Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Okt 2025, 21:38:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 107 108 110 111 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija u EU  (Pročitano 652477 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N80
Teroristi, to je malo glup izrazaj ali eto ajde neka ti bude po volji....neznam samo zasto vecina Srpskog naroda hoce u tu teroristicku tvoretinu da vide svoju drzavu! Smile

A na koju vecinu mislis...
Pre ovih izbora baratalo se o 75% gradjana Srbije koji su za ulazak u Eu...

Ovi izbori su nam pokazali pravo stanje....I u ovih 53% gradjana ipak nije citiram tebe "vecina Srpskog naroda"..Vecinska Srbija je u onih 47%

Професор Др. Мила Алечковић Николић пише за Српску политику о парадоксима наметнуте западњачке „демократије“ која са стварном демократијом нема никаквих додирних тачака

Верује ли још ко?

Ми који у овакву демократију и поредак не верујемо, морамо се запитати где су нестали векови наше борбе, храбрости, достојанства и истине? Спремај се Србијо за велике борбе и нову буну, јер са свим овим флагрантним лажима и медијским аматеризмом „демократске штампе“ као и пљачкашко-манипулантском „демократијом“ Србија ће нестати.

Господо, на погрешном сте путу. Нису основни постулати демократије засташивати народ у циљу преваре, и одвући га тамо где вашим личним интересима највише одговара. Демократија је владавина народа коју сте максимално злоупотребили и која ће вам се као бумеранг вратити, јер је народ у ту вашу квази демократију изгубио поверење и поставља себи питање: Верује ли још ко у ту и такву демократију?

·    Верује ли још ко у демократију у којој информације изборних резултата два сата пре званичних државних вести као коначне саопштава групација (Центар за слободне изборе и демократију - ЦеСИД) коју финансира "НЕД" (National democratic Instiтute, Мадлен Олбрајт, демократска ЦИА) и "ИРИ" (International Republican Institute, републиканска ЦИА)?

·    Верује ли још ко у демократију у којој одмах по затварању биралишта, непроверену вест "победничког резултата" на 70 одсто узорка муњевито преузимају све велике агенције америчког глобализма, спремне на технику "еxit polls", док републичка изборна комисија и њена државна информација (државе које нема) два сата касније даје резултате са упола мањег узорка (50%)?

·    Верује ли ко још у демократију у којој се главна лаж састоји у томе да се што пре прогласи, не изабрани, већ у светским "офисинама" наређени "победник", јер таква вест по „Павловљевском условном рефлексу“ ствара први" додир у времену" и најјачи условни рефлекс у свести људи?

·    Верује ли ко још у демократију у којој неодлучни и они који немају никакав став на крају увек одлуче судбину већине душа у наредних пет година, а победа се остварује искључиво сабирањем моралних отпадака, паразита, наркомана и разбацаних политичких непријатеља?

·    Верује ли ко још у демократију у којој се новац даје мањинама да би гласале против већинског народа, односно како би могле да комадају ливаду и траже територијалне "аутономије"?

·    Верује ли још ко у демократију у којој брбљање у парламенту и погрешно схваћен легализам гуше сваки спонтани народни покрет и где више нико не сме да изађе на улице да покаже свој праведни бес?

·    Верује ли још ко у демократију у којој се воља већине сужњих увек прегласава корумпираном мањином и њеном тиранијом и у којој се све своди на ситни рачун tj. на вешто употребљену погрешну статистику, или статистичку грешку?

·    Верује ли још ко у демократију у којој на леђима неме и пасивне гомиле јадника јаше и дизгинама удара обесна, незасита олигархијско-плутократијска мањина, демонски погубна и историјски безначајна?

·    Верује ли ко још у демократију у којој чиновницима сивих кравата народ више није ни потребан, јер све могу да одлуче и спроведу и без народа?

