Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija je dobila novog predsednika - Tomislava Nikolića  (Pročitano 190222 puta)
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.46
mob
Samsung SGH-E590
Bar mu zena nije pobegla u manastir...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Znam da nista neznam, i to me odrzava u zivotu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 197
Zastava bajina basta
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Kako nam bude, neka bude.Ali bilo je krajnje vreme da nam se politicari nauce da nisu bogomdani i da su promenljivi. Isto tako i da ovaj narod jednom nauci da moze olovkom da kazni ili nagradi.A to sto se Boti desilo, pa sam je za to kriv. Duga vlast opije coveka. Tako i on nije hteo da "cuje" jedan iskren savet na glavnom odboru, koji mu je uputio jedan castan covek,profesor i knjizevnik, inace moj zemljak, koji mu je tada rekao:" Borise vodi racuna, proci ces kao Milosevic".
Tako da iako nisam presrecan izborom Nikolica, nije mi ni zao Tadica.
IP sačuvana
social share
Volim sve ono sto vole obicni ljudi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Slab uticaj Nikolića na ekonomiju

Beograd -- Ekonomski analitičari ocenjuju da novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić neće imati veliki uticaj na ekonomiju zemlje jer su mu ustavna ovlašćenja skromna.

Ustav Srbije definiše da vlada direktno sprovodi ekonomsku politiku zemlje, dok uticaj predsednika može biti samo posredan.

Ekonomista Ljubomir Madžar ocenio je da će uticaj budućeg predsednika Srbije na popravljanje ekonomskih prilika u zemlji biti vrlo mali, imajući u vidu da po ustavu nema ovlašćenja u tom domenu.

"On, Tomislav Nikolić je obećao da će se držati ustava, a ustavna ovlašćenja su vrlo oskudna i gotovo nikakva u tom domenu, i ako se bude držao ustava neće moći mnogo da načini ni koristi ni štete", istakao je Madžar.

"Ako dobijemo državu koja nam neće praviti velike štete, to će već biti korak napred u odnosu na dosadašnju situaciju", naveo je on i dodao da je dodatni razlog što novi predsednik neće imati veliki uticaj na ekonomsku situaciju to što će se, "za razliku od prethodnog predsednika, povući sa čelnog mesta partije i biće samo predsednik države".

"Treće, izvršna vlast verovatno neće biti u rukama SNS-a, njegove partije, nego će po svoj prilici biti organizovana u režiji DS-a, SPS-a i pratećih stranaka, tako da on neće imati tu veliku polugu, taj instrument koji je imao Boris Tadić jer će izvršna vlast koja ima najveću operativnu moć biti u rukama ove druge grupe partija", istakao je Madžar.

Saradnik Ekonomskog instituta Ivan Nikolić naglasio je da Ustav jasno definiše ko direktno sprovodi ekonomsku politiku i reforme koje nam predstoje, a to je naravno vlada, dok predsednik države na odredjeni način može davati "takt" toj politici i reformama.

"Budući da nam prestoje bolne reforme, koje su sve prethodne vlade odlagale, nikako ne bi bilo dobro da se formira neka vlada koja bi izostavila upravo stranku koja ima najveći političku podršku".

Nikolić je naveo da ne vidi nijednu mogućnost koja bi povoljno delovala po stabilizaciju ekonomskih prilika u Srbiji, a da stranka koja je dobila najveću podršku glasača bude u opoziciji.

On je ukazao da uticaj predsednika može biti samo posredan, "pogotovo što pretpostavljam da je potpuno iskren i taj stav da je on sada predsednik svih gradjana, a ne svoje stranke".

"Ukoliko se ponovo vratimo sistemu, koji je na žalost poljuljan i urušavan prethodnih godina, zaista su ustavne nadležnosti potpuno jasne i gotovo da u potpunosti izostavljaju ekonomski aspekt, makar ono što brine svakog gradjanina ove zemlje, što nikako ne znači da je značaj predsednika mali, to apsolutno nije tačno zato što je on sad jedina politička ličnost koja je birana neposredno", ocenio je Nikolić.

"On ima najveću političku snagu i to je vrlo bitno za onaj ključni momenat, a to je taj takt i uopšte atmosfera koja treba da se stvori u Srbiju u narednom peridu, a koja bi trebalo da bude mnogo atraktivnija i povoljnija za razvoj i privlačenje stranih investicija nego što je to do sada bilo", rekao je on.

