Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 22:28:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Srbija kao članica NATO pakta
Da
20.9%  (88)
Ne
63.7%  (268)
Neutralnost
11.6%  (49)
Nemam stav
3.8%  (16)
Ukupno glasova: 421
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 188
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija u NATO [anketa]  (Pročitano 189855 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1882
Zastava Šeher Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
sto glasas kad nemas pravo glasa  Smile

nemas ni ti u rs-u pa si bodrio separatiste Wink  Smile

IP sačuvana
social share
Prvi ćemo zaratiti sa došljacima iz svemira.
Dusan  Kovacevic, dramski pisac (Blic) Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

to bas ima veze jedno sa drugim  Smile a i gde sam ja to bodrio "separatiste" ?
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1882
Zastava Šeher Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

to bas ima veze jedno sa drugim  Smile a i gde sam ja to bodrio "separatiste" ?

pa na temi "da li je doslo vrijeme za nezvisnost RS", vjerovatno si i glasovo  Smile
IP sačuvana
social share
Prvi ćemo zaratiti sa došljacima iz svemira.
Dusan  Kovacevic, dramski pisac (Blic) Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
nema to veze jedno sa drugim Wink tamo je tema da se izrazi svoje misljenje da li nesto treba da se dogodi a ova tema treba da donese neku realnu sliku sta narod u Srbiji misli o clanstvu u Nato Smile (ne znam sto sam uopste ulazio u raspravu sa tobom Smile )
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50128
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Srbija NIKAKO da ne ulazi u nato!

I najvećim nasilnicima, agresorima i okupatorima jednom dođe kraj!

Zašto bi NATO bio izuzetak ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Apple 15
Nemam stav...
Vrlo jednostavno...
Vojna neutralnost je glupost... nikada nije ni postojala... U onom periodu kada smo bili "nesvrstani", samo smo lepo balansirali...
Za ili protiv... nemam sta da se izjasnjavam...Rusija i NATO fino saradjuju... tu i tamo se igraju ratnih igara, ali samo zato da bi zastrasile ostatak sveta... da bi prosecan gradjanin ziveo u stanju panike i paranoje, pa samim tim gusiio svoje strahove ekstenzivnom kupovinom...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

Ne mogu da se složim sa tom pričom.

Američka administracija uopšte nije tako monolitna po pitanju Balkana kako je ti predstavljaš. Da je bilo malo više mudrosti i strateškog razmišljanja Srbija je mogla da izgradi svoj uticaj i ugled i u Vašingtonu i u Briselu, a ulazak u NATO je deo toga. Pogotovo kada su neokonzervativci u Americi na vlasti.

Da je Srbija ušla u NATO 2005. godine Kosovo danas ne bi bilo nezavisno. To mogu da potpišem. A od 2001 do 2005 godine je bilo sasvim dovoljno vremena za tako nešto. I da se uradi reforma vojske i da se naciji objasni da se nacionalni interesi i suverenitet ne čuvaju jeftinim parolama i titoističkom politikom nego kroz potpuno novu spoljnu politiku i što konkretnije integracije.

Sa politikom neutralnosti smo samo autsajderi koji ostaju van svih krugova odlučivanja u domenu bezbednosti. A nemamo para ni tradicije kao Švajcarska ili Švedska pa da ta neutralnost ima neku težinu i smisao. 

Pa eto, Danilo, ja mogu da se složim sa tobom da je Srbija zakasnila najmanje desetak godina, ako ne i više sa pričom oko NATO. Sad je zaista smešno pričati o NATO-u kad svi znamo da su se mnoge stvari nepovoljne po Srbiju pokrenule u nepovratnom pravcu. I to zahvaljujući delovanju NATO-a u korist srpskih neprijatelja.

Uzgred, sve američke administracije u zadnjih 15-ak godina imaju identičnu strategiju na Balkanu, tu nema razlike između demokrata i republikanaca, mislim da se iskristalisala definitivna američka strategija za zapadni Balkan i tu su albanci ključna karika, iz mnogo razloga.

Evo, ni sam ne znam koja opcija će nam biti nenaklonjenija na sledećim izborima. Da li republikanac Mekejn koji je blizak prijatelj sa Diogardijem ili demokrata Bajden koji je već 20 godina ključni antisrpski nastrojeni senator u Vašingtonu. Nema antisrpske rezolucije izglasane u Vašingtonu a da je nije potpisao Džozef Bajden.

Šta mi sad možemo da očekujemo od tih likova. Bili mi u NATO-u ili ne. Nema tu ništa za nas, zakasnili smo, a i čak da smo 2005. ušli u NATO iskreno sumnjam da bi sačuvali Kosovo. Možda bi samo produžili status kvo tj. produžili bi agoniju još neku godinu ili deceniju, ali nam sigurno ne bi bilo dozvoljeno da ponovo uspostavimo vojnu i političku kontrolu nad Kosovom.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16

Američka administracija uopšte nije tako monolitna po pitanju Balkana kako je ti predstavljaš. Da je bilo malo više mudrosti i strateškog razmišljanja Srbija je mogla da izgradi svoj uticaj i ugled i u Vašingtonu i u Briselu, a ulazak u NATO je deo toga. Pogotovo kada su neokonzervativci u Americi na vlasti.

Da je Srbija ušla u NATO 2005. godine Kosovo danas ne bi bilo nezavisno. To mogu da potpišem. A od 2001 do 2005 godine je bilo sasvim dovoljno vremena za tako nešto. I da se uradi reforma vojske i da se naciji objasni da se nacionalni interesi i suverenitet ne čuvaju jeftinim parolama i titoističkom politikom nego kroz potpuno novu spoljnu politiku i što konkretnije integracije.

