Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Срби најмање пожељни у Далмацији  (Pročitano 18102 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
@ mirjanammm

Citat
a sto se tice Turske .... jedna rec FUJ!!!
nikad nisam i ne bi otisla, da mi dzaba daju najbolji hotel u turskoj ...   

To se zove predrasuda. Potpuno pogrešno. Turci su zaista gostoljubivi narod, govorim iz ličnog iskustva. Veruj mi, za razliku od lenjih i mrzovoljnih Dalmatinaca, Turci su vredni i nasmejani, maksimalno poklanjaju pažnju svakom gostu. Ovo se pogotovo odnosi na konobare po restoranima i na trgovce po bazarima.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Samsung S500
To se zove predrasuda. Potpuno pogrešno. Turci su zaista gostoljubivi narod, govorim iz ličnog iskustva. Veruj mi, za razliku od lenjih i mrzovoljnih Dalmatinaca, Turci su vredni i nasmejani, maksimalno poklanjaju pažnju svakom gostu. Ovo se pogotovo odnosi na konobare po restoranima i na trgovce po bazarima.

Svašta...  Smile  I ti onda pričaš o predrasudama...
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4

Svašta...  Smile  I ti onda pričaš o predrasudama...

Splićo, vrati se nazad nekoliko stranica, pa pročitaj šta si napisao o "svojima". Da imaju mušice, da im se ne radi leti, radije bi odmarali itd. Ja sam samo napisao ono što sam pročitao na ovoj temi, od tebe i ostalih forumaša.

Možda je razlog za nerad i mrzovoljnost sledeća
Citat
TURIZAM Analiza odrednica turističkog sektora Hrvatskoj
Od turizma se loše zarađuje?

Plaće u turizmu niže su od 15 do 20 posto, za razliku od ostalih plaća u gospodarstvu, a minimalna plaća u djelatnosti hotela i restorana u Hrvatskoj samo je 36 posto od prosječne plaće, što znači da, u usporedbi s ostalim zemljama za koje postoje podaci Europske fundacije za poboljšanje životnih i radnih uvjeta, Hrvatska ima najmanju minimalnu plaću u toj djelatnosti. Pritom se u toj  djelatnosti, u usporedbi s ostatkom privrede, iskazuje natprosječni rast bruto dodane vrijednosti i zaposlenosti.

Kontrola rashoda
Pozitivni ishod jest povećana kontrola rashoda poslovanja, prisutna natprosječna stopa rasta zaposlenosti te iskazuje natprosječne ekonomske rezultate, stoji to u studiji pod nazivom Analiza odrednica turističkog sektora u Republici Hrvatskoj autorice mr. sc. Maruške Vizek s Ekonomskog instituta, predstavljene jučer u sklopu prezentacije studije Sektoralno istraživanje - turizam u Hrvatskoj, u organizaciji Sindikata turizma i usluga Hrvatske, Međunarodne sindikalne asocijacije ICEM-IUF te Zaklade Friedrich Ebert.

Problemi hrvatskog turizma ogledaju se u nedovoljnoj razini investicija u djelatnosti hotela i restorana, što onemogućuje brži rast smještajnih kapaciteta i broja noćenja, koji su još uvijek ispod predratne razine, utječe na izrazitu sezonalnost i nedovoljnu popunjenost kapaciteta, s njom povezanom, na negativne poslovne rezultate većeg dijela djelatnosti te na previsoku razinu cijena proizvoda i usluga vezanih uz turizam u usporedbi s konkurentima Turskom, Maltom i Slovenijom, ali i emitivnim tržištima.

Prevelika ovisnost hrvatskog gospodarstva o turizmu također može biti opasna jer je dohodovna elastičnost prihoda visoka, a sama turistička potražnja iznimno osjetljiva. U usporedbi s ostalim mediteranskim zemljama, hrvatski turizam sudjeluje 40 posto u izvozu, dok Cipar, drugi na ljestvici, ima upola manji udjel.

Ako trendovi neinvestiranja i plaća ostanu jednaki današnjima, Hrvatska bi od turizma 2011. uprihodila 9,2 milijarde eura. Noćenja bi dostigla brojku od 69,6 milijuna, kreveta bi bilo 1,082.158, zaposlenih bi bilo 96.700, a plaća bi im s današnjih prosječnih 4600 kuna skočila na 6032 kune.

izvor   Večernji list
« Poslednja izmena: 15. Jul 2007, 22:11:32 od zemunac2 »
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
da i ja sam primjetio da su mrzovoljni
prvo sam mislio da su provalili da smo Srbi al sam se poslije okretao kad su strance posluzivali da vidim kakvi ce biti i ispalo je isti kurac
prema ovima se nista nisu bili promjenili Smile
inace splicane  kad je ova rekla da ce biti ko isto prije rata je vjerovatno mislila bila da se bojite da ce se Srbi vratiti naselilti ponovo i jedan dana ponovo pokusati da se spoje s Srbijom
inace sto se tice tih riba zaboravih jedan komentar
a to je da i jedne i druge dolaze iz iste grupe naroda tako da s obzirom da se puno ne razlikuju ne mogu ni biti jedne puno bolje od drugih
za to bi vjerovatno morao covjek izabrati drugu grupu ljudi kao naprimjer juzno amerikanke il anglo latinke pa uporedjivati... Smile
« Poslednja izmena: 16. Jul 2007, 07:11:17 od bokimajk »
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Samsung S500
Splićo, vrati se nazad nekoliko stranica, pa pročitaj šta si napisao o "svojima". Da imaju mušice, da im se ne radi leti, radije bi odmarali itd. Ja sam samo napisao ono što sam pročitao na ovoj temi, od tebe i ostalih forumaša.

