Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija: Kako preživeti mesec sa prosečnom platom?!  (Pročitano 18107 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Boze sacuvaj tek se sada vidi kako ljudi pojma nemaju koliko treba, i zive na roditeljskoj grbaci sa 30 godina. Smile

управо тако
знам њих доста који су се одселили у велике градове (нови сад,београд) и уживају у самосталном животу
е сад...самостални живот за њих је отприлике овакав:све рачуне и кирију плаћа тата са села,шаљу се шунке,сланине,говедина,пилетина,поврће и све чега се можеш сетити,мама за луче скува па се замрзне па му се донесе на врата стана...
нигде се они нису одселили...и даље су код маме и тате а таквих је 99% Smile

Jbt ja tako dedi nasem od 83 godine kuvam i stavljam u kutijice da se zamrzne.
Nije poenta ako je neko mlad, pa je kod roditelja nego je ocigledno nesposoban.

Nenade ja nemam  oba roditelja, a nemam otprilike kad mi se prvo dete rodilo. Od tada moja mama sa 20 000 penzije odrzava kucu od 200 kvadrata i ogromno dvoriste. Ne znam odakle da mi da. Jedino jabuke na leto koji paradajz, i najvise ono sto mi cuva decu. To mi je najvrednije,
Imam tetku iz Kanade koja mi donosi kao luda, i to svaki put dobije prekor jer mi ne treba. Pola podelim dalje po rodbini.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
сандра...па нормално је да ћеш понекад скувати за деку од 83 лета
нормално је да ћеш и својој деци дати
али,није нормално кад то дете дође нпр у друштво и каже да је успео у великом граду а сви који седимо са њим знамо да му ћале плаћа све у том граду и да комплетну храну добија са села од својих родитеља
ја сам остао на селу не зато што сам неспособан већ зато што не волим град
ту ми је све...посао,кућа,драга,пријатељи,мир,тишина,свеж ваздух,башта по којој волим да чепркам
и наравно...ћале ми је оставио све...мислим...коме ће оставити ако мени неће? Smile
могу сутра да се преселим у зрењанин или нови сад али која поента ...зрењанин ми је на 15 минута а нови сад на 45 минута аутом...исто као и да сам тамо Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Ma dobro , znam ja da ti volis kucu i tvoje mesto, ja ne mogu mene selo nervira. Ja sam u stanu. Uzmem tako ponekad ako ima keva nesto. Dedi je hladno kod keve , mislim da cu ove godine uspeti da je nagovorim da proda i dodje u stan.
Meni su kupovali dok se nisam zaposlila, a jos sam isla na faks. Tako da ja uopste ne znam sta zanci ziveti u gradu a da te roditelj finansira.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Nenade ja nemam  oba roditelja, a nemam otprilike kad mi se prvo dete rodilo. Od tada moja mama sa 20 000 penzije odrzava kucu od 200 kvadrata i ogromno dvoriste. Ne znam odakle da mi da. Jedino jabuke na leto koji paradajz, i najvise ono sto mi cuva decu. To mi je najvrednije,
Imam tetku iz Kanade koja mi donosi kao luda, i to svaki put dobije prekor jer mi ne treba. Pola podelim dalje po rodbini.

To je drugačije, ako ne može i nema. Ja govorim o roditeljima koji imaju dovoljno, nemaju neke troškove i gde bi oni i kome davali i pomagali, nego svojoj deci.
Moj drug iz srednje radi u jednoj stranoj firmi ovde i ima 2000 evra platu. Njemu roditelji daju novac, i to velike sume, jer mogu i imaju. Jedan drugi živi sa roditeljima i veći deo plate daje u zajednički budžet. Mada ima i slučajeva gde roditelji i deca žive u istoj zgradi pa imaju odvojene finansije.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Nenade ja nemam  oba roditelja, a nemam otprilike kad mi se prvo dete rodilo. Od tada moja mama sa 20 000 penzije odrzava kucu od 200 kvadrata i ogromno dvoriste. Ne znam odakle da mi da. Jedino jabuke na leto koji paradajz, i najvise ono sto mi cuva decu. To mi je najvrednije,

To je drugačije, ako ne može i nema. Ja govorim o roditeljima koji imaju dovoljno, nemaju neke troškove i gde bi oni i kome davali i pomagali, nego svojoj deci.
Moj drug iz srednje radi u jednoj stranoj firmi ovde i ima 2000 evra platu. Njemu roditelji daju novac, i to velike sume, jer mogu i imaju. Jedan drugi živi sa roditeljima i veći deo plate daje u zajednički budžet. Mada ima i slučajeva gde roditelji i deca žive u istoj zgradi pa imaju odvojene finansije.

