Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 00:45:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Srbija kao članica NATO pakta
Da
20.9%  (88)
Ne
63.7%  (268)
Neutralnost
11.6%  (49)
Nemam stav
3.8%  (16)
Ukupno glasova: 421
Idi dole
Stranice:
1 ... 136 137 139 140 ... 188
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija u NATO [anketa]  (Pročitano 189946 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0
  Politika da Srbija treba da pristupi nato rajhu je većinska samo u našoj skupštini. Ili bar ja živim među ljudima od kojih je svaki 20-ti (da ih častim) za ulazak u alijansu. Ta gospoda su otvorila vrata vampiru.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Pa naravno da ti odgovara politika kad i ti misliš to  Smile

Gresis.
Ne odgovara mi politka.Samo pokusavam racionalno da sagledam cinjenice...inace,licno bih voleo da smo na jednoj strani. Verovatno nije tesko pogoditi i kojoj  Smile samo jbg nije realno.
Odemo li tamo  Smile pocepace nas ovi,odemo li "ovima" pocepacemo se sami...nazalost to je nasa realnost  Smile
Sve ostalo je prica "sta bi bilo kad bi bilo..."  Smile
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0
  Čisto sumnjam da neko zna šta je slovenački nedeljnik mladina štampala krajem osamdesetih. To uostalom nije toliko važno koliko je bila važna mapa rasparčane SFRJ i to u više faza. I da vidiš čuda danas smo u pretposlednjoj fazi raspada. Tada su se ljudi smejali.
  U školi su nas učili šta je Via militaris a to je upravo trasa koju nato pravi i to našim parama.
  Vampir (bar u hororima) ne prelazi kućni park ako ga ne pozoveš u kuću a ova gospoda upravo to rade. Uostalom, nisu toliko jaki kao što izgledaju. Pokazali su to Vijetnamu, 1999-te i sad u Ukrajini.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ubise juce onog Crnogorca sto je bio protiv nato-a...

Znaš u kojoj je stranci bio taj?Bolje da ne znaš... Smile

Ne znam. Aj mi kazi da ne guglam  Smile

Liberalni savez Crne Gore.A znaš koja je politika te stranke bila(pošto se ugasila)?Od postanka sveta,od Adama i Eve za sve na ovoj planeti je kriv velikosrpski nacionalizam.... Smile e sad šta se tom liku prelomilo pa on od te politike prešao na priču protiv NATO,za Rusiju ja ne znam...

A evo ti šta o njemu kaže njegov bivši predsednik iz te nesrećne stranke

Čujem da je Saša Marković (Mangulica) iz Budve, magistrirao u četrdeset sedmoj godini svojeg bitisanja. Čudno je da neko, u tim godinama, želi da postane magistar, ali ja znam, da se u tome krije neki Manguličin račun. Marković mi je poznat kao apsolutni ljenjivac, koji u životu ni knjigu nije pročitao, a kamoli rečenicu napisao, ili se bavio naučno-istraživačkim radom. Pogledajte Mangulicu s leđa, kad hoda, i spojite ga u jedno: ljuljanje kuljatog tijela dok hoda, kuljatih zadnjica koje lebde u salu i vazduhu lijevo-desno, istu takvu glavu koja ponavlja lebdenje zadnjice, i – sve će vam biti jasno – radi se o prevarantu nad prevarantima, i podlom glumcu.A kud će kruška, no pod krušku!

Ne kontam ja tu njihovu politiku, veruj mi.

