Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 09:18:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 151
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija na Beloj Sengen listi!!!!  (Pročitano 181973 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Badava je tebi dokazivati , recu ti još jednom , ono što sam napisao je 100% tacno , možemo se kladiti i u život , sad ti ili ne citaš šta piše ili ti fali nešto !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Badava je tebi dokazivati , recu ti još jednom , ono što sam napisao je 100% tacno , možemo se kladiti i u život , sad ti ili ne citaš šta piše ili ti fali nešto !

Verujem ja tebi da je tačno, ali ti kažem da je to cena u konzulatima.

Evo ti cenovnik na teritoriji Srbije.

Citat
DRŽAVLJANSTVO

TAKSA PROPISANA TARIFNIM BROJEM 39.

Za rešenje o prijemu u državljanstvo Republike Srbije, za:

1. Izbegla, prognana i raseljena lica    480,00
2. Ostale slučajeve prijema u državljanstvo    11.910,00
- Za rešenje o sticanju državljanstva Republike po međunarodnim ugovorima    5.950,00
- Za rešenje o utvrđivanju državljanstva Republike    480,00
- Za zahtev za upis u evidencije državljanstva Republike    1.320,00
- Za rešenje o prestanku državljanstva Republike    21.170,00

Napomena:
- Za rešenje koje se odnosi na istovremeni prijem u državljanstvo, odnosno na sticanje državljanstva, odnosno na prestanak državljanstva, članova porodice (supružnika, maloletnog deteta, nezaposlenog deteta do navršenih 26 godina života) plaća se propisana taksa za jedno rešenje.

Ja sam govorio o ovom stavu "zahtev za upis u evidenciju državljanstva" koje košta 1.320 dinara. Toliko sam ja platio. Moguće da se za vas iz drugih republika primenjuje stav 2. tarifnika koji košta 11.910 dinara (120 €). Ali, to je opet mnogo manje od 300 evra koliko se plaća po konzulatima i drugim diplomatskim predstavništvima Srbije u inostranstvu.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Evo verujem i ja da je to cene u Srbiji , budi pošten pa reci koliko se ceka , ja znam neke koji su koji cekaju više od 5 godina , pusti one što imaju vezu pa srede , takvih je 10 %
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Evo verujem i ja da je to cene u Srbiji , budi pošten pa reci koliko se ceka , ja znam neke koji su koji cekaju više od 5 godina , pusti one što imaju vezu pa srede , takvih je 10 %

Nemam pojma koliko se čeka ako je zahtev podnet van Srbije, pa dok to birokratija primi i obardi... Birokratija je to.

Ja sam čekao jedno sat vremena i platio 1320 dinara, ali ja sam Srbijanac pa mi nije trebalo ništa od ovih papira koji se traže vama. Što ti kažeš, imam državljanstvo po rođenju, pa mi ne treba tona papirologije.

Moja poenta je bila, a to se vidi iz citiranog člana zakona, da je zakon toliko liberalan da srpsko državljansttvo može da dobije skoro svako iz bivše SFRJ, čak i ne mora nužno da bude Srbin po nacionalnosti.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Tako piše na papiru  ali praksa je drugacija , ne kažem da nije neki musliman i Hrvat dobio državljanstvo ali to je iznimka i ne daje se i kapom i šakom , znam ih koji su dobili odbijenice bez obrazloženja ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Обојица сте у праву! Smile Свађате се око различитих ствари.
Држављанство може да добије ко оће, и ту је Земунац у праву. А исто тако за то држављанство треба да се поломиш ако ниси рођен у Србији, и ту је Ринака у праву.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Bojim se da te ništa nisam pitao , ne može da dobije ko hoce i ne svadjamo se !  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Predade i moj komšija Emin pa dobi odbijenicu , još mu mati Srpkinja  , što li ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Predade i moj komšija Emin pa dobi odbijenicu , još mu mati Srpkinja  , što li ?  Smile

Za njega ne važi član 23, već član 14 zakona o državljanstvu.

II Sticanje državljanstva prijemom

- Prijem stranca u državljanstvo Republike Srbije

Pitanje prijema stranca u državljanstvo Republike Srbije regulisano je

- članom 14. Zakona i glasi:

Stranac kome je shodno propisima o kretanju i boravku stranaca odobreno stalno nastanjenje u Republici Srbiji može biti, na svoj zahtev, primljen u državljanstvo Republike Srbije, pod uslovom:

1) da je navršio 18 godina života i da mu nije oduzeta poslovna sposobnost;

2) da ima otpust iz stranog državljanstva ili da podnese dokaz da će otpust dobiti ako bude primljen u državljanstvo Republike Srbije;

3) da je do podnošenja zahteva najmanje tri godine neprekidno imao prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije;

4) da podnese pismenu izjavu da Republiku Srbiju smatra svojom državom.

