Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija najgladnija i najsiromasnija u Evropi  (Pročitano 64270 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Nema mleka zbog nedostatka krava
Ne, opserviraj sledeće:

1. Da li u državi uopšte postoji mleko? (Da.)

2. A da li postoje ljudi zainteresovani da ga kupe? (Da.)

Pa zašto onda jednostavno ne dođe do razmene između prodavaca i kupaca?

Zato što između njih odjednom dolazi država i kaže im: "Ti moraš da prodaš po toj-i-toj ceni, a ti moraš da ga kupiš po toj-i-toj."

Nakon čega jedna od strana reaguje: "Zajebi, ne poslujem po takvim cenama," i odlazi.

I eto nestašice, zaslugom države.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230
Nema mleka zbog nedostatka krava
Ne, opserviraj sledeće:

1. Da li u državi uopšte postoji mleko? (Da.)

2. A da li postoje ljudi zainteresovani da ga kupe? (Da.)

Pa zašto onda jednostavno ne dođe do razmene između prodavaca i kupaca?

Zato što između njih odjednom dolazi država i kaže im: "Ti moraš da prodaš po toj-i-toj ceni, a ti moraš da ga kupiš po toj-i-toj."

Nakon čega jedna od strana reaguje: "Zajebi, ne poslujem po takvim cenama," i odlazi.

I eto nestašice, zaslugom države.
U Englesku sam kupovao 'cottage chease', u megamarketu Lidl, a direktno od farmera.
Takodje je bilo i mleko i raznorazne domace prerade. Prvo za to nemas uslove. Stocar mora da ima sve ugovore, puteve, a specijalizovane firme vrse dostavu.Daleko smo mi od toga. Posebno sto ljudi kupuju taj proizvod vise od kojekakvih grckih jogurta ili sta ja znam koje specijalitete vec. Da u Vojvodini nisu dosli komesaari, budi sigurna da bi vec bilo toga.
« Poslednja izmena: 08. Sep 2010, 19:16:54 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
A znači Šešelj je kriv što su skupi krediti? Ja mislila Amfilohije.
Pazi Simijon, ja mogu da poštujem ako je neko zainteresovan za duhovne vrednosti, a pare ga uopšte ne zanimaju.

Ali ovi naši žele oba kontradiktorna cilja, naime: Da prvo sve živo sjebu i sruše, a onda pitaju: gde su pare, gde su vize, zašto su krediti skuplji nego drugde.

Kužiš, recimo izabrati karijeru da budeš Stiven Hoking je sasvim legitiman izbor, ali posle taj ne treba da se žali kako ga niko ne smatra najvećim jebačem u kraju.
Tako isto, onaj ko stalno priziva ratove i poziva na izolaciju, ne treba posle da pita zašto nema stabilnosti za biznis
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 423
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.127
PET KARTELA UPRAVLJA SRPSKIM TRŽIŠTEM HRANE: ISTRAŽUJE SE JE LI TODORIĆEV DIJAMANT DIO 'EKIPE'      
12:39 / 06.09.2010.

Na lokalnom pak nivou, radi se o kartelima u otkupu voća i mesa. Blic piše da komisija uz pomoć insajdera već vodi neke postupke. "Tržište prehrambene industrije Srbije pod kontrolom je desetak kartela. Oni se zasnivaju na tajnim, ...

... nedozvoljenim sporazumima i dogovaranju o cijenama i uvjetima prodaje između prerađivača i trgovaca", kazala je za beogradski list Blic Dijana Marković-Bajalović, predsjednica srpske Komisije za zaštitu konkurencije. Zanimljiv je podatak i da se među kompanijama koje dogovaraju cijene nalazi i uljara Dijamant iz Zrenjanina, koja je u vlasništvu Agrokora Ivice Todorića.

"Istrage vodimo na osnovu insajderskih informacija i ponuđenih dokaza protiv kartela u prehrambenoj industriji koji drže pod kontrolom gotovo sve najvažnije prehrambene proizvode", kazala je Blicu predsjednica komisije. Premda Dijana Marković-Bajalović ovom prilikom nije otkrila o kojim se zapravo kompanijama radi, Blic spominje slučaj iz 2009. kada je Ministarstvo trgovine u ime države prvi put podnijelo zahtjev za vođenje postupka protiv jednog kartela na tržištu Srbije, piše Nacional.

