Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbi se izjašnjavaju kao Romi… kad hoće na fakultet!  (Pročitano 7749 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
Prije rata, znači negdje 1990 ili 1991 u Sarajevu je Omladinski radio pogledao statistiku i vidio sledeće
- broj ljudi iz Srbije koji su studirali u Sarajevu bio je veći od broja ljudi, stanovnika BiH koji su studirali na svim univerzitetima izvan BiH

tražili su da se uvede reciprocitet koliko mi vasih - toliko vi nasih

Najveći protivnici ovoga bili su naravno Srbi u BiH, jer su to vidjeli kao pokusaj da se razdvoje Srbi sa ove i one strane Drine.

Nisu mukice kontale da ti državljani Srbije, koji su u tolikom broju studirali u Sarajevu, su u stvari žitelji Sandžaka tj. Raške kojima je Sarajevo bila (i ostala) Meka.

Obzirom da je to i dalje najmladji dio Srbije, pitam se kako bi ta statistika izgledala danas. Mislim vi u Beogradu vidite samo one koji su došli da studiraju u Srbiji, oni koji su otišli da studiraju negdje drugo su poprilično nevidiljivi.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
mob
HTC One
Pa ne moze i jare i pare. Ili srpsko drzavljanstvo i budzet ili crnogorsko i kes.

Niko ti ne brani da normalno zivis u CG bez njihovog drzavljanstva, znam gomilu ljudi.

Nemaju kvote ali imaju pravo da studiraju o trosku drzave Srbije i da dobiju studentski dom.

Наравно ако има места и довољан број бодова као и сви други, док Роми имају посебна места резервисана за буџет.

Ali su Romi drzavljani dok ovi drugi nisu. Na stranu kvote i "pozitivna" diskriminacija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0

Ali su Romi drzavljani dok ovi drugi nisu. Na stranu kvote i "pozitivna" diskriminacija.

Па тим пре ако су држављани, што немају исти третман ко и сви други држављани?

А што се тиче тога, слажем се с тобом требало би само они који имају држављансто, ако је Мађарска могла поделити свим Мађарима изван Мађарске држављанство можемо и ми нашима.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49938
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
mob
Samsung Galaxy S24
Па Срби из РС би по некој логици требало као грађани БиХ да студирају у Сарајеву. Али због рата и подјела студенти су упућени ка Србији, Београду и Новом Саду. РС нема довољно правих школа и факултета (не рачунам приватне).
« Poslednja izmena: 23. Jul 2014, 15:37:32 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
Citat
Nisu mukice kontale da ti državljani Srbije, koji su u tolikom broju studirali u Sarajevu, su u stvari žitelji Sandžaka tj. Raške kojima je Sarajevo bila (i ostala) Meka.

y овоме је поента... у БГ ће већина бити оних који се осећају као Срби, и Србију гледају као матицу... док већина муслимана из Базније и Дукљана и Монтенегрингоса неће своју децу слати да одрастају у околини која ће их ипак учити иваспитати на мало другачији начин од пожељног.

Citat
Pa ne moze i jare i pare. Ili srpsko drzavljanstvo i budzet ili crnogorsko i kes.

Niko ti ne brani da normalno zivis u CG bez njihovog drzavljanstva, znam gomilu ljudi.

Ти да се питаш не би тражио могућност и начин да омогућиш тим људима да студирају овде... него изговор да им мирне савести онемогућиш или бар отежаш... што је на дуже стазе гледано контрапродуктивно...

ти људи не треба да се одричу било чега нити чак да Србију гледају као своју државу... него као матицу у којој су добродошли.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Browser
Opera 11.10
Jebote nisam znao da mi treba kvalifikacija da bih pricao o ciganima Smile ,dakle kao sto rekoh,apsolutno sam za integraciju tih ljudi u drustvo,jer jame sa krecom odavno ne rade(a da rade pojedini sa foruma bi lako posto se hejt baca do neba,cini mi se da naslov teme nije ni bitan ),i taj deo sam podrzao,a da li treba kvota,ne treba,da li treba da im neko titra jajca ili vrsi felacio,i na sve to taj zamorni lavirint Srbi iz Bosne,Crne Gore,je nesto sto veze s temom nema,jos samo cekam da se ubace Muslimani i Kosovari i onda moze jedan kvalitetan LOCK na temu...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
mob
HTC One
Sve je to na papiru lepa prica.  Smile

Ali ovo...

Citat
Монтенегрингоса неће своју децу слати да одрастају у околини која ће их ипак учити иваспитати на мало другачији начин од пожељног.

...nije tacno. I dalje im je BG glavna odrednica, bez obzira na njihov nacionalizam kojim se busaju u prsa.
« Poslednja izmena: 23. Jul 2014, 15:46:22 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
Ако ме сећање служи... Црногорац да би узео српско држављанство мора да се одрекне црногорског... што је глупо и очекивати, тако да је то вероватно један од разлога што то није случај...

Zasto onda zeli da se izjasnjava kao Srbin ako nece da bude drzavljan te drzave? Radi izjasnjavanja i osecaja pripadnosti ili samo radi beneficija statusa? Smile

Anyway, ja stvarno ne bih video problem da ima drzavljanstvo jer je tada punopravni clan drustva kao i svaki drzavljanin i uziva privilegije istog. Ovako kada je Crnogorac, pa se izjasni kao Srbin, pa kada(ako se ikada vrati iz Beograda naravno) ponovo bude Crnogorac malo mi je bezveze. Posebno zato sto su sada odvojena drzava. Pa ako su vec hteli van nekog saveza neka uzivaju u statusu stranog drzavljanina ovde...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 36.0.1985.125
mob
Nokia krntija
Разумем зашто Цигани имају ову привилегију, али не подржавам. Не зато што сам дискриминаторски расположен, већ потпуно супротно... сматрам да сви треба да имају једнак третман.

Сву социјално угрожену децу треба стимулисати на овај начин. Одвратна ми је помисао да неко једнако сиромашно српско дете остане без ових бенефиција, док се са друге стране Циганима тако нешто омогућава само зато што су Цигани.

Што се осталог тиче, сматрам да Хрватску треба разорити.
« Poslednja izmena: 23. Jul 2014, 16:16:21 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 330
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
@krouli
cigani nisu ljudi i tu se priča završava, i nikakva prava ne treba da imaju.

evo dokaza da nisu ljudi
ne kupaju se
vole da kopaju po smeću
smrde na kilometar
neće u školu

i ima toga još

ja nisam stvarno nacista ali oni za mene nisu ljudi niti ih mogu nazvati ljudima zbog gore navedenog, i da se ja pitam protero bi ih sve iz Srbije i Srbija bi bila mnogo lepša i bolja

a ako i za mene misliš da sam nacista, ok

A sta ako neko na slican nacin posmatra recimo tebe ?

ne može jer

kupam se
ne kopam po kontejnerima
ne smrdim na kilometar
završio sam osnovnu i srednju školu, na fakultetu imam još jednu godinu

IP sačuvana
social share
zasto tuga zasto bol, kad postoji ALKOHOL ?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.