Uslov iz tačke 2. stava 1. ovog člana ispunjen je ako je zahtev podnelo lice bez državljanstva ili lice koje pruži dokaz da će po zakonu zemlje čiji je državljanin izgubiti državljanstvo prijemom u državljanstvo Republike Srbije.

Ako strana država ne dozvoljava otpust iz državljanstva ili za otpust postavlja uslove koje stranac ne može ispuniti, ispunjenost uslova iz tačke 2. stava 1. ovog člana ne traži se ako podnosilac zahteva podnese izjavu da se odriče stranog državljanstva u slučaju sticanja državljanstva Republike Srbije.

Odricanje ili gubitak ranijeg državljanstva neće se zahtevati ako to nije moguće ili se ne može razumno očekivati.

Uz zahtev podnosilac prilaže:

a) overenu kopiju odobrenja za stalno nastanjenje u Republici Srbiji (overa može biti izvršena od strane opštine ili suda);

b) izvod iz matične knjige rođenih (i za decu ukoliko su obuhvaćena zahtevom);

v) izvod iz matične knjige venčanih;

g) potvrdu – garanciju (zajamčenje) nadležnog inostranog organa da će otpust dobiti ako bude primljen u državljanstvo Republike Srbije a u slučaju da je već otpušten iz stranog državljanstva rešenje o otpustu iz stranog državljanstva, ili

- putnu ispravu koja se izdaje licu bez državljanstva, ili

- potvrdu ili drugi dokument nadležnog inostranog organa da će prijemom u državljanstvo Republike Srbije po zakonu zemlje čiji je državljanin automatski izgubiti njeno državljanstvo, ili

- izjavu da se odriče stranog državljanstva ako stekne državljanstvo Republike Srbije (pod uslovima iz člana 12. stav 3. Zakona);

Ukoliko su zahtevom obuhvaćena i deca i za njih se prilaže jedan od navedenih dokumenata, ukoliko nisu obuhvaćena u ispravi koja se odnosi na podnosioca zahteva. Ako je dete starije od 14 godina, prilaže se i njegova pismena saglasnost da želi da stekne državljanstvo Republike Srbije, odnosno da je saglasno sa izjavom roditelja-podnosioca zahteva o odricanju od stranog državljanstva ako stekne državljanstvo Republike Srbije.

d) dokaz o prebivalištu (najmanje tri godine) i fotokopiju lične karte za strance;

đ) dokaz o uplaćenoj taksi.

- član 17. Zakona glasi:

Stranac koji je najmanje tri godine u bračnoj zajednici sa državljaninom Republike Srbije i kome je odobreno stalno nastanjenje u Republici Srbiji može biti primljen u državljanstvo Republike Srbije ako podnese pismenu izjavu da Republiku Srbiju smatra svojom državom.

Uz zahtev podnosilac prilaže:

a) overenu kopiju odobrenja za stalno nastanjenje u Republici Srbiji (overa može biti izvršena od strane opštine ili suda);

b) izvod iz matične knjige rođenih (i za decu ukoliko su obuhvaćena zahtevom);

v) izvod iz matične knjige venčanih (ne stariji od 6. meseci kao dokaz da je najmanje tri godine u bračnoj zajednici);

g) potpisana izjava da Republiku Srbiju smatra svojom državom;

d) fotokopiju lične karte za strance;

đ) dokaz o uplaćenoj taksi.

Ukoliko su zahtevom obuhvaćena i deca i za njih se prilaže jedan od navedenih dokumenata, ukoliko nisu obuhvaćena u ispravi koja se odnosi na podnosioca zahteva. Ako je dete starije od 14 godina, prilaže se i njegova pismena saglasnost da želi da stekne državljanstvo Republike Srbije, odnosno da je saglasno sa izjavom roditelja-podnosioca zahteva o odricanju od stranog državljanstva ako stekne državljanstvo Republike Srbije.

Znači, pošto Emin nije Srbin i nije poreklom iz Srbije (Sandžak), onda se on tretira kao stranac koji podnosi zahtev za prijem. Tu je najbolje da Emin dođe u Pazar, sklopi fiktivni (ili stvarni) brak sa nekom bulom, i neće biti problema.  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 151
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 09:18:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.