Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija najgladnija i najsiromasnija u Evropi  (Pročitano 64278 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
A po čemu su banke jevrejske. Možeš za svaku da pogledaš vlasničku strukturu, najveći procenat po pravilu pripada institucionalnim vlasnicima.
U te "institucije" spadaju na primer investicioni fondovi. To znači da su kranji vlasnici banaka često milioni običnih porodica.
Verovatno će i kod nas uskoro postati popularno (ako već i nije) da se običnim domaćinstvima nudi da deo ušteđevine plasiraju u investicioni fond.

aha  Smile sasvim sluchajno su na chelu svih tih drzavnih , paradrzavnih i privatnih institucija po pravilu sve sami jevreji  Smile Smile , od americhkog fed-a , preko IMF do GS . chak i u onim sluchajevima gde kobajagi postoji izuzetak , ubrzo se otkrije da je ta banka posluzila samo kao zrtveni jarac u velikoj igri obmane (primer nekad "najjacha" banka CITI koja je danas praktichno zombi )

jedna od odlika judeo-liberalnog kapitalizma je upravo to shto vlasnici (deonichari) neke institucije gube kontrolu nad svojom imovinom . ko od miliona ulagacha u investicione fondove utiche na to ko ce biti chlanovi UO neke velike banke ili kompanije ?  oni jednostavno postoje kao tzv glupi novac koji ce biti okretan tako da bude poluga odlukama koje se donose na drugim mestima  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 5.1.21214
mob
Samsung neki
@bf
Ima istine i u tome ali smo sami krivi jer smo prestali da cenimo rad a poceli da cenimo zaradu.
Dali bi ti pre radio u, recimo, rudniku (uzmimo za primer da si rudarski inzinjer) za pedeset hiljada, ili na salteru neke banke (za sta ti je dovoljna srednja skola) za te iste pare.
Ja sam pre tri-cetiri godine resio da batalim trgovinu i to malo kapitala ulozim u proizvodnju mleka i napravio veliku gresku.
Sad, meni i nije neki problem da se vratim starom poslu, ali sa takvom ekonomskom politikom ne idemo u duznicku krizu vec u glad u bukvalnom smislu te reci.
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

Dali bi ti pre radio u, recimo, rudniku (uzmimo za primer da si rudarski inzinjer) za pedeset hiljada, ili na salteru neke banke (za sta ti je dovoljna srednja skola) za te iste pare.

normalno je da svako gleda da zaradi sa shto manje truda . zato deca danas zele da budu pevaljke ili kriminalci , druga zelja im je da budu "menadzeri" ,a tek neka daleka treca da se bave nechim shto zahteva egzaktno znanje (inzenjer , lekar i.t.d. )

ti sebe treba da zapitash zashto je to tako  ? - odnosno ko je obrnuo sistem vrednosti , i to ne samo u srbiji vec u praktichno celom svetu (s izuzetkom kine i josh par zemalja) .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 5.1.21214
mob
Samsung neki
Citat: Jaguar b.p.

A po čemu su banke jevrejske. Možeš
za svaku da pogledaš vlasničku
strukturu, najveći procenat po
pravilu pripada institucionalnim
vlasnicima.
U te "institucije" spadaju na primer
investicioni fondovi. To znači da su
kranji vlasnici banaka često milioni
običnih porodica.
Verovatno će i kod nas uskoro
postati popularno (ako već i nije) da
se običnim domaćinstvima nudi da
deo ušteđevine plasiraju u
investicioni fond.

Nije moj stil i mislio sam da nikad necu ovo da napisem, ali Jaguare, dali je moguce da si toliki teletabis?
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
aha Smile sasvim sluchajno su na chelu svih tih drzavnih , paradrzavnih i privatnih institucija po pravilu sve sami jevreji Smile Smile , od americhkog fed-a , preko IMF
Nije reč uopšte o tom tipu institucija. Već o investicionom fondovima, tipa "Fidelity" i "State Street."

Citat
(primer nekad "najjacha" banka CITI)
Е па ето, од појединачних власника ти је у Ситигрупу једна од највећих фаца: Алвалид бин Талал.
Да ли ти то звучи као израелско или Ашкенази име.

