идеје и жеље нису могле да се остваре, ја сам се из тога склонила и радила сам као независан стручњак. Сад сам, са пуним задовољством, ту своју независност просто дала СНС, јер заиста мислим да је крајње време да се стручни људи окупе, да привреда буде у рукама стручњака, политика - зна се, у рукама политичара и да пробамо да ове квази критеријуме који дефинитивно постоје, покушамо да вратимо на прави пут.
Томислав Николић: Изволите?
Новинар: Имам питање за господина Николића, господин Вучић је представио господина Цвијана, ви госпођу Зорану, да ли можемо да очекујемо људе из области полиције и војске?
Томислав Николић: Не верујем из области полиције, пошто би требало да су они апсолутно ослобођени утицаја политичких странака, војска такође, али и странке су живи организми и као што неки људи долазе код нас, постоји могућност да и неки људи оду или се уклопе у то што странка жели или не, или ту пронађете себе, задовољни сте шансама које вам се пружају или не, мислим да је у последње време очигледно притисак на СНС веома стручних људи, који су доведени у ситуацију да угрозе своја морална схватања у другим странкама, па прелазе у СНС. Значи, долазе у породицу која од њих никада неће да захтева да издају своје принципе, да издају своје идеале, да издају своју струку, да се корумпирају и да се баве криминалом, долазе у странку која може да поштује да неко начини грешку у најбољој намери, али не може да поштује да неко свесно чини грешке да би себи или свом окружењу створио некакво благостање или бољи живот, а да га је баш брига за Србију. Очекујте, заиста очекујте да вам представљамо угледне чланове, задовољство нам је. Ми не представљамо чланове који су са нама од првог дана, зато што ви све њих знате, па им не пружате превише медијског простора. За вас је врло занимљиво кад дође неко нов, посебно неко ко је био привржен некој другој политичкој опцији и ја и то прихватам као новинарски рад. Дакле, господин Цвијан је из једног специфичног разлога прешао код нас, он ће да ради исти посао као и тамо, није променио посао, али сигурно му никада нико неће рећи да правосуђе може да буде корумпирано, да судијска функција може да се купи и за 10, 20 хиљада евра, и да он, ако у томе не учествује, треба да ћути. То је човек који не ћути. Да ћути, не би имао просек 10 на Правном факултету и не би стигао тако високо својим знањем. Имаћете прилике још да сазнате о људима који долазе у СНС, али претпостављам и о људима који такву конкуренцију не могу да издрже и који ће можда убудуће да потраже друге странке.
Новинар: Кажете да господин Цвијан неће да ћути, зашто он није предао доказе које је рекао да има?
Томислав Николић: А коме да преда?
Новинар: Коме треба да преда?
Томислав Николић: Е тако треба! Нека му се обрати онај коме треба да преда и он ће да их преда, драге воље, али ако му се обраћа председник Србије, господин Цвијан познаје Устав боље од председника Србије... Ако вам председник Србије каже да њему требају та документа да би се борио против криминала, поставља се питање да ли је он то најодговорнији што је створио оволики криминал у Србији? Значи, он је могао да хапси кога је хтео и да не хапси кога неће, он је могао да одлучи хоће ли судство да буде корумпирано или не... Ја бих волео да Борис Тадић има боље саветнике и да га саветују да се не меша у све и свашта, макар не јавно.
Новинар: Добро, не мора председнику да преда, али зашто не преда надлежним органима, коме треба?
Томислав Николић: Највероватније, ако му се буду обратили, а мислим да Високи савет судства већ тражи да или потврди то што он говори или да се демантује. Дакле, он је потпуно спреман, знате то је тако ризичан корак на који се он одлучио.
Новинар: Знате ли, има он доказе?
Томислав Николић: Ја уопште нисам тражио доказе, господин Цвијан је дошао и рекао да има, ја том човеку верујем. Знате, направити такав потез у животу, отићи из кабинета председника коме сте 70 закона припремили, написали његовој влади, коме сте правни саветник за свако питање, отићи као човек који је незадовољан тиме што се не боре против криминала у самом Председништву, ризиковати каријеру, егзистенцију и можда и живот, није то баш за шалу и игру и сигурно да се господин Цвијан није шалио кад је говорио да има доказе и да има документацију. Дакле, све је на њему и другим органима, странка је ту да му помогне, не само да истера правду. У овој странци неће морати никада да крије истину.
Новинар: Јер ви то имате специјалне симпатије према бившим члановима Г17+, пошто је и Зорана бивши члан, а и господин Цвијан?
Томислав Николић: Нисам знао да је господин Цвијан био у Г17+, али добро. То ми је посебно драго. Знате, нисам ја као Тарас Буљба, па да су му узели сина због неке љубави. Ово је прилика да се доказује струка и то су људи који су поверовали да је Г17+ група стручњака која неће чак ни да се бави политиком. То је било време кад Г17+ није била политичка организација, али је било вероватно „фенси“ бити тамо, пошто вам је на провери знање које имате. Е, ово је сад нешто друго, Г17+ је постала организација, агенција за згртање новца, постали су политичка странка без икаквог угледа у народу, располажу нашим животима, располажу са бар трећином буџета Србије и сад је време да људи, који су тамо, размисле јесу ли тамо због новца, који могу тамо да добију или су тамо због тога што је то политичка странка која жели добро Србији.
Новинар: Кад ћете да поднесете ове неопходне потписе у вези министра Динкића?
Томислав Николић: Па ми смо то препустили ДСС и они ће да организују да не би испало да сам ја сада љут што сам ухваћен у нечему што није требало да кажем, па сад се обрачунавам, не! Идеја је да ДСС води ту акцију, ми ћемо учествовати у тој акцији заиста као људи који сматрају да Млађан Динкић ниједног тренутка више не сме да уђе у Владу Србије, а камоли да у њој командује и да располаже оним чиме његова министарства располажу. Сад је све на ДСС, захуктаће ваљда они машином.
Новинар: Да ли ћете дати потписе?
Томислав Николић: Како да не, за сваког министра Републике Србије, а за Млађана Динкића још са задовољством.
Новинар: Имам питање које није везано тематски, реците када ће јавност бити обавештена о Вашој новој адреси? Друго питање, да ли Ваш син живи на Сењаку у кући од 360 квадрата?
Томислав Николић: Јел то „Курир“? Дакле, ја сам вама јуче одговорио и молим да то објавите. Потпуно сам вам поштено одговорио на ваше злонамерно питање!
Дакле, моја адреса ће се знати највероватније од августа месеца, када ћу да се уселим у стан. Сада сам код пријатеља, не бих вас обавештавао код којих. Друга ствар, питали сте ме да ли је тачно да је мој син живи у стану на Сењаку у 360 квадрата. Ја сам Вам тада рекао да ниједан мој син не живи на Сењаку и да ниједан не живи у стану већем од 160 квадрата, заједно са поткровљем. Онда сам Вас питао да ли се води нека акција за ослобађање господина Родића, хтео бих да се прикључим, Ви сте рекли да не знате о томе ништа.
Новинар: Не знам, не располажем тим подацима.
Томислав Николић: То је била наша конверзација, волим да јавност зна о чему Ви и ја разговарамо.
Новинар: Зорана, можете ли да нам кажете што сте изабрaли СНС?
Зорана Милановић: Управо због тога што све оне странке које су до сада биле у власти, на овај или онај начин су у енергетском сектору, за који се ја борим, јер то јесте моја област и моја професија, нас нажалост довеле у ситуацију да ми знамо да је ушло близу 5 милијарди евра у овај сектор, а данас немамо ниједан објекат, ниједну електрану и да заиста могу слободно да кажем да у том сектору није урађено ништа. То је за мене поразно када видим своје текстове из 2002., 2003. године и видим данас, 2010. да ја само могу да променим датум. Дакле, све је исто, нема објеката, цене су такве какве јесу, високе, а са друге стране квалитет је такав какав јесте - најлошији у Европи и знате то су неке ствари које вас повуку да желите да учествујете и помогнете колико год можете, да бисте заиста били део те промене и оно што сам рекла на самом почетку - реализације. Овде мора да се ради, људи не схватају да енергије нема, заиста је нема! Па јесте најскупља она које нема, али ми је немамо. Имаћемо проблем, у децембру, јануару, питаћемо се да ли ћемо имати струју или не. Ја заиста мислим да је то велики проблем, живимо у овом веку у коме живимо и то мора да се мења и у склопу свих промена за којима иде СНС јесу и промене у енергетском сектору. Дакле, јавно јасно и наравно, уплив инвестиција, задовољење потреба, то и јесте услов да сутра кад привреда проради, да и цене наших производа не буду најскупље, зато што имају највишу цену енергената, него напротив, буду реалне и да могу да конкуришу у окружењу.

