Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Dec 2024, 15:55:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Српска (Е)У-топија  (Pročitano 10423 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
A Srbija,kada bi bilo volje i pameti,bi mogla da zivi carski samo od poljoprivrede,turizma i energetike.Samo od toga.Da ne dodajemo tu jos i usluzne delatnosi,industriju(giganti su raskantani,ali malih preduzeca i fabrika ima dosta) i jos neke druge stvari.
Ja ti to potpisujem.

E, sad, razvijena poljoprivreda nije slucajno tamo gde je najplodnija zemlja vec najrazvijenija industrija. A ide tako da se profit iz industrije daje poljoprivredi u vidu subvencija pa Holandjani proizvode jeftin paradajz. Proizvode ga i Spanci, koji imaju gomilu Marokanaca koji im rade u plastenicima za 10 evra sat po 12 sati, to nece cak ni Ekvatorijanci da im rade.
Drugo, turizam, eno, Hrvatsku turizam malo vadi al su i oni u krizi ali imaju more. Turizam je dzeparac a i tu treba ohoho ulaganja.
A sada od energetike? Kako mislis to, vetrovi, solarna energija, hidrocentrale?

Nisu ni Hrvatska,ni ALJbanija,ni Makedonija,ni Crna Gora nista jaci kandidati,pa ce opet vecina njih dobiti clanstvo jos pre nego sto mi dobijemo kandidaturu.

Hrvatska bi po nekim merilima vec trebala biti u EU, pa prc milojko, cekaju i oni, kad na vrbi rodi...
A za Albaniju, Makedoniju i ostale da ne pricam  Smile

A za Tursku malo gresis,jer u odnosu na neke sadasnje clanice,ona je... sila maltene.

Jesu vojna sila kao i po broju stanovnika. I kad pogledas Istambul. A kad zadjes u neku selendru, ne znaju koja je godina a takvih selendri ima bezbroj. Imaju Turci par centara gde je sve lepo i krasno ali bezbroj onih bez para.

E,zato volim danasnju ekonomiju.  Smile Moje nesto je vrednije od tvojeg neceg,zato sto je moje nesto "upakovano" u jedan papir,a tvoje nesto u drugi.  Smile
Odnosno,ona moja stara prica - necijih 8 sati rada i 100 utrosenih Dzula je vrednije od necijih drugih 8 sati rada i 100 utrosenih Dzula,samo zato sto,eto,su jedni "upakovani" u dolar,a drugi u npr. dinare.  Smile

Pa sada tako nekako. Nemac napravi za osam sati rada npr. 0.1 BMW, Srbin napravi kilo malina. Banalan primer ali tu je negde.

Ali,sve je to nemoguce kada te neko stalno kara.Sto iznutra,sto spolja.Da smo bili pametni pre 11 godina,pazili koga cemo da dovedemo, i odlucili da budemo realni,i ne zaludjujemo se Evropom i pustim snovima,nego radimo na obnovi i reformama(mislim na prave reforme,ne ove zajebancije),pa kad usli,usli,sad bi bila drugacija prica.  Smile

E, to su uradili Slovenci. Njih je itekako pogodio nestanak zajednickog trzista SFRJ, problem sa kojima bi imale i razvijenije zemlje ozbiljan problem. E, Slovenci su pljunuli u sake pa krenuli u izvoz pa su napravili nesto od Slovenije, nit su paradirali za EU nit su farbali autobuse (ovo kazem cisto jer ko je ozbiljan ne treba da veruje da se tako ulazi u EU)
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
E, sad, razvijena poljoprivreda nije slucajno tamo gde je najplodnija zemlja vec najrazvijenija industrija. A ide tako da se profit iz industrije daje poljoprivredi u vidu subvencija pa Holandjani proizvode jeftin paradajz. Proizvode ga i Spanci, koji imaju gomilu Marokanaca koji im rade u plastenicima za 10 evra sat po 12 sati, to nece cak ni Ekvatorijanci da im rade.
Drugo, turizam, eno, Hrvatsku turizam malo vadi al su i oni u krizi ali imaju more. Turizam je dzeparac a i tu treba ohoho ulaganja.
A sada od energetike? Kako mislis to, vetrovi, solarna energija, hidrocentrale?

