Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbi ili Srbijanci iz Sbijanije?  (Pročitano 39219 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
Dobro je, budi miran nestasko jedan... jeste, napravio sam previd jer nisam pazljivo procitao "podvala", i priznajem gresku... ali i ti priznaj da si autonomas, pa to bar nije tesko! Smile

to je sasvim drugo pitanje, dragi moj spartancu, da li je neko za regionalizaciju ili ne - regioni su bar nešto što se na različite načine može regulisati - pogledaj kako je to urađeno u českoj, kako u nemačkoj, kako u italiji....

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Citat
znaci Srbija i Vojvodina su bile dve razlicite drzave pa su se onda ujedinile Smile zanimljivo stanoviste Smile

ne, pogrešno si povezao, ne radi se o ujedinjenju dve države nego o slobodnoj volji da se pridruže srbiji, dakle to nije bila jedinstvena teritorija nego je nastala ujedinjenjem!

ali bilo bi dobro, dragi moj orfanelin, da uložiš malo truda na google-u i videćeš da oni imaju zapravo takav stav
ma ja koji kurac Smile

znaci to sto su se svojom slobodnom voljom citaj imali su izbor da budu habzburska monarhija ili da se pripoje Srbiji im sada daje za pravo da pricaju kako su se oni "ujedinili" sa Srbijom i da je ta Vojvodina u ravnopravnom polozaju sa Srbijom ?! Interes Srbije je bitniji od interesa bilo kog dela iste te drzave Wink
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5

зашто ти смета женски род у имену занимања? Водитељ - водитељка, учитељ - учитељица итд. Зашто онда не и психолог - психолошкиња?

А израз "Србијанац" је постојао одавно пре У 92. А уз њега и израз "Пречани", за Србе са оне стране Саве и Дунава.

zato shto je izraz psiholoshkinja , socioloshkinja i sl - nakaradan , rogobatan i potpuno izvan duha srpskog jezika. to je u stvari orudje za shirenje "feminizma" - odnosno u ime navodne ravnopravnosti stvoriti ogroman broj "uspeshnih zena " koje sa svojih 35-40 godina nemaju porodicu ,jer eto nece da budu podjarmljene mushkarcu ...  Smiley 1

izraz srbijanac u smislu koji ti pominjesh niko vishe ne koristi, kao shto niko ne koristi  izraz prechanin .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Језик се развија. Вероватно је некоме и израз докторка или професорка био рогобатан и накарадан, па је је ушао у српски речник. Уосталом, шта рећи за израз "каријеристкиња"? Ја се с тобом слажем да жена, пре свега, треба да рађа децу и да је то њена основна биолошка функција у оквиру људске расе. Али, осим тога, може друштву да допринесе радећи некакав користан посао. А то што екстремне феминисткиње, често скривене или отворене лезбејке - дакле особе поремећене сексуалности - немају меру нити је желе, то је друго.

Изразе "Србијанац" и "Пречанин" људи и данас користе, баш у значењу које сам навео, али се вероватно не крећемо у истим круговима.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
znaci to sto su se svojom slobodnom voljom citaj imali su izbor da budu habzburska monarhija ili da se pripoje Srbiji im sada daje za pravo da pricaju kako su se oni "ujedinili" sa Srbijom i da je ta Vojvodina u ravnopravnom polozaju sa Srbijom ?! Interes Srbije je bitniji od interesa bilo kog dela iste te drzave Wink

postovani orfanelin,
sasvim obrnuto, to im daje za pravo da sada pričaju da je vojvodina u neravnopravnom polozaju sa srbijom... a koliko ja znam habzburska monarhija se tada raspala i ovde je prica i kako srbija i vojvodina nisu ekonomski, kulturoloski, etnicki jednake i da to daje vojvodini sta sve ne za pravo ali to je druga tema. ovde je bitno da se to uzima za argument da postoje vojvodjani i postoje srbijanci i jedan deo ljudi vec sebe i definise kao vojvodjane -

Citat
Ја се с тобом слажем да жена, пре свега, треба да рађа децу и да је то њена основна биолошка функција у оквиру људске расе. Али, осим тога, може друштву да допринесе радећи некакав користан посао. А то што екстремне феминисткиње, често скривене или отворене лезбејке - дакле особе поремећене сексуалности - немају меру нити је желе, то је друго.

