Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 15:52:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Srbija kao članica NATO pakta
Da
20.9%  (88)
Ne
63.7%  (268)
Neutralnost
11.6%  (49)
Nemam stav
3.8%  (16)
Ukupno glasova: 421
Idi dole
Stranice:
1 ... 138 139 141 142 ... 188
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija u NATO [anketa]  (Pročitano 189910 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Ja mislim da bi se čak i Kim Džong Un prekrstio kada bi pročitao neke njegove postove. S obzirom da je čak i ta Severna Koreja, najzatvorenija i najopičenija zemlja na svetu, ipak član UNa i ipak ima neki konakt i saradnju sa spoljnim svetom, jer zna da bi bez istog uginula za nekoliko meseci. Štaviše, čak je i ona imala svoj mali takoreći savez sa zemljama kao što su Libija, Iran, Kuba, Pakistan, Sirija i još par drugih (pre nego što su ih Ameri razbucali) s kojima je razmenjivala tehnologije, ljude pa i resurse kada su im Ameri lupili sankcije.
Da ne pričam o tome na šta ta zemlja liči, a na šta bi tek ličila da se potpuno izoluje...

Znači, čak i najzatvorenija zemlja sveta je opet kroz svoju istoriju morala s nekim da se druži i da balansira između velikih igrača da bi opstala. I to jedva.

A mi ovde imamo pametnjakoviće koji misle da jedna izubijana Srbija može da bude novi model zemlje kojoj niko ne treba, i koga nikoga ne ferma ni 5%, a napreduje i razvija se. Kako da ne. Naravno, kad ih pitaš da obrazlože kako misle da se to postigne, dobijaš ili neka šenuta objašnjenja ili ono dečije mrštenje i ignorisanje, kao što Jašar voli da radi kad god ga ja pitam nešto.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
mob
Samsung 111111
Citat
,jer ovo što ti pišeš može na funkcioniše u nekoj bajci

Ja mislim da mi trenutno i zivimo ovako u realnosti  Smile
Jedino ako sam prespavao uclanjenje u neki vojni savez  Smile

Citat
Stub svake zemlje koja sebe smatra ozbiljnom je njena vojska

Pa mi nismo ozbiljna zemlja Smiley Mi se ja mislim vodimo kao "Zemlja u razvoju"

Zemlje u razvoju imaju relativno nizak standard življenja, nerazvijenu industriju i srednji ili nizak Indeks ljudskog razvoja (HDI). U ovim zemljama nizak je prihod po glavi stanovnika, rašireno siromaštvo, i nizak prihod od kapitala. Izraz je proizašao iz ranijih drugih izraza sa istim smislom, kao na primjer Zemlje Trećeg Svijeta. Ovaj izraz su promijenili jer su se uz njega vezale negativne konotacije, koje izraz zemlje u razvoju još uvjek nije poprimio. Za ove zemlje moguće je naći i skraćenicu LDC (Less developed country) ili LEDC (Less economically developed country) koju geografi koriste da kažu da je zemlja slabo ekonomski razvijena, što obično uključuje i ostale faktore ljudskog razvoja.

Razvijenost podrazumijeva modernu infrastrukturu, koja se udaljava od agrikulture i iskorištavanja prirodnih resursa prema samoodrživom ekonomskom razvoju i visokom standardu življenja.

Izraz zemlje u razvoju se koristi za veliki broj zemalja koje ne samo da ne poboljšavaju svoju ekonmsku situaciju, nego su i suočene sa dugim periodima ekonmskog pada.

WIKI

Citat
Mi imamo milion bezbednosnih izazova

Nemamo ni jedan.

Citat
počev od horde na jugu,preko Republike Srpske,do nekih separatističkih težnji u zemlji,i ovih islamskih fundamentalista,

Republika Srpska je resena stvar kao i Kosovo.
A svejedno i da nisu,mirne duse mozemo da izgubimo celu Srbiju i da smo u bilo kom vojnom savezu.
Nikakvu ulogu ne igra,to pricam od pocetka.
Kao sto nikakvu ulogu ne igra ni UN Smiley Jer iako clanovi bili smo bombardovani bez njenog odobrenja i izgubili Kosovo iako UN garantuje nepovredivost granica.
Pa isto tako mi u Nato a izgubimo na primer Rasku Smiley
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Najbolje da odjebemo ceo svet i zatvorimo se u sebe. E onda više nećemo izgubiti ni jedan kvadratni metar zemlje.  Smile

Mislim da je krajnje vreme da napišeš knjigu o toj svojoj ideji. ''Nova politička filozofija i pravac - Jašarizam.''
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Citat
Pa mi nismo ozbiljna zemlja Smiley Mi se ja mislim vodimo kao "Zemlja u razvoju"

Ne bih da oponiram vikipediji,ali znaš ko još spada u "zemlje u razvoju"?Kina,Indija,Brazil itd...dakle termin je glup,ozbiljna zemlja je za mene Grčka recimo uprkos ekonomiji ili Iran iako ja možda ne bih tamo živeo,to je po svim standardima ozbiljna zemlja,ili najprostijim rečnikom svaka zemlja za koju može da se kaže:"znaš kako nije uputno baš zajebavati se sa njima",a to zemlje u razvoju je nekakav ekonomski termin,mahom netačan,jer kažem ti zemlja u razvoju je Indija i Kina kao što je i Maroko ili Ekvador što naravno nema veze jedno s drugim,niti se može izvesti takva kategorija...

