Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 17:45:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Srbija kao članica NATO pakta
Da
20.9%  (88)
Ne
63.7%  (268)
Neutralnost
11.6%  (49)
Nemam stav
3.8%  (16)
Ukupno glasova: 421
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 188
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija u NATO [anketa]  (Pročitano 189842 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
zemunac
Zaboravljas da Bugari nisu "ratovali" sa NATO, kao mi. Zaboravljas da nam je bas taj NATo uzeo Kosovo '99 (uz pomoc Slobe, SRS itd ... druga prica). Sto se bezbednosti tice, bolje da se ratuje tamo negde u Afganistanu, nego kod nas, kao '99.
Te priče o kolektivnoj bezbednosti su bajke za naivnu decu u istočnoj Evropi
To je isto pricao i Sloba 90-ih, pa smo dobili bombe  Smile Ono sto NATO nudi se definitivno razlikuje za Srbiju od ostalih Balkanskih zemalja. Koliko su Hrvati kupili kojecega od NATO? Da li bi Gruzija bila napadnuta, da je clanica NATO? Sumnjam i to debelo. Da li mislis da NATO i EU (za balkanske zemlje) ne ide u paketu, pre ili kasnije? Da li mislis da nam zaposlenost ne bi porasla ulaskom u NATO?

Pa upravo zato što Bugari nisu ratovali sa NATO-m je za njih logično da uđu u tu organizaciju. Plus toga, sve istočne zemlje ulaskom u NATO imaju osećaj lažne sigurnosti jer su opterećene negativnim istorijskim iskustvom sa Rusima. Odmah da ti odgovorim, isto bi prošla Gruzija i da je čalnica NATO, samo što bi se rusi poslužili lukavstvom tj. njihovi vojnici ne bi nosili ruske uniforme i oznake već abhaske ili osetijske. Najlakše je prefarbati tenk i staviti abhasku zastavu (umesto ruske) na isti.  Smile

Naš slučaj je potpuno drugačiji. Mi smo ratovali sa NATO-m koji se potpuno stavio na stranu šiptarskih interesa na Balkanu (ne zaboravi da se u Makedoniji NATO takođe otvoreno stavio na stranu šiptarskih pobunjenika), drugo mi srećom nismo bili pod ruskom okupacijom 40 godina pa nemamo taj kompleks i strah od ruske čizme. Za sada.  Smile

Što se tiče kupovina, Hrvate tek čekaju ogromni izdaci, uzmi u obzir da će im modernizacija mornarice pojesti milijarde evra u par sledećih godina. Avijacija im je smešnija nego naša, mislim da trenutno imaju samo osam operativno upotrebljivih aviona MIG-21, koji su odavno zreli za vazduhoplovne muzeje. Tako da....

Ono što je potpuna dezinformacija je priča da NATO i EU idu u paketu. Nije tačno. Jedno sa drugim nema nikakve veze, ni organizacione ni funkcionalne. Niti je članstvo u NATO preduslov za članstvo u EU, i obrnuto.

Što se tiče zaposlenosti, lažna je priča da NATO podiže zaposlenost i nivo stranih investicija. To se priča na primeru Rumunije iz 2005 godine, ali nisu tada strane investicije udvostručene u Rumuniji zbog ulaska u NATO, već zbog toga što je cena radne snage i energenata u Rumuniji duplo niža nego u Poljskoj i skoro troduplo niža nego u Češkoj.

Sve u svemu, nema razloga Srbija da žuri u NATO, nikakve konkretne koristi za državu i građane, osim što bi naše oružane snage stavili pod direktnu američku kontrolu i što bi samim činom ulaska u NATO otvorili novo tržište za zapadnu industriju naoružanja i opreme.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
Srbija može neutralnim putem

Neutralnost nepostoji.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Evo jedna hipoteticka ideja Srbija je clanica NATO-a sutra se mora dva puta vise dokazivati od svih ostalih clanica iz vise razloga ja ih sad necu navoditi svima su poznati .
Sta mislite kako bi oni odbijanje Srbije da ucestvuje u nekim akcijama primjer bommardovanje Irana , Venecuele protumacili
Mada svaka clanica ima pravo da odbije ucesce mislim da to nikako ne bi pomooglo Srbiji znaci ni vamo ni tamo si
Ako odbijes gledaju to kao nesto lose ako ucestvujes znas da radis nesto lose nekom narodu koji to nije ni na koji nacin zasluzio
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Zemunac,

U pravu si kada kažeš da članstvo u NATO nije uslov za EU.

Što se tiče Balkana, nasuprot onome što ti tvrdiš većina Makedonaca jeste za ulazak u NATO jer tako vide mogućnost da zaštite sebe od budućih ratova i nestabilnosti. Sve makedonske vlada do sada su članstvo u NATO smatrale prioritetom pored ulaska u Evropsku uniju.

Netačno je da bi se Srbija stavila pod američku ili bilo koju drugu komandu ako bi ušla u NATO. Svaka država suvereno odlučuje da li će, kako i do koje mere učestvovati u zajedničkim aktivnostima.

Apsolutno je netačno da mi nemamo nikakve koristi od toga. Imamo bezbednosne i političke koristi jer bi imali pravo glasa i pravo na veto u NATO a samim tim i na sve ključne bezbednosne odluke na Balkanu.

Netačno je da bi se članstvom u NATO ovde otvorila nova tržišta za zapadnu vojnu opremu. Niko te ne obavezuje da kupuješ opremu od određene države. Mađari, Slovaci i Rumuni i dalje kupuju rusko ili švedsko oružje i opremu a u NATOu su.  Sa druge strane naša vojna industrija bi mogla da postane direktan snabdevač NATO i da zarađuje više para i uposli više radnika.