Tada je naime zatraženo pokretanje postupka protiv Vitala iz Vrbasa, Sunca iz Sombora (zajednički vlasnik Invej), Dijamanta iz Zrenjanina (u vlasništvu Agrokora) i Banata iz Nove Crnje zato što su u dvama navratima, u lipnju i srpnju 2009., istovremeno ukinuli rabat trgovcima za 11 posto i sporazumno utvrdili cijene svojih proizvoda. Komisija je tom prilikom zatražila da se konkretni zahtjevi ne iznose u javnost, jer svaki "imalo inteligentan sudionik na tržištu prikriva dokaze nakon što je upozoren na istragu". Ministar poljoprivrede Saša Dragin također je potvrdio Blicu kako postoje dokazi o postojanju pojedinih kartela.

Prema njegovim riječima, tri glavna kartela drže pekarska industrija, uljare i mljekare. Na lokalnom pak nivou, radi se o kartelima u otkupu voća i mesa. Blic piše da komisija uz pomoć insajdera već vodi neke postupke.

Biznis.ba
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230
PET KARTELA UPRAVLJA SRPSKIM TRŽIŠTEM HRANE: ISTRAŽUJE SE JE LI TODORIĆEV DIJAMANT DIO 'EKIPE'      
12:39 / 06.09.2010.

Na lokalnom pak nivou, radi se o kartelima u otkupu voća i mesa. Blic piše da komisija uz pomoć insajdera već vodi neke postupke. "Tržište prehrambene industrije Srbije pod kontrolom je desetak kartela. Oni se zasnivaju na tajnim, ...

... nedozvoljenim sporazumima i dogovaranju o cijenama i uvjetima prodaje između prerađivača i trgovaca", kazala je za beogradski list Blic Dijana Marković-Bajalović, predsjednica srpske Komisije za zaštitu konkurencije. Zanimljiv je podatak i da se među kompanijama koje dogovaraju cijene nalazi i uljara Dijamant iz Zrenjanina, koja je u vlasništvu Agrokora Ivice Todorića.

"Istrage vodimo na osnovu insajderskih informacija i ponuđenih dokaza protiv kartela u prehrambenoj industriji koji drže pod kontrolom gotovo sve najvažnije prehrambene proizvode", kazala je Blicu predsjednica komisije. Premda Dijana Marković-Bajalović ovom prilikom nije otkrila o kojim se zapravo kompanijama radi, Blic spominje slučaj iz 2009. kada je Ministarstvo trgovine u ime države prvi put podnijelo zahtjev za vođenje postupka protiv jednog kartela na tržištu Srbije, piše Nacional.

Tada je naime zatraženo pokretanje postupka protiv Vitala iz Vrbasa, Sunca iz Sombora (zajednički vlasnik Invej), Dijamanta iz Zrenjanina (u vlasništvu Agrokora) i Banata iz Nove Crnje zato što su u dvama navratima, u lipnju i srpnju 2009., istovremeno ukinuli rabat trgovcima za 11 posto i sporazumno utvrdili cijene svojih proizvoda. Komisija je tom prilikom zatražila da se konkretni zahtjevi ne iznose u javnost, jer svaki "imalo inteligentan sudionik na tržištu prikriva dokaze nakon što je upozoren na istragu". Ministar poljoprivrede Saša Dragin također je potvrdio Blicu kako postoje dokazi o postojanju pojedinih kartela.

Prema njegovim riječima, tri glavna kartela drže pekarska industrija, uljare i mljekare. Na lokalnom pak nivou, radi se o kartelima u otkupu voća i mesa. Blic piše da komisija uz pomoć insajdera već vodi neke postupke.