Što se tiče vojske i bezbednosnih izazova ne bih da se ponavljam rekli smo svoje stavove,ne slažemo se i to je to... Smile

Citat
S obzirom da je čak i ta Severna Koreja, najzatvorenija i najopičenija zemlja na svetu, ipak član UNa i ipak ima neki konakt i saradnju sa spoljnim svetom, jer zna da bi bez istog uginula za nekoliko meseci
Naravno da imaju odnose sa Rusijom i Kinom recimo uprkos nekim sporenjima sa kinezima,ali ipak imaju koliko god da je to teško u njihovoj poziciji,jer jebi ga moraš s nekim.

A što se tiče Jasija on to malo troluje,zna on dobro da to ne ide tako,ali dobro.... Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
mob
Samsung 111111
Sad , svidelo se tebi ili ne.. Mi spadamo u zemlje treceg sveta Smiley

REJTING SRBIJE: Beže nam i zemlje Trećeg sveta

Naša zemlja je na 94. mestu od 177 država. Ispred nas je Zambija, iza nas Kambodža! Najtužnija činjenica da smo na 209. mestu, od 257 zemalja, po broju dece mlađe od 14 godina

IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Evo pogledah taj tvoj podatak je za 2012,za 2014 smo čak 95  Smile,tu je palo još jedno obećanje našeh premijera da ćemo za 2015 godinu biti 50 mesto,evo sad smo 90 trenutno,dakle potpuno nebitne stvari,evo gledam listu ko je ispred...Mauricijus,Gruzija,Makau,Sveta Lucija,Bocvana,Bahami,Sveti Vinsent i Grenadini....dakle usrao sam se ne smem da čitam više...a iza nas Brazil,Nigerija,Indija,Egipat,Pakistan,Grčka,Kina  Smile brate to su nebitne stvari

Evo liste i za 2014 i početak 2015

http://thf_media.s3.amazonaws.com/2014/pdf/Index2014_Highlights.pdf

http://irr.org.za/reports-and-publications/occasional-reports/files/index-of-economic-freedom-2015-highlights.pdf

Dakle naša zemlja je evropska zemlja,stara evropska zemlja i nema te liste koja meni može objasniti da je Bocvana ili Centralnoafrička republika bolje mesto za život od bilo koje evropske zemlje... Smile
« Poslednja izmena: 29. Apr 2015, 19:19:43 od sergio ramos »
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
A što se tiče Jasija on to malo troluje,zna on dobro da to ne ide tako,ali dobro.... Smile

Možda tebe troluje, ali što se mene tiče, vidim da me i dalje iskreno ignoriše.  Smile Izgleda da ga i dalje prati buthurt od naše poslednje rasprave koja je bila pre više od godinu dana.  Smile  Smile Bar može da se pohvali da drži ljutnu više nego žene jbt.  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
Na ovoj listi za 2015 smo na 90tom mestu Smile Napredujemo Smile

PS: Ne racunajuci Evropske zemlje i zemlje Severne Amerike, nema tako puno zemalja u kojima je zivot bolji nego u Srbiji. Makar je to moj subjektivni osecaj. Kako god liste govorile Smile
« Poslednja izmena: 29. Apr 2015, 19:44:16 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Citat
Možda tebe troluje, ali što se mene tiče, vidim da me i dalje iskreno ignoriše
Smile

Citat
Ne racunajuci Evropske zemlje i zemlje Severne Amerike, nema tako puno zemalja u kojima je zivot bolji nego u Srbiji. Makar je to moj subjektivni osecaj. Kako god liste govorile

Ma naravno,mislim to su neke suvoparne statistike,u smislu da li si ti doneo neke zakone,a kako se to sprovodi pitaj boga,recimo kad sam video ovu Bocvanu ispred nas,malo pročitah o tome,moram priznati nikad ništa o njima nisam pročitao i kao,stabilna demokratska zemlja,bla,bla, ima visok hjuman development indeks(taj famozni po kome su ispred nas) ali kaže četvrtina populacije zaražena virusom HIV,e reko super,samo kad imaju indeks jebeš HIV koga to briga...mislim... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.101
Uslovi zivota su tamo mnogo tezi i zbog prirode koja je opasna sama po sebi...
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 138 139 141 142 ... 188
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 15:52:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.