Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: NVO: Nemačka treba da plati Srbiji 30 miliona evra ratne odštete!  (Pročitano 3511 puta)
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 35.0
prvo da naplatimo od ustasa pa od nemaca.. na zalost da se plati svaki pojedinacni ljudski zivot ugasen u komori.. to naravno tako ne moze.. vec samo ratna razaranja  Smile

Odrekli smo se toga...

hrvati su izasli kao pobednici u II SR tako da oni nisu duzni da placaju ratnu odstetu

mislim da su jedino nemci bili okrivljeni za II SR, cak je i vojvoda gostujuci kod Marica pre par dana govorio da je to vise bio preki sud te se nisu bavili detaljima
Nema to veze kako su oni izašli,zločini su počinjeni i to je utvrdjeno,nego kažu da su Tito i Brant dogovorili da ugovorima koje su potpisali sedamdesetih na Brionima,povoljan kredit od milijardu maraka i još neki ugovori,da su se ti sporazumi navodno tretirali kao ugovor o poravnanju,mi nećemo insistirati ratnu odštetu za zločine nacista,a oni neće potezati odštetu dunavskih Nemaca...i nisu samo Nemci okrivljeni,žabari su nama platili 125 miliona,Madjari 50 miliona a Bugarima je tito oprostio 25 miliona dolara...

E sad neki istoričari tvrde da taj ugovor ne postoji odnosno da se nikad nisu dogovorili o poravnanju na Brionima...medjutim obzirom da nisu više potezana ta pitanja mnogi veruju da je takav dogovor ipak postojao...
« Poslednja izmena: 10. Feb 2015, 18:08:51 od sergio ramos »
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
te gmazove je svako od logorasa trebao da tuzi za milion evra. pa da vidim pod kojim izgovorom mu ne bi platili.
zato sto je srbin, ciga, juden? Smile

brat od jednog od moja dva djeda...bio je u logoru nekom u poljskoj....
i tek posle ovog rata u bih..je uspio... da naplati odstetu...posle toga par mjeseci je i umro...
« Poslednja izmena: 10. Feb 2015, 19:10:31 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.111
mob
Samsung 111111
@Munkaze

Nisi upravu ni ti a nisam upravu ni ja  Smile
Koliko vidim ti govoris na o tuzbama na nekom nizem nivou i uglavnom o tuzbama pojedinaca.

Ja sam nedvosmisleno rekao da me interesuje tuzba na drzavnom nivou kao i odsteta.Pritom sam implicirao da tuzbe nije bilo jer je vlast koja je dosla posle odustala od iste.
Ali izgleda da nije bilo tako.

Do sada sam mislio da je zbog prirode politike bilo logicno da se odustane o tuzbe Smiley Mislim ako zelis u EU i zelis da krenes da saradjujes sa tim drzavama nije normalno da 5 najjacih tuzis za ratnu odstetu..+ ako se uzme u obzir da su te iste drzave pomagale opoziciji da srusi Milosevica.

Ali izgleda da je tuzbe bilo i to od strane Milosevica Smiley
Nakon toga su oni koji su dosli hteli da je povucu Smiley

Тужба је поднета Међународном суду правде у Хагу за време режима Слободана Милошевића. Шеф дипломатије Србије и Црне Горе Вук Драшковић изјавио је да ће предложити Савету министара да повуче ту тужбу.

Београд је послушао сугестију генералног секретара НАТО-а Јапа де Хопа Схефера коју је он изнео током посете Београду 19. јула. Званичници у Бриселу поздрављају овај потез.   Smile
Амбасадор Европске комисије у Србији и Црној Гори Џефри Барет изјавио је да би се повлачењем тужбе повећали изгледи земље за улазак у Европску унију.    Smile Smile

У самој земљи, предлог је подржала Демократска странка (ДС) коју предводи председник Србије Борис Тадић.

E sad mi nije jasan deo ..da li smo mi povukli sami tu tuzbu ili je ona odbijena sta vec..

Jer postoje vesti poput...

HAG ODBRANIO NATO

HAG - Međunarodni sud pravde u Hagu oglasio se nenadležnim za tužbu koju je SR Jugoslavija podnela protiv osam zemalja NATO zbog genocida i nelegalne upotrebe sile tokom bombardovanja 1999. godine.
Tom odlukom, postupak po tužbi SRJ automatski je skinut sa spiska predmeta koji se vode pred sudom.

U principu nismo je povukli ali smo kobajagi pogresili adresu.Kasnije se izgleda niko nije zamarao sa tim.
Haski sud nije srpski sud.

Da nam se DS ne ponovi vise usta ih jebem sugava smrdljiva.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
serhio ramos
zlocina je bilo ali oni ali nisu osudjeni kao agresori u II SR i samim tim nisu bili duzni da placaju ratnu odstetu ako vec govorimo o tome

to za italijane, madjare i bugare nisam znao, ali sigurno je da su nemci platili, nisam odrasta o ono vreme i nisam mogao pratiti desavanje ali sigurno bi neko potezao pitanje danas ili pre 10, 15 godina o ratnoj odsteti da ona stvarno nije isplacena

cak je i Putin pre par godina pozvao Stipu Mesica 9 maja na dan pobede da zajedno sa njim proslavi a hrvati su cak imali i vojne jedinice kod staljingrada koji su se borili protiv sovjeta

« Poslednja izmena: 10. Feb 2015, 20:58:21 od WizKing »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.2
Browser
Safari 600.3.18
mob
I-mate 30 Pro
Da zato su im organizovali konferencija na kojoj su im pomagali...i obnavljali nemacku...

