Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija najgladnija i najsiromasnija u Evropi  (Pročitano 63986 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Hoćeš reći da smo u rangu sa Švajcarskom
Imas na pocetku teme u cijem smo rangu, ili bolje cijem nismo.

Pa dobro, ti si inženjer pa se možda razumeš u poluprečnike vodovodnih cevi itd, ali ja se razumem u pare.
Iako mi neki ovde iz kontejnera poručuju da oni u stvari daleko bolje znaju
Radis negde kao konobarica pa baratas puno sa kusurom?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Pa dobro, ti si inženjer pa se možda razumeš u poluprečnike vodovodnih cevi itd, ali ja se razumem u pare.

I ja se razumem u pare. I kako to da se moja priča u potpunosti razlikuje od tvoje? Od takvih kao ti mi je muka. Vređaš ljude ovde na forumu i pravišh ih glupim. Sad si ti najpametniji zato što si završio neki menadžment. Ili ti je možda sam Dinkić isparao mozak ako ti je bio profesor na ekonomskom. Što si lepo ne odeš i pustiš glupe ljude da izumru u neznanju.
Ti bi da pospesuješ trgovinu i uslužne delatnosti a za proizvodnju kažeš da im se to što proizvedu ionako skupo plaća. Što više se Srbija orjentiše ka trgovini to je ljudima sve gore i gore a nekim pojednicima sve bolje i bolje. Srbija se oduvek bavila proizvodnjom i to je jedino što ljudi znaju da rade. Pa iih onda i pusti da rade ono što najbolje umeju.
Dečko, Bog sve vidi pa će jednog dana i vas novokompovane da pogleda. Imaćete izobilje para a izumrće te od gladi jer vam te pare ništa neće vredeti.

A gluplje poređenje nisam mogao da pročitam. Kakve veze imauju knjige i pisci sa proizvodnjom hrane u Srbiji. Tvoje poređenej nema nikakvog smisla.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230

Iako mi neki ovde iz kontejnera poručuju da oni u stvari daleko bolje znaju
Verovarno se razumes da ih brojis. Od znanja precnika te cevi se prave pare. Ako ih ne pravis mozes samo da se zajmis.
Od kravinog vimeta, do tetrapaka i para koje ti pravis, od oranja, do leba koji kupujes, treba nekoliko desetina strukovnih ljudi, cija specijalnost nije brojanje para, nego pravljenje dobra. Da ne govorim o ostalim stvarima do kompa. E pa za to bato treba armije strukovnih ljudi, ili takvi kao ti koji se razumeju u pare, pa para niotkud.
Ako nemas logistiku, mozes samo da muzes sekretarice da punis tetrapakove.
Tipican srpski mentalitet: ide u boj sa pricescem i krstacom, pa kad pogine, oni drugi kazu: e da je imao topove i tomahavke, da znas da bi pobedio.
Ali hajde objasni ti nama potanko, sta je to da se razumes u pare?
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Mlekare skidaju kajmak, paorima ostaje samo znoj

Marinko Kujundžić, farmer iz Verušića, naselja blizu Subotice, koji sa svojim bratom Petrom i suprugom Anitom brine o farmi od dvadesetak grla, računajući krave, junad i telad, mogao bi subotičkoj Mlekari da isporučuje oko 300 litara mleka. Budućnost farme je, međutim, neizvesna jer, kako kaže Marinko, dilema - nastaviti sa ovim poslom, i praktično poslovati na granici rentabilnosti, ili započeti novi biznis - stalno je prisutna. „Kad kažem da poslujemo na granici rentabilnosti, onda mislim na to da sve troje radimo u proseku po 16 sati dnevno, a da sebi i svojoj porodici ne možemo da priuštimo odmor na moru ili da negde otputujemo. To je za nas, u ovom trenutku, pravi luksuz“, ističe naš sagovornik.

