Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija: Kako preživeti mesec sa prosečnom platom?!  (Pročitano 18733 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 91
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Ne ali pod hitno se baciti na uzgoj bubasvaba i larvi,pa to jebote puno proteina,jos cemo i da se podgojimo  Smile
IP sačuvana
social share
НИКО НИЈЕ ТАКО БЕЗНАДЕЖНО ПОРОБЉЕН
ДО ОНИХ КОЈИ ПОГРЕШНО ВЕРУЈУ ДА СУ СЛОБОДНИ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
mob
Nokia 
a nema leba,pocrkaćemo
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
LG Nexus 5
Svaka druga porodica živi lošije

Čak 53,6 odsto domaćinstava u Srbiji prošle godine bilo u lošijoj finansijskoj situaciji nego 2009. Nije reč o standardu, već o bukvalnom preživljavanju.

Hrana oduzima najveći deo kućnih prihoda

KAKO sa skromnim zaradama pokriti ceo mesec? Većina građana bi rekla da ni čarobni štapić ne bi mogao da pomogne, jer nam samo za osnovne potrebe - hranu, sredstva za higijenu i račune, odlazi gotovo ceo kućni budžet. Istraživanja pokazuju da je čak 53,6 odsto domaćinstava u Srbiji prošle godine bilo u lošijoj finansijskoj situaciji nego 2009, a kod 34,8 odsto njih situacija je ista. Samo 7,5 odsto porodica misli da živi bolje nego pre.

Ekonomisti tvrde da se u Srbiji više ne može govoriti o standardu, već je reč o bukvalnom preživljavanju. Cene su sve bliže evropskim, plate su nam daleko od proseka Starog kontinenta, pa ne čudi što je promet u radnjama i za trećinu manji nego ranijih godina.

- Podatak da se na hranu potroši 44 odsto prosečnog kućnog budžeta govori sve - kaže ekonomista Vladana Hamović. - Ljute me pojedine moje kolege koje pričaju o standardu. To ne postoji u Srbiji. Standard imaju Nemci, koji uz kvalitetnu hranu mogu od svojih primanja da plate odmor, kupe knjigu, posete pozorište, bioskop i priušte sebi trenutke opuštanja. U Srbiji se kupuje sve manji broj proizvoda, samo ono što je neophodno za preživljavanje. S druge strane, kupujemo manje kvalitetnu hranu, jer za bolji kvalitet većina u Srbiji nema novca.

U potrošačkoj korpi većine potrošača Srbije svakodnevno se nađe samo ono što je neophodno za opstanak. To su hleb, mleko, a ponekad i nekoliko stotina grama mesa, naravno najjeftinijeg. Prosečna dnevna kupovina pre četiri godine vredela je 410 dinara, a lane je bila „teška“ 356 dinara. Za 410 dinara 2008. godine korpa je mogla i da se popuni, dok je prošle godine 356 dinara bilo dovoljno za hleb, dve litre mleka i jogurt. U svakodnevnom pazaru, 18 najvažnijih namirnica 2008. godine učestvovalo je sa 59 odsto, a lane sa čak 72 odsto, što znači da građani kupuju samo osnovno za život.

PO SPISKU

HRANA oduzima najveći deo kućnih prihoda. Zato ekonomisti savetuju da sve troškove za ishranu svoje porodice stavimo na papir. Kažu da bi u svakom planu jelovnika za barem 15 dana mogao da se napravi prostor za uštedu.

Račune za struju takođe bi trebalo kontrolisati. Posebno kod onih uređaja koji najviše troše električnu energiju.

Na svakom koraku, kažu ekonomisti, uštede se kasnije mogu iskoristiti za ostale potrepštine. Svaki sačuvani dinar trebalo bi ostaviti na štednju, i tako svakog meseca. Tako će pojedine porodice moći da prikupe novac za odmor, da obnove svoje domaćinstvo ili bar da plate izdatke za četvorotočkaša.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Da se ne lazemo, bez preterivanja, magicna cifra za jednu osobu je one thousand euro. Sve ispod je razvlacenje lastisa, zongliranje i atletika (po gredi).
Sve to x 2, malo ali samo malo opustenije. Deca? Uh, nema kraja. Provod, letovanje? Cekovi, krediti i opet lastis.
Ako se razbolis? Ne dao ti Bog da sebi taj luxuz dopustis.
Tata, mama, rodbina sa sela- uau, blago tebi.
Svoj stan? Ti si srecnik.
Borba u dvoje? Razmisli pre nego sto se upustis u tu igranku, bez da razmisljas o trecem i cetvrtom koje treba da zakmece i nametnu dodatne troskove.

Hard, very hard in this moment. No, God bless u, imas dobar motiv da verujes da nisi jedini cirkuzant u ovom cirkusu pa neces mnogo da strcis od okoline  Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Filmadzija u pokusaju-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 43
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Vertu E50
Sto se tice racuna-moja porodica ima specificne navike  Smile Za telefon svaki racun kasni tacno mesec dana. Npr. u decembru dodje na naplatu novembarski racun. Mi ga platimo u januaru  Smile i to najcesce pred kraj meseca. Sa strujom ima neka fora da im svaki mesec "kapnes" neki deo mesecnog racuna (npr das im 4 000 a racun je  6 000) i tako svaki mesec.samo mora da se pazi.struju ako omanes jedan mesec,napucaju ti kamatu na kamatino dete. A telefon ako prekoracis ovaj nas sistem, seku  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Tuzne sam saglasnosti da tako trenutno zivi 90% naseg naroda....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Filmadzija u pokusaju-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 43
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Vertu E50
Bas sam danas nesto razmisljao kako vec stvarno predugo traje ova kriza. Pa ni najveci pesimisti (ja ! ) nisu ocekivali da cemo mi uci u 2012. godinu u podebeloj krizi. Znam ljude koji rade po 2-3-4 posla dnevno, i opet nemaju dovoljno.

Ali najjace je kada profesor u srednjoj skoli  kaze kako on ne zaradjuje dovoljno  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
...i veruj da ne zaradjuje....a sta sve mora da trpi i koliko da radi. E zato i oni pocinju da rade svoj posao noktom malo prsta leve ruke, pa dobijemo skolstvo kakvo imamo. Profa pola casa pise sms, drugu polovinu prica viceve, a ako ga ucenik pita da mu objasni jer mu lekcija koju je (nije) predavao kao covek i prosvetni radnik, velika vecina ce odgovoriti - "Jel si ti debil pa ne razumes? Kome ja uopste predajem?"

Sve je tuzno ali istinito. Ciklicni krug nema kraja.....za sada.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Filmadzija u pokusaju-

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 43
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Vertu E50
Slazem se da vecina tako (ne)savesno radi svoj posao. Ali ako on sa 40-50 000 kuka,sta da kaze onaj koji radi za 20 000? Prosveta je u takvim problemima da je bolje ne dirati. Ja bih sve to ukinuo !
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
A sta da kaze onaj koji ne moze da dodje ni do tih 20? Da uzme mitraljez pa da se popne na neki neboder i deli pravdu? Ne, to tako ne ide. Ja stalno potenciram na ukljucenje (ponovno ukljucenje) svih svojih resursa sivih mozdanih celija....i razmisljati, svojom a ne tudjom glavom. Vredi pokusati  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.