Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 13:12:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija u EU  (Pročitano 636927 puta)
Svakodnevni prolaznik

M70 Ab2 7.62mm+Tromblon

Zodijak
Pol
Poruke 399
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
Samo Vaso jesili ti za EU ili ne?
                                                Ja sam za EU.
               Ali ne po svaku cenu,pogotovo ne po cenu koja nam se danas namece.
Ti nisi Srbin,pa te i nekrivim ako me ne razumes.A i tvoja i moja zemlja su u drugcijim situacijama,
             sada i uvek su bile.Tako da i kada bih ti objasnjavao,ti to sigurno nebi shvatio.
                                                                                          P.S.
                                                                                 Ajd zdravo! tj Bok!

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson k800i i D820
Samo Vaso jesili ti za EU ili ne?
                                                Ja sam za EU.
               Ali ne po svaku cenu,pogotovo ne po cenu koja nam se danas namece.
Ti nisi Srbin,pa te i nekrivim ako me ne razumes.A i tvoja i moja zemlja su u drugcijim situacijama,
             sada i uvek su bile.Tako da i kada bih ti objasnjavao,ti to sigurno nebi shvatio.
                                                                                          P.S.
                                                                                 Ajd zdravo! tj Bok!

Smile

Ma Vaso nemoj misliti da sam ja za odcjepljenje Kosova nisam nikada ni bio i to sam i prije govorio...ali kada ti je tako doslo vrijeme...i na Srbima je sada samo da sjede i cekaju sta oni gore govore....a zasto bih se netko borio za to kada upravo ti politicari koji su toliko smotani da to odbrane neidu sami pa uzmu puske...ili svoje sinove neka salju...ali sami znaju da je to samo izgubljeno vrijeme.
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
@Tiger
Vasa hoce u Eu. Ali na tenku.
@Vaso, gresis ne 1912-e. Imaju plan za Vidovdan 1914-e na stogodisnjicu.
Samo opet skraceni. Ovoga puta za Kosovo.

Onda ce da pitaju: Dobro Srbi, sta vam je to trebalo?
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Žena
Poruke 36
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
a nasu lipu svaki dan za evropu udaju, a na svakoj zurci ka da smo turci ajme narodnjaci furaju..... ma ko ce nas primiti u evropi, mi ni same sebe ne podnosimo, a kada li ce nas tek neko tamo prihvatiti, obicno zamlacivanje nasih politicara.....tu smo gde smo, takvi kakvi...
IP sačuvana
social share
a ja ni na pamet nisam pala mu kad je svoje noci lude trosio na nju......lidija
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
a nasu lipu svaki dan za evropu udaju, a na svakoj zurci ka da smo turci ajme narodnjaci furaju..... ma ko ce nas primiti u evropi, mi ni same sebe ne podnosimo, a kada li ce nas tek neko tamo prihvatiti, obicno zamlacivanje nasih politicara.....tu smo gde smo, takvi kakvi...
Hoce cim sudite svim vasim ratnicima.
I Hrvati debelo na to rade. Eno onog vaseg heroja, nisu ga mogli optuziti za drugo, pa sada naravno krao. I bice toga jos dok vam oluje ne splasnu i budeti i vi normalni. Vidim u Istri svi ucite talijanski.
Kaze nema presedana? Pa Istra je bila u Italiji dok niste pobedili u drugom ratu, pa posle odcepili i dali Jugi odnosno Hrvatskoj.
Odnosno hocu da kazem, da Evropa daje do znanja da Hrvati ne mogu antisrpstvom u Evropu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Hoce cim sudite svim vasim ratnicima.
I Hrvati debelo na to rade. Eno onog vaseg heroja, nisu ga mogli optuziti za drugo, pa sada naravno krao. I bice toga jos dok vam oluje ne splasnu i budeti i vi normalni. Vidim u Istri svi ucite talijanski.
Kaze nema presedana? Pa Istra je bila u Italiji dok niste pobedili u drugom ratu, pa posle odcepili i dali Jugi odnosno Hrvatskoj.
Odnosno hocu da kazem, da Evropa daje do znanja da Hrvati ne mogu antisrpstvom u Evropu.

Care Skorpione...kada mogu slovenci da pisaju po svojim manjinama zasto mislis da to nebi mogli Hrvati...pogledaj HR i SLO su izasli iz rata sa onim sto su zeljeli,jedina je Srbija ostala sa strane i glavni krivac za sve,nije to u mojim ocima nego tako svijet danas vidi jednu Srbiju koja nece da suradjuje sa Haagom,nece da ima normalne odnose i gdje je korupcija cvijeta kao beba mala...tu je i HR mila majka...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
@tiger
Apsolutno su dobili i oni i Srbi spisak od nekoliko stotina, govori se o hiljadama, kojima treba da sude.
U Evropu mozes i gologuz, ali sa kriminalcima nikako.
To sto skoro nikome ne ide u glavu. I to sto su potrosili ogromne pare na Haag, a nece vala do beskonacnosti da se gibaju sa Hrvatima i Srbima hocemo necemo. Dok se svakom ne bude sudilo, nema Evrope to zivi bili pa videli.
Kod nas nazalost ce morati jos par generacija da stasaju da se to dogodi.
Mi placamo cenu velicanja kriminala.
Ubio Srbina, ubio Hrvata nenaoruzanog, ni krivog ni duznog on je bio narodni heroj.
Tapsaju ga po ramenu i hvale ga: ovaj je klao nije sala.
Ubio decu od 16 godina vezane, on je do sada bio heroj. Sve to izlazi na videlo i sada je velika prpa kod patriota.