Новинар: Да ли ће госпођа Милановић и господин Цвијан да конкуришу за највише функције у странци на годишњој скупштини.
Томислав Николић: Сваки члан странке конкурише за највише партијске функције, а они свакако, хвала вам!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
Nokia 
ко жели да се едукује како је будући министар енергетике пљувао по свему Србском нека пролита њен блог овде,на страницама проСрбског медија...са НАЦИОНАЛНОМ покривеношћу...
...
овај Цвијан, шта су му мама и тата...неке комуњаре,а...?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
овај Цвијан, шта су му мама и тата...неке комуњаре,а...?

а шта су твоји мама и тата били?
четници у титином ооур-у?  Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
Nokia 
Citat
Господине,
ви најбоље знате како се постизао успех у ваше време?
Не брините,ни сада није ништа боље?
Шта ти имаш против комуњара?
То је само група пропалих медиокритета,криминалаца,лопужа и јајара разне врсте чија деца у облику Аце Вучића,Бориса Тадића,Вука Јеремића,Млађана Динкића,Ненада Чанка,Војисала Коштунице,Весне Пешић,Вука Хамовића,Милорада Вучелића,Ковачевић-Вучо,Шапера....,а изгледа и Цвијанаи даље владају преосталим делом ове земље...

Да,да...слаб сам ти ја комуњара,ни Фулбрајта ми не дају...
нема,бре ни ''ВИП'' блог на У92... Smile

а ви,имате?
« Poslednja izmena: 19. Apr 2010, 20:10:38 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Господине,
ви најбоље знате како се постизао успех у ваше време?
Не брините,ни сада није ништа боље?
Шта ти имаш против комуњара?
То је само група пропалих медиокритета,криминалаца,лопужа и јајара разне врсте чија деца у облику Аце Вучића,Бориса Тадића,Вука Јеремића,Млађана Динкића,Ненада Чанка,Војисала Коштунице,Весне Пешић,Вука Хамовића,Милорада Вучелића,Ковачевић-Вучо,Шапера....,а изгледа и Цвијанаи даље владају преосталим делом ове земље...

Да,да...слаб сам ти ја комуњара,нема,бре ни ''ВИП'' блог на У92... Smile

а ви,имате?

само ти мени одговори и мани се ових тирада...где су ти родитељи радили за време комуњара и да ли су били чланови партије?

а и ти ако си рођен до 1983 си богме шетао пионирску мараму и давао тити заклетву...једино ако ниси одгајан у шуми Smile као прави четник Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 561 562 564 565 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 17:20:36
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.