Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 09:30:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 151
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija na Beloj Sengen listi!!!!  (Pročitano 181975 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
pa nama su devedesetih rekli da nas neće primiti dok nerešimo šiptare,čemu onda briga  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
pa nama su devedesetih rekli da nas neće primiti dok nerešimo šiptare,čemu onda briga  Smile

šiptari nisu problem, oni generalno ne traže srpsko državljanstvo i od Srbije beže što dalje mogu. Nije neka navala u Podujevu ili Đakovici za srpske pasoše. I ovih par hiljada šiptara koji su uzeli srpske pasoše su kriminalci pa im novi pasoši trebaju isključivo zbog "posla". Običan narod šiptarski nije zainteresovan za državljanstvo Srbije.

Neki drugi ljudi su problematični u smislu dvojnog ili čak trojnog državljanstva, ima i takvih slučajeva.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
2008., 2009., sada i 2015...ko daje vise?...dinkic, djelic
« Poslednja izmena: 15. Maj 2009, 12:40:31 od NennadS »
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
pa koji će im naš pasoš kad nevredi ni pišljiva boba  Smile
e da smo na beloj listi pa da vidiš kako bi šiptarija navalila,znaju to i ovi iz EU nisu oni baš toliko glupavi tako da od  toga ništa dok nam neotcepe Kosmet,a mi Kosmet nedamo,i priča se vrti u krug  Smile

a da

ovo što je Dačić izjavio da bi njima bili izdati posebno obeleženi pasoši,nahebo je ko žuti od nvo-a  Smile
« Poslednja izmena: 15. Maj 2009, 14:37:33 od Gale10 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Da, da, tako je to kad imaš zakon o državljanstvu po kome svaki turista na beogradskoj železničkoj stanici doslovno može da dobije državljanstvo Srbije za 15 minuta. Dovoljno je da uplati taksu od 1500 dinara i da se u prisustvu dva svedoka izjasni kao Srbin.
Ne lupetaj bez veze , slucajno znam kako i koliko je teško dobiti državljanstvo Srbije za razliku od Hrvata koji traže Hrvatsko , tako da  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Da, da, tako je to kad imaš zakon o državljanstvu po kome svaki turista na beogradskoj železničkoj stanici doslovno može da dobije državljanstvo Srbije za 15 minuta. Dovoljno je da uplati taksu od 1500 dinara i da se u prisustvu dva svedoka izjasni kao Srbin.
Ne lupetaj bez veze , slucajno znam kako i koliko je teško dobiti državljanstvo Srbije za razliku od Hrvata koji traže Hrvatsko , tako da  Smile

Ne smaraj, uopšte nije teško dobiti državljanstvo Srbije, imam proverene podatke od poznanika iz Novog Pazara da čak i muslimani iz Bosne dođu u Pazar i bez problema srede sve papire. A tek za Srbe nema nikakavih problema, a naravno za Crnogorce se podrazumeva da im je zagarantovano ne samo državljanstvo Srbije već i mesto predsednika republike i predsednika vlade Srbije.

To se zna da svaki crnogorac čim se rodi njemu u matičnu knjigu odmah upisuju i funkciju koju će obavljati kad poraste - Predsednik republike Srbije, predsednik Vlade Srbije, ministar spoljnih poslova Srbije itd.
« Poslednja izmena: 15. Maj 2009, 15:35:21 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Citat
Ne smaraj, uopšte nije teško dobiti državljanstvo Srbije,
Možemom se kladiti , rekoh ti da znam provereno tako da ne lupetaj bez veze , od dana predaje godinu i po dana se ceka i to je tako 100% i ne dobijaju svi i nije 1500 din vec je 204 e !
« Poslednja izmena: 15. Maj 2009, 15:39:55 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Citat
Ne smaraj, uopšte nije teško dobiti državljanstvo Srbije,
Možemom se kladiti , rekoh ti da znam provereno tako da ne lupetaj bez veze , od dana predaje godinu i po dana se ceka i to je tako 100% i ne dobijaju svi i nije 1500 din vec je 204 e !