pa nije zena foka pa da ima osnovnu funkciju da radja decu!? mislim sta je ekstremno u tome da zena radi i neki posao i odluci da li hoce ili nece da rodi dete?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Citat
sasvim obrnuto, to im daje za pravo da sada pričaju da je vojvodina u neravnopravnom polozaju sa srbijom... a koliko ja znam habzburska monarhija se tada raspala i ovde je prica i kako srbija i vojvodina nisu ekonomski, kulturoloski, etnicki jednake i da to daje vojvodini sta sve ne za pravo ali to je druga tema. ovde je bitno da se to uzima za argument da postoje vojvodjani i postoje srbijanci i jedan deo ljudi vec sebe i definise kao vojvodjane -
pa i treba da bude neravnopravna Wink nije bila ravnopravna ni kad je ta teritorija tek usla u sastav Srbije niti ce ikad moci da bude ravnopravna Wink Srbija je drzava a vojvodina nije niti je ikad bila i to je to Smile Taj sto kaze da je vojvodjanin moze da bude u okviru Srbije vojvodjanin ali van okvira Srbije je Srbijanac Wink Smile

Ne znam sto izmisljas toplu vodu  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

зашто ти смета женски род у имену занимања? Водитељ - водитељка, учитељ - учитељица итд. Зашто онда не и психолог - психолошкиња?

А израз "Србијанац" је постојао одавно пре У 92. А уз њега и израз "Пречани", за Србе са оне стране Саве и Дунава.

zato shto je izraz psiholoshkinja , socioloshkinja i sl - nakaradan , rogobatan i potpuno izvan duha srpskog jezika. to je u stvari orudje za shirenje "feminizma" - odnosno u ime navodne ravnopravnosti stvoriti ogroman broj "uspeshnih zena " koje sa svojih 35-40 godina nemaju porodicu ,jer eto nece da budu podjarmljene mushkarcu ...  Smiley 1

izraz srbijanac u smislu koji ti pominjesh niko vishe ne koristi, kao shto niko ne koristi  izraz prechanin .
To oko reproduktivnih "neaktivnosti" nase populacije i feminizacije drustva je tacno, ali su i oni neki globalni talas koji je svugde prisutan, pogotovo u Evropi cije je stanovnistvo najstarije, ta depopulacija moze da nas smrvi, primera radi - prosecan Srbin ima 41 godinu, a prosecan Siptar 25, pa cemo na "vagu" za dvadesetak godina, bice ih vise nego nas!

Srbijanac je termin koji u Srbiji gotovo da i nije koriscen, vec je on proteziran od Srba van granica matice jer su tako najlakse mogli da u jednoj reci oslovljavaju svoje sunarodnike iz Srbije... jasno je da mnogi pokusavaju da "Srbijance" podvale kao nekekvu gradjansku alternativu na stetu srpskog identiteta kao sto su to komunisti uradili sa Bosancima, Crnogorcima i tumacenjem Srbijanaca u drugom kontekstu!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Frizider
Citat
Ne znam sto izmisljas toplu vodu
To mu je u opisu odbornickog posla............naucnik covek, magistar
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Клићо,

па како да се размножавамо ако неће да рађа?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
pa i treba da bude neravnopravna Wink nije bila ravnopravna ni kad je ta teritorija tek usla u sastav Srbije niti ce ikad moci da bude ravnopravna Wink Srbija je drzava a vojvodina nije niti je ikad bila i to je to

ajde sada malo pogledaj sta si napisao... pa malo razmisli... i videces da je onda razlika izmedju tebe i canka samo u shvatanju pravde i ravnopravnosti Smile

Citat
Taj sto kaze da je vojvodjanin moze da bude u okviru Srbije vojvodjanin al van okvira Srbije je Srbijanac Wink Smile

a zasto ne bi bio srbin ili drzavljanin srbije ili na kraju i vojvodjanin van srbije? ali dobro neka bude i srbijanac mada se meni taj termin ne svidja

Citat
Клићо,
па како да се размножавамо ако неће да рађа?

nikako! nema vise razmnozavanja - tu smo gde smo!  Smile

šalim se, reč je o tome da i mučkarac i žena zajednicki planiraju porodicu i da ne možeš ženu mimo njene volje naterati da radja, jedino da je siluješ ili nekom suptilnijom metodom nateras da zavisi od muskarca i da bude masina za radjanje i svedena samo na svoju biolosku ulogu... dakle treba stvoriti uslove za radjanje, vaspitavanje i podizanje dece ali uslove i da zena bude slobodna, ekonomski nezavisna i tako dalje to je sada druga tema

decu treba radjati, a ne proizvoditi! i to je odgovor i sovinistima i extremnim feministkinjama
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.