Pa,i mi smo mogli da ukrstimo razvijenu industriju i poloprivredu da smo hteli.Osamdesetih su dosli Japanci i pitali nas da li ocemo da sa njima napravimo plantaze u Vojvodini,da nam daju svoje tehnologije i pomoc,i da onda deo izvozimo,a deo koristimo mi.Nasi su odbili,ali smo opet lepo ziveli.Posle su dosla sranja,a posle sranja novi krpelji koje boli dupe za sve.I zato i imamo ovo danas- svi beze sa sela u gradove,i Holandija sa cetri puta manje zemlje hrani Evropu,a mi nas kvalitet izvozimo,a tudji skart uvozimo.
Isto vazi i za Izrael.Ako mogu oni sa onolikom zemljicom,u sred pustinje i picke materine,da obezbede sebi pristojnu kolicinu hrane,mozemo i mi sebi da uradimo isto sa ovom bogom danom zemljom.U jednom delu poljoprivreda,u drugom stocarstvo.

Turizam,kao i poljoprivreda,kada je sredjen,i dobro sinhronizovan sa ostalim granama,moze biti jako unosan.
Samo na Beer festu,Guci i EXITu mi zaradimo milione evra,a verovatno i par miliona turista(BF je ove godine zamalo dostigao milion).Samo na ta tri dogadjaja.Nisu bas nesto... cime bih se ja ponosio,ali ako donose pare,zasto da ne?Isto vazi i za nocni zivot.Ko zna koliko se samo u Beogradu zaradi od njega.Tu su jos i banje,ne samo postojece,nego i jos oko 100 drugih koje bi mogli da podignemo na brojnim izvorima.Pa etno sela,pa planinski turizam,pa manastiri,arheoloska nalazista...Imamo brdo bogatstava kojima samo treba malo reklame i prevoza.

Da,pod energetikom mislim na hidrocentrale i vetrenjace,ali i na rude.Mogli bi da napravimo jos par hidrocentrala,nista veliko,nista neekoloski,i da na njima zaradjujemo debelo.Isto je i sa vetrenjacama.Postoji gomila predloga i projekata za to,ali nikog ne zanima.Ili ga zanima kako da se ugradi.Ko sto su dosli oni jebeni Zabari,i kobajagi podigli ovde vetrenjace,da bi na kraju ispalo da ce sve da salju natrag u Italiju.  Smile
Dalje,od ruda bi takodje mogli da zaradjujemo.Kolubara i Bor imaju ogormne kolicine bogastava.Samo sto to ne dolazi do izrazaja kada se ne radi,ili radi previse,odnosno 25 sati dnevno.  Smile (tj. krade na veliko)

U sustini,Bog nam sve dao(to je izraz),samo sto mi ne umemo nista da iskoristimo.

Jesu vojna sila kao i po broju stanovnika. I kad pogledas Istambul. A kad zadjes u neku selendru, ne znaju koja je godina a takvih selendri ima bezbroj. Imaju Turci par centara gde je sve lepo i krasno ali bezbroj onih bez para.

Ne pricam o vojnoj moci,pricam generalno.Ako nista drugo,oni barem mlate dobre pare od turizma i tranzita,imaju solidnu inustriju,i barem te pare kolko-tolko pametno koriste.Bio sam triput tamo,znam o cemu pricam.Jesam bio kao turista,ali sam dooobro gledao kako stoje stvari.
Da imaju dosta siromasnih zabiti,imaju.Ali barem se trude da rade nesto,da budu nezavisni,i da pametno koriste zaradu.
A ne ko pojedinci iz komsiluka koji udjose bez trunke rada,decenijama pre nas i opet nisu u stanju jedan normalan put da naprave,a najvece tehnolosko dostignuce im je deterdzent za sudove.  Smile

Kratko i jasno - Evropa nece Tursku zbog religije.Ali umesto da joj to kaze u lice,ona nju kara i koristi vec 60 godina.Isto ce biti i s nama.Ne zbog religije,nego zbog prostog gadjenja.Ne zanimamo ih,i gotovo.Ali nece da nam kazu to u lice,jer oce da nas iskoriste u medjuvremenu.

