Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Срби су најгоре зло... сами себи нанјели  (Pročitano 13574 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
А што не натјераше Хрвате да признају Крајину или бар да не бришу Србе из устава?

pa, svako ima pravo da bira stranu u raspravi i ne vredi mnogo u to ulaziti, ali ako probas da stvari posmatras neutralno:
neumitno je da se jugoslavija raspadne, e onda je najlogicnije da se raspadne po granicama republika. jedan od razloga je taj sto bi menjanje granica izazvalo ratove. RSK je upravo pokusaj menjanja granica i nelegalno proglasena teritorijalna jedinica. zasto bi to neko priznao sem ako ne zeli da izazove ratove na balkanu ili napakosti hrvatskoj, za sta niko nije imao razloga sem navodno srbije.
sto se tice izbacivanja iz ustava, ne bih rekao da je to razlog za otcepljenje i rat. bio bih ti zahvalan ako bi mi pojasnio znacaj tog dogadjaja sem simbolicki i ideoloski

Што не натјераше муслимане и Хрвате да не прегласавају Србе у Босни?
sta je to preglasavanje? kad glasas za nesto a ima i onih koji glasaju za suprotnu opciju? mislio sam da je to uobicajeno. zar ne preglasavaju naprednjaci opoziciju kod nas?

По чему је косовски сепаратизам различитих од других?
ti mi delujes kao razuman covek i zato me cudi ovo pitanje. kosovo je proglasilo nezavisnost jos 1990te ali to niko nije priznao. kosovo nije bilo drzava do skoro... za razliku od hrvatske, bosne..
« Poslednja izmena: 25. Okt 2017, 15:26:31 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Citat
pa, svako ima pravo da bira stranu u raspravi i ne vredi mnogo u to ulaziti, ali ako probas da stvari posmatras neutralno:
neumitno je da se jugoslavija raspadne, e onda je najlogicnije da se raspadne po granicama republika.
Неумитно по коме? Зашто није неумитан распад Шпаније, зашто Америка не подржи независност Каталоније која у садашњем облику нема ништа мање надлежности од бивших ју република.

Citat
jedan od razloga je taj sto bi menjanje granica izazvalo ratove.
А прво би рат изазвало једнострано проглашење независности што се и десило. Међународним посредовањем на некој врсти новог Берлинског конгреса би можда избјегао рат.

Citat
RSK je upravo pokusaj menjanja granica i nelegalno proglasena teritorijalna jedinica.
Исто као и Хрватска.

Citat
sto se tice izbacivanja iz ustava, ne bih rekao da je to razlog za otcepljenje i rat. bio bih ti zahvalan ako bi mi pojasnio znacaj tog dogadjaja sem simbolicki i ideoloski
Не прави се луд.

Citat
sta je to preglasavanje? kad glasas za nesto a ima i onih koji glasaju za suprotnu opciju? mislio sam da je to uobicajeno. zar ne preglasavaju naprednjaci opoziciju kod nas?
Директни избори у више етничкој држави су немогући. Погледати примјер Хрвата у БиХ којима Бошњаци бирају члана представништва.

Citat
ti mi delujes kao razuman covek i zato me cudi ovo pitanje. kosovo je proglasilo nezavisnost jos 1990te ali to niko nije priznao. kosovo nije bilo drzava do skoro... za razliku od hrvatske, bosne..
Ниси одговорио.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Dok god budete gledali sta rade 'Rvati i klivili za sve 'Rvate i "medjunarodnu zajednicu"... imacete i Dodika i Vucica...