Ali ono što najviše muči Marinka i druge farmere jeste izuzetno niska otkupna cena mleka. On tvrdi da sada tržištu nudi mleko najboljeg kvaliteta otkako se bavi ovim poslom, ali da uprkos tome dobija samo 24,17 dinara za litar, odnosno tri dinara manje od cene mleka ekstra kvaliteta. „Pri tom treba znati da mlekare većini dobavljača plaćaju oko 20 dinara po litru dok cenu od oko 24 dinara dobijaju samo farmeri koji imaju sopstvene laktofrize i u mogućnosti su da obezbede bolji kvalitet. Cenu od 27 dinara, koja je predviđena za ekstra klasu, ne znam da li uopšte iko ostvari“, komentariše Kujundžić i dodaje da je problem u tome što je država dozvolila da i oni koji nikada nisu videli kravu postanu vlasnici mlekara. On podseća da su u civilizovanim zemljama vlasnici mlekara istovremeno i proizvođači mleka i da u kalkulacijama koje se na tom uređenom tržištu prave, svako dobija svoj deo kolača. Našeg sagovornika brine i to što ne može da dostigne ekstra cenu iako uzgaja kvalitetnu crvenu simentalsku rasu krava koje hrani najkvalitetnijom hranom.

- To je zato što o tome odlučuju isključivo otkupljivači. Oni mere i ocenjuju kvalitet mleka i određuju koliko će nam platiti. Ugovor sa subotičkom Mlekarom je tako sročen da se od farmera očekuje da ispune sve obaveze, a kad treba platiti isporučeno mleko, o tome niko ne vodi računa. To je slika položaja u kojem se danas nalaze proizvođači mleka koje prosto guši taj monopolski odnos mlekara. Otkupljivači sada obećavaju da će podići otkupne cene, ali bojim se da će ocena kvaliteta mleka biti niža, i mi ćemo opet biti na istom - procenjuje Kujundžić.

Na pitanje da li bi mleko mogao da ponudi nekoj drugoj mlekari, on kaže da je to teoretski moguće, ali praktično velike koristi od toga ne bi bilo, s obzirom na to da su sve mlekare povezane, i da se ponašaju monopolistički. Činjenica je, takođe, da se razlika između cene po kojoj mlekare otkupljuju mleko i one prodajne kreće i do 70 dinara, a Kujundžić tvrdi da se mleko visoke masnoće koje farmeri isporučuju mlekarama ne može naći u prodavnicama jer se, pre nego što stigne do potrošača, iz njega izvuku maslac i pavlaka. Kao farmer sa višegodišnjim iskustvom Marinko ističe da problemi u mlekarstvu nisu od juče i da su se godinama nagomilavali.

- Drugim rečima, država nije ulagala u razvoj ove proizvodnje i problemi su naročiti došli do izražaja kad je počela da raste cena stočne hrane. Cena raste, a paori sve više tonu u dubiozu. Uz sve to ugašene su nekada uspešne firme, poput 29. novembra, sada i Fidelinke, pa me ne bi iznenadilo da sličan scenario zadesi i subotičku Mlekaru. Doduše, bilo je i boljih dana kada se za litar mleka mogao kupiti litar nafte. Danas je za to potrebno pet do šest litara mleka. Otkupljivači tvrde da je otkupna cena na evropskom nivou, a ja ih pitam zašto litar uvoznog mleka plaćaju 32 dinara. Zašto nama ne ponude tu cenu. Mi se ne bismo bunili. S druge strane, država koja insistira na evropskim standardima, nije spremna da stočarima ponudi evropske premije. Tvrdim da mi možemo da proizvedemo dovoljno mleka i da podmirimo sve potrebe tržišta, ali uslov za to su stimulacije koje bi trebalo da podstaknu farmere da nastave da se bave mlekarskom proizvodnjom - upozorava Kujundžić.