Citat
Pa sada tako nekako. Nemac napravi za osam sati rada npr. 0.1 BMW, Srbin napravi kilo malina. Banalan primer ali tu je negde.

Nemoj brkati babe i zabe.Ja ne uporedjujem pravljenje kola i uzgajanje malina.Ja uporedjujem vrednovanje iste kolicine energije razlicito(sto se kosi sa svim zakonima danas),samo zato sto jedan prima platu u evrima,a drugi u dinarima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Kratko i jasno - Evropa nece Tursku zbog religije.Ali umesto da joj to kaze u lice,ona nju kara i koristi vec 60 godina.

Koliko religije ali koliko vise zbog neresenog spora zbog Kipra ili im se sutra dogodi Kurdistan a EU mora to da nosi. Kad im spomenes recimo Armence ko mater da si im spomenuo. Znaju i oni to ali i njima prica o EU sluzi za politicke bodove.

Isto vazi i za Izrael.Ako mogu oni sa onolikom zemljicom,u sred pustinje i picke materine,da obezbede sebi pristojnu kolicinu hrane,mozemo i mi sebi da uradimo isto sa ovom bogom danom zemljom.U jednom delu poljoprivreda,u drugom stocarstvo.

Izraelci doduse stvarno dobro rade ali kad uracunas industrijsku tehnologiju i pare koje su to ubacili, da se izracuna trzisna vrednost bez subvencija, isplatilo bi im se vise da kupuju okolo od Arapa samo sto to nije izvodljivo.
Sto se tice plodne zemlje, toga ima na bacanje u susednoj Madjarskoj, cela zemlja im ravnica, definitivno nije zemlja za skijanje, Rumunija isto tako, tu je, doduse malo hladnija Poljska, sama rec kaze, poljana. ;oras da imas jaku industriju, pa subvencije pa da mozes "jeftino" da proizvodis.
Naravno, sto se tice "kvaliteta" holandkse hrane, ne bi o tome, ali to se prodaje i na tome zaradjuje.
Hrvati su mislili, "evo nas na konju", Slavonija, poljoprivreda, turizam, more, ljudi obale, jedino im Jelacic na konju u vidu spomenika u Zagrebu, ostalo grbi za kredu.
E, Slovenija eto izuzetak. Tu sam prvi put doziveo da autobus dodje po planu sto je uredno zalepljen na stanici. Mislim, prvo sam umro od smeha kad sam video red voznje. Posle zgranuo kad sam video da taj red voznje i radi. I to tamo krajem osamdesetih  Smile

.Ko sto su dosli oni jebeni Zabari,i kobajagi podigli ovde vetrenjace,da bi na kraju ispalo da ce sve da salju natrag u Italiju.  Smile

Dobro, kW energije je uvek priblizno ista cena, za vetrenjace mislim da su svugde subvencije posto nisu isplative i jeftine kao druge elektrane. Sada, mozda u Italiji dobijaju subvencioniranu cenu a u Srbiji ne. Inace,placaju porez i najamninu zemljista.
Problem sa vetrenjacama je sto ne mozes da "narucis" vetar. Tj, treba ti povezivanje u dobar sistem distribucije koji koristi klasicne elektrane jer jednom ima malo vetra a jednom previse a potrosnja ista.
« Poslednja izmena: 15. Okt 2011, 15:54:45 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Koliko religije ali koliko vise zbog neresenog spora zbog Kipra ili im se sutra dogodi Kurdistan a EU mora to da nosi. Kad im spomenes recimo Armence ko mater da si im spomenuo. Znaju i oni to ali i njima prica o EU sluzi za politicke bodove.

Da oni njima dozvole,resili bi Turci vrlo lako problem Kurda.  Smile Ali,vidis,nece.
Kada njima neko rusi poredak,taj ce biti razapet.Kada se rusi nekom drugom,taj mora da bude "demokrata".  Smile
To su dvostruki standardi,licemerje.
Isto je tako i sa nama.Znaju oni vrlo dobro da bismo mi cak i danas resili pitanje Kosova za mesec dana.
Ali,avaj,to njim nije u interesu.Mi moramo da budemo "demokrate" dok nas Siptari karaju,a Ameri kopaju nase rudnike i diluju drogu iz nasih bisvih kuca.  Smile

Inace,placaju porez i najamninu zemljista.