« Poslednja izmena: 21. Sep 2008, 19:39:27 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Zemunac,

Netačno je da bi se Srbija stavila pod američku ili bilo koju drugu komandu ako bi ušla u NATO. Svaka država suvereno odlučuje da li će, kako i do koje mere učestvovati u zajedničkim aktivnostima.

Apsolutno je netačno da mi nemamo nikakve koristi od toga. Imamo bezbednosne i političke koristi jer bi imali pravo glasa i pravo na veto u NATO a samim tim i na sve ključne bezbednosne odluke na Balkanu.

Netačno je da bi se članstvom u NATO ovde otvorila nova tržišta za zapadnu vojnu opremu. Niko te ne obavezuje da kupuješ opremu od određene države. Mađari, Slovaci i Rumuni i dalje kupuju rusko ili švedsko oružje i opremu a u NATOu su.  Sa druge strane naša vojna industrija bi mogla da postane direktan snabdevač NATO i da zarađuje više para i uposli više radnika.

[/quote

Zar ti iskreno vjerujes u to daj nemoj molim te budimo ozbiljni ljudi zans sam kako to sve funkcionise 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Zemunac,

Što se tiče Balkana, nasuprot onome što ti tvrdiš većina Makedonaca jeste za ulazak u NATO jer tako vide mogućnost da zaštite sebe od budućih ratova i nestabilnosti. Sve makedonske vlada do sada su članstvo u NATO smatrale prioritetom pored ulaska u Evropsku uniju.

Danilo, prijatelju moj, nikakve koristi mi ne bi imali od članstva u NATO-u. Kakav crni veto, pa stavili su mnogi veto na rat u Iraku i da li je to sprečilo amere da napadnu Irak i urade ono što su unapred naumili. Nije, samo su morali da malo prerade firmu, ali suština je ostala.

Pusti te priče, da li ti zaista veruješ da bi hipotetički Srbija kao članica mogla da stavi veto na odluku da NATO obučava buduću vojsku Kosova prema Ahtisarijevom planu. Da li bi Srbija kao članica NATO mogla da traži da NATO snage raspoređene na terenu pohapse optužene albanske zločince pred našim sudovima i da nam ih isporuče.

Znaš i sam da od toga nema ništa, glasali ne glasali isto nam se 'vata, ameri će uraditi ono što su naumili sa Balkanom na ovaj ili onaj način, tako da je glupo razmišljati o nekakvom uticaju Srbije na odluke koje donosi NATO. Američki planovi na Balkanu su poznati, nažalost oni vide šiptare kao glavne saveznike na Balkanu u budućnosti.

Sve ostalo je nebitno, već smo diskutovali o tome pa me mrzi sad se ponavljam.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1882
Zastava Šeher Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
гласам за нато  Smile
IP sačuvana
social share
Prvi ćemo zaratiti sa došljacima iz svemira.
Dusan  Kovacevic, dramski pisac (Blic) Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
гласам за нато  Smile
Kakve ti imas veze sa Srbijom?
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
sto glasas kad nemas pravo glasa  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Zemunac,

Danilo, prijatelju moj, nikakve koristi mi ne bi imali od članstva u NATO-u. Kakav crni veto, pa stavili su mnogi veto na rat u Iraku i da li je to sprečilo amere da napadnu Irak i urade ono što su unapred naumili. Nije, samo su morali da malo prerade firmu, ali suština je ostala.

Pusti te priče, da li ti zaista veruješ da bi hipotetički Srbija kao članica mogla da stavi veto na odluku da NATO obučava buduću vojsku Kosova prema Ahtisarijevom planu. Da li bi Srbija kao članica NATO mogla da traži da NATO snage raspoređene na terenu pohapse optužene albanske zločince pred našim sudovima i da nam ih isporuče.

Znaš i sam da od toga nema ništa, glasali ne glasali isto nam se 'vata, ameri će uraditi ono što su naumili sa Balkanom na ovaj ili onaj način, tako da je glupo razmišljati o nekakvom uticaju Srbije na odluke koje donosi NATO. Američki planovi na Balkanu su poznati, nažalost oni vide šiptare kao glavne saveznike na Balkanu u budućnosti.

Sve ostalo je nebitno, već smo diskutovali o tome pa me mrzi sad se ponavljam.

Ne mogu da se složim sa tom pričom.

Američka administracija uopšte nije tako monolitna po pitanju Balkana kako je ti predstavljaš. Da je bilo malo više mudrosti i strateškog razmišljanja Srbija je mogla da izgradi svoj uticaj i ugled i u Vašingtonu i u Briselu, a ulazak u NATO je deo toga. Pogotovo kada su neokonzervativci u Americi na vlasti.

Da je Srbija ušla u NATO 2005. godine Kosovo danas ne bi bilo nezavisno. To mogu da potpišem. A od 2001 do 2005 godine je bilo sasvim dovoljno vremena za tako nešto. I da se uradi reforma vojske i da se naciji objasni da se nacionalni interesi i suverenitet ne čuvaju jeftinim parolama i titoističkom politikom nego kroz potpuno novu spoljnu politiku i što konkretnije integracije.

Sa politikom neutralnosti smo samo autsajderi koji ostaju van svih krugova odlučivanja u domenu bezbednosti. A nemamo para ni tradicije kao Švajcarska ili Švedska pa da ta neutralnost ima neku težinu i smisao. 

« Poslednja izmena: 21. Sep 2008, 20:32:35 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 188
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 17:45:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.