·    Верује ли још ко у демократију у којој се морал своди на тренутну корист, а политика на златно теле, неправедну трговину и перманентну пљачку (само од 2000 године било је 18 великих нерешених крађа)? У којој је већи злочин бити мобилисани војник него красти од народа милионе евра? У којој су донације за избегличку сиротињу завршиле у личним џеповима "функционера"?

Ми који у такав поредак не верујемо, ми верујемо нашим пријатељима: Аристотелу, Сократу, Платону, Монтескијеу, Токвилу, Берђајеву и другима који су нас на време упозорили.

Где су нестали векови наше борбе, храбрости, достојанства и истине?
Спремај се Србијо за велике борбе !

I sad

IP sačuvana
social share
Кроз ватру и воду дигнуте главе, стазама Победе, Части и Славе!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
 EU SE NADA BRZOM
POZITIVNOM ODGOVORU

Slovenačko predsedništvo Evropske unije izrazilo je nadu da će Srbija 'ubrzo' pozitivno odgovoriti na ponudu Unije da potpiše 'politički sporazum' predložen 28. januara, što bi omogućilo da taj sporazum bude potpisan 'u narednim danima'.

U saopštenju se ističe da je Srbija obavestila predsedništvo EU da joj je potrebno 'dodatno vreme da primeni sve neophodne unutrašnje procedure koje bi joj omogućile da potpiše sporazum'.

'Predsedništvo podvlači da je EU spremna da potpiše privremeni politički sporazum sa Srbijom i nada se da će Srbija ubrzo pozitivno odgovoriti na evropsku ponudu, što bi joj omogućilo da potpiše sporazum u narednim danima', stoji u saopštenju slovenačkog predsedništva EU.

U Briselu je juče saopšteno da je odloženo za danas najavljivano potpisivanje prelaznog političkog sporazuma Unije i Srbije.

Evropski komesar za proširenje Oli Ren objasnio da je potpisivanje 'političkog sporazuma' EU i Srbije odloženo 'do daljnjeg' zbog neslaganja unutar koalicije na vlasti u Srbiji, ali je naglasio da ponuda 'ostaje na snazi' i da je Beograd može prihvatiti 'kada tako odluči'.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Siemens 
 Stvari treba zvati pravim imenom a ti ih mozes zvati i humanistima.Oni ipak iza sebe imaju operaciju "milosrdni andjeo".Dela uvek sve govore.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

In time of chimpanzees I was a narwhal

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 788
Zastava Novy Belgrad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Stvari treba zvati pravim imenom a ti ih mozes zvati i humanistima.Oni ipak iza sebe imaju operaciju "milosrdni andjeo".Dela uvek sve govore.
Ta operacija se zvala Allied Force, Milosrdni Anđeo je naš "prevod".  Smile
IP sačuvana
social share

Nobody is innocent, there are merely varying levels of guilt...
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Citat
Ta operacija se zvala Allied Force, Milosrdni Anđeo je naš "prevod". 
На нашој википедији пише "Савезничка Сила", незнам одакле је то Милосрдни Анђео...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

In time of chimpanzees I was a narwhal

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 788
Zastava Novy Belgrad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Citat
Ta operacija se zvala Allied Force, Milosrdni Anđeo je naš "prevod". 
На нашој википедији пише "Савезничка Сила", незнам одакле је то Милосрдни Анђео...
Pa da, to je neka vrsta urbanog mita.  Smile

IP sačuvana
social share

Nobody is innocent, there are merely varying levels of guilt...
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
"Slovenija advokat Srbije u EU"
Ljubljana -- Slovenija je jedan od najvatrenijih advokata Srbije u Evropskoj uniji, izjavio je slovenački šef diplomatije Dimitrij Rupel.

U sinoćnjoj emisiji "Vruća stolica" na slovenačkoj državnoj televiziji, Dimitrij Rupel je rekao i da Slovenija ne predstavlja kamen spoticanja za Srbiju, već upravo suprotno. Rupel je nedavne incidente, eksplozija bombe pred Merkatorom i pretnje drugim Merkatorovim centrima, nazvao nesporazumima, jer "Slovenija predstavlja jednog od najvatrenijih advokata Srbije u EU".

