Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 18:58:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 494 495 497 498 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpska napredna stranka i Tomislav Nikolic  (Pročitano 717562 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 6230
pa Škorpi, kakvo je to izbegavanje odgovora ? nije ti valjda ponestalo inspiracije ? zar si postao zastupnik onih, po kojima si do juče pljuvao ?
Odgovorio sam ti naknadno. Svaka cast caletu, ali takve primere ti dam ja na hiljade. Sve je to u sklopu lose organizacije. Covek koji vredno radi, posle 5 godina stavis ga na drugi proces, posle drugih pet na treci pa sa 20 godina kad ima u malom prstu sve stavis ga za rukovodioca. To se zove strategija stvaranja kadra.
On to radi isto sa drugima, pa se stvara ciklus 'high qualified manpower'.
Ti mene ne znas, ali samo toliko da ti kazem: ima mesta i to podosta, gde ako bi pomenuli moje ime za glavnog obera, pola njih bi momentalno morali da menjaju gace.
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 15:55:57 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
У праву је Шкорпи што се тога тиче. Дулаћ и мој матори је ко твој и дан данас ћути и ради, научио од свог маторог који је морао да тавори у сиромаштву јер није хтео да као партизан са чином после рата постане комунистички функционер. Ал брате процентуално таквих је мало. Доста је више тих што ће преко партије ил илегално дођу до неке лове. Нико неће да завуче рукаве и да залегне. Пре ће у кримосе него да заврне рукаве и да ради њиву.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 6230
У праву је Шкорпи што се тога тиче. Дулаћ и мој матори је ко твој и дан данас ћути и ради, научио од свог маторог који је морао да тавори у сиромаштву јер није хтео да као партизан са чином после рата постане комунистички функционер. Ал брате процентуално таквих је мало. Доста је више тих што ће преко партије ил илегално дођу до неке лове. Нико неће да завуче рукаве и да залегне. Пре ће у кримосе него да заврне рукаве и да ради њиву.
Pa nisu borci profitirali. Profitirali su oni koji su postali borci 60-ih. Sa dva svedoka. To je islo ko svinjsko crevo.
Naime oni nisu vise imali zivih ljudi, pa je trebalo boraca. Onda je KP donela odluku da zbog lose evidencije, spaljivanaj dokumenata itd moze biti borac za koga svedoce dvojica boraca. Onada kad su par takvih izdejstvovali, doslo je do 300.000 boraca. Penzije, spomenice, odlikovanja, stanovi itd. Bez toga bi rezim pao.
Zna da je lopina al mora da lize dupe partiji, jer ako kaze istinu ode glava i privilegije.
Rodio se 40-e, a 41-e kad je prohodao odneo u komsiluk pismo od partizana i evo njega kurira i nosioca spomenice. Tu je striko da svedoci. Vidoje Zarkovic je sa 6 godina bio nosioc spomenice. Partizanski kurir.
Pravi borci su bili najposteniji ljudi.

Ja ti preporucujem da procitas malo slucaj naseg klasika Bore Stankovica, velikog izdajnika. Covek je posle prvog rata nasao za shodno da u vreme rata pise o profiterima. Posle rata je bilo sudjenje, okvalifikovan kao spijun. Svi su se krili iza Stepe i Putnika i Misica. On ni dan danas nije rehabilitovan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Ant.com
Citat
Srbi nisu neradan narod vec nece da rade za mizerne pare , dokaza ima kako po Nemackoj tako i po ostalim svetskim destinacijama gde se Srbi cene kao radan narod ! 

Da, samo što u Nemačkoj rade po dva posla ako treba (kao i svi ostali građani), ukupno 12-16 radnih sati dnevno, ne žale se mnogo na uslove rada, ne tripuju da su vlasnici fabrike u kojoj rade, spremni su da se dodatno obučavaju u svojoj struci, znaju da će imati onoliko koliko proizvedu, tamo nema druga Kardelja da otima od uspešnih firmi da bi isplaćivao plate nesposobnima itd.