On podseća da je situacija u stočarstvu alarmantna i kao ilustraciju navodi podatak da Srbija nije u stanju da ispuni ni 10 odsto kvote za izvoz junećeg mesa na tržište Evropske unije. Uprkos tome, mlekarski lobi, koji je u Srbiji uvek bio jak, forsira uzgoj mlečnog tipa govečeta, koje nema nikakav tovni potencijal. Marinko je ostao veran tradiciji uzgoja simentalske rase i kaže da u ovom trenutku ne razmišlja o povećanju broja krava, jer za to nema uslova.

- Svesni smo činjenice da bi nam modernizacija proizvodnje donela veću zaradu, ali to zahteva ulaganja od stotinu i više hiljada evra. Ja taj novac nemam, a zaduživanje kod banaka ne dolazi u obzir, jer su krediti skupi, a uslovi poslovanja nestabilni. Banka neće da me pita da li sam dobio novac za isporučeno mleko, ili da li sam prodao bikove. Rata kredita svakog meseca stiže na naplatu i obaveze prema banci moraju da budu izmirene. Osim toga, sve obaveze države prema nama izražene su u dinarima, dok se naše obaveze prema državi vezuju za kurs evra. Zato bih pitao nadležne u Vladi Srbije koja je naša zvanična valuta - dinar ili evro? Ako država primenjuje dva aršina, onda to nikako ne može da bude korektan partnerski odnos - zaključuje Marinko Kujundžić koji je posle propasti Dinamoremonta, firme u kojoj je nekada radio, odlučio da se okuša u proizvodnji mleka.

Veštačka nestašica mleka

Bojim se da je ova nestašica mleka veštački napravljena i da iza toga stoji uvoznički lobi koji želi da profitira na uvozu mleka. Kao ilustraciju navešću podatak da su pre godinu dana predstavnici mlekara tvrdili da su se, zbog liberalizacije uvoza, suočili sa ogromnim zalihama mleka i da su bili prisiljeni da snize otkupnu cenu. Otkud sad odjednom takav deficit mleka u državi kad je u međuvremenu i kupovna moć stanovništva drastično pala. Odgovor bi, delimično, mogao da leži i u tome što mlekare veći deo otkupljenog mleka usmeravaju u proizvodnju sira, pavlake i drugih skupljih proizvoda - komentariše Marinko Kujundžić, farmer iz Subotice.

http://www.danas.rs/dodaci/biznis/mlekare_skidaju_kajmak_paorima_ostaje_samo_znoj.27.html?news_id=198201
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy IIs
Mlekare skidaju kajmak, paorima ostaje samo znoj

Marinko Kujundžić, farmer iz Verušića, naselja blizu Subotice, koji sa svojim bratom Petrom i suprugom Anitom brine o farmi od dvadesetak grla, računajući krave, junad i telad, mogao bi subotičkoj Mlekari da isporučuje oko 300 litara mleka. Budućnost farme je, međutim, neizvesna jer, kako kaže Marinko, dilema - nastaviti sa ovim poslom, i praktično poslovati na granici rentabilnosti, ili započeti novi biznis - stalno je prisutna. „Kad kažem da poslujemo na granici rentabilnosti, onda mislim na to da sve troje radimo u proseku po 16 sati dnevno, a da sebi i svojoj porodici ne možemo da priuštimo odmor na moru ili da negde otputujemo. To je za nas, u ovom trenutku, pravi luksuz“, ističe naš sagovornik.

Ali ono što najviše muči Marinka i druge farmere jeste izuzetno niska otkupna cena mleka. On tvrdi da sada tržištu nudi mleko najboljeg kvaliteta otkako se bavi ovim poslom, ali da uprkos tome dobija samo 24,17 dinara za litar, odnosno tri dinara manje od cene mleka ekstra kvaliteta. „Pri tom treba znati da mlekare većini dobavljača plaćaju oko 20 dinara po litru dok cenu od oko 24 dinara dobijaju samo farmeri koji imaju sopstvene laktofrize i u mogućnosti su da obezbede bolji kvalitet. Cenu od 27 dinara, koja je predviđena za ekstra klasu, ne znam da li uopšte iko ostvari“, komentariše Kujundžić i dodaje da je problem u tome što je država dozvolila da i oni koji nikada nisu videli kravu postanu vlasnici mlekara. On podseća da su u civilizovanim zemljama vlasnici mlekara istovremeno i proizvođači mleka i da u kalkulacijama koje se na tom uređenom tržištu prave, svako dobija svoj deo kolača. Našeg sagovornika brine i to što ne može da dostigne ekstra cenu iako uzgaja kvalitetnu crvenu simentalsku rasu krava koje hrani najkvalitetnijom hranom.