Ajde bre ne kenjajte...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows
Browser
Chrome 40.0.2214.111
Krajem 80-tih je moj otac planirao da podnese privatnu tužbu nemačkim sudovima sa grupom poznanika kojima su Nemci streljali nekog pretka u ratu (moj pradeda je bio jedan od civila 100 za 1). Bilo je i advokata među njima koji su sastavili tužbu, ali su nakon nekog vremena odustali, valjda shvativiši da ništa neće dobiti. Ne znam tačno kako su oni to zaključili, valjda je već bilo takvih pokušaja koji su u startu odbijeni.
Bilo kako bilo, Nemačka neće nikom ništa platiti jer ne mora, bili bi ludi da sami sebi nanose štetu. Jedino posle trećeg svetskog rata da se to odmah naplati, a Nemačka rasformira ako bude i dalje postojala. Smile
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
zato su krivi vlasti posle`45 sto nisu oformili komisiju i lepo popisali...

ali posto je bilo najvise stradalih i prezivelih u NDH logorim odgovor se sam namece, tada vise brinulo o bratstvu i jedinstvu nego o pravdi
« Poslednja izmena: 10. Feb 2015, 21:18:27 od WizKing »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 35.0
serhio ramos
zlocina je bilo ali oni ali nisu osudjeni kao agresori u II SR i samim tim nisu bili duzni da placaju ratnu odstetu ako vec govorimo o tome

to za italijane, madjare i bugare nisam znao, ali sigurno je da su nemci platili, nisam odrasta o ono vreme i nisam mogao pratiti desavanje ali sigurno bi neko potezao pitanje danas ili pre 10, 15 godina o ratnoj odsteti da ona stvarno nije isplacena

NDH je sa stanovišta ratne odštete nebitna jer je to kvislinška tvorevina u tvojoj zemlji,ne mogu oni tebi ništa plaćati jer su tvoji gradjani,a normalno ko ti ostane u zemlji,možeš da mu radiš šta hoćeš,sudiš,streljaš,oduzmeš imovinu,šta god...

Ratnu odštetu ti plaćaju države koje su te okupirale Nemačka,Italija,Bugarska i Madjarska...i za ratnu odštetu je bitno da ti odrediš broj izbeglica,žrtava,imovinskih gubitaka gradjana,preduzeća,banaka i same države odnosno njenih prirodnih bogatstava,mi smo to uradili i jesmo naplatili,e sad možemo da pričamo da li smo naplatili dovoljno,zašto smo oprostili Bugarima,zašto je otpisalno pola duga u Londonu Nemcima itd.,to je već domen teorije,mislim da je to pitanje što se ratne odštete tiče završeno...meni je najzanimljivije recimo da su na toj konferenciji učestvovale sve zapadne države i Jugoslavija,a da istočni blok sa Sovjetima nije,i da je po meni očigledno da je taj otpis dugova bio politička odluka,a Nemci su takodje pametno odigrali na kartu da su izgubili pola teritorije,valuta u kojima su nastali dugovi itd., a sve to znajući da je čitav plan ustvari želja da ojačaju Zapadnu Nemačku kako bi to bila nova brana Sovjetima...

Evo našao sam neku UN klasifikaciju za ratnu odštetu,odnosno način kako se odredjuje njen iznos...

Citat
“Category A claims are claims submitted by individuals who had to depart from Kuwait or Iraq between the date of Iraq’s invasion of Kuwait on 2 August 1990 and the date of the cease-fire, 2 March 1991. Compensation for successful claims in this category was set by the Governing Council at the fixed sum of US $2,500 for individual claimants and US $5,000 for families. However, where a claimant who had filed claims in category “A” only, he or she was eligible to receive a maximum category “A” payment of US $4,000 for individuals and US $8,000 for families.”

“Category “B” claims are claims submitted by individuals who suffered serious personal injury or whose spouse, child or parent died as a result of Iraq’s invasion and occupation of Kuwait. Compensation for successful claims in this category was set at US $2,500 for individuals and up to US $10,000 for families.”

“Category “C” claims are individual claims for damages up to US $100,000 each. Category “C” claims can be made for twenty-one different types of losses, including those relating to departure from Kuwait or Iraq; personal injury; mental pain and anguish; loss of personal property; loss of bank accounts, stocks and other securities; loss of income; loss of real property; and individual business losses.”

“Category “D”
claims are individual claims for damages above US $100,000 each. The types of losses that can be claimed under category “D” are similar to those under category “C”, with the most frequent being the loss of personal property; the loss of real property; the loss of income and business-related losses.”

“Category “E” claims are claims of corporations, other private legal entities and public sector enterprises. They include claims for: construction or other contract losses; losses from the non-payment for goods or services; losses relating to the destruction or seizure of business assets; loss of profits; and oil sector losses.”

“Category “F” claims are claims filed by Governments and international organizations for losses incurred in evacuating citizens; providing relief to citizens; damage to diplomatic premises and loss of, and damage to, other government property; and damage to the environment.”

IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.117 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.