Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 14:26:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 495 496 498 499 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpska napredna stranka i Tomislav Nikolic  (Pročitano 717645 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Ant.com
Šta je rešenje, pitaju se ovde neki.

Evo rešenja. Kao primer uzeću neimenovanog forumaša, studenta pravnog fakulteta.

Elem, imamo studenta prava, koji kad završi fakultet ide na biro za nezaposlene, osim ako nema vezu ili pare da kupi radno mesto, u šta sumnjam.

Poznato je da Srbija ima nezaposlenih pravnika više nego što ima pasa lutalica po Beogradu.  Smile

Naš mladi forumaš, budući pravnik, verovatno sanja da se, kad završi studije, uglavi u neku opštinu ili sličnu birokratsku instituciju i da parazitira na državnim jaslama do penzije.

Međutim, problem je u tome što naš neimenovani forumaš uopšte nije originalan u svojoj zamisli, na hiljade ljudi se toga setilo pre njega i davno su diplomirali i već osedeli primajući, sa zakašnjenjem od 6 meseci, bednu crkavicu sa biroa za nezaposlene. Naš neimenovani forumaš će imati pravo i na povlasticu za gradski saobraćaj Smile, a moći će i da ostvari zdravstvenu zaštitu  preko biroa. 

U međuvremenu, dok našem neimenovanom forumašu vreme neumitno teče, neće mu pasti na pamet da pokuša da učini nešto da poboljša svoj život, recimo da se prekvalifikuje za keramičara i da zarađuje bar hiljadu evra mesečno, a toliko minimum zarađuju prosečno sposobni keramičari u BG.

Znači, naš neimenovani budući pravnik će blejati u tatinom malom stančiću i pljuvaće Tadića, ldp, papu, soroša, nepravedan sistem itd. zato što je potpuno neostvaren kao ličnost u svom patetičnom životu. Nada se naš forumaš da će se sve srediti čim odu izdajnici i dođu njegovi.

Za takve imam samo jednu tužnu vest. Ko god da dođe na vlast, moraćete da živite od svog rada, a ne na tuđoj grbači. Nikom paraziti ne trebaju. Snalazi se, radi sve i svašta, jednom rečju prilagodi se životu, a ne očekuj da se život prilagodi tebi.

PS.  modovi, izvinjavam se zbog duplog posta.
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 18:51:32 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
 Smile  Smile

svaka čast na imaginaciji. samo bi taj student, ako je iole pametan, prvenstveno trebalo da se usmeri na samo-usavršavanje, i osnivanje privatnog biznisa (npr. advokatske kancelarije) ako smatra da je sposoban i ima muda da proba.
rešenje je svakako u radu, , a ne u pljuvanju po prošlosti, jer je prošlost - prošla (otuda i ime)
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
хехехе ... браво за неименованог становника БГ општине ...

а правника и економиста никад доста ... што је гора ситуација биће већа потражња за разним економским експертима који ће да продају муда за бубреге а и раја ће имати више разлога да се суди ... тако да ће бити посла и за адвокате  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 6230
Toliko tema odjednom
hajdemo redom
@radulac
Komunizam je tu. Prisutan. Dovijen u pluralizam iste partije. Pukao zbog neefikasnosti, sklupcao se u javna preduzeca i razvlace lesinu preko seljaka i energetike.

@empty
Seljak je jos pod otkupom od 45-e. Samo ima drugi oblik. Pre te bijem d adas, sada ti uzimam za bud zasta i cekaj pare. Crkni. Pogledaj sta rade evropa i amerika: obovljivost od poljorpivrednog otpada. Mi to radimo 13 vekova na ovim prostorima. Izoluje zgrade da ne trosi energiju. Srpski seljak (bar Banacanin je akademija nauka u umetnost blata. Vetrenjace, vodenice, na to se zivelo. Dosao pijukas, igra kozaracko kolo i rusi minihidroelektranu, jer je neko zaradjivao pare na tome (niste znali?) Najebo se majke kapitalisti.

@zemunac
Mrkonjic malterash je dobro rekao: imamo sve, nemamo organizaciju rada.
Nikada je neces ni imati. Organizacija rada je institucija otkaza.