Citat
Vidis, ja sam suprotnog misljenja po ovom pitanju od tebe. Za sada,mudro igraju Vucic i Nikolic.
Svako svrstavanje na jednu ili drugu stranu bi nas definitivno pocepalo. I uopste ne sumnjam da to znaju,oni koji trebaju to da znaju  Smile

Ovo je sjajno primeceno  Smile

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Balansiranje nije strategija, nego samo dnevno prezivljavanje. Zemlje koje imaju dugorocnu strategiju u spoljnoj politici orjentisu se iskljucivo po vojnim interesima. Posebno je ekonomski vazan takav politicki rezon, jer ako si nekom vojni saveznik, njemu je i u interesu da imas ekonomiju kojom bi finansirao svoju vojsku. Rusima smo nebitni, zapad nam ne veruje, tako da je glavnim igracima srpska ekonomija 9. rupa na svirali. Mada realno zapadu vise odgovara da smo ekonomski prsli, jer nas to indirektno pacifizuje. Nema love i industrije, nema vojske, manji troskovi za zapad u ostvarivanju vojne kontrole Balkana  Smile
Zato je smesno pricati o nekoj nasoj "spoljno politickoj strategiji". Jednostavno nasi politicari nemaju blage veze kako ce se stvari odvijati, i zato igraju na sve karte, po sistemu neka ce na kraju upaliti. Al to nije pametno. Recimo Rusi pobede .... I mi onda pridjemo k Rusima, napusice nas qrcem samo tako po sistemu gde ste bili kad je bilo jebeno. Za zapad sam vec rekao. Oni odlicno znaju da je narod proruski orjentisan i zato nam nece dati ekonomski da se progledamo da ne bi imali i za vojsku. Ovde se brka Titovo balansiranje sa danasnjom politiko. Tito je balansirao sa ciljem da se nesmetano naoruzava i tu nije bio gadljiv ni na Ruse ni na Amere, samo je bilo vazno da se krlja u vojsku.
Po meni, spoljna politika ne moze da se vodi a da nije u vezi sa nekim narodnim osecajem i simpatijama prema drugim narodima. Znaci stvar je jasna. Sa Rusima pod brojem 1, pa ako/kad narod promeni misljenje o Rusima, onda moze i da se trasira neka druga spoljna politika. Zato je americki ambasador delimicno pogodio stvar izjavom da vodimo sizofrenu politiku. Idiotizam je ici u neke saveze i unije sa nekima koje vecina naroda mrzi.
I druga stvar, ne moze nas Nato da napadne tek tako, samo zato sto smo ruski partneri. Ako se vodi pazljiva politika, vodi racuna o finesama, npr da ne umlatis par hiljada muslija u Srebrenici, moze da se eskivira pritisak zapad. Ni ljudi na zapadu, ma kako licemerni bili, ne vole sebe da vide kao teroriste koji idu okolo i svakog sutiraju u bulju. Znaci mora da se vodi racuna striktno da se zapadu ne da povod. Ramos je pomenuo Lukasenka, al Lukasenko vodi vrlo obazrivu spoljnu politiku i trudi se da sa zapadom saradjuje. Ne qrci se i ne pravi Rusima probleme koji im nisu potrebni.
Na takav nacin bi i mi mogli da saradjujemo sa Rusijom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Negde sam pročitao da je i ta igra "balansiranja" ustvari igra za zapadni blok,mislim na Titovu,jer su ovi znali da postoji brdo zemalja koje nikad neće prići Amerima,pa je ovim bilo dovoljno bar da nisu u varšavskom bloku,pa je Tito samim tim odigrao i tu ulogu.Inače ja i dalje tvrdim da to balansiranje ustvari nije bilo balansiranje,već da smo otvoreno bili na zapadu...

Što se tiče Lukašenka prema onome što ja vidim ta njegova obazriva politika je produkt toga što on ima odlične odnose sa Putinom lično,ali mislim da u Moskvi on ima mnogo neprijatelja koji žele da vide njegov skalp upravo zbog tog njegovog insistiranja na beloruskoj posebnoj naciji,jeziku i kulturi,i u tome vide začetak onoga što se desilo u Ukrajini,tako da njemu taj odnos sa EU dodje kao džoker koga koristi kad kgod pritisak iz tih krugova iz Kremlja postane neizdrživ...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
Citat
Idiotizam je ici u neke saveze i unije sa nekima koje vecina naroda mrzi.

Ali je isto tako idiotizam gajiti ideje o Srbiji kao neutralnoj Balkanskoj Švajcarskoj ili Ruskom strongholdu u zemlji koja će uskoro biti potpuno okružena NATOom i EU,a nema ni 1/10 onoga što je potrebno da sama opstane.

