Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija je dobila novog predsednika - Tomislava Nikolića  (Pročitano 189769 puta)
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
Rece on da bi trebalo da polaganje zakletve bude pred novim parlamentom ali videcemo - ne mogu da verujem da bi i ovo razvlacili za tih par dana koliko imaju do krajnjeg roka za konstituisanje  Smile
« Poslednja izmena: 27. Maj 2012, 11:44:08 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Alcatel 
Vesna Pusić: Nova situacija u regionu
FoNet | nedelja, 27.05.2012. | 12:20

Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da je na nedavno završenom samitu NATO u Čikagu upozorila da je u regionu, izborom Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, stvorena nova situacija

Vesna Pusić  je rekla da se ne zna kakve će biti posledice promene vlasti u Srbiji, ali da to zahteva da se o temi proširenja Alijanse raspravlja i na tom zasedanju.

Pusić je za Jutarnji list potvrdila da je u raspravi na radnoj večeri ministara spoljnih poslova članica NATO, i da se govoreći o situaciji i zemljama u regionu jugoistočne Evrope, založila za nastavak procesa proširivanja.

Premda je summit NATO imao dve dominantne teme, situacija u Afganistanu i odnos s državama partnerima, tema proširenja nametnula zapravo sama od sebe, pošto se saznalo da je na izborima za predsednika Srbije izabran radikalni nacionalista Tomislav Nikolić, piše Jutarnji list.

"Hrvatska podržava ideju o primanju BiH, Crne Gore i Makedonije u NATO jer smo sigurni da će to doprineti stabilizaciji odnosa i sigurnosti u regionu", rekla je Pusić, navodeći da je na nivou ministara spoljnih poslova organizovan je sastanak sa zemljama - pretedentima za članstvo: Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom i Gruzijom.

Na pitanje koliko će izbori u Srbiji imati uticaja na odnose Srbije i Hrvatske, Pusić je podsetila da je reč o relativno malom prostoru koji je kroz istoriju bio povezan na različite načine i da je jasno da događaji u jednoj državi imaju odraza i na sve ostale zemlje u regiji.

"Teško je sada predvideti kakav će biti razvoj događaja, no s nešto većom sigurnošću mogu tvrditi da će promena vlasti u Srbiji imati većeg odraza na nene susede negoli na nju samu", ocenila je Pusić.

Ptanje je, smatra Pusić, kako će se nova vlast, pored najava da će nastaviti s približavanjem EU, odnositi prema Crnoj Gori i BiH, pa i Hrvatskoj.

"Prve izjave novoizabranog srpskog predsednika Nikolića u razgovoru s novinarom FAZ, prilično su šokantne i za Hrvatsku u potpunosti neprihvatljive", istakla je Pusić.

Prema njenim rečima, Hrvatska i Srbija, ako žele dobro svojim građanima, moraju kao dve susedne zemlje biti u stanju da sarađuju, "no za to je nužno da postoje i volja I sposobnost s obe strane".

"Možda još treba pričekati da se smire predizborne strasti i da se formira nova vlada u Srbiji", zaključila hrvatska ministarka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.52
mob
Qtek 小米
Citat
- Razgovor Nikolića i Putina je upravo to i bio, razgovor predsednika Rusije s jednim provincijskim gubernatorom - ocenio je LSV i dodao da Nikolić na taj način urušava ugled Srbije kao nezavisne države.
Smile Чанак  Smile
Их камо лепе среће да је тако, па губернатор из најгоре руске вукојебине има већу моћ, углед, већу независност и већи потенцијал од председника Србије под окупацијом.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Zakletva i sednica 30. ili 31.maja?

Beograd -- Konstitutivna sednica parlamenta, kao i sednica na kojoj će Tomislav Nikolić položiti zakletvu verovatno će biti održane istog dana i to 30. ili 31.maja.

Ovo je izjavila predsednica Skupštine Srbije, koja zemenjuje predsednika Republike Slavica, Slavica Đukić Dejanović izjavila.

"Moraćemo da imamo dve sednice - jednu na kojoj ćemo da verifikujemo mandate poslanika koju ja samo zakazujem, a njome predsedava najstariji poslanik, a onda ćemo zakazati posebnu sednicu radi polaganja zakletve Tomislava Nikolića", rekla je Đukić-Dejanović novinarima posle sednice Glavnog odbora SPS-a u beogradskom Centru "Sava".

Ona je najavila da će se sutra u 13 sati sastati s Nikolićem i da će mu predložiti da sednica na kojoj će položiti zakletvu bude održana u sredu ili četvrtak.

"Istog dana biće konstituisan novi saziv parlamenta i Nikolić će položiti zakletvu. Mislim da je racionalno da to bude istog dana", navela je Đukić Dejnaović.

Na pitanje da li će s Nikolićem razgovarati o sastavu buduće parlamentarne većine i vlade, Đukić Dejanović je odgovorila da ona nema mandat da to radi i da lider socijalsita Ivica Dačić vodi razgovore na tu temu.

"Demokratska stranka je u obavezi da danas na sednici zauzme konkretnije stavove oko formiranja vlade i parlamentarne većine i očekujem da će se znati personalno rešenje za premijera", rekla je Đukić Dejanović za Radio Beograd.

Ona je ponovila da će SPS i DS sutra započeti razgovore o formiranju vlade, i izrazila očekivanje da će Srbija novu vladu dobiti u kratkom roku, oko 10 dana.

"Od ponedeljka kreću razgovori između DS i SPS ako ništa ne uradimo za kratko vreme praviće se druge kombinatorike, jer nema razloga da građani Srbije dugo čekaju", navela je Đukić Dejanović.

Ona je ocenila da DS treba da da mandatara za formiranje vlade, pošto je ostvarila bolji izborni rezultat od SPS.