- To je zato što o tome odlučuju isključivo otkupljivači. Oni mere i ocenjuju kvalitet mleka i određuju koliko će nam platiti. Ugovor sa subotičkom Mlekarom je tako sročen da se od farmera očekuje da ispune sve obaveze, a kad treba platiti isporučeno mleko, o tome niko ne vodi računa. To je slika položaja u kojem se danas nalaze proizvođači mleka koje prosto guši taj monopolski odnos mlekara. Otkupljivači sada obećavaju da će podići otkupne cene, ali bojim se da će ocena kvaliteta mleka biti niža, i mi ćemo opet biti na istom - procenjuje Kujundžić.

Na pitanje da li bi mleko mogao da ponudi nekoj drugoj mlekari, on kaže da je to teoretski moguće, ali praktično velike koristi od toga ne bi bilo, s obzirom na to da su sve mlekare povezane, i da se ponašaju monopolistički. Činjenica je, takođe, da se razlika između cene po kojoj mlekare otkupljuju mleko i one prodajne kreće i do 70 dinara, a Kujundžić tvrdi da se mleko visoke masnoće koje farmeri isporučuju mlekarama ne može naći u prodavnicama jer se, pre nego što stigne do potrošača, iz njega izvuku maslac i pavlaka. Kao farmer sa višegodišnjim iskustvom Marinko ističe da problemi u mlekarstvu nisu od juče i da su se godinama nagomilavali.

- Drugim rečima, država nije ulagala u razvoj ove proizvodnje i problemi su naročiti došli do izražaja kad je počela da raste cena stočne hrane. Cena raste, a paori sve više tonu u dubiozu. Uz sve to ugašene su nekada uspešne firme, poput 29. novembra, sada i Fidelinke, pa me ne bi iznenadilo da sličan scenario zadesi i subotičku Mlekaru. Doduše, bilo je i boljih dana kada se za litar mleka mogao kupiti litar nafte. Danas je za to potrebno pet do šest litara mleka. Otkupljivači tvrde da je otkupna cena na evropskom nivou, a ja ih pitam zašto litar uvoznog mleka plaćaju 32 dinara. Zašto nama ne ponude tu cenu. Mi se ne bismo bunili. S druge strane, država koja insistira na evropskim standardima, nije spremna da stočarima ponudi evropske premije. Tvrdim da mi možemo da proizvedemo dovoljno mleka i da podmirimo sve potrebe tržišta, ali uslov za to su stimulacije koje bi trebalo da podstaknu farmere da nastave da se bave mlekarskom proizvodnjom - upozorava Kujundžić.

On podseća da je situacija u stočarstvu alarmantna i kao ilustraciju navodi podatak da Srbija nije u stanju da ispuni ni 10 odsto kvote za izvoz junećeg mesa na tržište Evropske unije. Uprkos tome, mlekarski lobi, koji je u Srbiji uvek bio jak, forsira uzgoj mlečnog tipa govečeta, koje nema nikakav tovni potencijal. Marinko je ostao veran tradiciji uzgoja simentalske rase i kaže da u ovom trenutku ne razmišlja o povećanju broja krava, jer za to nema uslova.