Rupel incidentima, za sada, ne pripisuje veću političku važnost, ali dodaje i da Slovenija mora biti spremna na sve, mora da se odgovarajuće obezbedi, a u tom pogledu je slovenačka ambasada u Beogradu spremna.

On je dodao da ne veruje da bi se Slovenci i Srbi posvađali zbog pomenutih događaja.

"Još pre Miloševića smo bili veliki prijatelji i verujem da ćemo veliki prijatelji biti i u EU", kazao je Rupel i dodao da su pomenuti incidenti pokazatelj nervoze u jednom malom delu srpskog društva, koju treba smiriti, kao i da su Srbija i Slovenija tradicionalno zemlje prijatelji.

Slovenački šef diplomatije je rekao da je "vreme da se završi jugoslovenska kriza".

Istovremeno, Rupel je dodao i da veruje da će predstavnici Kosova, povodom proglašavanja nezavisnosti, poslušati mišljenja drugih država, tako da nema nikakve panike, ni razloga da bi bilo čime pretili.

Povodom internog diplomatskog dokumenta, koji je nedavno objavio slovenački list Dnevnik, a zbog koga je Rupelovo ministarstvo još uvek meta kritika u Sloveniji, Rupel je rekao da Slovenija nije proamerička država, kao i da američka politika na odnose sa Srbijom utiče pozitivno.

Rupel je dodao i da je objavljena depeša, zabeleška razgovora slovenačkih i američkih diplomata, bila više ili manje deo normalnog komuniciranja slovenačke diplomatije, tako da se ne radi ni o kakvom velikom otkriću, dodavši da slovenačka spoljna politika nije pod fascinantnim uticajem SAD ili bilo koga drugog.

Rupel je neovlašćeno davanje dokumenta novinarima ocenio kao krađu, koju na taj način i treba tretirati.

Prema njegovim rečima, to objavljivanje nije štetilo slovenačko-američkim odnosima, ali je prouzrokovalo neke manje napetosti.

Rupel je dodao i da afera do koje je došlo ipak nije prijatna, jer će sada slovenački sagovornici biti oprezniji u razgovorima, ali da afera još uvek nije dovela do zaoštravanja odnosa između Slovenije i Srbije.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
SonyEricsson k310i
Vecina prica o tome kako cemo ulaskom u EU ziveti bolje kako ce nam se standard povecati i sl.A da ja pitam da li ce mo se mi ulaskom u EU popraviti i da li cemo mi biti bolji.Da li ce prestati mrznje i diskriminacije,da li ce sa tim doci do ljubavi medju ljudima,da li ce tada prestati rata i da li ce svako zlo nestati.Znam da ce pojedini reci da je takvo stanje u drustvu kod nas zbog toga sto smo siromasni ali se ja ne bi slozio jer svega toga ima i medju jako bogatim zemljama i ljudima.Da li cu ja kao Pravoslavni Hriscanin imati svoja prava,da li ce moje dete modi slobodno da ide u Crkvu i veronauku a da ga pri om niko ne naziva zaostalim,primitivnim i raznim drugim pogrdnim imenim,da li ce ono moci da prati emisije i da odlazi na skupove te sadrzine.Da li ce Srbija ulaskom u EU moci da zadrzi i ovo malo svoga undetite ili ce morati da se odrekne svoje istorije i da postane nesto sto nije.Kako ce se ulazak u EU odraziti na nase pismo,jezik,muziku, uopste nasu kulturu.Ako ja sve to moram da dam da bi usao u EU da bi imao bolji standard e onda sve ovo sto sam naveo mi se vise svidja ne bi sve to dao ni za kakve pare jer Srbija nema alternativu Ja ne dajem veru za veceru za mene to nema alternativu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