Ja nigdje nisam napisao da su Dalmatinci "lijeni" i "mrzovoljni". To je isključivo tvoja interpretacija (utemeljena na glupom stereotipu).

Ja sam napisao da smo specifični, i da se treba malo potrudit da bi se shvatilo "psihologiju" prosječnog Homo Dalmaticus.
IP sačuvana
social share

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Citat: mirjanammm
-a isto tako poznajem i devojke iz bg koje ovog leta rade u dalmaciji ... radile su i prosle godine i ove su ih gazde zvale ... pa letnje poslove ....
Citat: bokimajk
-nisam znao da nasi tamo idu da rade?  sto ih uzimaju ako i Hrvati sami imaju masu nezaposlenih  sta rade dole inace?
-pa letnje poslove .....  tamo gde se zahteva znanje vise jezika Smiley  u hotelima, kaficima .... 

Blago nama kada imamo komšinice koje  znaju strane jezike
... ove naše neznaju niti riječ ...   Smile

Ili je možda, razlog ovo ? Citiram :
     "Nedostaje tisuće sezonskih radnika"
... Slobodna radna mjesta, već je sada jasno, nećemo moći popuniti domaćim radnicima nego ćemo ih morati uvoziti. I prošlih su godina na hrvatskoj obali radili stranci, bilo je tu sezonskih radnika iz BiH, Makedonaca, Slovenaca, Austrijanaca, Slovaka, Rusa. Praksa je pokazala i da su brojni stranci radili na crno."
Link:  http://www.hrvatskiproizvod.com/vijest.php?broj=553

jedini problem sto se hrvati boje da ce najvise gostiju doci ipak iz srbije ...
Da, bojimo se ...
Turisti iz Srbije čine manje od 1 % gostiju
Podaci sa RTS-a, krajem aprila : Ove godine očekuje se 100.000 turista iz Srbije koji će posjetiti Hrvatsku
A - ti računaj ...
... prošle godine HR imala oko 10 miliona gostiju  ... ove godine očekuje se oko 11 miliona   ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Za vreme ex-YU Nemci su bili pravi carevi...
Dovezu svoju prikolicu, sator, hranu, vodu, pice...
Jedino sto ostave su pare za najam kamp mesta i struju... ni marku vise Smile

Zanimljivo je da su domaci gosti sa istim navikama nazivani "paradajz turistima"  Smile

BTW. Grcka je...  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 16. Jul 2007, 15:28:56 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Samsung S500
Za vrijeme ex-Yu to su radili i Česi, i Mađari, i Austrijanci i mnogi drugi... a ne samo Nijemci

Doduše, većina Nijemaca ipak je uredno boravila u hotelu ili privatnom smještaju, i uredno je kupovala hranu i piće po lokalnim dućanima...

Pa sad - očito smo ja i ti boravili u različitim ex-Yu  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Za vreme ex-YU Nemci su bili pravi carevi...
Dovezu svoju prikolicu, sator, hranu, vodu, pice...
Jedino sto ostave su pare za najam kamp mesta i struju... ni marku vise Smile

Valjda si mislila na "bivše" Čehe, Mađare, Poljake ... Njemce, sigurno ne ! - možda pojedinačni slučajevi
Stereotip o "bivšim" spomenutim istočnjačkim turistima sa Wartburzima, Ladama, Škodama ... koji u restoran zalaze samo zbog WC ... zaboravi !   
Današnji nazovi - bivši "istočnjaci" voze najnovije aute, imaju glisere/jahte (s kojima se, istina, ubijaju svaki drugi-treći dan) ... ima ih po restoranima, kao i svih ostalih

Anea - očito, ili nisi upućena ili  razgovaramo o različitim zemljama ?   

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

HR u srcu....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1504
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 8800-N73
Evo za one koji nisu vise godina boravili u HR .....Promjena kod nas kako je vide Englezi ... Smile Smile.....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Britanski Guardian: 'Odlična Hrvatska'

Svi koji su željeli uživati u predivnoj hrvatskoj obali znali su da pritom moraju preživjeti užasne hotele. Međutim, to više nije slučaj – novi val otkačenih barova, luksuznih hotela i elegantnih butika kolonizirao je hrvatske srednjovjekovne ulice

Hvarska promenada je u predvečerje puna nestvarno lijepog života - trajno preplanule plavuše koje silaze s jahti, grupe američkih backpackera u minijaturnim šorcevima koji se skupljaju u barovima, morska čeljad zateže konope i priprema brodove za sutrašnje izlete, u parku hotela Riva elegantno odjeveni konobari poslužuju vrhunski pripravljene brazilske koktele i nakićene šeširiće za grickanje. Dobrodošli u novu Hrvatsku.

Takvim uvodom novinarka britanskog dnevnika Guardian u vikend prilogu Observer započinje tekst pod naslovom Odlična Hrvatska - Cool Croatia.

Dvanaest godina od strašnog rata, Hrvatska redefinira sebe: hotele tipične za istočni blok zamjenjuju uglađeni butici i elegantne vile, piše dalje Guardian.

Hvar i Zadar su istaknuti kao gradovi koji mame nove goste decentnim barovima i klubovima smještenim u raskošnim venecijanskim zgradama.

Guardianova novinarka Annabelle Thorpe proglasila je Zadar novom cool prijestolnicom Hrvatske, a brački Zlatni rat najboljom plažom.

Hrvatska nema sve: ima samo nekoliko pješčanih plaža i kuhinja joj je malo limitirana, no posjeduje smirujuću ljepotu koja se u Europi teško može pronaći, zaključuje Thorpe.

T-Portal
ponedjeljak, 16.7.2007.

IP sačuvana
social share
No Risk NO Fun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.