Ne moze se narod promeniti preko noci... to je sve jebano u mozak do momenta kada mases zastavicama na dodeli kljuceva novih sanducica za postu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Не криви нико Хрвате, али право на самоопредељење једном кад се дозволи, отворе се врата хаоса.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat
neumitno je da se jugoslavija raspadne, e onda je najlogicnije da se raspadne po granicama republika.
Неумитно по коме? Зашто није неумитан распад Шпаније, зашто Америка не подржи независност Каталоније која у садашњем облику нема ништа мање надлежности од бивших ју република.
pa neumitno zato sto se jugoslavija vec bila raspala pre nego sto se formalno pocela raspadati odcepljenjem slovenije. republicke elite su preuzele gotovo potpunu kontrolu nad lokalnim ekonomskim i politickim zivotom (i vec zapocele pljacku drustvene imovine). savezna drzava je vec bila skoro odumrla. ostalo je bilo da se unisti partija koja je vec bila na samrti, kao i vojska. prvi korak je zapravo ucinio slobodan milosevic ustavom srbije iz 1990te koji je krsio savezni ustav i nasilnim preuzimanjem vlasti u pokrajinama i crnoj gori, jogurt revolucijama.
bilo kakav pokusaj da se drzava ocuva je bio osudjen na neuspeh zbog neslaganja slobe i tudjmana, a evropa je to znala jer je pokusala razgovore na tu temu. slobodan je zeleo da prosiri svoju moc i van srbije a tudjman da se odcepi cak i iz labavije federacije.
u svakom slucaju, porediti jugoslaviju zemlju na periferiji zapadne evrope u kojoj "zli" komunizam tek nestaje dok se raspada sovjetski savez i ujedinjuje nemacka, sa spanijom, vaznom drzavom i clanicom natoa i eu.. nema mnogo smisla. interesi zainteresovanih sila su jednostavno drugaciji. licemerno ako hoces, ali to je potpuno svejedno

Citat
jedan od razloga je taj sto bi menjanje granica izazvalo ratove.
А прво би рат изазвало једнострано проглашење независности што се и десило. Међународним посредовањем на некој врсти новог Берлинског конгреса би можда избјегао рат.
evropa se mesala u proces raspada, tako sto se odlucila za raspad po republickim granicama i pokusala je mada vrlo mlako, da spreci sukobe. srbija iliti krnja jugoslavija je vrlo brzo dobila sankcije zbog svog delovanja u hrvatskoj koje su samo pojacavane.
slobodan i njegovi su donekle znali sta rade jer su se trudili da se povuku iz direktnog angazmana u otcepljenim republikama dosta brzo posle medjunarodnog priznanja. potom su nastavili da podrzavaju rat (u bosni) manje direktno. ali posto svetske sile nisu lude, sankcije nisu uklonjene.

Citat
RSK je upravo pokusaj menjanja granica i nelegalno proglasena teritorijalna jedinica.
Исто као и Хрватска.
hrvatska je osnovana 1943ce kao i ostale jugoslovenske republike. to je bila potpuno legalna teritorijalna jedinica. za razliku od republike srpske krajine, republike srpske i hrvatske republike herceg bosne, sve osnovane pre rata

Citat
Не прави се луд.
ja te iskreno pitam. evo ti madjara. neki od njih ne nauce srpski nikad a srpski drzavljani. naravno nisu konstitutivni narod, sta god to znacilo

Citat
Директни избори у више етничкој држави су немогући. Погледати примјер Хрвата у БиХ којима Бошњаци бирају члана представништва.
uredjenje  bosne i hercgovine je potpuno nenormalno i obican je relikt rata. sluzilo je da se postigne mir i treba da se menja kad tad. tamo imas politicka prava na osnovu etnicke pripadnosti sto je pravi srednji vek ili moderni liban, otkud znam... cak postoji propis o tome koliko cesto smes da menjas etnicku pripadnost, jer to ne mogu da ti zabrane zbog ljudskih prava.. sizofrenija.
a ta teza okoju si ovom prilikom postavio, ne ide sa onom o mesanju sila u bosansko "preglasavanje" jesu li sile trebale da se umesaju da bi se podelila bosna? to su i  tudjman i milosevic hteli, junacine

Citat
Ниси одговорио.
mislim da jesam.
kosovski separatizam je razlicit od slovenackog zbog toga sto su slovenci vec imali drzavu kada su krenuli u odcepiljenje a kosovari nisu
« Poslednja izmena: 25. Okt 2017, 18:39:57 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
zabole nas bas...sad cemo jednu kajlu da zabijemo ispod vrata...pa nek tutnji promaja...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Dok god budete gledali sta rade 'Rvati i klivili za sve 'Rvate i "medjunarodnu zajednicu"... imacete i Dodika i Vucica...