Pa?  Smile Placa i Miskovic,pa opet guli kozu narodu.Placaju i banke,za svaki kvadrat,pa opet zaradjuju petostruko vise.
Citat
Problem sa vetrenjacama je sto ne mozes da "narucis" vetar. Tj, treba ti povezivanje u dobar sistem distribucije koji koristi klasicne elektrane jer jednom ima malo vetra a jednom previse a potrosnja ista.
Da,znam.Ali se i od nekud mora poceti.A to se ne radi prodavanjem zemljista i izvozenjem NASIH resursa u tudje zemlje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Da oni njima dozvole,resili bi Turci vrlo lako problem Kurda.  Smile Ali,vidis,nece.

Da mogu, resili bi odavno zbog sebe samih

Da,znam.Ali se i od nekud mora poceti.A to se ne radi prodavanjem zemljista i izvozenjem NASIH resursa u tudje zemlje.

Pa kad bi drzava subvencionisala, to bi islo, medjutim, jedva isplacuju penzije a jos da daju subvencije za vetrenjace. Te vetrenjace na zapadu ne nicu jer kompanije eto vole cistu energiju nego sto je drzava donela zakon o subvenciji istih. A te subvencije se opet slivaju u industriju koja iste prave.
Kako je davno rekao jedan poznanik, kako se fino Yugo za Ameriku izvozi sa sve katalizatorom i bezolovnim benzinom a u Jugi ne mozes cak ni da ga kupis po skupljoj ceni ako ti je stalo do okoline.  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
SonyEricsson 
Citat
U sustini,Bog nam sve dao(to je izraz),samo sto mi ne umemo nista da iskoristimo.
jel tu možda mentalitet u pitanju?
jer ako jeste, džabe je bog dao...
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Samsung Galaxy IIs
odnosno pljuje srbe i sve srpsko. Posto to radi bez ikakve novcane nadoknade, proizilazi da to radi iz ljubavi.

To sto se moje misljenje ne slaze sa tvojim ne znaci da sam ja "protiv Srbije" ili da "pljujem srbe i sve srpsko".
Jednostavno ja imam slobodu da se ne slazem sa tobom. Imam i slobodu da  iznosim svoje misljenje.

Inace moja razmisljanja i komentari ne sadrze pozive na linc celih naroda ili slicno. Takodje moji komentari en zastupaju
stavove ekstremno desnicarskih organizacija.
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Citat
jel tu možda mentalitet u pitanju?
jer ako jeste, džabe je bog dao...

To je vec jedna posebna tema.Mislim,da,mentalitet nam je sada katastrofa,ali mislim da je posebna tema kako je do toga doslo.
Razmisljao sam u skorije vreme,o tome kako smo mi uvek bili podeljeni,i zasto.Istina,u zadnje vreme sam bas labav sa nasom istorijom(sto nije pohvalno,znam),ali znam ono osnovno.Mi smo bili stalno podeljeni.I mislim da se tu mogu naci razlozi nase podeljenosti i mentaliteta.Kako se menjalo vreme,i sa njim i vladari,jedni su ratovali za Austrougare,drugi nisu bili ni za koga,a treci su bili za Turke(ili u sklopu nje).
Mi stlano kritikujemo sebe,a nikako da uzmemo i stavimo na papir sta je problem.Ne kazem da su drugi krivi zbog nasih sranja i mentaliteta.Ne.Ali mislim da su vekovi i vekovi podeljenosti,patnje,bespuca,afera,ratova... ostavili trag na nama.
Reko bih da smo mi vecim delom krivi za svoj mentalitet,ali da je jednim delom on takav i zbog istorije,odnosno dogadjaja koje smo prosli,odnosno prolazili,i to vekovima.
Al slazem se,bez dobrog mentaliteta,ne vredi ti mnogo bogatstvo i potencijal.

odnosno pljuje srbe i sve srpsko. Posto to radi bez ikakve novcane nadoknade, proizilazi da to radi iz ljubavi.

To sto se moje misljenje ne slaze sa tvojim ne znaci da sam ja "protiv Srbije" ili da "pljujem srbe i sve srpsko".
Jednostavno ja imam slobodu da se ne slazem sa tobom. Imam i slobodu da  iznosim svoje misljenje.