Citat
ko od miliona ulagacha u investicione fondove utiche na to ko ce biti chlanovi UO neke velike banke ili kompanije ? oni jednostavno postoje kao tzv glupi novac koji ce biti okretan tako da bude poluga odlukama koje se donose na drugim mestima Smile
Па добро, они су глупи у своје име. Нико и није рекао да ће им бити одузето право да доносе глупе одлуке. Неки раде бесплатно 2 месеца, а неки препуштају другима да гласају њиховим деоницама.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
@Jaguar
To sto ne shvatas osnove ekonomije nisi ti kriv. Nase skolstvo je takvo da bolje nisi ni mogao da naucis. Lazu decu da je ekonomija ''svemirska'' nauka i proizvode generacije nabedjenih strucnjaka koji ce da mrse muda po nekim seminarima i sastancima onima drugima koji ce da ih slusaju i nece da razumeju ni rec, ali ce zato da nauce napamet sve sto su ovi prvi istrtljali.
A ekonomija je prosta kao jedan-dva.
Proizvedi vise nego sto potrosis u procesu proizvodnje. Ostatak podeli na amortizaciju opreme i plate radnika i ono sto ostane je tvoje. Ako ces da ulazes u razvoj to radis od svog dela jer je to tvoj rizik kao sto ce i zarada da bude tvoja.
Problem nase ekonomije je u kvazitrgovcima koji umesto da hrane i cuvaju zlatnu koku (proizvodnju) i prodaju zlstna jaja, istu tu koku peku na raznju. Resenje je jednostavno - ograniciti trgovacku marzu i broj ucesnika u prometu za sve vrste robe.
I jos nesto - mleko i mlekare nemoj, molim te, vise da pominjes jer o toj temi ne znas apsolutno nista.
Nisam hteo to da mu napisem, jer rece da je strucnjak za pare, pa velim da ga ne zamaram seljackom ekonomijom.Moja pokojna baba Leposava bila nepismena, pa kad smo joj kupili TV 60-ih i videla Tita u sve te uniforme, mi se divimo, a ona pita: ko ce to da plati?
Terala nas klince da plevimo i okopavamo, kaze: nemoj da stignemo na pijac da damo dinar za paradajz kad moze ovde da rodi. Vidis kako oni nesretnici moraju na pijac, a ima zemlje kolko hoces.
Baba nemoj tako, treba i seljaci da zarade. Kaze baba: jesu to seljaci kao ja Kraljica Draga. Spekulanti su to sinko.

Izgleda da je baba znala vise ekonomije od svih nas okolo.

Eto sve prosto kao jedan i dva ali ovaj teletabis to nikako da shavti. Ja ne znam koju je školu završio ali ljudi kad idu u školu nešto nauče pa budu pamtniji. A ovaj obratno. Bolje da nije ni išao u školu, bio bi pametniji.

EDIT

Novi komentar.

Ne možemo da se borimo protiv nečega što ne znamo šta je. To ti je kao kad ti virus uđe u kompjuter a ne znaš koji anti-virus će ga očistiti. To vam je slučaj sa ovim članom koji sebe naziva Jaguar. Dečko se inplantirao ovde na forum ko neki virus. Od 2007 godine kako se registrovao nije se makao sa političkog foruma. Kakva mu je priča sada (besmislena), takva mu je bila i pre 3-4 godine. Doduše moram da se složim u potpunosti sa njim oko tvrdnje da nam rusi nikad nisu zaista bili prijatelji nego da smo bili više njihovi žrtveni jarići. Ali sve ostalo čime nas je ovaj drug član "opismenjavao" su obične nebuloze.
Ne mogu da odredim koje je tačno veroispovesti jer ima dosta njegovog pisanja o muslimanima, Iračkom problemu (možda i priča njihov jezik), mrzi katolike a i protestante. O pravoslavcima se nije izjasnio ili ja ne videh ali ako i jeste pravoslavac onda je to što bi se reklo samo na papiru. Jer ono osnovno u pravoslavlju je: Pomozi svakome. Ali po njegovom pisanju ja ne bih rekoa da on želi ljudima da pomogne a da li je u mogućnosti da to radi li ne na globalnom nivou, možda i može ali neće jer je u duši satanista.
Evo jedne njegove "dobre" rečenice koja izvađena iz konteksta ili posmatrana u celini, znači nedvosmisleno isto.

Код неких ствари, најбоља је умереност. На пример: локање сувише литара воде може да резултира у смрти, а неузимање нимало воде такође.
Ту је онда кључ умереност.

Али код других ствари, није решење у умерености него у крајности. На пример: Колика количина мишомора је здрава?

Е па, државни сектор је ово друго: решење је у његовом потпуном избацивању, а не тражењу праве мере.

Dakle satrti narod i ostaviti samo monopoliste da žive. Dovesti seljaka (prostu radnu snagu) i robovlasnički odnos zato što je seljak glup i ne ume da otvori lanac super marketa pa zato kao takav radiće kao rob dok ne izumre.

A sad mi vi recite šta je bolje, platiti mesečno recimo 500 dinara osiguranje i ako vam se nešto nedaj bože desi, imate potpuno besplatno lečenje, ili, ne plaćati ništa pa ako vam se nešto desi, mora da umrete jer nemate 20 000 evra da platite doktora? Ovaj dečko se zalaže za ukidanje zdravstvenog osiguranja. I ko će opet biti najviše pogođen ako ne oni najsiromašniji. Dakle udri po siromašnima dok ne izumru. Satanizam zar ne? Neki novi oblik ovih produhovljenih evropejaca.