Ne moze se narod promeniti preko noci... to je sve jebano u mozak do momenta kada mases zastavicama na dodeli kljuceva novih sanducica za postu...

Znaš Anea, ako želiš da budeš ozbilno shvaćena ne smeš da cenzurišeš odgovore koje dobiješ a nisu ti po volji.

To te diskvalifikuje kao osobu koja ima kredibilitet da kritikuje režimsku represiju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Citat
pa neumitno zato sto se jugoslavija vec bila raspala pre nego sto se formalno pocela raspadati odcepljenjem slovenije. republicke elite su preuzele gotovo potpunu kontrolu nad lokalnim ekonomskim i politickim zivotom (i vec zapocele pljacku drustvene imovine). savezna drzava je vec bila skoro odumrla.
Која реченица. По тој логици Шпанија се распала са смрћу Карла Петог.

Citat
prvi korak je zapravo ucinio slobodan milosevic ustavom srbije iz 1990te koji je krsio savezni ustav i nasilnim preuzimanjem vlasti u pokrajinama i crnoj gori, jogurt revolucijama.
Први корак је устав из 1974.

Citat
u svakom slucaju, porediti jugoslaviju zemlju na periferiji zapadne evrope u kojoj "zli" komunizam tek nestaje dok se raspada sovjetski savez i ujedinjuje nemacka, sa spanijom, vaznom drzavom i clanicom natoa i eu.. nema mnogo smisla. interesi zainteresovanih sila su jednostavno drugaciji. licemerno ako hoces, ali to je potpuno svejedno
Закон јачег кад иде преко наших леђа је ок, а кад иде у нашу корист је нови нацизам?

Citat
evropa se mesala u proces raspada, tako sto se odlucila za raspad po republickim granicama i pokusala je mada vrlo mlako, da spreci sukobe. srbija iliti krnja jugoslavija je vrlo brzo dobila sankcije zbog svog delovanja u hrvatskoj koje su samo pojacavane.
slobodan i njegovi su donekle znali sta rade jer su se trudili da se povuku iz direktnog angazmana u otcepljenim republikama dosta brzo posle medjunarodnog priznanja. potom su nastavili da podrzavaju rat (u bosni) manje direktno. ali posto svetske sile nisu lude, sankcije nisu uklonjene.
Распад према државним границама може да прође у Чехословачкој, не и код нас. Инсистирати на томе је био злочин против мира.

Citat
hrvatska je osnovana 1943ce kao i ostale jugoslovenske republike. to je bila potpuno legalna teritorijalna jedinica. za razliku od republike srpske krajine, republike srpske i hrvatske republike herceg bosne, sve osnovane pre rata
И Република Српска је данас легална територијална јединица, хоћеш подржати и њену независност?

Citat
ja te iskreno pitam. evo ti madjara. neki od njih ne nauce srpski nikad a srpski drzavljani. naravno nisu konstitutivni narod, sta god to znacilo
А погледај и примјер Руса у Летонији нпр.

Citat
uredjenje  bosne i hercgovine je potpuno nenormalno i obican je relikt rata. sluzilo je da se postigne mir i treba da se menja kad tad. tamo imas politicka prava na osnovu etnicke pripadnosti sto je pravi srednji vek ili moderni liban, otkud znam... cak postoji propis o tome koliko cesto smes da menjas etnicku pripadnost, jer to ne mogu da ti zabrane zbog ljudskih prava.. sizofrenija.
a ta teza okoju si ovom prilikom postavio, ne ide sa onom o mesanju sila u bosansko "preglasavanje" jesu li sile trebale da se umesaju da bi se podelila bosna? to su i  tudjman i milosevic hteli, junacine
Белгија је етнички подијења земља а гле чуда, у сред напредне Еуропе.