Sa politikom neutralnosti smo samo autsajderi koji ostaju van svih krugova odlučivanja u domenu bezbednosti. A nemamo para ni tradicije kao Švajcarska ili Švedska pa da ta neutralnost ima neku težinu i smisao. 

Pa eto, Danilo, ja mogu da se složim sa tobom da je Srbija zakasnila najmanje desetak godina, ako ne i više sa pričom oko NATO. Sad je zaista smešno pričati o NATO-u kad svi znamo da su se mnoge stvari nepovoljne po Srbiju pokrenule u nepovratnom pravcu. I to zahvaljujući delovanju NATO-a u korist srpskih neprijatelja.

Uzgred, sve američke administracije u zadnjih 15-ak godina imaju identičnu strategiju na Balkanu, tu nema razlike između demokrata i republikanaca, mislim da se iskristalisala definitivna američka strategija za zapadni Balkan i tu su albanci ključna karika, iz mnogo razloga.

Evo, ni sam ne znam koja opcija će nam biti nenaklonjenija na sledećim izborima. Da li republikanac Mekejn koji je blizak prijatelj sa Diogardijem ili demokrata Bajden koji je već 20 godina ključni antisrpski nastrojeni senator u Vašingtonu. Nema antisrpske rezolucije izglasane u Vašingtonu a da je nije potpisao Džozef Bajden.

Šta mi sad možemo da očekujemo od tih likova. Bili mi u NATO-u ili ne. Nema tu ništa za nas, zakasnili smo, a i čak da smo 2005. ušli u NATO iskreno sumnjam da bi sačuvali Kosovo. Možda bi samo produžili status kvo tj. produžili bi agoniju još neku godinu ili deceniju, ali nam sigurno ne bi bilo dozvoljeno da ponovo uspostavimo vojnu i političku kontrolu nad Kosovom.

Dragi prijatelju,

Baš zato što smo propustili šanse u prošlosti, nema logike da ih propuštamo sada i budućnosti. Istorija sveta ne počinje i ne završava se sadašnjim trenutkom kada su stvari kako kažeš nepovoljne.

Upravo zato Srbija ne treba da dopusti sebi da i u budućnosti bude autsajder. Besmisleno je sebi dati takav luksuz da drugi odlučuju o  bezbednosti celog regiona i da nemamo svoje pravo glasa u svemu tome. A to će tako biti ako ne budemo bili u NATO, jer će svi ostali na Balkanu biti članice tog saveza.

Na politiku američke administracije uticala je glupa i tvrdoglava politika Srbije. Umesto da budemo regionalni faktor stabilnosti i da na tome profitiramo i kao država i kao nacija, ovde su se duvale ratne trube i pevala pesme o nepobedivosti.

Republikanska administracija Džordža Buša nije vodila rat na Balkanu i sa njom je moglo da se dogovora o svemu, na žalost nezreli politički lideri u Srbiji to nisu znali da iskoriste. Koštunica je vodio svoj jalovi dijalog sa istorijom, a Đinđić koji je to mogao je ubijen.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 334
Zastava Napoli, Italia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

Dragi prijatelju,

Baš zato što smo propustili šanse u prošlosti, nema logike da ih propuštamo sada i budućnosti. Istorija sveta ne počinje i ne završava se sadašnjim trenutkom kada su stvari kako kažeš nepovoljne.

Upravo zato Srbija ne treba da dopusti sebi da i u budućnosti bude autsajder. Besmisleno je sebi dati takav luksuz da drugi odlučuju o  bezbednosti celog regiona i da nemamo svoje pravo glasa u svemu tome. A to će tako biti ako ne budemo bili u NATO, jer će svi ostali na Balkanu biti članice tog saveza.

Na politiku američke administracije uticala je glupa i tvrdoglava politika Srbije. Umesto da budemo regionalni faktor stabilnosti??? i da na tome profitiramo i kao država i kao nacija, ovde su se duvale ratne trube i pevala pesme o nepobedivosti.

Republikanska administracija Džordža Buša nije vodila rat na Balkanu i sa njom je moglo da se dogovora o svemu, na žalost nezreli politički lideri u Srbiji to nisu znali da iskoriste. Koštunica je vodio svoj jalovi dijalog sa istorijom, a Đinđić koji je to mogao je ubijen.

A kako bi mi to mogli naprasno da postanemo faktor stabilnosti (pa jos i regionalni)??? I po cijim kriterijumima? I sta pre svega znaci taj izraz?

Unisti svu postojecu vojsku, unisti joj i ono malo preostalog dostojanstva, napraviti od nje servis USA za prljave poslove u Avganistanu i Iraku.
Srusi sve postojece mostove sa Rusijom. To je najveci jeres.
Slozi se sa americkim zahtevom o imunitetu americkih drzavljana pred (buducim???) Medjunarodnim krivicnim sudom u Rimu, kao Rumunija i Bugarska.
To sto smo te bombardovali 3 meseca, sto smo ti ubijali zene i decu, sto smo ti rusili Beograd i Srbiju, sto smo ti bacali kasetne bombe, sto smo vas malo obogatili osiromasenim uranijom (bolje nego obogacenim, valjda) - to zaboravite. Zapravo, nemojte zaboraviti! Da znate da vam je to sto niste bili dobri. A ionako to nije bilo protiv vas, nego protiv Milosevica.

E, kad sve ove uslove ispunite, razgovaracemo. Sem ako se ne seti neka nova Holandija da pere svoje grehe ponovo na vasim ledjima.  Smile
« Poslednja izmena: 22. Sep 2008, 02:17:09 od RoccoSiffredi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
 Ne sa tom svetskom policijom. Ako udjemo u tu fašistoidnu svetsku policiju elite u senci-obrali smo bostan.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 188
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 22:28:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.244 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.