Možda je on sin nekih bogatih roditelja a možda i nije. Možda je neki sitni potrčko u vladi željan dokazivanja. Čeka svoj momenat kada Dinkić ode pa da kaže: Šta Dinkić vam nije bio dobar? Pa evo mene još goreg. Čista komunistička ideologija.
A možda je samo jedan od ludaka kome je dostupan internet pa se prazni ovde. Pa gde neće da poludi kad se razume u politiku od Iraka, Kine pa preko evrope i južne amerike pa sve do onih glavnih tiranina amerikanaca.

Jaguare, moj prijateljski savet ti je: Mani s  ti od srba, glup smo mi narod da bi shvatili zašto ovi novi nam daju 2 dinara a uzimaju 4. Tvrdiš da se razumeš u pare a pritom podržavaš monopolizam i robovlasništvo. Dođi ovde u USA i ja ću ti pomoći za početak a posle ćeš tom tvojom pameću daleko da doguraš. Ovo ozbiljno mislim. Jer onako kako ti razmišljaš  to je zaista ostvarljivo u USA odnosno njihov sistem tako funkcioniše. Zatri onog drugog ne zato što je bolji i sposobniji nego zato što je gluplji. Ovu rečenicu  mogu da prevedm ali siguran sam da si je razumeo.

Od srca ti želim da dođeš ovde u USA i svojom pameću i virusnim ponašanjem počneš da napreduješ i dostigneš taj nivo kada će ti konkurencija pokleknuti i nestati sa lica zemlje. Jednostavno, uništavaj njih a nemoj nas. Pusti nas srbe seljake da izumremo u neznanju. I dok je bila ta plata od 3 evra, imao sam utisak da se lepše živelo. Imao sam nadu tada da će jednom biti bolje aonda je došlo to "bolje" a ja sam samo gledao kako da se spasim iz Srbije. Otišao sam iz Srbije kada su došli ti moderni menadžeri a ne dok nam je bilo loše pod tiraninom. Otprilike godinu dana nakon što su se ovi evropejci integrisali u sve strukture društva, rekao sam sam sebi, ja tek sada želim da odem iz Srbije.

U Srbiji je sve gore i gore. I nemam ni jednog a da mi je rekao da mu je u Srbiji isto kao pre ili bolje. I ovde na forumu svi pričaju kako je loše ali ti si jedini koji priča kako nam je u stvari dobro jer sada imamo platu od 300 evra.
« Poslednja izmena: 02. Sep 2010, 02:38:12 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Ko kaze da je jaguar isao u bilo kakvu skolu?

Evo jos malo nacela trzista na delu, ovoga puta Miodrag Kostic u glavnoj ulozi sa svojim seceranama:

I šećer čeka na poskupljenje?

Beograd -- Posle mleka i ulja, u nekim radnjama odnedavno vlada i nestašica šećera. Upućeni tvrde da je manjak ove namirnice na tržištu jasan znak za novo poskupljenje.

U pet od sedam “Intereksovih” objekata, koliko ih ima u Srbiji, police sa šećerom poslednjih dana ostale su prazne.
"Šećera zasad imamo samo u Beogradu i Zaječaru, dok rafovi u Čačku, Nišu, Šapcu i Obrenovcu zvrje prazni, zato što na isporuke šećera od Sunokoa čekamo po dve nedelje", kažu u Intereksu.
Ostali trgovci kažu da nestašica šećera nema.
"Mi šećer nabavljamo od firme Te To, koja poslednjih dana jeste smanjila isporuke, ali neznatno", kažu u Delta Maksiju.
Jedini koji šećer dobijaju po ustaljenom ritmu kada su u pitanju i količine i rokovi, jesu prodavnice Jabuka i SOS market.
Upućeni kažu da, iako je šećer tokom avgusta u dva navrata poskupljivao u maloprodaji, smanjenje isporuka nije ništa drugo do znak da bi uskoro moglo doći i do nove promene cena.
Kilogram kristal šećera sada košta 73 dinara.
Iz šećerane Sunoko, međutim, poručuju da su cene šećera određene kretanjima na svetskim berzama i da, prema njihovim procenama, većih kolebanja cene ove namirnice, bar zasad, neće biti. A neće biti ni nestašica.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Od tih ljudi (tajkuna) koji prodaju stvari bar ima neke koristi (jer prodaju stvari), dok od vas nema nikakve.

Uzmi primer Miroslava Miškovića i njegovog rivala Čedomira Jovanovića. Od Miškovića bar možeš da kupiš sladoled, dok od Jovanovića nemaš nikakve vajde.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Znao sam da je ovaj Jaguar neki Miskovicev podizvodjac. Smile

A kakva je to korist od njih sto su dobili preduzeca, fabrike i zemljiste ispod zita pa preprodali za vece pare drugima ili napravili monopole od kojih samo oni imaju ekstra-profit?

Je li genije?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Ti očekuješ da ja smatram 73 dinara visokom cenom, i da se onda upuštam u višegodišnji aktivizam za sistemske reforme, nakon kojih bi cena šećera došla na realni nivo od 72 dinara?

Ovi o Sartidu budale već 7 godina, i na kraju nisu dobili ni dinara na ime navodne štete koja im je učinjena.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.