Citat
mislim da jesam.
kosovski separatizam je razlicit od slovenackog zbog toga sto su slovenci vec imali drzavu kada su krenuli u odcepiljenje a kosovari nisu
Значи прихватљива су оба?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083

Која реченица. По тој логици Шпанија се распала са смрћу Карла Петог.
njegova smrt nista znacajno u politickom odnosu spanskih kruna nije promenila. uostalom to je bilo u XVI veku

Citat
Citat
prvi korak je zapravo ucinio slobodan milosevic ustavom srbije iz 1990te koji je krsio savezni ustav i nasilnim preuzimanjem vlasti u pokrajinama i crnoj gori, jogurt revolucijama.
Први корак је устав из 1974.
da, samo sto ne bih rekao da je to bio prvi korak raspada, nego postavljanje vaznog uslova za buduci raspad

Citat
Citat
Закон јачег кад иде преко наших леђа је ок, а кад иде у нашу корист је нови нацизам?
kad sam ja spomenuo nacizam? nisam spomenuo cak ni fasizam. i nisam rekao da je ok. niti mislim da je isao preko nasih ledja. da smo lepo pristajali na granice kao sto nam je svet odmah rekao, nema rata, nema izbeglica, nema sankcija, ratnih razaranja, pljacka domace privrede je otezana jer nema cime da se mazu oci i radnici teraju na front dok im se unistavaju fabrike...
ok je pokusati dobiti nesto za sebe i protiv volje velikih sila, ali moras bar jednu imati na svojoj strani uz druge povoljne okolnosti i saveznike. kao kada smo proterali turke sa veceg dela balkana u saveznistvu sa komsijama. ali ispostavilo se da smo svi i tada uglavnom posmatrali jedni druge kao vukovi. sta ces, takva vremena, ljudska priroda.....

Citat
Citat
Распад према државним границама може да прође у Чехословачкој, не и код нас. Инсистирати на томе је био злочин против мира.
dakle priznajes naslov teme za tacan?

Citat
Citat
И Република Српска је данас легална територијална јединица, хоћеш подржати и њену независност?
bosna i hercegovina je meni susedna drzava. ono sto je bosna bila je vec nepovratno unisteno. nek se odcepljuje ta republika srpska, bas me briga. al da ne ratuju vise tamo, ako nije problem.

Citat
Citat
А погледај и примјер Руса у Летонији нпр.
dobro i sta sad sa ta dva primera? kakve oni imaju veze sa konstitutivnim narodom, i sta to uopste znaci?

Citat
Citat
Белгија је етнички подијења земља а гле чуда, у сред напредне Еуропе.
iskreno, ne znam kako je to kod njih sprovedeno u delo. zar nemaju tri teritorije u okviru belgije sa odredjenim pravima na osnovu toga gde stanujes? to ne bi bila etnicka podela

Citat
Citat
mislim da jesam.
Значи прихватљива су оба?
prihvatljiva kome? meni? zavisi od mog licnog i nacionalnog interesa uz osvrt na pravdu i slicne trice
« Poslednja izmena: 25. Okt 2017, 19:29:24 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Kustin odgovor nobelovki: Jedan dan u životu Herte Mile

Reditelj Emir Kusturica dao je, u autorskom tekstu, svoj odgovor na tvrdnje nemačke nobelovke Herte Miler da je Srbija "sama sebi nanela zlo" i da "njeni građani moraju da žive sa istinom da su sami sebi naneli patnju". Kusturičin tekst prenosimo u celosti.

Piše: Emir Kusturica, Iskra

Poslije nastupa književnice Herte Miler u Jugoslovenskom dramskom, jasno je kako su organizatori Sajma knjiga napravili grešku. Trebalo je da se dogovore sa nadležnim organima i spisateljicu pozovu na vojnu paradu, nikako na mjesto gdje se skupljaju ljubitelji književnosti. Zbog toga što se vidi da ona preferira vojnostrateški put do nacionalnog osvještenja, radijaciju koju uranijumske bombe ostavljaju u prostoru i da ne vjeruje u efikasnost metafore i književnog izraza.