"Ekonomsku politiku zemlje vodi vlada, dok predsednik Srbije prema Ustavu Srbije ima samo protokolarna ovlašćenja", kaže direktor Centra za ekonomska istraživanja Instituta društvenih nauka u Beogradu Danilo Šuković.

Prema njegovim rečima, doprinos predsednika ekonomiji zemlje ogledao bi se u tome što bi on svojim autoritetom doprineo političkoj stabilnosti u zemlji ali i da sve institucije dobro funkcionišu.

"Što se tiče ekonomije, doprinos bi bio da svoju nadležnost obavlja na najbolji način i da doprinese političkoj stabilizaciji u zemlji. Da sve institucije dobro funkcionišu i da na to utiče autoritetom predsednika. Na taj način bi stvarao neki ambijent za privredu, za investicije. To je jedino ono sto on može da uradi, ali sve na posredan a ne direktan način", naveo je Šuković, koji je i član Saveta za borbu protiv korupcije.

To bi, po njegovom mišljenju, uticalo na smanjenje korupcije, na jačanje insitucija, privlacenje stranih i domaćih investicija i na jacanje privredne konjukture.

Po njemu, sve to opet zavisi od toga da li će se predsednik nametnuti svojom političkom snagom da na to utiče. Šuković napominje da je važna uloga predsednika i u spoljnoj politici, gde bi svakako trebalo da vodi afirmativnu i stabilizirajuću politiku.

"To bi pozitivno uticalo na stvaranje dobrog ambijenta za ekonomski razvoj i biznis u Srbiji", naveo je on.

Ako bi, objašnjava on, novi predsednik promenio politiku prema Hrvatskoj i doveo do zatezanja odnosa to ne bi bilo dobro, ali ako bi vodio konstruktivnu politiku i išao ka stabilizaciji prilika na Balkanu, to bi imalo pozitivan efekat na investicije, trgovinu u okviru CEFTE, na proces evropskih integracija...

Šuković ocenjuje da ukoliko dodje do kohabitacije, odnosno da vladu čine Demokratska stranka i partije koje nju okružuju, postoji mogućnost da se pojave problemi 'oko sudaranja nadležnosti ako predsednik na planu ekonomije bude vukao neke poteze'.

Izvor: B92

E sada mene me zanima ako su po Ustavu ovlascenja predsednika vrlo mala kako je moguce da je Tadic doveo Fiat, Pompea i ostale velike firme kojim se kurcio u toku kampanje...jer time krsio svoje Ustavne okvire ili je ima deo kolaca u tim malverzacijama  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Пораз највећег дорћолског шмекера

Тадић изгубио и у Београду

Највећи дорћолски шмекер Борис Тадић успео је оно што још ником није успело, да у граду у ком је стасавао, у ком је школе високе позавршавали, замомчио се, чије улице препознају бат његових лаких корака и који је у власништву његовог пајтоса Драгана Ђиласа, изгуби од крагујевачког дођоша Томислава Николића са више од два одсто разлике

Чувени психолог, надарени спортиста, маратонац из задовољства, (не) упитни магистар, најлепши позер ког је двориште београдског Универзитета икада видело, неустрашиви шетач кроз видиковац на Авалском торњу, миљеник најлепших жена, мачо мен и осведочени пастув, колпортер "Студента", " Младине "," Омладинских новина "и" Полета "и бебиситер ком свака млада мајка само чека да ували дете на чување, добио је у Београду значајно мање гласова од бившег управника гробља, вечито намраченог човека без дипломе, без визије, без манира, човека који је генетски предодређен да мрзи Хрватску, и за којим никада нису жељно уздисале београдске даме, нити ће. "Жртвено јагње" (по Гоати) освојило је, према подацима Републичке изборне комисије једва нешто више од 47 одсто гласова док је бивши другар и кум Војислава Шешеља узео безмало половину гласова изашлих бирача.

Тако су се као потпуно узалудне показале све оне дирљиве изјаве љубави којима је Тадић покушао да освоји срца Београђана, како је поносан на "дорћолски порекло свог одрастања", у Јовановој улици: "Ми имамо што неко рече, лепо домаће и улично васпитање. То улично васпитање се види по ожиљцима на мојој бради, на мом оку, по мојој глави ... ". Или: "Био сам увек лошији у боксу него на партеру. Добијао сам и давао батине. Имао сам сјајну технику обарања и увек сам се уздао у њу. Све док нисам оборио човека од рецимо 100 килограма а ја сам имао око 60, и после тога се лоше провео. Од тада се више нисам уздао у технику. Добро је да прођете школу улице. Одређена доза мангуплука чини вас целовитим ".