A zasto mu daju novac?
Sto mu ne kupe neku nekretninu, meni to bacanje para da izvines  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Kupili su mu, odn. dali deo za stan, za auto, mislim da mu daju čak i da stavlja u banku na štednju. I pored toga, keva mu sprema i šalje hranu, iako on može opušteno da jede po restoranima i kafanama. Imaju neki takav odnos. Ne bih rekao da je čovek nesposoban, ili da je mamino luče.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Kupili su mu, odn. dali deo za stan, za auto, mislim da mu daju čak i da stavlja u banku na štednju. I pored toga, keva mu sprema i šalje hranu, iako on može opušteno da jede po restoranima i kafanama. Imaju neki takav odnos. Ne bih rekao da je čovek nesposoban, ili da je mamino luče.

Da, vrlo kvalitetan buduci muz i otac.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
Ja ne znam kako izgleda to da ti neko sa sela posalje hranu i ostale potrebstine Smile Mi nazalost nemamo nikoga ko zivi na selu pa ni devedesetih kad je bilo najvece sranje niko nije mogao da nam salje hranu sa istog, nego su moji matorci sve morali da plate...

A to da roditelji salju pare deci, kojima to i nije potrebno imam u svojoj blizoj porodici. Jednostavno ljudi se tako osecaju kao da doprinose a i njima te pare nisu potrebne, jer imaju male rashode.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
kada se skupe sva nasa porodicna primanja dolazimo do brojke od oko 150000 dinara
a na kraju meseca moramo da zajmimo pare za hleb  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
Citat
Citiras mene i pitas nesto sto nema veze sa citiranim postom? 

Ne, ne... nije bilo za tebe. Napisah "onako generalno"... al se ne izrazih lepo.

Citat
Pravo je pitanje da li porodice u Srbiji zive ili prezivljavaju? Razdvoj te dve stvari. Sasvim je normalno otici jednom godisnje na letovanje i jednom na zimovanje, malo blejati van svog grada, izaci bar jednom nedeljno u grad, a da se ne prebrojavas prilikom placanja racuna, imati svoj auto, racunar, TV, patike, cizme, cipele. Ovo nabrojano je za mnogo ljudi u Srbiji masta ili nevidjeni luksuz. Znas, lepo je imati benzina za auto, pa otici nekad sa drustvom do Novog Sada u perverziju, pa na Palic, recimo, a me da ti budzet omoguci igranku u Kovacevcu ili rostilj na Markovackom jezeru. Cetvoroclane porodice prezivljavaju i sa 30k dinara ali to je golo prezivljavanje, a ne zivot.

Sem toga, cak je i republicka potrosacka korpa oko 50k dinara(izracunali ekonomski strucnjaci, a ne neka budala sa foruma), dakle, cetvoroclana porodica na potrosacku korpu mesecno izdvaja 50 (pedeset) hiljada dinara. Dodaj na to ostale troskove zivota i dobices cifru od oko 1000 eura mesecno za normalan zivot.

Sto se tice relevantnosti, mnogo relevantniji mi je izvor sandra80 koja ima porodicu, zna koliko koja stavka kosta i koliko mesecno trosi na rezije u paru, koliko na decu, koliko na hranu, nego ti koji verovatno pojma nemas o navedenim stavkama.

Jeste normalno da se ode na letovanje i zimovanje. Dobro, možda ne baš na oba ali recimo za jedan odmor godišnje se može izdvojiti, samo ako znaš da barataš parama i ako si organizovan. Danas su letovanja nikad jeftinija.

A sve to što si nabrojao... sve to imam, sem auta jer ne znam da vozim... pa je logično da mi ne treba. I da, ne idem na letovanja i zimovanja jer ne volim duga putovanja... al odu keva i ćale. Sad je doduše malko drugačije jer ćale ne dobija redovno platu. Ali kažem, dok je dobijao... izračunah tamo... keva 45.000, ćale 35.000=80.000. Računaj i 20.000 za struju, vodu i tako to... =60.000 za sve ostalo. Računaj i neka bude 55.000. To je nama bilo sasvim ok. Kažem opet, nama. Ne govorim iz iskustva nekog drugog nego iz svog.

I ovaj poslednji pasus. Ok, nemam pojma... ja verovatno i ne razgovaram sa kevom i ćaletom pa nemam blage veze koliko šta plaćaju i koliko je potrebno para. To mi je, onako, najsmešnije. Ono tipa "ti nisi roditelj pa nisi relevantan da govoriš o tome i tome".

Opet kažem, sad je teže jer samo keva dobija redovno platu... ali govorim o tih 55.000-60.000 za hranu, odeću, letovanje itd. Sa tim može normalno da se živi.

(Četvoročlana porodica)
« Poslednja izmena: 25. Dec 2011, 15:41:55 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.