Da smo bili pametni i učinili tako, nema sumnje, bilo bi mjesta da se upriliči predavanje Herte Miler u Jugoslovenskom dramskom na temu – ”Uticaj uranijuma na osvještenje zabludjele Evropske nacije!” I, uz takav povod bi do kraja shvatili njen svjetonazor (umwellt). Pretpostavljam da bi u okolnostima vojne parade otvorila srce i poistovjetila i Sovjetski Savez sa Ruskom Federacijom, te pokušala da nas ubjedi kako je oslobađanje Beograda 1944. bilo relativno i kako je došlo vrijeme za podizanje spomenika nacističkim vojnicima! Ne sumnjam da bi ona do kraja izrazila svoju humanost konstatacijom da su i oni bili ljudi. Okreni obrni, po onome što je izgovorila u pozorištu, ona je htjela da kaže “u stvarnosti je sve kao i u fudbalu gdje na kraju, u drugom poluvremenu svakako pobjede Njemci.”

Ima mnogo načina da se sretnemo sa Hertom Miler. Možda je, ipak, bilo najbolje da Milerovu pozovemo, nekoliko dana ranije u Kragujevac. Tamo bi je protokol natjerao da položi cvijeće na gubilište kragujevačkih đaka i profesora i što je najvažnije, morala bi da ćuti. Poslije onoga što je izgovorila u Jugoslovenskom dramskom tako bi bilo najbolje. Pokazalo se, naime, da kada nobelovka govori rječnikom vojnikinje, otme joj se ono što literatura ne trpi. U svoje ime i pod firmom Nobelove nagrade opravdava civilne žrtve. Doduše sve to čini, kako kaže, ne zbog sebe, nego u našu korist. Alfred Nobel se prži u grobu jer njegov laureat tvrdi da je upotreba dinamita i gorih naprava zdrava stvar za ljudski rod i osvještenje nacije!!!

Greška je, dakle, što je Herta Miler pozvana na Sajam knjiga. Ona je naše gostprimstvo mogla da osjeti, recimo, i kao gost Sajma automobila. Ista zgrada samo nekoliko mjeseci ranije. Ono jeste da kod nas ima više posjetilaca na Sajmu knjiga nego automobila, ali našao bi se tu neki njen obožavalac koji voli „mercedes“. Tu bi popila iskreni aplauz i uz nekoliko selfija osjećala bi se komotnije. Zamišljam Hertu Miler kraj „mercedesa konvertibl“, ponosna kao oni vojnici koji su umarširali u Beograd aprila 1941. nakon bombardovanja Beograda, koje je bilo mnogo slabije, tvrde stručnjaci, njene kolege, od onog kojeg je izveo NATO 1999. godine.

U vremenu kada smo odrastali Herta Miler i ja (ona je samo godinu dana starija od mene), presudnu ulogu na mišljenje ali i na svjetonazor nisu igrale ideološke pouke koje je ona iskopirala iz vremena sovjetske okupacije Rumunije i izgovorila u Jugoslovenskom dramskom u pozorištu. To su činile knjige i filmovi. Može se pretpostaviti da smo u isto vrijeme čitali Solženjicina i patili za zatočenicima poput Denisa Denisoviča. Kada smo gledali „Blago Sijera Madre“ ili kasnije Brus Lija, srce nam je kucalo za progonjenim ili poniženim i po pravilu smo stajali na strani slabijih. To su bila vremena kada je riječ bila tvrđava, a ne kurva, kao danas. Herta Miler nas uči da je takvo mišljenje izanđalo i čini se kao da se još uvijek rve sa vampirima koji do nje stižu u obličju Nikolaja i Helene Čaušesku. Zbog te traume ona vjeruje kako su NATO bombe po Srbiji obezbjedile da se oni nikada neće vratiti! Jer, da nije tako i da ima pravde, Nobelova nagrada bi umjesto Herti Miler 2009. godine bila uručena najvećem živom austrijskom piscu Peteru Handkeu!

Namestila mu se na volej, nema šta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.