A to sto pises, nije vise taj kontekst.Ti nisi proterao Srbina vec svog gradjanina. I to je jako zajebano.
Kao sto vidis protiv nas je pokrenut rat, jer smo ubijali svoje gradjane a ne tudje.
Ako ne resis problem sa svojim gradjanima, nisi drzava. Ne trebas nikome.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
@tiger
Apsolutno su dobili i oni i Srbi spisak od nekoliko stotina, govori se o hiljadama, kojima treba da sude.
U Evropu mozes i gologuz, ali sa kriminalcima nikako.
To sto skoro nikome ne ide u glavu. I to sto su potrosili ogromne pare na Haag, a nece vala do beskonacnosti da se gibaju sa Hrvatima i Srbima hocemo necemo. Dok se svakom ne bude sudilo, nema Evrope to zivi bili pa videli.
Kod nas nazalost ce morati jos par generacija da stasaju da se to dogodi.
Mi placamo cenu velicanja kriminala.
Ubio Srbina, ubio Hrvata nenaoruzanog, ni krivog ni duznog on je bio narodni heroj.
Tapsaju ga po ramenu i hvale ga: ovaj je klao nije sala.
Ubio decu od 16 godina vezane, on je do sada bio heroj. Sve to izlazi na videlo i sada je velika prpa kod patriota.

A to sto pises, nije vise taj kontekst.Ti nisi proterao Srbina vec svog gradjanina. I to je jako zajebano.
Kao sto vidis protiv nas je pokrenut rat, jer smo ubijali svoje gradjane a ne tudje.
Ako ne resis problem sa svojim gradjanima, nisi drzava. Ne trebas nikome.

Slazem se ... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Спорни доласци на наше територије
Србија би сутра требало да парафира споразум о визним олакшицама и реадмисији, али се не очекује масовнији повратак наших грађана

Уколико Србија сутра, у Бриселу, парафира јединствен споразум о визним олакшицама и реадмисији, од следеће године требало би да уследи уређени повратак наших држављана који бораве у земљама Европске уније без потребних докумената. Њихово враћање у земљу неће, међутим, бити масовније него што је било до сада, али ће, по свему судећи, бити брже.

Према речима Зорана Мартиновића, помоћника директора Службе за људска и мањинска права Србије и члана радне групе за преговоре о јединственом споразуму о визним олакшицама и реадмисији, механизми повратка тих људи у биће, заправо, нешто једноставнији (с обзиром на то да су предвиђени неки краћи рокови за одговоре на захтеве из земаља ЕУ), па ће то „вероватно, доводити до бржих процедура повратка”.

Поред тога, треба имати у виду и чињеницу да ми већ имамо билатералне споразуме о реадмисији са 12 земља ЕУ, још од 1996. године и да процес повратка „илегалаца” из тих земаља траје, ево, већ више од десет година, па су многи некадашњи „илегалци” већ овде.

– Зато се не плашимо неког већег притиска по потписивању овог новог споразума – наглашава наш саговорник.

Иако је у току претходних рунди техничких разговора експертских делегација Србије и Европске комисије усаглашен највећи део текста споразума о реадмисији, у завршним договорима, најављеним за следећу среду, очекује се коначан споразум о још неколико спорних питања о којима „постоји висок степен сагласности”. Реч је, пре свега, о члану споразума који се односи на враћање и прихватање држављана трећих земаља, односно категорији странаца којима је Србија у неком тренутку издала боравишну дозволу или визу за улазак у земљу. Уколико су се они, потом, нашли на територији неке од земаља чланица ЕУ, по истеку визе или боравка које им је издала та земља, настао је проблем: ко треба да врати и прихвати те људе – да ли Србија или земља чији су они држављани.

– Наш генерални предлог, који је Европска унија прихватила, био је да се ти људи, по сваку цену, врате у земљу свог порекла – каже Мартиновић, додајући да, ипак, има изузетака. То су особе без држављанства за које се не може јасно утврдити из које земље потичу.

Он наглашава да је споразум који се сада нуди рестриктивнији у погледу тих изузетака, па претпоставља да је потенцијална опасност да ће број тих лица бити већи у односу на оно што је искључивано постојећим билатералним уговорима које Србија већ има са појединим државама ЕУ.

Друга категорија могућих повратника у нашу земљу, а који нису наши држављани, јесу они који су илегално ушли на територију неке од земаља ЕУ са наше територије.