Dacu ti primer na svojoj kozi:
Elem 2001-e u Libiji, zove me direktor i kaze: ja hocu ujutro da sa zenom udjem u hamam, pa posle doricka u devet dodjem na posao. Deca mi dolaze iz skole u 1 sat u pola dva hocu da rucam sa porodicom. Treba mi sila koja da vodi ovo, ali da me ne zivkaju a da posle moram doci, a proizvodnja mora biti 9 tina mekog, a 9 tona tvrdog polietilena na sat.
Mozes to da mi uradis?
Mogu kazem. Ima jedan uslov na koji ti neces pristati.
Koji je to? Ja dajem momentalni otkaz onima koji smatram da mi krse pravila igre.
On kaze: sistem je kao vas, otkaza nema, ali ga posaljes kod mene, a svoje oteraj kako znas.
On je odrzao jednu sednicu sa svojim arapima, vidim svi mi se klanjaju.
I stvar pocne. Dve cele godine coveka nikada nisu zvali. Dodje i potpise sta ima.

Samo sam svima rekao jednu stvar. Svaki kvar, svaka pizdarija, ako ja moram da dodjem da to resim, onda vi vise niste potrebni.

Hocu reci institucija otkaza je majka za posao.

Poljoprivreda je primarni sektor. Svuda u svetu se primarni sektor regresira, parama radi sto bolje i kvalitetnije proizvodnje. Sve se nadoknadjuje finalnim proizvodima i oporezivanjem.

Svaka jedinica, opstina, fabrika, usluzna delatnost ima opsi poslova i toliko ljudi tamo radi. Ni jedan vise.
Ciscenje vrse firme specijalizovane za to. narucis. Pojam kafe kuvarice ne postoji.Nema marketing. Imas stotine firmi za marketing. Placas ga. On ti prodaje robu. Njih 200 u marketing.Nema ni jednog bato.

Politicari: institucija automatskog opoziva. Upitnik koji treba da popuni pre stupanja na duznost. jedna laz, po sili zakona ide napolje bez prava da se time vise bavi.Ko si, sta si, gde si radio, sta si bio, koliko si radnih mesta promenio, zasto si napustio, imas pohvale? sta si stekao pre bavljenja politikom, imas vanbracno dete? imas kurvu svalerku? Koristis usluge drugih ljudi? Koliko si doprineo efikasnosti firme gde si radio?

Lazes? Napolje, Plati sve plate koje si do sada uzeo.Idi kod Voje, tadica, Chede, Mladje da te izdrzavaju.

bez toga nema napretka.

Otpremnina? Motika i kod gedze i lale na nadnicenje za tanjir supe. Pocni zivot iz pocetka. Cuj ti sjebao do koske firmu pa da mu dam otpremninu. Tamo na Kardeljev grob, pusti suzu. Ko ti jebe mater.
Nemocni, stari? kazan bato. I pored kazana igraj kozaracko kolo. Nek ti Bogoljub i Milanka sviraju.
Iako bi ja Milanku, drugacije. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 200
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Šta je rešenje, pitaju se ovde neki.

Evo rešenja. Kao primer uzeću neimenovanog forumaša, studenta pravnog fakulteta.

Elem, imamo studenta prava, koji kad završi fakultet ide na biro za nezaposlene, osim ako nema vezu ili pare da kupi radno mesto, u šta sumnjam.

Poznato je da Srbija ima nezaposlenih pravnika više nego što ima pasa lutalica po Beogradu.  Smile

Naš mladi forumaš, budući pravnik, verovatno sanja da se, kad završi studije, uglavi u neku opštinu ili sličnu birokratsku instituciju i da parazitira na državnim jaslama do penzije.

Međutim, problem je u tome što naš neimenovani forumaš uopšte nije originalan u svojoj zamisli, na hiljade ljudi se toga setilo pre njega i davno su diplomirali i već osedeli primajući, sa zakašnjenjem od 6 meseci, bednu crkavicu sa biroa za nezaposlene. Naš neimenovani forumaš će imati pravo i na povlasticu za gradski saobraćaj Smile, a moći će i da ostvari zdravstvenu zaštitu  preko biroa. 