Ceo Balkan i istok Evrope se pomirio sa činjenicom da moramo svi da budemo u istom klubu i mirni ko bubice ako hoćemo da ličimo na nešto, a samo Srbi večito oće da glume neke revolucionare i inovatore. Jer vide Švajcarsku koja je kao neutralna i uspešna i misle možemo i mi tako. A zaboravljaju prvo, da je Srbija svetlosnim godinama daleko od Švice u svakom pogledu, a drugo, da ni ta Švajcarska nije baš neutralna. Jer možda ona nije u NATOu i EU ali je itekako vezana za njih i dosta interesa im se poklapa. A mi hoćemo da budemo sami za sebe, ili da budemo Ruski bedem unutar NATO teritorije, i to sa ovakvom zemljom. Nema šanse.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.5.17
mob
I-mate 30 Pro
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 19. Apr 2015, 23:31:42
  Politika da Srbija treba da pristupi nato rajhu je većinska samo u našoj skupštini. Ili bar ja živim među ljudima od kojih je svaki 20-ti (da ih častim) za ulazak u alijansu. Ta gospoda su otvorila vrata vampiru.

Nija samo mladina...ima vise njih...oni su samo izlazili u javnost...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
mob
Samsung 111111
Citat
Oni odlicno znaju da je narod proruski orjentisan i zato nam nece dati ekonomski da se progledamo da ne bi imali i za vojsku. Ovde se brka Titovo balansiranje sa danasnjom politiko. Tito je balansirao sa ciljem da se nesmetano naoruzava i tu nije bio gadljiv ni na Ruse ni na Amere, samo je bilo vazno da se krlja u vojsku.

Da samo sto je drzava koju je vodio bila reda preko 20 miliona stanovnika i jedno 10 puta sto ekonomski sto u bilo kom drugom smislu bila jaca od danasnje Srbije.
Pa se lik naoruzavao,ubijao strane placenike i domace izdajnke ne samo u Jugi nego po belom svetu.
Znao je da je Juga kvazi drzava da postoji sto i jedan nacin da se raspadne a malo toga je osim diktature je drzalo drzave zajedno.

Sa druge strane Srbje je nebitan faktor u bilom kom smeru ne za svet,nego i za Evropu samu.
Clanstva apsolutno sviranje kurcu jer nema nikakvih osim ako mislite a ponavljam stoti put da ce Nato ili Rusija da nas sravni sa zemljom..pa sad da se jednima prikljucimo da nas brane ili drugima da nas ne poubijaju.
Ali jedini neki sjeban dogadjaj bi bio da izbij rat na svetskom nivou pa da nas clanice nato-a oko nas zgaze.Ali sanse za tako nesto su male da ne kazem nikakve.

Zadnja stvar je iluzija pojedinih da je neko clanstvo mrtvo slovo na papiru..Gde se mi potpisemo i bezbedni smo.Kapiram da bi nam se krvi napili i jedni i drugi u ma kom smeru da se ode.

Nevezano za ovo iznad..

Srbija kao drzava nema neresena pitanja..Mislim imamo mi Republiku Srpsku i Kosovo na vratu kao iskru koja ceka.Ali se nasa politika svela da smo MI SAMI odlucili da nemamo nikakve ambicije ka tome.
Pa su to vec resena pitanja i nema svrhe govoriti o eventualnim vojnim intervencijama..Jer nasa politika podrzava Bosnu kao celu drzavu a Kosovo ne priznaje ali samo na recima.

Da rezimiam..Nama ne trebaju nikakva ni clanstva ni organizacije .. ni EU ni Nato ...cak bi slobodno mogli i iz UN da izadjemo.
« Poslednja izmena: 22. Apr 2015, 17:39:36 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
I šta posle, kad se otuđimo i izolujemo od sveta više nego jedna Severna Koreja?
« Poslednja izmena: 22. Apr 2015, 17:59:15 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 136 137 139 140 ... 188
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 00:45:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.