Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 16:45:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 55
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbi islamske vere i šta mislite o njima?  (Pročitano 71222 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 423
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.55
E dodikovac kada procita taj tekst o Osmanu sve ce mu postati jasno.  Smile Smile

ima tu tako tix apsurda npr. franjo tudjman je madjarsko jevrejsko porijekla, milosevic je crnoorsko, a izetbeovic je porjeklom od onix prvix srba kojisu dosli 7 stoljecu, dakle on je pravi srbin, a ne ovi danasnji koji se tako zovu... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Moki znao sam da ne znaš istoriju, međutim i geografija ti je slabost.

Perudji tek ces da vidis sta ceka Zemunca  Smile .. Moki mi sluzi za zagrejavanje ...  Smile
« Poslednja izmena: 04. Jun 2010, 23:16:19 od G-H-O-S-T »
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.5
mob
Alcatel 
E dodikovac kada procita taj tekst o Osmanu sve ce mu postati jasno.  Smile Smile

ima tu tako tix apsurda npr. franjo tudjman je madjarsko jevrejsko porijekla, milosevic je crnoorsko, a izetbeovic je porjeklom od onix prvix srba kojisu dosli 7 stoljecu, dakle on je pravi srbin, a ne ovi danasnji koji se tako zovu... Smile

Moki ti si se izgubio, brže u kućicu. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla
Mokili,ma znas ti vec kako ide.........u tuki me cokili!
Kupi globus globuse!I nemoj da se vrtis oko njega,vrti njega. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

Mene baš zanima, šta će mu postati jasno??

Od dva miliona muslimana, što reče jetju, njih 4 (i slovima četvorica) su se izjašnjavali kao Srbi - Osman Đikić, Omer-beg Sulejmanpašić, Meša Selimović i Emir Kusturica.

To je kao neki dokaz, nije nego je to izuzetak. To bi bilo isto kao kada bi mokili tvrdio da bosanski Srbi nisu Srbi, već pravoslavni bošnjaci i onda, kao "argument", izvuče par srpskih imena - general Jovan Divjak, Mirko Pejanović, Desnica Radivojević i Vladimir Srebrov.  Smile

Nije vam to nikakav dokaz o srpskim muslimanima, važne su široke narodne mase (obična muslimanska raja), a ti Magic, dobro znaš šta obični muslimani misle o Srbima. Ne treba se zavaravati i naglašavati izuzetke koji potvrđuju pravilo.

A pravilo je da obične muslimanske mase sebe ne identifikuju kao deo srpstva, već naprotiv, jedva čekaju neko sranje, pa da navale Srbe, to je u svim ratovima do sada bilo. I sad ćeš da mi pričaš da su oni Srbi, a oni jedva čekaju svojih "5 minuta", da vam demonstriraju koliki su Srbi.  Smile

Mani se toga, uzaludan je to posao koji samo može da ti se obije o glavu.  Smile   Pusti ljude, neka idu svojim putem, ne osećaju se Srbima, to su mnogo puta pokazali do sada (kad god su imali šansu), i završena priča.
« Poslednja izmena: 04. Jun 2010, 23:57:10 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
moralles, ne smaraj! Smile
Od kada su to Sremski Karlovci u Hrvatskoj? Smile
Ма чуо је он за Сремске Карловце али га је велико српска претензија бацила на Карловац па се није
успио сјетити...  Smile
Да зна да су у Сремским Карловцима све архивске грађе српског народа,а међуосталом и документа
"злогласне" Српске Академије Наука и Умјетности вјероватно би повезао а овако га је убјеђење одвело
на линију "велике Србије". Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
PS.  Ja čekam da vidim šta me čeka  Smile, oće li to skoro ili da se polako razgaćim, pa sutra da čitam rusofiličarsku prozu???

IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

Od dva miliona muslimana, što reče jetju, njih 4 (i slovima četvorica) su se izjašnjavali kao Srbi - Osman Đikić, Omer-beg Sulejmanpašić, Meša Selimović i Emir Kusturica.

To je kao neki dokaz, nije nego je to izuzetak. To bi bilo isto kao kada bi mokili tvrdio da bosanski Srbi nisu Srbi, već pravoslavni bošnjaci i onda, kao "argument", izvuče par srpskih imena - general Jovan Divjak, Mirko Pejanović, Desnica Radivojević i Vladimir Srebrov.  Smile

Nije vam to nikakav dokaz o srpskim muslimanima, važne su široke narodne mase (obična muslimanska raja), a ti Magic, dobro znaš šta obični muslimani misle o Srbima. Ne treba se zavaravati i naglašavati izuzetke koji potvrđuju pravilo.

A pravilo je da obične muslimanske mase sebe ne identifikuju kao deo srpstva, već naprotiv, jedva čekaju neko sranje, pa da navale Srbe, to je u svim ratovima do sada bilo. I sad ćeš da mi pričaš da su oni Srbi, a oni jedva čekaju svojih "5 minuta", da vam demonstriraju koliki su Srbi.  Smile

Mani se toga, uzaludan je to posao koji samo može da ti se obije o glavu.  Smile   Pusti ljude, neka idu svojim putem, ne osećaju se Srbima, to su mnogo puta pokazali do sada (kad god su imali šansu), i završena priča.

