Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbiji preti kriza javnog duga?  (Pročitano 15399 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.64
ја сам се увек слагао са њиховим системом станиславе...не пратиш Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.52
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0
mob
LG Nexus 5
Tek se očekuju nova poskupljenja

Neočekivano poskupljenje voća, povrća i mesa uticaće da inflacija tokom leta bude na vrhuncu, a tek se očekuju i nova poskupljenja. U Srbiju su stigli i strani kupci, koji su spremni da plate u kešu i tri puta više za srpske proizvode.

Skoro je sigurno da će cene voća, povrća, mesa i ostalih osnovnih životnih namirnica uticati da inflacija u toku letnjih meseci bude najviša od početka godine.

Stručnjaci tvrde da se tako nešto i moglo očekivati, kao i da je taj trend više puta najavljivala i centralna banka.

Moguće je čak da nam se ponovi situacija od pre dve godine kada su letnji meseci doneli izrazito visok rast cena i kada je trebalo više od pola godine da se, bar statistički, inflacija vrati u normalu. U to vreme se dešavalo da kilogram krompira košta i 200 dinara, pišu Novosti.

Ako se pogleda ponuda zelene pijace ovih dana, primećuje se sličan trend. Jabuke već dostižu cenu i od 120 dinara, banane su, sa prošlogodišnjih 90, došle i do 160 dinara. Domaće paprike - babure, koje su se prošlog juna mogle da se kupe i za 80 dinara, danas koštaju čak 200 dinara po kilogramu.

Prema najavama onih koji otkupljuju voće i povrće, situacija sa cenama zelene pijace se, do jeseni, neće bitnije promeniti.

„Razloga za to ima više. Pre svega, kod proizvođača su se pojavili strani kupci, pre svega oni iz Ruske Federacije, a koji su spremni da, i to u kešu, plate mnogo više za srpske proizvode“,  tvrde preprodavci koji redovno snabdevaju ovdašnje zelene pijace.

Tako se nedavno pojavila i firma iz Austrije, koja je spremna da kupi kompletan rod jagode i to po ceni od 1,5 evra po kilogramu. Zašto bi se proizvođač onda trudio da traži drugog kupca.

Pored toga, kišno proleće uzelo je svoj danak i kada je u pitanju rod. Izveštaji iz čitave Srbije kažu da su agrarni proizvodi značajno lošijeg kvaliteta nego lane.

Ne treba zaboraviti ni cene po kojoj poljoprivrednici, ali i otkupljivači i nakupci plaćaju gorivo kako bi do pijaca došli, ali i pad dinara, tvrde prodavci.

Kada je u pitanju snabdevanje osnovnim životnim namirnicama, kupce ovih dana prilično iznenađuje i cena mesa u ovdašnjim mesarama. Samo u poslednje dve nedelje junetina je, recimo, poskupela dva puta. U supermarketima je, tako, sa 590 dinara juneći but prošle nedelje poskupeo na 640 dinara, da bi ovog vikenda ponovo promenio cenu - za dodatnih 30 dinara.

Izvor: Novi Magazin
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Nokia 3220
Evo jednog zanimljivog bloga na ovu temu:

http://blog.b92.net/text/20482/Srbiji-preti-bankrot/
IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.56
Citat
Ova matematika odlično radi u Americi i u Nemačkoj

изгледа да госн радуловић није упознат да је 40% становништва америке на некој врсти социјале Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.64
mob
Nokia 
Evo jednog zanimljivog bloga na ovu temu:

http://blog.b92.net/text/20482/Srbiji-preti-bankrot/
Nije los tekst,mogu reci da se donekle slazem osim u povecanju PDV-a,jer mislim da bi to dovelo do jos veceg prelaska u "sivu zonu". Smile  Recimo,pre neki dan odem u jednu lokalnu prodavnicu da kupim neke prehrambene stvari,i trgovkinja mi na digitronu izracuna koliko treba da platim,upise na neki papir na pultu sta je prodala,ja joj dam kes ona meni kusur i to je to,fiskalnog racuna nigde. Smile  Ok,znam da privatnici,narocito oni mali,tesko opstaju jer imaju puno nameta od strane drzave pa se dovijaju na svakakve nacine,ali mogu samo da zamislim sta bi tek bilo sa povecanjem PDV-a,mnogi bi to radili.

Ovo drugo sto se tice zaposljavanja je skroz ok,e sad sto se tice smanjenja poreza na plate tu bi samo poslodavci bili na dobiti,radnici bi (u vecini slucajeva) imali iste plate a drzava bi imala manji prihod od oporezivanja,ali ok,ako je to jedan od nacina da im se pomogne u poslovanju onda pozdravljam i to. Smile
Ovde nasi ekonomisti,strucnjaci svakojaki samo kenjaju kako cemo u bankrot,ok,to svako ko realno sagleda stvari moze da vidi, ali niko da niko od njih ne zna sta treba da se preduzme da do toga ne dodje.Oni koji to znaju su daleko od politike i ne mogu da dodju do izrazaja od nasih "eksperata". Smile