Biznis.ba

Ja se slazem sa ovim, ali pazi, sve to dozvoljava izabrana vlast. I tu nema razlike. Nema opcije. Svi su oni tu usaglaseni.
Uzmimo primer Miskovica. On organizuje otkup u agraru od branja do prodaje u Delta Maksiju.
Ima organizovane berace jabuke (primer), koji otkupljuju za 5 dinara kilo. U celom lancu do Delta Maksija su ti njegove firme i firmice. Finale je kilogram kosta 125 dinara.Da bi se stvorila koliko toliko, jedna bedna kupovna moc hibrida koji nece da rade, nego cekaju po gradovima da im partija nesto dodeli, drzava se pozajmljuje.
Primer, penzije placas od mmf zajma. Grejanje isto. Tako ces placati i jabuku.
I tako ide sprega pozajmljivanja drzave sa profitom koji stvaraju vec organizovani bivsi crveni da deru stanovnistvo i zaduzuju buduce generacije.
Kada kazes balvanu da jabuku koju jede, ce placati njegova deca, ne dodje mu da veruje.
Partija je jedna te ista sa svojim ciljnim grupama. Recimo DS ti je partizanska kopilad koja su potomci ovih iz gradova, takozvani demokratori, koji su nasli gde da se scucure i da drpisu. radikali su ti partizxanska kopilad ovih novih ispuzalih ispod kamena, pokrtsenih od bradate udbe u Srbe, koji traze svoje mesto pod suncem.
Sve se svodi na to.Karteli rade svoje, bilo ko da je na vlasti, jer se sistem ne menja.
Ides trolejbusom koji ne placa struju, pijes vodu koju ne placa struju, djubris zemljiste (sirovina gas) koji se placa zajmom, sada preko Pece i Miska navalili i na hleb i na hranu.
Komunisticka kopilad (bilo koje opcije) su u gradovima napravili sistem pljacke, koja tesko pritiska srpskog seljaka (lalu i gedzu) pa ovaj napusta jednostavno selo.
Jednom recju napisali na tarabi Fata i Mujo vadi qrac jer evo Fate. Hocu da kazem izigravaju neku demokratiju a u stvari dovijaju stari sistem novim potrebama ali drmaju iz jednog centra.
Ako nije tako, ja ne znam kako je?
« Poslednja izmena: 08. Sep 2010, 23:43:28 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Mene u principu ne zanima koji "karteli" prodaju hranu, nego je važno da je ima u ponudi. Pretpostavljam da 1993. kad su rafovi bili prazni nije upravljao "kartel hrane."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230
Mene u principu ne zanima koji "karteli" prodaju hranu, nego je važno da je ima u ponudi. Pretpostavljam da 1993. kad su rafovi bili prazni nije upravljao "kartel hrane."
Nije upravljao kartel hrane, ali ti niko nije zajmio. Pa posto sve to neradno i neefikasno, ispraznili se rafovi.
Morace hibridi da se nose sa ovom vlascu ma koja opcija da je.Vec 20 godina ti dokazuju da su svi isti.
Skines li monpol, nece imati da se sliva u privatne dzepove.
« Poslednja izmena: 09. Sep 2010, 00:02:49 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Kosmet je Srbija!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3631
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Bosch pumpa
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230
Mozete vi koliko hocete da se ljutite na Borisa. Mislim na ove antiborisovce. To je podlo imajuci u vidu da svi volite vise pape, od Kosova, da budemo ne realni nego tacni.
A pape moze samo od zajmova. Da vam posle unuci placaju s*nja i zablude.
Kao sto placaju sad.
Covek je to jednostavno morao i isto bi uradio i zmirkavi, jedino sto on to nalazi kao medijsku zanimaciju da skuplja poene. Tako je bio i protiv Haga, a u njegovo vreme najvise je otislo u Hag.
Tako kao sto je protiv nezavisnosti Kosova, a u njegovo vreme je potpisan medjudrzavni ugovor Cefta, sa Kosovom kao drzavom, a to se medijski vesto skrivalo.
Daj da zhderem necu da radim, i nemoj Kosovo da mi diras, bas ga lepo branim sa splava, to ne ide.
Covek je uradio ono sto je morao. Isto bi uradio i Toma i Voja i bilo ko.
« Poslednja izmena: 09. Sep 2010, 03:48:49 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Škorpione, moja neka ideja je da kupac treba da skupi pare za ono što pazari. Tako da ne shvatam te tvoje teze po kojima: "ne može biti uvoza, jer država nema deviza, nije obezbedila pozajmice."

Po meni, treba postaviti pitanje da li krajnji kupac te uvozne robe ima para za nju.
Ako nema, onda naravno ne treba ni da je dobije. A ako ima, onda nema prepreka njenom uvozu.

Pa, zbog čega taj Milan Beko nastoji da ostvari kontrolu nad mlekarama? Da bi sam pio svo mleko?
Ne, nego da bi ga prodavao.
Po uvecanoj ceni.
Onda pričaj da je monopol uzrok viših cena, a ne nestašice.
Nestašici je uzrok samo država.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.