Pa čak i u Nemačkoj, nikome posao nije zagarantovan doživotno, ni Nemcima ni Srbima ni Turcima, Samo u Srbiji kardeljevski samoupravljač misli da kad se jednom zaposli, miran je do kraja života. Samo u Srbiji samoupravljač misli da je fabrika njegovo vlasništvo, izgleda mi da samo u Srbiji nisu još čuli tragičnu vest iz Ljubljane:

"Najveći sin naših radnih ljudi i građana, drug Edvard Kardelj, ispustio je svoju plemenitu dušu pre 30 godina."

PS.  Škorpi je 100% u pravu, sve što vredi u Srbiji, snašlo se, neki ovde, neki napolju. Ostao je samo talog kardeljevskih samoupravljača.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Empty, ne može da bude više lopova od običnih ljudi, jer prosto, ne bi imali od koga da kradu. Nije slika prosečnog Srbina - slika lopova, već nesrećnika koji se bori za porodicu. A da u žitu ima kukolja, ima i biće ga. Ali dokle više ta priča o komunizmu ? šta je bilo, bilo je. povratka nema. treba se okrenuti budućnosti, valjda ?
pa znam za profitere, pisao je i Rajs o njima, ali čoveče, gotovo je ! nema više svrhe pljuvati po tome.

Empty, poznajem ljude iz Banata. Kako da motivišeš ljude da se bave poljoprivredom kada je to posao koji je nesiguran, visoko-rizičan, težak katastrofalno, a na kraju, bacaju jabuke i krompir jer im država nudi jadnu otkupnu cenu. a izvoza nema, jer je kineski pasulj jeftiniji od našeg sa sve uvozom ! A država, umesto da stavi carine na uvoz kineskog pasulja, ona ga još stimuliše. I kako onda da kriviš čoveka što neće na njivu ?! nisu krivi ljudi, kriv je sistem !
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Ant.com
Škorpi, pa zar ti stvarno ne znaš ko je Jorgovanka???

Dotična je bila direktorka filijale Jugobanke u Prištini, to je gospođa koja je u udruženom zločinačkom poduhvatu opljačkala preko 7 milijardi nemačkih maraka tzv. stare devizne štednje.

Da je ovo normalna država, ta gospođa bi odavno visila na vešalima na Terazijama, zajedno sa ostalim "kolegama" Borkom Vučić, Zlatanom Peručićem, Jezdom, Dafinom itd.

Neki od navedenih više nisu živi, a neki bezbrižno uživaju, i onda se neki uzbuđuju kad ja kažem istinu o ovom narodu. Ovaj narod je stoka bezrepa, kad je dozvolio da ga jašu i pljačkaju svakakve spodobe.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 6230
Empty, ne može da bude više lopova od običnih ljudi, jer prosto, ne bi imali od koga da kradu. Nije slika prosečnog Srbina - slika lopova, već nesrećnika koji se bori za porodicu. A da u žitu ima kukolja, ima i biće ga. Ali dokle više ta priča o komunizmu ? šta je bilo, bilo je. povratka nema. treba se okrenuti budućnosti, valjda ?
pa znam za profitere, pisao je i Rajs o njima, ali čoveče, gotovo je ! nema više svrhe pljuvati po tome.