Nas najveci problem je korupcija,recimo Slovenija,Ceska i Slovacka nisu imali nikakve "aranzmane" sa MMF-om,i sada su u boljoj poziciji nego mi koji imamo neke dogovore sa njima,ali njima je to uspelo samo zato sto nemaju (barem ne u toj meri kao mi   Smile ) korumpirane politicare,tako da nama taj MMF dodje kao neka vrsta kontrole kako se trose i raspolazu sredstva ali i pored toga mi uspemo da ih izjebemo za neki kes...
Znaci korupcija,kao najveci problem,drugo je skupa drzava i preglomazna administracija.E sad taj problem nece nijedan politicar da resi jer mu nije u interesu da povlaci neke nepopularne poteze,a meni nije jasno kada su uspeli od 2000.-te pa naovamo da na ulici ostave,pa barem pola miliona radnika, mogu jos i ove viskove po drzavnoj administraciji da otpuste i ustede neki dinara i na tome.

Ne znam sta da kazem mogao bih jos pisati o ovome mada svaki put popizdim kada razmljam o ovome...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.56
mob
Nokia 6220
Znaju nasi politicari dobro sta je problem, ali nece da seku granu na kojoj sede  Smile  A ta grana su poltroni koji se finansiraju iz budzeta, rukovodioci bez ikakvog pozitivnog rezultata u biografiji, i tajkuni koji guse privredu.
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.56
Nije los tekst,mogu reci da se donekle slazem osim u povecanju PDV-a,jer mislim da bi to dovelo do jos veceg prelaska u "sivu zonu". Smile 
Kada se poveca porez, u sustini to znaci da rad postaje samo sve manje i manje isplativ. Ogromna vecina ljudi ce stvarati jako male profite, a takodje postoji velik broj bankrota. Najveci deo novca zavrsava u rukama onih koji stede, pa ga je zbog toga sve manje na trzistu, kao i za sakuplanje poreza.

Citat
Ovde nasi ekonomisti,strucnjaci svakojaki samo kenjaju kako cemo u bankrot,ok,to svako ko realno sagleda stvari moze da vidi, ali niko da niko od njih ne zna sta treba da se preduzme da do toga ne dodje.Oni koji to znaju su daleko od politike i ne mogu da dodju do izrazaja od nasih "eksperata". Smile
Bankrot je upisan u temelje sistema! Ne moze se nista preduzeti. Sadasnji sistem, moze da opstane pod uslovom da je i propast deo sistema. Koja je cena propasti, to niko ne zna. Naravno da ni jedan "strucnjak" to ne govori jer to nije popularno. Ljudi vole lazi, a i sistem je zasnovan na lazima....

Citat
Nas najveci problem je korupcija,recimo Slovenija,Ceska i Slovacka nisu imali nikakve "aranzmane" sa MMF-om,i sada su u boljoj poziciji nego mi koji imamo neke dogovore sa njima,ali njima je to uspelo samo zato sto nemaju (barem ne u toj meri kao mi   Smile ) korumpirane politicare,tako da nama taj MMF dodje kao neka vrsta kontrole kako se trose i raspolazu sredstva ali i pored toga mi uspemo da ih izjebemo za neki kes...
Znaci korupcija,kao najveci problem,drugo je skupa drzava i preglomazna administracija.E sad taj problem nece nijedan politicar da resi jer mu nije u interesu da povlaci neke nepopularne poteze,a meni nije jasno kada su uspeli od 2000.-te pa naovamo da na ulici ostave,pa barem pola miliona radnika, mogu jos i ove viskove po drzavnoj administraciji da otpuste i ustede neki dinara i na tome.
To u vezi MMF-a i Slovenije i Slovacke nije tacno. MMF je samo izgovor nesposbnim politicarima da odrze sadasnju situaciju, koja odogovara uzem krugu ljudi. Korupcija je urezana u sistem i sad kada se neko zali na korupciju, to deluje smesno.

Totalno je pogresno posmatrati jednu drzavu kao izolovani sistem, a to, koliko vidim mnogo ljudi ovde rade. Ono sto se desava u Srbiji, desava se svuda, na drugi nacin i u drugacijem obimu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 14.0

Imamo dve opcije, da vraćamo javni dug i spustimo gaćice još par cm niže ili upotrebimo violence i definitivno pokažemo za šta su se oni jadni naši preci borili.

ne razumem ovo drugo, tj ko ce koga tu da siluje?

tako da nama taj MMF dodje kao neka vrsta kontrole kako se trose i raspolazu sredstva ali i pored toga mi uspemo da ih izjebemo za neki kes...

kakva naivnost. pa MMF nam nikad ne bi dao ni centa a da prethodno nisu obezbedili da pare koje nam daju idu na potrosnju umesto na proizvodnju (tako su poslali ljude poput Djelica, Udovicki i druge svoje 'djake'). I onda se vrlo brzo javi ogroman dug koji je 'los drug' i eto ti ropstva, samo vise ne porobe zemlje macem vec dugom...
« Poslednja izmena: 16. Jun 2012, 13:10:07 od 1deki »
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.