Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Србија се умирити неће!  (Pročitano 18346 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Samsung Galaxy IIs
Citat
zanemarljivo mali broj je onih koji su to imali.

1.5 miliona samo.

Citat
da nažalost. trebalo ih je pobiti dok su bili mali.

nekome može da padne na pamet slična ideja, samo uperena protiv tebe. A to onda nije ok ?

Citat
paaa neće da može. ja sam rodjen ovde.

Pa ??? Ako izbaciuju nekoga ko ima državljanstvo kao i ti, zašto onda ne bi mogli i tebe ?
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Citat
zanemarljivo mali broj je onih koji su to imali.
1.5 miliona samo.
Где си то прочитао да је милион ипо Шкоњаца имало наше држављанство? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
Citat
1.5 miliona samo.
mozda su i imali. ali nisu ih produzavali od sezdesetih.
Citat
nekome može da padne na pamet slična ideja, samo uperena protiv tebe. A to onda nije ok ?
padalo je mnogima ali su se predomisljali kada bi se videli.
Citat
Pa ??? Ako izbaciuju nekoga ko ima državljanstvo kao i ti, zašto onda ne bi mogli i tebe ?
ko zna. ako se nastavi ovako onda cemo mi Srbi biti manjina u sopstvenoj drzavi. s obzirom da siptarke dolaze u Beograd vec decenijamada se okote, mislim da smo vec manjina. ali mislim da ce tada proterati i hrvate i ostale "nevernike". mada me tesi sto u svakom trenutku ima bar 20.000 Srba spremnih na sve. mislim da je dosta za gerilu.
« Poslednja izmena: 14. Okt 2009, 15:12:29 od gottago »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Tačno, a tamo većinu čine Albanci, koji su odlučili...
da na tom delu teritorije Srbije.Ali u Srbiji su vecinski stanovnici Srbi a ne Albanci.A do tog broja Albanaca je doslo tako sto je Tito zabranio povratak Srbima koji su jos za vreme drugog svetskog rata proterani odozdo.

Citat
Ili imas nameru da kazes da Albanci koji su imali
drzavljanstvo Srbije i licnu kartu izdatu od strane Srbije, ustvari nisu imali pravo da zive na teritoriji iste ?
Pa imaju valjda i Srbi pravo a ne da ih teraju..
Citat
Kako bi se ti osecao da te sada neko iz ko zna kog razloga lansira napolje iz Srbije ?
Ja znam kako bi to bilo da li znas ti.Moji su proterani sa Kosova i vrlo dobro znam kako je to ali ne znam da li ti znas?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Citat
Tačno, a tamo većinu čine Albanci, koji su odlučili...
da na tom delu teritorije Srbije.Ali u Srbiji su vecinski stanovnici Srbi a ne Albanci.A do tog broja Albanaca je doslo tako sto je Tito zabranio povratak Srbima koji su jos za vreme drugog svetskog rata proterani odozdo.

Da, ali treba reći da su ti Srbi bili kolonisti (hercegovci i crnogorci) koje je na Kosovu naselio kralj Aleksandar, a ne autohtoni kosovski Srbi. Oni su posle II svetskog rata naseljeni po Vojvodini zajedno sa masama drugih kolonista iz ruralnih delova bivše SFRJ. Autohtonim Srbima sa Kosova je bio dozvoljen povratak na svoju rodnu grudu. Samo su kolonisti usmereni na sever, u prazne nemačke kuće i imanja po Vojvodini.

PS.  Još samo da napomenem da onaj opis situacije na Kosovu koji je dao @NennadS nije baš bio pravilo, već pre sporadični slučajevi. Budimo realni, većina Srba dole je teško živela, Kosovo je uvek bilo najzaostaliji i najnerazijeniji kutak Jugoslavije, tako da su mnogi Srbi jedva čekali da im dođe šiptar sa punim džakom deviza.

Da se ne lažemo, bilo je i ucena i pritisaka, ali uglavnom su ljudi dobrovoljno prodavali imanja jer nisu videli perspektivu na Kosovu. Tamo osim poljoprivrede i rudnika, nije bilo nikakve ekonomije sve do sredine 70-ih godina prošlog veka. Ljudi moji, Prištinski univerzitet je osnovan tek 1970 godine.