----- Whiro -----

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1848
Zastava Šabac, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
@Joca jox
Citat
A da ja pitam da li ce mo se mi ulaskom u EU popraviti i da li cemo mi biti bolji.Da li ce prestati mrznje i diskriminacije,da li ce sa tim doci do ljubavi medju ljudima,da li ce tada prestati rata i da li ce svako zlo nestati.
To ne zavisi od ulaska u EU, ili ostanka van nje nago od nas samih. Kad (a ne ako) udjemo u uniju ne znam da li cemo biti bolji, ali sigurno necemo biti gori nego sada. Ono sto sam siguran da ce biti bolje je sto ce nas uskladjivanje sa EU normama naterati da vise nego do sada postujemo propise i da uvedemo red u oblasti u kojima sada kod nas vlada haos (npr zdravstvo, pravosudje, skolstvo...)
Citat
Da li cu ja kao Pravoslavni Hriscanin imati svoja prava,da li ce moje dete modi slobodno da ide u Crkvu i veronauku a da ga pri om niko ne naziva zaostalim,primitivnim i raznim drugim pogrdnim imenim,da li ce ono moci da prati emisije i da odlazi na skupove te sadrzine.Da li ce Srbija ulaskom u EU moci da zadrzi i ovo malo svoga undetite ili ce morati da se odrekne svoje istorije i da postane nesto sto nije.Kako ce se ulazak u EU odraziti na nase pismo,jezik,muziku, uopste nasu kulturu.
Trenutno su 4 Pravoslavne zemlje u EU. Rumunija, Bugarska i Kipar su tu odnedavno, pa je rano govoriti o njihovim iskustvima, ali ne vidim da je Grcka ulaskom u uniju bilo sta izgubila. Sacuvali su  nacionalni identitet, veru, istoriju, kulturu, jezik, pismo...(cak mi se cini da su u tome uspesniji od nas) i ne vidim razlog da i mi to isto ne uradimo.
« Poslednja izmena: 12. Feb 2008, 11:14:07 od petard »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
SonyEricsson k310i
Citat
To ne zavisi od ulaska u EU, ili ostanka van nje nago od nas samih. Kad (a ne ako) udjemo u uniju ne znam da li cemo biti bolji, ali sigurno necemo biti gori nego sada. Ono sto sam siguran da ce biti bolje je sto ce nas uskladjivanje sa EU normama naterati da vise nego do sada postujemo propise i da uvedemo red u oblasti u kojima sada kod nas vlada haos (npr zdravstvo, pravosudje, skolstvo...)
Zasto sve to ne uradimo i bez EU.Zar je to potrebno da bi se mi malo opametili.Svi kada su u nekoj drugoj zemlji postuju zakone i pravila te zemlje a kada dodju u Srbiju onda se ponasaju kao da to nije njihova zemlja.Mi mozemo mnogo stvari da uradimo i da promenimo bez ulaska u EU i samim tim nam moze biti bolje.

Citat
Trenutno su tri Pravoslavne zemlje u EU. Rumunija i Bugarska su tu odnedavno, pa je rano govoriti o njihovim iskustvima, ali ne vidim da je Grcka ulaskom u uniju bilo sta izgubila. Sacuvali su  nacionalni identitet, veru, istoriju, kulturu, jezik, pismo...(cak mi se cini da su u tome uspesniji od nas) i ne vidim razlog da i mi to isto ne uradimo
Zasto onda i mi ne postupimo tako.Zasto se mi odricemo nekih stvari obrazlazuci to kako to EU trazi od nas.Kao moramo da pisemo latinicom,moramo ovo moramo oni.
Citat
cak mi se cini da su u tome uspesniji od nas
E to je nas probme,ima jedna stara poslovica koja kaze da poturica gorio od turcina e tako i ovi eropejci su gori od same erope.Hoce da se dokazu.Nama su oni vide zla naneli nego  drugi.Ali znaju oni nas i znaju kako sta da rade.Zavadi pa vladaj....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 107 108 110 111 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Okt 2025, 21:38:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.