Empty, poznajem ljude iz Banata. Kako da motivišeš ljude da se bave poljoprivredom kada je to posao koji je nesiguran, visoko-rizičan, težak katastrofalno, a na kraju, bacaju jabuke i krompir jer im država nudi jadnu otkupnu cenu. a izvoza nema, jer je kineski pasulj jeftiniji od našeg sa sve uvozom ! A država, umesto da stavi carine na uvoz kineskog pasulja, ona ga još stimuliše. I kako onda da kriviš čoveka što neće na njivu ?! nisu krivi ljudi, kriv je sistem !
Zitarica je primarna sirovina. Od nje se prave stotine drugih proizvoda.Ranis krmka i pravis mesne preradjevine, corni flex i jos totine drugih. Ona se mora regresirati id strane drzave, da bi imala sirovinu za finalne proizvode.Energija, grejanje, ulje, etanol, metanol, biodizel itd.
Samo kukuruz ima oko 500 finalnih proizvoda. Porez koji skupljas od prodaje finalnih proizvoda, regresiras seljaka.
Sta ti radis? Izvozis. Dajes jeuropi da to profitira. Seljaka i dan danas drzis na orkup od 45-e. U drugom obliku.
Sto vise regresiranja, to vise primarne sirovine, to vise poreza za finalne proizvode. Normalna stvar.
Video si nase sa Palmom u Austriji. Sve rade kao mi, al im drzava daje pare. Pa ne daje od milostinje, nego od profita.
Hajde pogledaj ovo na moj blog:

http://futureenergyevolution.com/wordpress/?cat=10

To je trend u svetu danas. Cetiri od pet osnovnih proizvoda, kupis malu masinicu za pravljenje imalina, corni fleksa, ovlazivaca itd ides kupis sirovinu od proizvodjaca i plasiras na trzistu (karikiram).
Kupis malu masinu za rafinisanje ulja, pakujes dolazi lanac distributera isporucujes i gledas koliko ti leglo u banci.
Pravis etanol, mesas sa benzinom E85, isporucujes za motorno gorivo. itd itd itd.

@empty
nisam imao pojma. ja je gledao kao dobar element da mi duda. Kronometar i za koje vreme ejakuliram. I onda samar i: gutaj kurvo. Ali zabavljala me njenim glupostima. Sada je pocela nesto da vezuje (jos je bez veze) pa sam pripisao profesoru Zecu, jer je stvarno sposoban ekonomista, pa vala nije lud da je uci za zdaba. Moze i nejmu malo da prazni jajca. Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 16:44:10 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat
Srbi nisu neradan narod vec nece da rade za mizerne pare , dokaza ima kako po Nemackoj tako i po ostalim svetskim destinacijama gde se Srbi cene kao radan narod ! 
Da, samo što u Nemačkoj rade po dva posla ako treba (kao i svi ostali građani), ukupno 12-16 radnih sati dnevno, ne žale se mnogo na uslove rada, ne tripuju da su vlasnici fabrike u kojoj rade, spremni su da se dodatno obučavaju u svojoj struci, znaju da će imati onoliko koliko proizvedu, tamo nema druga Kardelja da otima od uspešnih firmi da bi isplaćivao plate nesposobnima itd.
Дакле не стоји да смо нерадан народ, већ да је лош систем овде а у Немачкој није. Јел тако? Smile
Ја мислим да је то делимично тако. Ако си радан у Немачкој ћеш и зарадити нешто. Овде нећеш зарадити ништа до неку цркавицу. Ако си вртигуз у Немачкој ћеш издржати месец дана, а овде евентуално партија или неки пверц ил тако нешто.

Škorpi je 100% u pravu
Слажем се.

@Радулац
Поента пљувања по комунизму је да се људима стави до знања да је још на снази. Није прошао као што кажеш, није готово. И даље се људи воде истим системом, а зато и не напредујемо. Тек кад раскрстимо са комунистичким наслеђе, и кад стварно буде готово, моћи ћемо да се окренемо будућности. Сад нема сврхе, кад вучемо репове из прошлости.
А иначе нисам мислио на бављење неком великом пољошривредом. То се наравно не исплати. Моји на селу умиру од муке, ринтају и зније се годину дана и на крају не могу да покрију трошкове тог рада. Али ја сам мислио на нешто друго. Знам човека који је пуко финансијски кад су и њега и жену у 2 дана истерали са посла. Човек продао и кола и кућу, узео сину неки станчић у НСу, вратио кредите из банке а од остатка узео малу њиву поред моје где је направио кућерак са дневном собом и спаваћом. Ту сад живи од те њиве, што произведе то и једе. Није много, ма није ни мало већ је минимум, ал је поштено. Ретко ко ће то изабрати пре неке шверцераје и лаке лове.
« Poslednja izmena: 31. Jan 2010, 17:06:03 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
ali čoveče, gotovo je ! nema više socijalizma, društvene svojine, planske privrede, samoupravljanja, nema