A gde si ti predao taj zahtev? U konzulatu u Frankfurtu???? Ako zahtev za upis u državljanstvo predaješ na teritoriji Srbije, taksa je 1500 dinara.

Tek sad vidim da nije Frankfurt nego Banjaluka, ali je svejedno konzulat u pitanju. Tačno sam znao.  Smile

PS-  E, moj rinaka, ako već hoćeš da budeš državljanin Srbije, onda da naučiš nešto o srpskoj diplomatskoj službi. Naše ambasade i konzulati služe isključivo za šišanje gastarbajtera, tako da svaki pametni Srbin kad se nalazi van Srbije (u inostranstvu), zaobilazi srpske ambasade i konzulate u širokom luku.

Ako se slučajno zatekneš u npr. Frankfurtu i izgubiš pasoš, ni pod kojim uslovima nemoj da se obraćaš za pomoć našem konzulatu. Kod njih privremeni pasoš košta skuplje nego dvomesečno krstarenje Karibima kog Kontikija.  Smile
« Poslednja izmena: 15. Maj 2009, 15:54:44 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Ne sumnjam ja da tebi ništa nije dokaz , voliš da pricaš o stvarima o kojim nemaš pojma , moguce da ti to prolazi kod kuce u stilu ako ja tako kažem onda je to tako , ponavljam ti ne pricaj o stvarima o kojim nemaš pojma !
P.S. Ja državljanstvo imam po rodjenju , dakle nisam ja predavao ali sam u toku pošto je dosta mojih prijatelja iz RS podnelo zahtev za državljanstvo i svi su cekali oko godinu i po , a ti što predaju u Srbiji e oni tek otegnu damu dok dobiju državljanstvo , tako da  Smile

Zas razliku od Hrvata koji dobijaju za manje od mesec dana i neplacaju za to ništa osim cenu putovnice , dokaz da si Hrvat je krštenica i to je dovoljno , tako da smo i u tome gori po svom narodu od Hrvata od kojih bi mogli što šta da naucimo !
« Poslednja izmena: 15. Maj 2009, 15:56:54 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Da se ti i ja ne nadmudrujemo, evo kako glasi zakon o državljanstvu Srbije. Ja ti kažem da svaki nesretnik iz bivše SFRJ može da dobije naše državljanstvo, pod uslovom da da pismenu izjavu da Srbiju smatra svojom zemljom. Čak i nesrbi iz bivše SFRJ po istom osnovu mogu da dobiju državljanstvo (zato sam ti naveo primer bošnjaka u Pazaru)

Član 23. Zakona glasi:

Pripadnik srpskog naroda, koji nema prebivalište na teritoriji Republike Srbije, ima pravo da bude primljen u državljanstvo Republike Srbije bez otpusta iz stranog državljanstva, ako je navršio 18 godina života i nije mu oduzeta poslovna sposobnost i ako podnese pismenu izjavu da Republiku Srbiju smatra svojom državom.

Pod uslovima iz stava 1. ovog člana, u državljanstvo Republike Srbije može biti primljeno i lice rođeno u drugoj republici ranije SFRJ koje je imalo državljanstvo te republike ili je državljanin druge države nastale na teritoriji ranije SFRJ, koje kao izbeglo, prognano ili raseljeno lice boravi na teritoriji Republike Srbije ili je izbeglo u inostranstvo.

Pod uslovima iz stava 1. ovog člana u državljanstvo Republike Srbije može biti primljen pripadnik drugog naroda ili etničke zajednice sa teritorije Republike Srbije.

Uz zahtev po članu 23. stav 1. i 3. Zakona podnosilac prilaže:

a) izvod iz matične knjige rođenih;

b) uverenje o državljanstvu;

v) izvod iz matične knjige venčanih;

g) fotokopija dokumenta sa fotografijom (pasoš) ili drugi dokument (lična karta);

d) potpisana izjava;

đ) za dete starije od 14 godina potrebna je njegova saglasnost;

e) dokaz o uplaćenoj taksi.

PS.  lepo ti kažem da me maneš sa konzularnim taksama, cena u Srbiji je 1500 dinara.
« Poslednja izmena: 15. Maj 2009, 16:08:39 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 151
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 09:30:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.