Znači, Srbi dole su imali izbor ili njiva ili rudnik, eventualno državna služba u miliciji ili pošti, ali ta mesta su uglavnom zauzimali šiptari, po nacionalnom ključu. Besperpektivnost plus etničke razlike su dovele do masovnog odlaska Srba, ali opet kažem, većina dobrovoljno, manjina pod pritiscima.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Radjaj sinove, pa ih salji na vojsku, Srbija se umiriti ne moze, tako bese ide.. Smile
...
Нити иде Кулин капетане,
Нити иде, нити ће ти доћи.
Нит се надај, нити га погледај.
'Рани сина, пак шаљи на војску,
Србија се умирит не може!

Земунац,
већина Срба је добијала "понуду која се не може одбити".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson 

Citat
Oni se nisu uselili tamo nego su se rodili na toj teritoriji.

Citat
To su bili gradjani drugoga reda, koje je moguce izbaciti po zelji ?
moglo je i moći će. trenutno ne može.

Huh...jbt...najgori nacionalizam i fašizam što sam pročitao na bureku...

@Joca_jox
Citat
Ja znam kako bi to bilo da li znas ti.Moji su proterani sa Kosova i vrlo dobro znam kako je to ali ne znam da li ti znas?

Sad  mi je jasno...sve što radiš u 1389 i van 1389, to ti je iz čiste osvete...
Pretpostavljam da ste svi vi veliki Srbi i pravoslavci, pa te pitao: da li osveta dobra stvar?
Kako to beše?  "Kad te neko kamenjem...."
« Poslednja izmena: 23. Nov 2009, 11:43:34 od digiman »
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5

PS.  Još samo da napomenem da onaj opis situacije na Kosovu koji je dao @NennadS nije baš bio pravilo, već pre sporadični slučajevi.

Једно хипотетичко питање.

Дође неко теби у Земун, убаци ти кашикару у двориште, или ти распали рафалом по згради, да ли би и то био спорадичан случај, или...? Све под изговором да му кршиш људска права, а ти си уствари само друге националности и он хоће да те на било који начин отера из Земуна. Верујем да би се одселио на север, где би се осећао сигурније и на крају би му продао своју кућу, стан, јер би морао од нечега да купиш, рецимо кућу, стан у Новом Саду...
Сви бисмо ми тако поступили. тако су и Срби са Космета поступали, деценијама уназад.
Ја бих био веома опрезан у релативизовању страдања Срба на Космету, ипак се ради о људској патњи и одузимању основних људских права, на живот и слободу.

Ја знам да у Београду, Земуну и уопште у севернијим деловима Србије нема таквих опасности, јер сви народи који живе на тим подручјима су довољно цивилизовани да своје сецесионистичке, сепаратистичке тежње не остварују бруталним тероризмом као што су то радили Шиптари. Они имају друге, софостицираније и "цивилизованије" методе, пре свега политичке, економске, медијске...Пролазио сам кроз Србију, сретао различите националности, видео и уверио се какви су поједини народи.

Рецимо, мађарска национална мањина је у великој већини цивилизована, за њих је невероватно да ће користити шиптарске методе за остварење независне Војводине или нечег сличног, о чему истина већина њих сања и потајно то желе. Такве су уосталом све војвођанске мањине. Такви су рецимо и Роми, они, иако на маргинама друштва и ниске стопе образовања, увек су били уз већински народ и никада нису правили проблеме.

На југу имамо нешто друго, шиптарске варваре, на цивилизацијском и еволутивном нивоу из 10000 година пре нове ере. Нешто бољи случај је са радикалним, борбеним муслиманима, заслепљеним радикалним исламом и заведеним од стране својих вођа. Они нису јединствени, а међу њима има и умерених и конструктивних, лојалних грађана, који цене своју државу исто колико и сваки Србин.
« Poslednja izmena: 23. Nov 2009, 12:11:07 od NennadS »
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson 
Citat
Пролазио сам кроз Србију, сретао различите националности, видео и уверио се какви су поједини народи.

Рецимо, мађарска национална мањина је у великој већини цивилизована, за њих је невероватно да ће користити шиптарске методе за остварење независне Војводине или нечег сличног, о чему истина већина њих сања и потајно то желе. Такве су уосталом све војвођанске мањине.

Je si li STVARNO pričao sa manjinama, pa otud ti ona boldovana zapažanja, ili to je samo jedan zaključak svih članaka što si pročitao na NSPM o manjinama?
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,

Citat
Oni se nisu uselili tamo nego su se rodili na toj teritoriji.

Citat
To su bili gradjani drugoga reda, koje je moguce izbaciti po zelji ?
moglo je i moći će. trenutno ne može.

Huh...jbt...najgori nacionalizam i fašizam što sam pročitao na bureku...
`
hvala  Smile  trudim se  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.