Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Okt 2025, 13:54:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 114 115 117 118 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija u EU  (Pročitano 652847 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat: Гамбино link=topic=65927. msg5461314#msg5461314 date=1211568589
ЕУ- Србија
Аутор: Мр Дејан Мировић

Раст спољног дуга источноевропских земаља у периоду 2000-2005.

Извор - српски националисти
Citat: Гамбино link=topic=65927. msg5461314#msg5461314 date=1211568589
ЕУ- Србија
Аутор: Мр Дејан Мировић

Сматрамо да упоређивање Србије са земљама попут Немачке или Француске нема никаквог смисла због велике разлике у популацији, историји и економској помоћи („Маршалов план“) која је након Другог светског рата, из политичких разлога, долазила из САД.  Дакле, Србија се може упоређивати само са земљама попут Мађарске, Бугарске, Румуније, Чешке, Пољске, Словачке, Словеније.  Њихова искуства нам могу бити показатељ шта нас чека ако једног дана уђемо у ЕУ.

Интересантно је и запажање овог словеначког професора о ефектима страних инвестиција на повећање конкуренције: „Тврдим да је у малој земљи тешко рећи да то повећава конкуренцију.  Погледајте источноевропске… Сви ти велики ланци уништили су мале трговине… Сматра се да је један трговац у великом ланцу узима посао седморици у малим продавницама“.

Хофбауер пише и какве потресе у Пољској изазива пољопривредна политика ЕУ: „У лето 1999.  хиљаде пољопривредника су блокирале граничне прелазе између Пољске и Немачке да би на тај начин више него симболично протествовали против увоза који за њих значи уништење.  Њихове вође, Анджеј Лепер и Роман Вјежбицки, су осуђени годину дана касније због наводно илегалних демонстрација на тромесечне затворске казне… Упркос томе што је више пута Лепер због организовања блокада и пружања отпора државној сили осуђиван на затворске казне, његова популарност није ништа мања, ни када је у августу 2000.  поводом још једне осуде најавио да ће, у случају потребе, отићи у изгнанство у Белорусију.  Од када је његова Самоодбрана заступљена у Сејму једном јаком фракцијом, нерасположење због аграрне политике Брисела испољава се и у парламенту.  Средином септембра 2002.  комесар ЕУ за аграр, Франц Фишлер, морао је ову околност да узме к знању када је био у Пољској на турнеји добре воље.  Његово излагање пред одбором оба дома у парламенту скоро да се уопште није могло чути због непрекидних звиждука према ЕУ критичких настројених посланика из редова Самоодбране и Лиге пољских породица.  Ожалошћен и осрамоћен отпутовао је овај највиши бриселски сељак из Варшаве“ .

Колико незадовољство влада у Пољској због пољопривредне политике ЕУ говори и чињеница да је само две године након уласка ове земље у ЕУ, у мају 2006.  године, потпреседник владе и министар пољопривреде постао управо лидер Самоодбране Анджеј Лепер.

Корупција

Нема ни никаквих доказа да ће улазак наше земље у ЕУ смањити ниво корупције.  На пример, 16.  марта 1999.  године Европска комисија је била принуђена на колективну оставку због извештаја о финансијским проневерама.  У 20 посто уговора које је закључила Европска агенција за обнову на Балкану 2003.  године су постојале аномалије.  Највећи скандал је изазвало подмићивање службеника Агенције од стране фирме “Сименс“ ради ремонта термоелектране „Никола Тесла“.  Вредност ремонта је била 50 милиона евра.  Тако је „Сименс“ добио посао иако је британско-француски конзорцијум имао бољу понуду.

Такође, британске, француске и холандске компаније су подмићивале званичнике ЕУ да би унапред знале цену жита.  И у „Еуростату“ је 2003.  године избила велика корупционашка афера (што је посебно осетљиво подручје, јер је то статистичка агенција ЕУ) .

Бечки дневник „Prese“ је 2006.  године објавио студију о корупцију у ЕУ аустријског посланика у европском парламенту Хербета Беша.  Према тој студији само у 2004.  години је због различитих нерегуларности у земљама ЕУ нестало 982,3 милиона евра средстава из Фонда за дотацију.  (Беш сматра да се може радити о административно-техничким грешкама, али и о намерним преварама).  Беш је истакао да су нерегуларности нарочито порасле код структурних фондова, а 482,2 милиона евра у 2003.  години на 694,5 милиона евра у 2004.  години.  Аустријски посланик је изнео и да постоје велике нерегуларности код такозваних „средстава за приближавање“ или помоћи за земље кандидате.  У тој области је само у периоду од 2002.  до 2004.  године нестало 2,3 милијарде евра.

Председник немачког савеза пољопривредника, Герд Зоненлајтер, је изјавио 2005.  године: „Већина од око 300. 000 радника потребних за брање шпрагли које ће потрајати до краја јуна доћи ће из Пољске и Чешке“ .  А након уласка у ЕУ око 300. 000 Пољака је отишло у Велику Британију, где раде најтеже послове.  (Чак је и 50. 000 пољских лекара отишло у В.  Британију , иако је у Пољској највећа незапосленост у ЕУ).

Извор - српски националисти

Kada bi se od brojki oduzelo nekoliko nula ,mozda bi i moglo da bude tacno.

U Nemackoj se valjda i ne pojede 300. 000 spargli godisnje :D
Otislo je iz Poljske 5. 000 lekara ,samo oko stotinu u Veliku Britaniju.

IP sačuvana
social share
Srbi  pripovedaju da tice na Cirilovdan traze druga svaka sebi da
gradi gnijezdo i da nose jaja;pa koja koja ga ne nadje,ona se obijesi.