U međuvremenu, dok našem neimenovanom forumašu vreme neumitno teče, neće mu pasti na pamet da pokuša da učini nešto da poboljša svoj život, recimo da se prekvalifikuje za keramičara i da zarađuje bar hiljadu evra mesečno, a toliko minimum zarađuju prosečno sposobni keramičari u BG.

Znači, naš neimenovani budući pravnik će blejati u tatinom malom stančiću i pljuvaće Tadića, ldp, papu, soroša, nepravedan sistem itd. zato što je potpuno neostvaren kao ličnost u svom patetičnom životu. Nada se naš forumaš da će se sve srediti čim odu izdajnici i dođu njegovi.

Za takve imam samo jednu tužnu vest. Ko god da dođe na vlast, moraćete da živite od svog rada, a ne na tuđoj grbači. Nikom paraziti ne trebaju. Snalazi se, radi sve i svašta, jednom rečju prilagodi se životu, a ne očekuj da se život prilagodi tebi.

PS.  modovi, izvinjavam se zbog duplog posta.

Pametan  neki student ! Ugledao se na starije  Smile Smile Smile

Lično poznajem buljuk takvih, jedan je čak i do ...stra  dogurao, aktuelnog. Prosečan student,beše  kompleksaš, žešći. Lečio svojevremeno komplekse u Otporu, demonstrirao umesto ispite da daje,kasnije pogadjaš  postao  "junak",a kad je stigla "demokratija" expresno diplomirao, sve desetke, za mesec-dva/ godinu-dve  Smile a  danas baža, ugledni gosin.,tašna i mašna,obavezne  Smile  a usta mu puna evropskih vrednosti...verovatno je i po zakonu prijavio imovinu koju poseduje( ionako niko ga ne pita odakle mu)... kao što je za pretpostaviti, sad mu smetaju  ovi mladi naraštaji,neki novi stasali  studenti koji su krenuli njegovim stopama  Smile Smile Smile
Videla deca šta prolazi, kako su propale ličnosti,propali studenti, komleksaši, uzeli vlast, slobodu, da uredjuju društvo, tudje živote...i kako im onda zameriti ?
Mladost i ambicije idu zajedno  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 01. Feb 2010, 20:35:21 od smobre »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.4
mob
Alcatel 
Zemunac gde ti živiš? Zar ne vidiš da se  u Srbiji jedino lepo lepo živi od tuđega rada. To i jeste osnovna odlika kapitalizma, jedni rade, drugi se zajebavaju. Jedini je problem što je broj onih koji se zajebavaju ograničen. Diplomirani pravnik u Opštini ima platu oko 40.000 dinara, bar tako je u sremskim opštinama. Ako kroz deste godina zasedne na mesto načelnika doguraće do čitavih 55.000. Čitavo bogatstvo. Smile
E moj zemunac  gde ti živiš?.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 200
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Diplomirani pravnik u Opštini ima platu oko 40.000 dinara, bar tako je u sremskim opštinama.

Srem radi, Novi sad se gradi  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Николић: Милион потписа - знак да су избори потребни

БЕОГРАД, 2. фебруара 2010. (Бета) - Председник Српске напредне странке (СНС) Томислав Николић изјавио је данас да би милион потписа грађана за расписивање ванредних парламенарних избора био знак да се нешто у Србији дешава и да су избори потребни.

Николић је новинарима након потписивања петиције за расписивање ванредних парламентарних избора испред ресторана "Руски цар" рекао да је СНС почела акцију прикупљања потписа грађана којом жели да пита грађане да ли су задовољни овом влашћу.

"Србија је на историјској раскрсници. Може да бира између садашње или нове демократске власти. Ми не тражимо власт већ нове изборе", рекао је Николић.

Он је казао да та странка покушава да окупи блок прогресивних - народњачких странака опредељених за сарађу са Европом и целим светом и које ће се борити против мита и корупције и криминала.

Николић је позвао све у опозицији али и грађане другачијег политичког опредељења да размисле да ли је ово живот за који су се борили и гласали.

