Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija najgladnija i najsiromasnija u Evropi  (Pročitano 64068 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Posrtanje srpske privrede i domaće valute
Špekulanti oborili slabašni dinar

Prema računicama bankara, špekulanti su do prošle godine u Srbiju uneli 1,8 milijardi evra privučeni „prijatnim mirisom” lake zarade koju im je omogućila Narodna banka Srbije. Te evre, špekulanti (među kojima je bilo i velikih, poznatih evropskih banaka) su prodavali i za dobijene dinare kupovali vrednosne papire NBS koja je za tu transakciju (repo operacije) jedno vreme davala kamatu i 24 odsto. U beogradskim bankarskim krugovima nepodeljeno je mišljenje da je guverner centralne banke Radovan Jelašić znao za ovu operaciju i da je nemo posmatrao kako u zemlju ulazi špekulativni kapital. samo od kamate špekulanti su, tvrde dobro obavešteni bankari u Beogradu, zaradili i izneli iz Srbije u poslednje tri godine – milijardu evra.
Ta suma zapravo je cena kojom su guverner Jelašić i Narodna banka platili držanje inflacije u Srbiji oko planiranog nivoa. Reč je o sumi novca s kojim može da se napravi 500 kilometara autoputa.

Spoljnotrgovinski deficit Srbije u prvih sedam meseci
Minus od tri milijarde evra

Spoljnotrgovinski deficit Srbije u prvih sedam meseci 2010. iznosio je oko tri milijarde evra, što je 9,7 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, saopštio je u utorak Republički zavod za statistiku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 5.1.21214
mob
Samsung neki
@Jaguar
To sto ne shvatas osnove ekonomije nisi ti kriv. Nase skolstvo je takvo da bolje nisi ni mogao da naucis. Lazu decu da je ekonomija ''svemirska'' nauka i proizvode generacije nabedjenih strucnjaka koji ce da mrse muda po nekim seminarima i sastancima onima drugima koji ce da ih slusaju i nece da razumeju ni rec, ali ce zato da nauce napamet sve sto su ovi prvi istrtljali.
A ekonomija je prosta kao jedan-dva.
Proizvedi vise nego sto potrosis u procesu proizvodnje. Ostatak podeli na amortizaciju opreme i plate radnika i ono sto ostane je tvoje. Ako ces da ulazes u razvoj to radis od svog dela jer je to tvoj rizik kao sto ce i zarada da bude tvoja.
Problem nase ekonomije je u kvazitrgovcima koji umesto da hrane i cuvaju zlatnu koku (proizvodnju) i prodaju zlstna jaja, istu tu koku peku na raznju. Resenje je jednostavno - ograniciti trgovacku marzu i broj ucesnika u prometu za sve vrste robe.
I jos nesto - mleko i mlekare nemoj, molim te, vise da pominjes jer o toj temi ne znas apsolutno nista.
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230
@Jaguar
To sto ne shvatas osnove ekonomije nisi ti kriv. Nase skolstvo je takvo da bolje nisi ni mogao da naucis. Lazu decu da je ekonomija ''svemirska'' nauka i proizvode generacije nabedjenih strucnjaka koji ce da mrse muda po nekim seminarima i sastancima onima drugima koji ce da ih slusaju i nece da razumeju ni rec, ali ce zato da nauce napamet sve sto su ovi prvi istrtljali.
Proizvedi vise nego sto potrosis u procesu proizvodnje. Ostatak podeli na amortizaciju opreme i plate radnika i ono sto ostane je tvoje. Ako ces da ulazes u razvoj to radis od svog dela jer je to tvoj rizik kao sto ce i zarada da bude tvoja.
Problem nase ekonomije je u kvazitrgovcima koji umesto da hrane i cuvaju zlatnu koku (proizvodnju) i prodaju zlstna jaja, istu tu koku peku na raznju. Resenje je jednostavno - ograniciti trgovacku marzu i broj ucesnika u prometu za sve vrste robe.
I jos nesto - mleko i mlekare nemoj, molim te, vise da pominjes jer o toj temi ne znas apsolutno nista.
Nisam hteo to da mu napisem, jer rece da je strucnjak za pare, pa velim da ga ne zamaram seljackom ekonomijom.Moja pokojna baba Leposava bila nepismena, pa kad smo joj kupili TV 60-ih i videla Tita u sve te uniforme, mi se divimo, a ona pita: ko ce to da plati?
Terala nas klince da plevimo i okopavamo, kaze: nemoj da stignemo na pijac da damo dinar za paradajz kad moze ovde da rodi. Vidis kako oni nesretnici moraju na pijac, a ima zemlje kolko hoces.
Baba nemoj tako, treba i seljaci da zarade. Kaze baba: jesu to seljaci kao ja Kraljica Draga. Spekulanti su to sinko.