– Уколико се докаже да је одређено лице боравило на територији наше земље и докаже се да је илегално ушло у неку европску земљу са нашег простора, морамо да га примимо, осим ако није било у транзиту – тврди Мартиновић, наводећи да је то европски стандард којег ми не можемо да се ослободимо.

Трећа спорна категорија у овом споразуму су особе које немају држављанство Републике Србије или неке бивше државе СФРЈ, а чије је место рођења или пребивалиште било у Србији 27. априла 1992. године (дан када је практично престала да постоји бивша Југославија).

– Тражимо формулу по којој би се омогућило да прихватамо само оне који би могли да стекну наше држављанство – објашњава нам наш саговорник.

То је, заправо, прилично неизвесна категорија, па се наша страна плаши да се кроз овај „канал” не провуче велики број људи, којима не можемо да дамо наше држављанство ни да их интегришемо у нашу средину.

У кругу наших преговарача о овом споразуму и даље се, иначе, барата бројком од стотину до сто педесет хиљада људи за које би чланице ЕУ могле да траже реадмисију.

Охрабрујуће је, међутим, то што је ЕУ обећала да ће од 2008. године обезбедити финансијска средства из својих фондова за постепени, уређени повратак српских држављана, односно за њихово социјално-економско збрињавање и поновно укључивање у овдашње друштво. Кад је реч о суми коју ћемо моћи да добијемо за њихову реинтеграцију, она засад, према речима нашег саговорника, није одређена. То ће, вероватно, зависити од наших програма, на основу којих ћемо да испостављамо захтеве за обезбеђење тих средстава за повратнике.

Служба за људска и мањинска права већ има стратегију за обављање овог посла. Али, од локалних заједница, центара за социјални рад и тржишта рада очекују се конкретни предлози да би се повратници што брже укључили у овдашњу средину.
Када Србија парафира споразум о визним олакшицама и реадмисији тај документ би требало, потом, да буде потписан и да, како је предвиђено, ступи на снагу крајем ове године. У међувремену треба да буде прихваћен у Влади Србије и ратификован у нашој Скупштини, али и у парламентима држава чланица ЕУ.
Б. Чпајак

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia E50
Korak bliže Evropi

T. MARKOTIĆ, 10. april 2007

IAKO smo još daleko od bele šengenske liste i putovanja u Evropu samo sa pasošem, u sredu će u Briselu, ipak, biti napravljen korak napred, makar do lakšeg dobijanja viza. Biće parafiran Sporazum o viznim olakšicama koji će širokom krugu građana Srbije omogućiti brže dobijanje viza za putovanje u zemlje članice EU. Istovremeno, paraf će biti stavljen i na drugi dokument: Jedinstveni sporazum o readmisiji, kojim će se biti regulisano vraćanje ilegalnih imigranata, naših državljana, u zemlju.
Potpis na oba papira staviće Tanja Miščević, direktor Vladine Kancelarije za pridruživanje Srbije EU, i Žan-Luj de Brauer, generalni direktor Direkcije za pravosuđe, bezbednost i slobodu.
- Na vizne olakšice moći će da računaju poslovni ljudi, osnovci, srednjoškolci i studenti, državni činovnici koji zbog svog posla često moraju da putuju u države članice EU. Lakše i brže do viza stizaće i učesnici sportskih takmičenja, bolesnici, novinari, predstavnici civilnog društva, članovi najbliže porodice legalno zaposlenih radnika u EU, advokati, arhitekte, lekari, predstavnici verskih zajednica i turisti koji putuju preko turističkih agencija koje imaju kredibilitet i u državama članicama - kaže za "Novosti" Tanja Miščević.
* Kada bi građani, konačno, po olakšanoj proceduri mogli da počnu da dobijaju vize?
- Kada Sporazum bude stupio na snagu. Najverovatnije, od 1. januara iduće godine. Procedura u EU, ali i kod nas, prilično je duga i zato to ne može da bude ranije. Evropska komisija prvo mora da dobije ovlašćenje država članica za potpisivanje sporazuma, a taj bi deo posla mogao da bude završen do septembra. Zatim, Sporazum ide u Evropski parlament, a mora da ga ratifikuje i Skupština Srbije.
* U sredu potpisujete i Sporazum o readmisiji. Zna li se, konačno, tačan broj naših državljana koji su ilegalno ušli u EU, a koji će biti vraćeni kući?
- Njihov tačan broj se neće znati sve do momenta dok se ne budu vratili, s obzirom na to da je reč o ilegalnim migrantima, našim državljanima, a Srbija ima i ustavnu obavezu da primi svoje državljane. Naša obaveza biće i da primimo one imigrante koji su u EU ušli preko naše teritorije.

PRECIZNO
* MOŽE li se dogoditi da Srbiju preplave državljani drugih država koji su ilegalno prešli u Evropsku uniju? Ili, recimo, da nam budu vraćeni i svi oni koji nisu preko Srbije došli u EU?
- To se neće dogoditi. Ovim sporazumom je upravo regulisano to pitanje: biće vraćeni samo oni koji su direktno ušli preko Srbije u EU.

Izvor:Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 13:12:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.