"Ако ова акција да милион потписа грађана, сви треба да се замисле. Потписи су начин изражавања воље грађана и знак власти да се нешто у Србији дешава и да су избори потребни. А на жељу грађана Србије власт мора да се огласи", оценио је он.

Петицију је потписао и заменик председника СНС Александар Вучић.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Ant.com
Zemunac gde ti živiš? Zar ne vidiš da se  u Srbiji jedino lepo lepo živi od tuđega rada. To i jeste osnovna odlika kapitalizma, jedni rade, drugi se zajebavaju. Jedini je problem što je broj onih koji se zajebavaju ograničen. Diplomirani pravnik u Opštini ima platu oko 40.000 dinara, bar tako je u sremskim opštinama. Ako kroz deste godina zasedne na mesto načelnika doguraće do čitavih 55.000. Čitavo bogatstvo. Smile
E moj zemunac  gde ti živiš?.

perudji, ja se pitam u kom veku ti živiš?

Taj model kapitalizma o kom ti govoriš, je završen još pre 100 godina. Savremeni kapitalizam je više socijalno osetljiv nego što je nazovi komunizam ikada bio. Daleko od toga da danas neki kapitalista živi od tuđeg rada.

Sve zavisi od državne regulative, postoje kapitalističke zemlje gde su radnici zaštićeni kao beli medvedi (sve zapadne zemlje), a imaš i ove bivše komunističke zemlje gde se tek odvija primarna akumulacija kapitala i gde su radnici poslednja rupa na svirali.

Što se tiče plata u sremskim opštinama, tačno, tolika je plata dipl. pravnika u opštini, ali ja tebe pitam znaš li da po evropskom standardu treba da radi jedan birokrata na 1000 stanovnika.

Prema tome, ako sremska opština Ruma ima 60 hiljada stanovnika, znači u opštinskoj birokratiji ne sme da radi više od 60 zaposlenih + 20% koji će raditi u mesnim kancelarijama po udaljenim selima koja pripadaju rumskoj opštini.

Ti se zapitaj koliko ima zaposlenih u SO Ruma? Smem da se kladim da ih ima više od 300 tj. 5 puta više od evropskog standarda. Treba li njih toliko na grbači građana Rume? Jesu li Rumljani toliko bogati da izdržavaju kamarilu bespotrebnih parazita koji bleje po opštinskim kancelarijama.

I tih 40 hiljada dinara je previše, za ogromnu većinu parazita. Ne zaslužuju oni ni 4 hiljade mesečno, ako svi znamo koliko je "efikasna" i "produktivna" srpska birokratija. Jebeni izvod iz matične knjige rođenih se čeka najmanje 24 sata od momenta predaje zahteva, bar je tako u mojoj opštini Zemun. Ajde bre, za nerad da ih plaćam 40 hiljada??????

Srbiji treba nova antibirokratska-jogurt revolucija, što pre to bolje.  Smile
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 6230
@zemunac22
Bas bi voleo malo antibirokratije sa Pecom, Saricem svojevremeno i desetinama drugih.
Peca poslovno razgovara ovako: jebacu ti cerku u p*ku, zenu u dupe, a tebi cu dati da mi pusis. Pri tom uvek njih pet sest oko njega cekaju znak: da bijem, da sakatim ili da ubijem?
Odakle bre ljudima milioni da kupe preduzeca? Kakvi su to ljudi? Nijedan nije iz dijaspore (mozda se Panic zeznuo).
Svi su oni nasi ovdasnji ljudi.
Odakle Popovicu da kupi, halo bre Minel, svetsku firmu? I stotine takvih?
Protiv njih hoces antibirokratsku revoluciju? Pa vidis da su sindikati puni dnevnica, stimulacija itd.
O cemu ti pricas?
Lako je bilo 45-e ubijati postene Srbe kao izdajnike i oduzimati kuce i imovine. Hajde sada uzmi.
Ovi znaju za jadac, jer su oni to napravili.
« Poslednja izmena: 03. Feb 2010, 03:42:24 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 495 496 498 499 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 14:26:48
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.