Шалу на страну јер сам свједочанство поставио из зајебанције. Smile
Наиме,морам се сложити са тобом у потпуности и "њиха" треба дистанцирати од српског народа јер да
нам не буде по народној:"паметном је довољно и једанпут" док имам осјећај некима од "нас" није довољно ни три пута.
Чињеница је да ИЗ "годинама" ради на формирању своје аутохтоне нације и упркос не логичностима,понекад комичним ситуацијама то се мора тако и третирати и схватити да је онај ко је био србин више није нити ће бити.
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

Ostao je pismeni trag o Muhamedu Hevaji iz Tuzle. On je sredinom 17. stoleća pisao pesme o Srbima hrišćanske i muslimanske vere.

Početkom 19. stoleća, jedan od prvaka muslimana u Mostaru, Ali-aga Dadić, osniva politički pokret i traži autonomiju Bosne i Hercegovine u Turskoj. Njegovi sledbenici su, podjednako, i muslimani i pravoslavni. Ovo je bilo previše za tursku vlast. Ona se uplašila žešćih zahteva Srba oba zakona u Bosni i Hercegovini, koji su mogli da se povedu za primerom Srba u Srbiji, gde je buktao Prvi srpski ustanak.

A Sinan-paša Sijerčić je, krajem 18. stoleća, činio sve da muslimanima ukaže na njihovu pripadnost srpskoj naciji.
Sinan-paša je negovao uspomenu na svoje pravoslavne pretke. Imao je pismene zapise da su bili srpski plemići Šijerinići u srednjevekovnoj Bosni. Šijerinići su ogranak još poznatije plemićke porodice Lučića.

Omer Skopljaković: Ž E Lj A
... Dušmane mrzi, a Srpstvo ljubi,
Tako mi sine ti bio živ,
Pane li babo u borbi ljutoj,
Osvet' ga sine, sokole siv...

Srbin Avdo Karabegović: OH, TA LjUBIM TE...
... Tako mi pravde
Višnjega Boga
Tako mi srpskog
Imena moga...
Protivu islama,
To ništa nije,
Sin Otadžbinu,
Ljubiti smije.

Omer-beg Sulejmanpašić-Despotović: SRPSTVU
Iz mog srca, iz plamenih grudi,
Iz uzdaha, iz duše, iz snova,
Tebi Srpstvo, moja srećo draga,
Leti, evo, laka pjesma ova!...

Suza čista; suza duše moje,
Suza, što me milom bratstvu veže,
Suza vjernaljubavi i krvi,
Tebi, Srpstvo, što me vječno steže!

Ceka te divna rodoljubiva poezija Srba muslimanske vere - za koje  si upravo slagao da ih ima cetiri .. Kao sto si lagao o Dubrovniku , Konavlima , Dalmaciji .... A tek sam poceo nacisto ...  Smile .. koji Tupko ....  Smile
« Poslednja izmena: 05. Jun 2010, 00:13:38 od G-H-O-S-T »
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Kosmet je Srbija!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3631
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Bosch pumpa
Kada smo krenuli s pesmama: Smile

Stihovi Omer-bega u pesmi Leti pjesmo su treperili ovom izgovorenom porukom Njegoša i pritajenim mislima Osmana Mashar-paše:

"Želiš vidjet ljutog lava,
za slobodu što se bori,
ti poleti, pjesmo moja,
onoj maloj Crnoj Gori.

Pod Lovćenom na kamenu
Naćeš tamo onog lava,
Što slobodi krči puta
Oštrim mačem i guslama.

Ponesi mu pozdrav vjerni
Zarad sreće bratskog gleda,
Krv nas veže, a ne d'jeli
Vjera Hrista, Muhameda".
ŠJovo Bajić: Omer-beg Sulejmanpašić-Despotović – Srpstvu, Udruženje Srba iz BiH u Srbiji, 2001. ?

Drugi veliki rodoljub među Srbima muslimanima bio je Avdo Karabegović Hasanbegov. On će, u "Bosanskoj vili", Sarajevo, 15. juna 1898, objaviti pesmu U oči Vidova 1898. i u njoj će, pun slutnje o mogućem budućem bratoubilaštvu, preklinjati da se srpski zavičaji zagrle:

"... Ej, Kosovo tužno i žalosno!
Sklanjali se za visoke gore
Jarko sunce sjetno, neveselo,
Da ne gleda đe se braća bore?

Da ne gleda mačeve krvave
Đe brat bratu kroz grudi probada,
Da ne gleda srca izdajnička
Đe paklena zloba, zavist vlada.

Da li čekaš aj, Kosovo tužno!
Nove bratske borbe i megdana?
Da li čekaš – ej sudbino kleta –
Sretnijega tude Vidov dana.

Ili čekaš da izgladi vrjeme
Crne bore sa tvojega čela,
Da na groblju praotaca svojih
Zagrle se braća prevesela.

Da li čekaš bratsko razbojište,
Opet bojna truba da zatrubi?
Ili čekaš – ah zlaćani sanci –
Da se Prizren s Avalom poljubi?!
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 55
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 16:45:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.