- Svesni smo činjenice da bi nam modernizacija proizvodnje donela veću zaradu, ali to zahteva ulaganja od stotinu i više hiljada evra. Ja taj novac nemam, a zaduživanje kod banaka ne dolazi u obzir, jer su krediti skupi, a uslovi poslovanja nestabilni. Banka neće da me pita da li sam dobio novac za isporučeno mleko, ili da li sam prodao bikove. Rata kredita svakog meseca stiže na naplatu i obaveze prema banci moraju da budu izmirene. Osim toga, sve obaveze države prema nama izražene su u dinarima, dok se naše obaveze prema državi vezuju za kurs evra. Zato bih pitao nadležne u Vladi Srbije koja je naša zvanična valuta - dinar ili evro? Ako država primenjuje dva aršina, onda to nikako ne može da bude korektan partnerski odnos - zaključuje Marinko Kujundžić koji je posle propasti Dinamoremonta, firme u kojoj je nekada radio, odlučio da se okuša u proizvodnji mleka.

Veštačka nestašica mleka

Bojim se da je ova nestašica mleka veštački napravljena i da iza toga stoji uvoznički lobi koji želi da profitira na uvozu mleka. Kao ilustraciju navešću podatak da su pre godinu dana predstavnici mlekara tvrdili da su se, zbog liberalizacije uvoza, suočili sa ogromnim zalihama mleka i da su bili prisiljeni da snize otkupnu cenu. Otkud sad odjednom takav deficit mleka u državi kad je u međuvremenu i kupovna moć stanovništva drastično pala. Odgovor bi, delimično, mogao da leži i u tome što mlekare veći deo otkupljenog mleka usmeravaju u proizvodnju sira, pavlake i drugih skupljih proizvoda - komentariše Marinko Kujundžić, farmer iz Subotice.

http://www.danas.rs/dodaci/biznis/mlekare_skidaju_kajmak_paorima_ostaje_samo_znoj.27.html?news_id=198201

Ako bi ti ljudi po selima nesto i zaradjivali, sta mislis, od cega bi BeograDZanski midzomeri i bizbismeni ziveli a ? A ujoo u opstini ? A zemo u telekomu ? A rodja u Maxi-ju ? A ?
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Citat
Ako bi ti ljudi po selima nesto i zaradjivali, sta mislis, od cega bi BeograDZanski midzomeri i bizbismeni ziveli a ? A ujoo u opstini ? A zemo u telekomu ? A rodja u Maxi-ju ? A ?

а од чега би новосадски миџомери и бизбисмени живели а?
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy IIs
Citat

а од чега би новосадски миџомери и бизбисмени живели а?

Isto od cega i BeograDZanski.
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Тврдоглави ови српски сељаци не можеш да их уништиш... Уништавају их већ 65 година а они и даље раде...
Свака част људима!
Јебо нас град...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Od takvih kao ti mi je muka. Vređaš ljude ovde na forumu i pravišh ih glupim.

Samo one koji zaslužuju. Ti Sasha kao obožavalac krstova i dopisni član JUL-a si prvi na listi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230
Gledam onu ushtvu od Milosavljevica, kako kaze: ne bojte se, cene nece skociti na jesen. A zna se da su vec skocile po dva i tri puta. Ova vlada definistivno zivi u drugoj Srbiji.
A tek Dinkic koliko je podmukao pa to je vec za kamenovanje. Ja se zezo da mu trebaju tange, a njemu treba kamen u tintaru.
Kaze: odmrzavanje plata i penzija. Ne zna mmf sta to znaci. Oni misle podizanje standarda. Ma jok bre balvani zapadnjacki. To znaci jebanje sa sviju strana. Dinkic dobije politcke poene, plate se odmrznu 5%, monopolske cene skacu po 50%, a na TV cujes, zivotni standard porastao za 10%.
Zna zmijurina kako se jebe mater rulji.Puni se buzdet uspesi na sve strane, a Mladja lepo kad mu podviknes ispod kontejnera, kaze: nisam odavle, to neko drugo ministarstvo.
« Poslednja izmena: 30. Avg 2010, 18:43:14 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.