Inace moja razmisljanja i komentari ne sadrze pozive na linc celih naroda ili slicno. Takodje moji komentari en zastupaju

Ma,ti si nas neshvaceni genije.
« Poslednja izmena: 16. Okt 2011, 12:35:41 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
LG Nexus 5

Najmanji problem je sto moje i tvoje misljenje nemaju nikakvih zajednickih tacaka. Pljuvati konstantno po nekom narodu, u ovom slucaju, po srpskom narodu, tebi predstavlja fetis. Zato sam te i banovao na prvom nalogu, a naravno da se secam i zbog cega. Tvoji komentari su klasicno djubre, provokacija ili off topic. Ti ne komentarises smisljeno i argumentovano, vec cesto citiras ogroman tekst, da bi samo prokomentarisao: "Nije tacno" ili "to su oni(dodaj po izboru) klerofasisti".

A cinjenica je recimo, da apsolutnog pojma nemas sta znaci klerofasista, mada je to ok, ne treba ti to zameriti, to ne zna ni onaj papkar Canak.

Imas ti slobodu da izneses svoje misljenje ali ti nemas svoje misljenje, to je osnovni problem. Umesto toga, radis ono sto sam opisao u prvom pasusu. Ovaj deo foruma je za tebe bio raj dok nije DS poceo da posrce na svakom mogucem nivou, pa si sada prosto zbunjen i ne znas o cemu bi mlatio praznu slamu, pa samo miniras teme i kao po obicaju, retko kada pises konkretno o temi. Ova tema ti je prosti primer.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 2610
                       UPOZORENJE PREDSEDNIKA SKUPŠTINSKOG ODBORA ZA EU INTEGRACIJE

Varga: Srbija će proći kao Makedonija

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Laslo Varga ocenio je da će, ukoliko Srbija u decembru dobije status kandidata za EU, to biti "simboličan čin", jer relevantni politički činioci nisu sposobni da ispune ključne uslove za dobijanje datuma početka pregovora.

- Pred javnošću stalno pokušavaju da ulepšavaju stvarnost i dok to bude tako išlo, dotle nema šanse da počnu pregovori o priključivanju. Ovi uslovi su mesecima ili godinama poznati, čak i ako se javnosti serviraju kao novi - rekao je Varga za novosadski "Mađar so".

On je ocenio da bi bilo dobro da se "umesto zavaravanja" Beograd počne baviti istinom, jer će u suprotnom Srbija proći kao Makedonija, koja je kandidat za EU od 2005. godine, ali zbog problema u vezi sa njenim imenom nije mogla da pregovara niti jedan dan.

- Kosovsko pitanje, uz aktuelnu politiku u odnosu na Kosovo, je nerešivo u tolikoj meri da to onemogućava početak pregovora o priključivanju. Politika mora da razume da se trenutno bori za jedan potpuno irealni cilj - poručio je Varga.

On je izrazio nevericu da će Beograd pristati da potpiše regionalni sporazum o saradnji u oblasti energetike, čiji bi jedan od potpisnika trebalo da bude i Kosovo, zatim da će pristati na rešavanje problema snabdevanja električnom energijom, priznavanja diploma i telekomunikacionih usluga.

- Trenutno je situacija takva da srpska preduzeća svoje usluge na severnom Kosovu pružaju bez dozvole kosovskih vlasti i to je očigledno nekompatibilno sa evropskim pravnim poretkom - naveo je Varga.

Dodao je da je za EU neprihvatljiva i činjenica da Misija Euleksa na severu Kosova deluje samo ograničeno, što se naročito odnosi na pravosudne organe.

- Srbija bi trebalo da prihvati da se započne vraćanje zakonitosti u severomitrovačkom sudu i da u praksi počne primena zakona koje je usvojio kosovski parlament - kazao je Varga.

Prema njegovim rečima, za početak pregovora o pristupanju EU, treba započeti i primenu sporazuma o matičnim knjigama, katastrima i o carinskoj kontroli.

Mađar so    | 17. 10. 2011. - 07:55h | Komentara: 0
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Dec 2024, 15:55:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.