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i
Citat
U Nemackoj se valjda i ne pojede 300. 000 spargli godisnje Smile
savim slucajno imam kolegu koje je dosao iz Nemacke.Voleo bi da cujes njega sta prica.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
U Nemackoj se valjda i ne pojede 300. 000 spargli godisnje Smile
savim slucajno imam kolegu koje je dosao iz Nemacke.Voleo bi da cujes njega sta prica.

A ja slucajno zivim u Nemackoj ( predeo spargli) i slucajno mLogo volim da maznjavam spargle..
Zaista se uvoze sezonci za spargle, ali covece da li razumesh sta znaci brojka od 300.000 ljudi?

Uvoze se sezonci u Francuskoj i za vinogradarstvo,ali i u Nemackoj. Mozda se radi o 5-6.000 ljudi
za spargle. I nezaposleni u Nemackoj idu u branje tih spargli.BTW, oduvek su ljudi sezonci rado
dolazili iz Poljske u Nemacku (mnogo pre ulaska u EU).
IP sačuvana
social share

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i
Citat
A ja slucajno zivim u Nemackoj
pa gde ti onda cekas vize Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
A ja slucajno zivim u Nemackoj
pa gde ti onda cekas vize Smile

Ja ne cekam vize,a ni one mene.
A i naslov topika nisu vize nego sta Srbija eventualno dobija (ili gubi) ulaskom u EU.
Jednostavno mi je muka kada neko navodi neke strucnjake koji ovako strucno operioshu
brojkama. Lik je mogao da napishe da i svih 50 miliona Poljaka beru spargle po Nemackoj.
U Velikoj Britaniji ima oko 1000 uvezenih bolnickih lekara raznih nacionalnosti.
U Nemackoj ih ima 27.000 iz 82 zemlje.
Srbija nece mnogo profitirati od ulaska u EU jer su svi vozovi odavno prosli.
Ali nece nista ni izgubiti.
IP sačuvana
social share

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i
Za pocetak zelim samo jednu stvar,a to je da mi za desetodnevni odlazak na more nije potrebno desetak dana da saznam da li sam dobio vizu ili ne....
а ни су глупе овакве изјаве за улазај у ЕУ

Citat
а сто би онда ушли
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 2179
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12;
krenuli mi da skupljamo dokumenta za vizu za ekskurziju ... jbt , bez zezanja , kilo papira po ucheniku ....

pasosh , kopija svih ispisanih stranica u pasoshu , kopija zdravstvene , kopija svih ispisanih djachke , orbazac za izdavanje vize , izvod iz matichne , potvrda o redovnom pohadjanju skole , kopija caletove zdravstvene , kopija kevine zdravstvene , potvrda o caletovom radu , isto to o kevinom , primanja u zadnjih 3 meseca oba roditelja ....
trebalo i neshto kao potvrda o placanju nekretnina , al kao ,ajd ne treba...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Za pocetak zelim samo jednu stvar,a to je da mi za desetodnevni odlazak na more nije potrebno desetak dana da saznam da li sam dobio vizu ili ne....
а ни су глупе овакве изјаве за улазај у ЕУ

Citat
а сто би онда ушли

Ne,nisu glupave te zelje da covek ne zeli da se ponizava i ceka kao stoka pred ambasadama.
Ti uzivash u stajanjima u redu?

Dovoljan je i profit da Srbija konacno mora da sredi svoje zakonodavstvo da se prilagodi
normama i propisima EU jer ce samo tako moci i robu da prodaje i izvozi ..
IP sačuvana
social share

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Ne,nisu glupave te zelje da covek ne zeli da se ponizava i ceka kao stoka pred ambasadama.
Ti uzivash u stajanjima u redu?
Ja nemam vremena za to.Svaka cast onome ko ima vremena da putuje i pritom jos da ceka u redu.Ja sam jedva pasos izvadio.Ja radim i nemam vremena da putujem
krenuli mi da skupljamo dokumenta za vizu za ekskurziju ... jbt , bez zezanja , kilo papira po ucheniku ....

pasosh , kopija svih ispisanih stranica u pasoshu , kopija zdravstvene , kopija svih ispisanih djachke , orbazac za izdavanje vize , izvod iz matichne , potvrda o redovnom pohadjanju skole , kopija caletove zdravstvene , kopija kevine zdravstvene , potvrda o caletovom radu , isto to o kevinom , primanja u zadnjih 3 meseca oba roditelja ....
trebalo i neshto kao potvrda o placanju nekretnina , al kao ,ajd ne treba...
do ce ti sve trebiti i kad udjemo u eu...Nece oni tamo svakog da prime....bio ti clan ili ne EU

Citat
Dovoljan je i profit da Srbija konacno mora da sredi svoje zakonodavstvo da se prilagodi
normama i propisima EU jer ce samo tako moci i robu da prodaje i izvozi ..
Koju robu da izvozi?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Ja nemam vremena za to.Svaka cast onome ko ima vremena da putuje i pritom jos da ceka u redu.Ja sam jedva pasos izvadio.Ja radim i nemam vremena

Koju robu da izvozi?

I ja ne volim da pijem rakiju ali razumem da ima ljudi koji u tome uzivaju.
Ovo oko tvojih putovanja.

Srbija moze da izvozi hranu. Pri tome ne mislim samo na cuvene maline.
Hrana postaje jako dragocen artikal a ako je i ekoloshki proizvedena
onda bi stvarno bila eksportni shlager. Srbija ima mlade genijalne ljude.
Philips,Siemens cekaju u redu ispred ETF u Beogradu i zaposljavaju
mlade genijalce. Ti ljudi bi za te firme mogli i u Srbiji da rade.
IP sačuvana
social share

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 114 115 117 118 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Okt 2025, 13:54:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.115 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.