"Sastanak za te moguće kombinatorike bez personalnih rešenja biće sutra, nastavljamo sa realizacijom ciljeva koje smo postavili pre izbora i da sa onima koji su nam programski najbliži pokušamo da formiramo parlamentarnu većinu i vladu", dodala je Đukić Dejanović.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Biljana Srbljanović: Glasala sam za Tadića

Dramska spsiateljica Biljana Srbljanović izjavila je da je nedavnim izborima za predsednika Srbije glasala za Borisa Tadića. "Moje iskreno osećanje u nedelju ujutro je bilo da ne mogu da pristanem da Tomislav Nikolić bude predsednik ove države, niti da tome doprinesem", rekla je Srbljanovićeva u intervjuu "Slobodnoj Evropi".

Biljana Srbljanović je rekla da je u prvom krugu i na parlamentarnim izborima ubacila beli listić, njena lična i privatna odluka bila da u drugom krugu glasa za Tadića.

- Već 22 godine svog života se bavim nekom vrstom aktivizma. Uvek me rukovodilo neko moje iskreno osećanje. Moje iskreno osećanje u nedelju ujutro je bilo da ne mogu da pristanem da Tomislav Nikolić bude predsednik ove države, niti da tome doprinesem. Tog trenutka, kada se bira između njih dvojice, ja sam za sebe lično, bez ikakve želje da ubeđujem ikoga drugog, osim što sam moju majku u gipsu naterala da to isto uradi, to uradila. Mirna sam prema sopstvenoj savesti. Razumem političke ideje koje govore da je trebalo to nekako pokazati, ali to shvatam cinično. Ne mislim da ova država ne može ništa dobro da dobije od toga što će imati pet godina Tomislava Nikolića kao predsednika - rekla je Biljana Srbljanović.

Srbljanovićeva kaže da na nju nije uticala preporuka Vesne Pešić.

- Ja se nisam složila sa idejom Vesne Pešić, koju volim i poštujem i sa kojom delim milione istih misli, barem se nadam i sebi sama laskam, ali nisam se složila sa tom idejom da je bolji i Tomislav Nikolić, odnosno, koji god predsednik, nego Tadić. Ja iskreno reagujem. Ne delujem politički. Nemam verovatno mudrost, nego moja ruka to ne može da podnese - rekla je Biljana Srbljanović.

Izvor: Blic

Koga bre zabole kita za koga si ti glasala.... Smile
Ah da Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Odalović: Spremni na svaki scenario

Beograd -- Generalni sekretar Skupštine Veljko Odalović kaže da se obavljaju pripreme kako bi sve bilo spremno za sednicu na kojoj će Tomislav Nikolić položiti zakletvu.

Odalović je rekao da su "spremni i za jednu i za drugu opciju" - situaciju u kojoj bi se Nikolić opredelio da zakletvu polaže pred starim, odnosno novim sazivom parlamenta.

"Mislim da je najrealnije da to bude pred novim sazivom parlamenta. Vidim da je takva i njegova poslednja poruka, da se opredelio da zakletvu polaže pred novim parlamentarcima", dodao je Odalović.

Zbog toga moraju biti stvoreni svi tehnički uslovi najpre za konstitutivnu sednicu parlamenta, na kojoj će prvo novi poslanici položiti zakletvu, a zatim i za posebnu sednicu, na kojoj će to učiniti i Nikolić, kazao je Odalović.

"Na tome se u Skupštini Srbije intenzivno radi. Spremni smo da, ukoliko sutra bude postignut dogovor da to bude za nekoliko dana, ceo posao privedemo na način kako je to predvidjeno Zakonom o Narodnoj skupštini, Poslovnikom o radu parlamenta i Zakonom o izboru predsednika. Uveren sam da će sve proteći u redu i korektno", istakao je Odalović.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
Citat
Razgovor Nikolića i Putina je upravo to i bio, razgovor predsednika Rusije s jednim provincijskim gubernatorom - ocenio je LSV i dodao da Nikolić na taj način urušava ugled Srbije kao nezavisne države.

Citat
Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da je na nedavno završenom samitu NATO u Čikagu upozorila da je u regionu, izborom Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, stvorena nova situacija

Citat
"Moje iskreno osećanje u nedelju ujutro je bilo da ne mogu da pristanem da Tomislav Nikolić bude predsednik ove države, niti da tome doprinesem", rekla je Srbljanovićeva u intervjuu "Slobodnoj Evropi".

kakav užitak Smile Smile
« Poslednja izmena: 27. Maj 2012, 19:13:34 od Gale10 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 19.0.1084.52
mob
Nokia 6220
Da sam znao da ce ovako da pizde, izaso bih da glasam za Nikolica  Smile
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.7.4
Browser
Chrome 19.0.1084.52
mob
Apple 15
Jos jedan americki covek na vlasti... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
Патријарх Кирил честитао Томиславу Николићу            
недеља, 27. мај 2012.

МОСКВА - Патријарх московски и целе Русије Кирил честитао је Томиславу Николићу избор за председника Србије, саопштено је на сајту Московске патријаршије.

"Примите моје топпле честитке на избору за председника Србије. Резултат гласања био је доказ високог степена поверења народа у Вас", наведено је у честитки, објављеној на сајту Московске патријаршије.

Патријарх Кирили је такође навео да је прошлост, садашњост и будућност српског народа неодвојива од православља које вековима одређује културни и духовни идентитет и представља основу за формирање државности.

"Руска црква традиционално посвећује велику пажњу односима са Србијом на различитим пољима. Наши народи деле заједничку веру, заједничке вредности и заједничку историју. Увек се искрено радујемо успесима наше српске браће и сестара и саосећамо са њиховим тешкоћама", поручио је патријарх Кирил.

(Танјуг)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 138
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.