Није помогло ни што се Тадић, обдарен вансеријским нагоном за самоодржањем који краси сваког лидера његовог кова, чим се обрео у Београду, одмах снашао, као свој на своме: "Онда смо се преселили у Београд, и ја сам оца изненадио тиме што сам се врло добро снашао у том граду, па сам га једном, кад се он изгубио у центру Београда одвео до куће, што је њега импресионирало ".

Поход на своје велелепно образовање које му ипак није помогло да победи полуписменог конкурента, Тадић је почео и тријумфално га завршио, не мичући са Дорћола, али ни то није отопило ледена срца његових комшија: Основну школу и Прву гимназију завршио је у Београду, где је и дипломирао на Филозофском факултету, на Катедри за клиничку психологију: "Занимљиво је да сам све школе завршио на Дорћолу. Основну школу 'Пера Поповић-Ага', сада 'Мика Алас' у Јовановој, Прву београдску гимназију у Душановој, Филозофски факултет у Васиној . Моје школовање је било у распону од триста-400 метара. Готово цео живот ми се догађао у том потесу ".

Своје послове, који му осим књига и књига његових родитеља, нису донели никакву материјалну корист, Тадић је такође везао за Београд, где је радио као новинар, клинички психолог, професор психологије и истраживач у научним пројектима на Институту за психологију и од 2003. "Предавач политике и адвертајзинга на специјалистичким студијама Универзитета уметности у Београду". По одласку из родитељске куће издржавао се продајући студентску и омладинску штампу по ресторанима, наравно београдским, и то му је понекад, врло тешко падало: "Најтеже ми је било кад сам у Клубу књижевника стављао новине на сто за којим су седеле колеге мога оца. Подигли би поглед и питали ме: 'Борисе, зар си то ти?' - 'Јесам', одговарао би тужно али не без поноса Тадић, додајући да је посебно поражавајуће било што се не сећа да је од њих икад добио бакшиш.

Не слутећи ништа, Борис Тадић последњи пут се продорћолисао у емисији неупитног бандоглавца Ивана Ивановића када је од најбољег шибицара међу реперима и најбољег репера међу шибицарима, такође Дорћолца, Џеја Рамадановског на поклон добио дрес и стихове песме "... на пут без повратка ваш син се сада спрема ".

http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-licnosti/64996-Tadi-izgubio-Beogradu.html

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 193
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.46
...

И Чедомир је својевремено изјавио да ће утерати у Србији еуроатланске интеграције чак и под условом да у Србији не буде Срба. Од увек је расрбљени скот био гори од најљућих српских душмана. Јуче потурице и покатолице - данас другосрбице. Има ли шта умоболније од особа са изграђеним аутонацистичким ставовима.  Smile

Зашто мислиш да је расрбљен и да има аутонацистичке ставове, лично га познајеш? (Црногорац је често презиме херцеговачких Хрвата, а име Златко врло раширено хрватско име. Колико Срба, "Златка" познајеш?)
IP sačuvana
social share
Гамби и Nksamsj - нисам заборавила. Smiley Молим вас да ми опростите и не питате (засад) за разлоге.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 193
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.46
...
Да ли је неком од Славоније, Лике, Босне, Брда, Боке, Далмације, Херцеговине, Конавала, Барање... стало више него до Србије која је све те Србе примала последњих сто година, не питајући ни ко су, ни шта су ни какви су!
А они су нам на гостопримство узвратили Коштуницом, Тадићем, Шешељeм, Драшковићем, Чанком, Кострешом, Капичићем, Николишом, Хајдином, Арканом, Гишком...
...

А је ли, Nksamsj, може ли нека листа "ваших" да видимо који су то? Smiley

Него, везано за изборе мени је најзанимљивији дио - највеселији слављеник. Није баш да сам ревно пратила његов рад. Али - оно на шта сам случајно набасала ми је некако брзо скренуло пажњу. Нескладом. Човјек се представљао као политичар десне оријентације. Међутим, брзо сам уочила да су његова схваћања "десна" само кад се ради о мање битним/небитним стварима. Али, код оних крупних он као да је слиједио тековине КПЈ. И тако се брзо издвојио у мојој перцепцији... Smiley

А онда је наишло ово:

http://www.kurir-info.rs/velja-ilic-hteli-su-da-me-ubiju-clanak-147644

(Узгред, јесу ли објављени резултати истраге?)