samo on hoće da bude pametan i pljuje, pa pljuje... pa dobro, jbt, rekli smo, komunizam je kriv, ok, slažem se !
šta dalje ?!

Ako je Toma kurton, Vučić...nešto, a Jorgovanka kurva, ok, ko onda ?!?!
ne, hajde još stotinak strana da pljujemo po komunjarama... vrlo pametno....

i rekoh, ok, za dosta toga se slažem, ali kvalifikovanje celog naroda ostavi onim pederima, ovde pričamo o sistemu, a ne sociologiji.
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Ant.com
Glavni problem je u navikama naših ljudi.

Stariji ljudi, svi odreda pričaju kako im je bio lagodan život kod Kardelja, a ne shvataju da im je Kardelj ubio svaku ambiciju i želju za samodokazivanjem. Jednom rečju, u kardeljevštini si imao dovoljno za pristojan život, ali te niko nije motivisao da radiš više i da postigneš nešto više.

Ko je tada hteo više i bolje, taj je otišao u inostranstvo još u 70-im godinama prošlog veka, kad je ovde bila "kardeljevska nirvana". Kardeljevski sistem je u suštini nagrađivao prosečnog i poslušnika, ali je istovremeno suzbijao svaku samoinicijativnost i ambiciju u ljudima.

U čemu je problem, roditelji svoja životna iskustva prenose na svoju decu i na taj način nesvesno debilizuju i mlade generacije koje su rođene posle komunizma.

Zato mi danas u Srbiji imamo pomamu za poslovima u državnoj službi, recimo u moje vreme nas beogradsku decu je bilo sramota da pomislimo da se javimo na konkurs u miliciju. Moj dobar ortak se stideo što mu je ćale milicioner, svi smo ga zajebavali i dupe mu pomerali zbog toga. A danas, mladi 20-godišnjaci, zdravi, pametni (većina njih  Smile) jure za takvim poslovima, sigurna platica i sigurno radno mesto do penzije.

To je ono što ubija Srbiju, mi smo jedina zemlja u Evropi (izuzev Belorusije) gde nam BDP stvara državni i javni sektor, a ne privreda.

I naravno, kad populistički političari forsiraju dogmu da je pametnije raditi birokratski posao u državnoj službi za 400€, nego raditi u fabrici ili na gradilištu za 600 €, tada imamo problem nedostatka kvalifikovane radne snage. A kad je radna snaga nekvalifikovana, produktivnost je manja, samim tim manji je ili nikakav profit firme i naravno mizerna je plata.

I onda imamo začarani krug, radnik kaže neću da radim za mizernu platu, gazda kaže mala produktivnost neću da te plaćam više, i rešenje je ajmo svi na državno jasle, da sisamo partijsku sisu, što bi rekao škorpi.

Neće to moći tako doveka, bankrotiraće nam država, a mi Srbi nemamo tri morske obale i hiljadu ostrva, za razliku od Grčke.

oftopic.   Kad već govorim o onim vremenima, sećam se da su tada milicioneri imali male pendreke, duplo manje nego ovi danas što vucaraju ulicama. Ali kad te ošine brkati čika milicioner sa južnjačkim ili bosanskim akcentom, što je to bolelo, sećam se kao klinac jedne gužve ispred zvezdinog stadiona, uh, dva meseca su me bolela leđa ko da imam išijas i reumu zajedno.  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 494 495 497 498 ... 713
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 18:58:32
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.579 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.