Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 22:01:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 151
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija na Beloj Sengen listi!!!!  (Pročitano 182309 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 228
Zastava Sofia, Bulgaria
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 9300
a sad jos jedno pitanje: da li vizne olaksice znace i lakse dobijanje dozvole boravka u drzavama eu? pretpostavljam da da, bilo bi logicno.....pitam jer sam trenutno u italiji, studiram ovde, i jedina sam koja jos uvek nema dozvolu boravka iako sam je trazila jos u septembru, oktobru. i sad, posto mi je istekla viza, ne mogu da izlazim iz italije, tj. ne mogu da idem kroz druge drzave sengena (sloveniju) i necu moci da se vratim u srbiju do avgusta (u najboljem slucaju). tuga jedna sta nam rade....
Visa free access and jobs permission are different things. There are some limitations in job permissions even for EU members from 2004 and 2007.
Liberartion in job license regime depends on the concrete country, not on EU or Schengen as a whole. For example if there is a lack of nurses in Italy and the governments of Italy and Serbia conclude an agreement about 5000 positions for Serbian nurses. 4-5 years ago Spain legalized part of illegal immigrants.
Italy and Slovenia are both in Schengen that means there is no border check-in in Triest and Gorizia. I think you may travel from Italy to France, Slovenia, Austria etc. But should you quit the Schengen domain with expired visa you'll get a black seal in passport, your names and ID will be entered in the computer system and will be impossible to enter back to Schengen for 3 years.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

iza sedam gora, iza sedam mora....NADJA!!! xeexexe

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 776
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
blagun,

znam ja da je problem samo u tome sto ja pri povratku ne mogu da udjem iz hrvatske u sloveniju, izmedju slovenije i italije vec vise od mesec dana nema granice...slovenci bi mene pustili i da izadjem bez vize iz drzave ali me ne bi pustili da se vratim.
a moje pitanje sto se tice dozvole boravka nema veze sa poslom, ja sam trazila dozvolu kao student i opet imam problema. i svi ostali studenti su je trazili, to moraju da urade i oni cije su drzave clanice eu, pa su je posle dve nedelje vec imali, a ja sam evo ovde od septembra i jos nemam lepih vesti. ne verujem da postoji neki ugovor u vezi sa tim koliko ce nasih studenata da prime....bas cemo videti sad kad je tadic pobedio i kad bi trebalo da dodje do tih famoznih olaksica da li cu se ikako pomeriti sa mrtve tacke.

inace, treba videti te prostorije u koje trpaju ljude koji nisu iz eu a koji traze dozvolu boravka....ovde kerove bolje tretiraju, i to govorim bez preterivanja, dovoljno je da je ker italijanski, imace bolje uslove nego sto su u tim prostorijama odredjenim za strance. to je strashno. strpaju 100 ljudi u sobicak bez prozora, ne moze da se dise, tamo i mala deca, a salteruse obave posao sa jednom osobom i onda pola sata ne rade nista, grozno! samo da nam je da se dokopamo te eu pa da pocnu vise da nas tretiraju kao ljude...
IP sačuvana
social share
Pa da, mi smo biljke, a ne ljudi, ili bolje reci, vise biljke nego ljudi, a iz zemlje gde smo rodjeni, izbija sva nasa snaga, pa ako zemlju napustimo, nismo vise biljke, a ni ljudi, nego laki otpaci, koje zivot baca tamo amo prema vetru prilika.

Ne volim samo tebe, ti to znas, ne volim ni samo Djinu, sutra ili preksutra volecu i slikacu druge slike.  Necu se kajati ni za jednu ljubav koju sam ikada osecao, kao ni za mudrost ili glupost koju sam zbog nje pocinio.  Tebe mozda volim zato sto si slicna meni.  Druge volim jer su sasvim drugacije no sto sam ja.

Umetnost je znacila: iza svake stvari otkriti Boga.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia ispo iz modu
Па третирају их ко исламске азиланте. То ти је демократија.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 776
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Па третирају их ко исламске азиланте. То ти је демократија. Smile
ispravka: tretiraju nas
demokratija je cudna stvar, razmisljala sam vec o tome i nisam vise sigurna da mi se taj koncept mnogo svidja....bar ne u kako je u praksi.
IP sačuvana
social share
Pa da, mi smo biljke, a ne ljudi, ili bolje reci, vise biljke nego ljudi, a iz zemlje gde smo rodjeni, izbija sva nasa snaga, pa ako zemlju napustimo, nismo vise biljke, a ni ljudi, nego laki otpaci, koje zivot baca tamo amo prema vetru prilika.

Ne volim samo tebe, ti to znas, ne volim ni samo Djinu, sutra ili preksutra volecu i slikacu druge slike.  Necu se kajati ni za jednu ljubav koju sam ikada osecao, kao ni za mudrost ili glupost koju sam zbog nje pocinio.  Tebe mozda volim zato sto si slicna meni.  Druge volim jer su sasvim drugacije no sto sam ja.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia ispo iz modu
Па третирају их ко исламске азиланте. То ти је демократија. Smile
ispravka: tretiraju nas
demokratija je cudna stvar, razmisljala sam vec o tome i nisam vise sigurna da mi se taj koncept mnogo svidja....bar ne u kako je u praksi.

Не знам које вас, мене у тим баракама нема. Мислио сам генерално на све ''источњаке''.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 776
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
da, i ja mislim generalno na sve nas, a cini mi se da si i ti pripadnik naroda kom isto to rade tako da se ubrajas u tu grupu. dakle, nas.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 20974
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia N95
sa 14000 imam da dodjem do horgosa vidim granicu i odma nazad
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia ispo iz modu
da, i ja mislim generalno na sve nas, a cini mi se da si i ti pripadnik naroda kom isto to rade tako da se ubrajas u tu grupu. dakle, nas.

Па ако погледаш број емиграната са којима морају да се суоче...Ја их потпуно разумем. Да сам на њиховом месту ја би 90% њих вратио кући и то бацањем у море да пливају.
Само погледај колико им је шиптара дошло илегално и 99% њих се бави најгорим облицима криминала...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 776
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
da, sto da ne, to je najbolje resenje: zatvoriti sve granice i ne pustati vise nikog nigde. ili, kao sto italijani rade, dati im mogucnost da dodju ali ih izmaltretirati toliko da im presedne sve. to nema veze sa tim kriminalcima, oni sigurno ne cekaju redove. ljudi koji hoce legalno da zive tu moraju da trpe.ali to nije tema, a i ne vredi pricati o tome, ko nije video tu grozotu, ne moze ni da shvati.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Nije umjetnost uvesti demokratiju, nego tu demokratiju uokviriti da ne bude krava muzara za koga treba i ne treba...
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 151
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 22:01:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.