И на крају - његово понашање на изборима. Код највеселијег члана дошло је до трансформације. И то велике трансформације која задире врло дубоко у структуру личности - промјена схваћања и доживљаја морала - однос према крађи сад и у периоду "људи, много крадете, ајд' да крадуцкате мало..."

А након тога и промјена у односу на једно политичко питање која је необична кад се ради о човјеку који је професионални политичар у тако позним годинама. Дакле, од човјека који је своједобно Русију и САД стављао у потпуно исту раван и у исту позицију у односу са Србијом ових дана је побједу прославио коментаром о Николићу који креће Путиновим стопама.

Занимљив, зар не? Smiley
« Poslednja izmena: 21. Maj 2012, 22:31:30 od Damjanova »
IP sačuvana
social share
Гамби и Nksamsj - нисам заборавила. Smiley Молим вас да ми опростите и не питате (засад) за разлоге.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Nokia 3510
...

И Чедомир је својевремено изјавио да ће утерати у Србији еуроатланске интеграције чак и под условом да у Србији не буде Срба. Од увек је расрбљени скот био гори од најљућих српских душмана. Јуче потурице и покатолице - данас другосрбице. Има ли шта умоболније од особа са изграђеним аутонацистичким ставовима.  Smile

Зашто мислиш да је расрбљен и да има аутонацистичке ставове, лично га познајеш? (Црногорац је често презиме херцеговачких Хрвата, а име Златко врло раширено хрватско име. Колико Срба, "Златка" познајеш?)

Мислио сам на Чедомира који је себе прогласио другосрбијанцем. Нисам алудирао на ''националност'' овог несрећника Црногорца, а ткз ''херцеговачке хрвате'' одувек сам сматрао покатолицама...зар заиста мислиш да један Србин и један Хрват рецимо из Невесиња имају различита етнинчка порекла.
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 193
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.46

Мислио сам на Чедомира који је себе прогласио другосрбијанцем.

Зар није Чедомир ромске националности?

Нисам алудирао на ''националност'' овог несрећника Црногорца, а ткз ''херцеговачке хрвате'' одувек сам сматрао покатолицама...зар заиста мислиш да један Србин и један Хрват рецимо из Невесиња имају различита етнинчка порекла.

Мислим да је та Шешељева теорија о Хрватима као покатоличеним Србима резултат његовог комунистичког одгоја. Такођер мислим да је национални идентитет више од биолошког материјала. Јер у супротном, Срби би и јањичаре сматрали за Србе и тако их третирали, зар не? А српско поријекло одређеног броја Хрвата не спорим ( о том, уосталом постоје и докази), али сматрам да се и по том питању у Србији врло често претјерује.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Nokia 3510
Citat
Неки кажу тако али да не узимамо здраво за готово Smile

Citat
Мислим да је та Шешељева теорија о Хрватима као покатоличеним Србима резултат његовог комунистичког одгоја.

Не знам нисам проучавао Шешљеву теорију, а и сумњам да је оригинална. Говорећи о ткз херцеговачким и далматинским хрватима више сам се ослањао на Цвијићеве и Дворниковићеве студије.

Национални идентитет је социолошка категорија и као таква је наметнута људима. Род је род, генс је генс, племе је племе, крв је крв.
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 193
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.46
Citat
Неки кажу тако али да не узимамо здраво за готово Smile

И нисам узела, лично не познајем ни њега ни фамилију му. Горе је само питање. Али упадосмо у разговор као посљедицу мог питања зашто му наводно српство узимаш здраво за готово.

Citat
Мислим да је та Шешељева теорија о Хрватима као покатоличеним Србима резултат његовог комунистичког одгоја.

Не знам нисам проучавао Шешљеву теорију, а и сумњам да је оригинална. Говорећи о ткз херцеговачким и далматинским хрватима више сам се ослањао на Цвијићеве и Дворниковићеве студије.

Да, само је Дворниковић "стварао" нове Југословене...

Национални идентитет је социолошка категорија и као таква је наметнута људима. Род је род, генс је генс, племе је племе, крв је крв.

И тако су твог рода Турци зато што међу њима има мали број оних с којима евентуално дијелиш генетско наслијеђе? Притом и не мислим на "прву брачну ноћ" за случај да си из ЦГ или западнијих крајева, него на одређен број Срба који су живјели у данашњем Истамбулу у периоду Отоманске империје и који су послије стварања српских држава остали тамо.
« Poslednja izmena: 22. Maj 2012, 04:57:11 od Damjanova »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.