Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbin radije ide u zatvor nego na rad!  (Pročitano 2953 puta)
19. Avg 2016, 00:40:39
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 48.0
Srbin radije ide u zatvor nego na rad!

Rad u javnom interesu, najpopularnija kazna među osuđenicima u svetu, u našoj zemlji još nije zaživeo. U Novom Sadu 200 ljudi svojevoljno odabralo rešetke

TRENUTNO 127 ljudi u Srbiji odrađuje svoje kazne u javnim i komunalnim preduzećima, kao i u socijalnim i kulturnim ustanovama, mada bi sigurno moglo da ih bude nekoliko puta više. U svetu, ova proporcija je obrnuta - i po pet puta više osuđenih radi u javnom interesu nego što ih čami "iza rešetaka". Kod nas se sudije i dalje libe da izreknu rad, ali i kažnjenici oklevaju da pristanu na njega. Često ovu kaznu zamene novčanom, pa čak i zatvorskom!

- Zvuči apsurdno, ali naše ljude je manje sramota da idu u zatvor nego da rade, na primer, na čišćenju ulice - kaže Milan Marinović, predsednik beogradskog Prekršajnog suda. - Najdrastičniji primer imali smo posle poplava, pre dve godine. Tada smo sve neplaćene kazne preinačili u rad. U oktobru te godine, 600-700 kazni rada postalo je pravosnažno, međutim, samo jedna osoba je radila!

Na desetine njih otplatilo je sankciju, dok se jedan broj nije ni odazvao na poziv poverenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

I novosadske sudije nedavno su se žalile da je 200 ljudi koji su lane mogli da odrade neplaćene kazne odabralo rešetke, a ne rad. Bilo ih je sramota da ih rođaci, komšije, kolege i poznanici vide kako rade. Posle dan-dva u ćeliji, većina njih je kazne ipak platila.

Nekim osuđenicima rad u javnom interesu odredio je sud - ukoliko im je to prvo delo i ako je krivica lakša i za nju predviđena sankcija do tri godine zatvora. Drugima je sud zamenio novčanu ili zatvorsku kaznu radom, pogotovo kad je reč o saobraćajnim ili komunalnim prekršajima. Svakih 1.000 dinara kazne odgovara jednom danu zatvora ili osmočasovnom radu u javnom interesu.

- Do ove godine, za prekršaj se nije mogla izreći kazna rada u javnom interesu, a sada je za mnoga dela moguće odmah odrediti društveno-koristan rad, ali u praksi nemamo još nijednu ovakvu presudu - kaže Marinović.

On u ovoj alternativnoj kazni vidi budućnost, jer je to i svetska praksa. Napominje da bi, ipak, trebalo pojednostaviti proceduru. U ovom trenutku počiniocu stiže nekoliko poziva na istu adresu i on često u jednom trenutku prestane da se odaziva: prvo dobija poziv za saslušanje, pa presudu, onda ima pravo na žalbu, posle koje sledi drugostepena presuda. Zatim dobija rešenje o zameni kazne radom i, na kraju, poziv od poverenika Uprave.

Rad u javnom interesu najčešće se izriče kod krivičnih dela iz oblasti saobraćaja, kod nedozvoljenog priključivanja na elektromrežu (krađa struje), kod blažih remećenja javnog reda i mira... Ova kazna počela je da se primenjuje 2009. i do sada ju je odradilo 1.320 ljudi. Oni su prali gradske zidove, grabuljali lišće i čistili ulice, pomagali u domovima za stare, ustanovama za nezbrinutu decu, Zavodu za lečenje bolesti zavisnosti u Drajzerovoj, u Beogradu...

Minimalna kazna rada je 20 sati, a maksimalna 360.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 19. Avg 2016, 00:40:39
Zvuči apsurdno, ali naše ljude je manje sramota da idu u zatvor nego da rade, na primer, na čišćenju ulice - kaže Milan

Ja lično, biram zatvor. Ali samo zato, što me izađe jeftinije.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
mora da ste neke ljncuge ili pak neki poruzni  Smile pa se ne brinete za anuse svoje  Smile Smile Smile 
oni tamo macani ..(sa pimpecima od 25 cm) u zatvorima ...nisu izbirljivi puno.... Smile
nije vazno kakvog je kvaliteta meso.. Smile vazno je da je svjeze  Smile

sam vas bilo  Smile peveznjaci jedni  Smile Smile Smile

« Poslednja izmena: 19. Avg 2016, 08:38:41 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
mob
Nokia 33-10
mnogo gledaš američke filmove... pimpeci od 25  Smile Smile ... kod nas se pošetno dovode kurve u zatvor  Smile ... a ovo da bi radije u zatvor nego na rad ... to kao  u alan fordu kad jeremija ode u zatvor .... a tamo hrana, ćebe, lekovi ...  plakao kad ga pustili  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 52.0.2743.82
Ма није то тако...
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 48.0
Пријавиш се за рад, а онда те упрегну ко вола да радиш од јутра до сутра.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.117
200 zatvorenika kriminalaca odluči da će radije da provede vreme u pritvoru nego da 20 sati dnevno čiste pseća govna => Srbi radije idu u zatvor nego na rad => Srbi su najlenjiji narod na svetu.

Novinarsko - burekdžijska logika opet na delu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mene samo zanima sta misle ovi strucnjaci....sta rade prekrsajci u zatvoru  Smile
mozda leze i odmaraju  Smile

e sine ...muda im se otegnu do poda....od vuknjarenja vrecuruna cementa i kreca itd..po terminalima ...
nakopaju se rupa...po rasadnicima....i nadzogiraju se hodnika i hodnika....i toaleta i toaleta...i vecini ne padne vise nikad na pamet da kazu ruznu rijec nekome....a kamoli da udare nekoga ili slicno.... Smile

kod nas su takvi zakoni pa se kazne izrecene na osnovu sporazumnog priznanja  krivice
do godinu dana....mogu i platiti....i ko ima lovu...klinac ce biti zatvoren godinu dana...

tako su i kod nas ovi klinci sto budu  pofatani sa par grama trave...mislili da nisu blesvi da placaju tolike novcane kazne.... nego odlezat ce 7- 15 - 30 dana ..i cao....
i kad ih ubace u tvorza....drugo vece placu ko curice...

sta ce mu drugo raditi olso koji guli 5 godina ...za oruzanu ...jer pokusao otet 300 000 evra...kad vidi kretena malog...koji je dosao lezat 15 dana za kaznu od 600 maraka...sta ce drugo nego ga maltretirati....
Smile

svaki centimetar prostora je rezervisan....i zna se koji je cemtimetar ciji....
tvorza nije zajebancija....ne smjes ni disat kako ti hoces....a kamoli pricat sta hoces ..
a o cuvarima ...da ne pricam....sta im rade.... Smile

samo sto to olosi ne pricaju...kad izadju napolje....

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
mob
Qtek 小米
Један мој рођак је такође изабрао да лежи дан-два у затвору уместо да плати неку смешну казну за прекршај ... али то су bobaK_bl-ови поносни тврдоглавци из Републике Шумске.  Smile

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.