Izgleda da je baba znala vise ekonomije od svih nas okolo.
« Poslednja izmena: 31. Avg 2010, 21:19:40 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
mleko i mlekare nemoj, molim te, vise da pominjes jer o toj temi ne znas apsolutno nista.
Nije važno da li se o mleku radi, Zille, tržišni zakoni načelno važe za razne proizvode. Rasprava je umesto mleka mogla da bude recimo o audio-kasetama.

I onda bi se neki genije javio: "Nemoj meni da soliš pamet o hrom-dioksidu, ja sam 8 godina bio u bendu."

Zato, ovde nije pitanje ko je više krava pomuzao.

Nego je činjenica da je mešanje države jedini uzrok nestašice.

Citat
Proizvedi vise nego sto potrosis u procesu proizvodnje. Ostatak podeli na amortizaciju opreme i plate radnika i ono sto ostane je tvoje.
Ne, to si ti uzeo nešto iz doba Engelsa.

Danas je teorijski moguće da svi u državi budu milioneri a da ne proizvode ništa.
Tako što se proizvodnja odigrava van države, dok kapital pripada ljudima iz te bogate zemlje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.127
Nedostaje nam jos koji milion, ili vremenski izrazeno mesec, da udjemo u rang visoko zaduzenih zemalja.
Znači ovo što se pričali poslednjih 10 godina kako smo u strahovitom dugu, to je sve bila glupost pošto 10 godina kasnije taj prag još uvek nije pređen.

Da ne pominjemo da i varaš u statistikama pošto osim državnog duga računaš i dug privatnih firmi.
Razlika je 70% prema 30%
To u medijima nikada ne prave razliku, a to je velika greska. Kaze Hrvatska prezaduzena. Jeste ali gradjani koji su pootvarali biznise.

Kakve biznise? Otvorili su sobe i apartmane na primoriju.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Nedostaje nam jos koji milion, ili vremenski izrazeno mesec, da udjemo u rang visoko zaduzenih zemalja.
Znači ovo što se pričali poslednjih 10 godina kako smo u strahovitom dugu, to je sve bila glupost pošto 10 godina kasnije taj prag još uvek nije pređen.

Da ne pominjemo da i varaš u statistikama pošto osim državnog duga računaš i dug privatnih firmi.
Razlika je 70% prema 30%
To u medijima nikada ne prave razliku, a to je velika greska. Kaze Hrvatska prezaduzena. Jeste ali gradjani koji su pootvarali biznise.

Kakve biznise? Otvorili su sobe i apartmane na primoriju.
Промјенили керамику у купатилу... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.127
Pa u svakom slucaju to su stvari koje vracaju pare njima je taj turizam trecina budzeta Wink Ali nista nisu u boljem stanju sto se tice proizvodnje od nas, samo sto oni mnogo vise vrednuju svoje nego mi pa onda nece da prodaju svoje Srbima dok Srbi u drugom smeru daju sve za pare.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Pa u svakom slucaju to su stvari koje vracaju pare njima je taj turizam trecina budzeta Wink Ali nista nisu u boljem stanju sto se tice proizvodnje od nas, samo sto oni mnogo vise vrednuju svoje nego mi pa onda nece da prodaju svoje Srbima dok Srbi u drugom smeru daju sve za pare.
Скоро као однос Србија Турска...
Што се тиче кроата и њиховог дуга,они су то набили градњом инфраструктуре што је по мени паметан потез али у сваком случају њих ће швабе и аустријанци погурати ако им буде стани пани,а ни коцкастима неће бити преко срца да дио јадрана компензирају алеманима...у злу нетребало.
Што се тиче привреде,све им ради ко на ку*ац као и осталим екс југословенским државама,обичан народ нема скоро па ништа да не кажем "ништа" од тога.
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230
Danas je teorijski moguće da svi u državi budu milioneri a da ne proizvode ništa.
Tako što se proizvodnja odigrava van države, dok kapital pripada ljudima iz te bogate zemlje
Pa teorijski je uvek sve moguce.Ako bi toj teoriji svi pristupili, ona niko vise ne mora da muze kravu, svi da trguju mlekom. Tako teorijski ces videti samo na Farmi kako Bruca i Raka muzu krave.
Teorisjki ako bi svi ziveli na apsolutnoj nuli (to ti je minus 273), ne bi bilo uopste gubitaka.
Realnost je sasvim druga. Da bi se takva teorija sprovela u delo , pored biznisa treba da imas i tomahowk-e.
Proizvodnja dobara, koji se posle nude na trzistu je imperativ za biznis.
To da se ne proizvode dobra, a da sa njima trgujes je uspela samo jedna nacija na svetu.To si Jevreji.
Pa su i oni posle kataklizme morali da nauce da : Arbeit Macht Frei.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.127
Citat
Скоро као однос Србија Турска...

ne razumem ovo?
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.763 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.