Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbi i Hrvati - zašto se ne podnosimo?  (Pročitano 24655 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Viktor Novak nije Srbin, zatim pročitaj "Vatikan i Jasenovac" od Dedijera.Tebi je očigledno jedini izvor znanja "Bespuća povijesne zbiljnosti" od pokojnog Njofre.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
i koliko taj novak veli da je bilo žrtava?
pročitaj koliko židovska općina kaže da je bilo žrtava.

evo ti još jedan podatak i ne želim više o tome:

Josip Frank, vođa Hrvatske čiste stranke prava bio je židovskog podrijetla
Ivo Korsky, jedan od ideologa ustaškog pokreta bio je židovskog porijekla
Milan Miesler, general u vojsci NDH, porijeklom Židov
Milan Praunsperger, general u vojsci NDH, porijeklom Židov
Oskar Kirchbaum, general u vojsci NDH, porijeklom Židov
Ferdinand Halke, general u vojsci NDH, porijeklom Židov
Josip Šulc, general u vojsci NDH, bio je židovskog porijekla
Mihajlo Lukić, general u vojsci NDH, pravoslavne vjere
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Pa ti stari još uvijek ideš u neko dokazivanje...

Nema smisla...

Nakon izjave o "superiornosti" i gluposti o "sportskim uspjesima" i "dobrodošli u zemlju svjetskih prvaka"... ti se i dalje pokušavaš raspravljat...

Čudim ti se, majke mi, čudim ti se....  Smile Smile
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Posto ja ama bas nemam nikakvog interesa u ovoj temi, a i znam da licno ti umorni neces dobiti konkretan odgovor na svoje pitanje, ipak cu postaviti jedno pitanje vladi..

@vlado

sta to cini srbe superiorne ? ajde molim te objasni mi.

unaprijed hvala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung S7220
Jedno od tih zala je bilo ulazak u kraljevinu shs, hrvati su bili narod drugog reda a kralj i njegova srpska vrhuška pokušavala je zatrti hrvate i hrvatstvo što kulminiralo atentatom na stjepana radića.

NDH je nastala kao reakcija na srpski hegemonizam u kraljevini i kao nastojanje hrvata da napokon ostvare svoju državu, naravno opet su izabrali veće zlo i tako se dogodio bleiburg i križni put u kojemu je stradalo pet puta više ljudi nego u jasenovcu. To je bila cijena kojom smo platili suradnju sa hitlerom i zločine 2.svj.rata

Sada imamo svoju državu, nikada u povijesti nije bila teritorijalno manja ali mi smo zadovoljni i okrenuti smo budućnosti i nemamo nekih povijesnih repova i zaostataka.
Naravno, u pravu si, to sam ja rekao vec prije 5-6 stranica... Hrvati su smatrani gradjanima drugog reda i zato su htjeli drzavu. Znaci Srbi su bili superiorniji i oni su se pitali. Hrvati su bili pod srpskim krovom... Zatim se desio Jasenovac i sve je buknulo. Ma sve si ti to lijepo rekao...

Dok kod "vas" i dalje vidim neke infaltilne teorije o "superiornijem narodu"???
Teorije o superiornom narodu?  Smile  Nije mi jasno zasto se izvrce ono sto sam ja rekao. Jednostavno problem nekih je sto neke stvari ne zele da cuju onako ako su izrecene, nego pisu kako bi samo rasplamsali gluposti... Kakve crne teorije? Ponavljam da sam rekao kako su Srbi bili superiorniji, "jaci", u boljem polozaju ili kako vec hoces... 1918 do 1941... Ajd sad da vidim ko ce sledeci izvrnuti ono sto sam rekao!

sta to cini srbe superiorne ? ajde molim te objasni mi.
Srbi su kroz istoriju bili u dosta boljem polozaju od Hrvata. Imali su carstvo, imali su velike ljude, iza njih su ostala velika djela, jednom rijecju imali su slavnu istoriju... 1918 godine pobjedom u prvom svjetskom ratu Srbi su izrazili zelju za ujedinjenjem sa Hrvatima i Slovencima. Doslo je do ujedninjenja... Na celu ujedinjene drzave je bio srpski kralj. Hrvati i dalje nisu imali svoju drzavu... bili su gradjani kao sto je kolega rekao "drugog reda"... Evo ovo je ukratko par crtica...
« Poslednja izmena: 22. Nov 2006, 12:38:08 od vlado85 »
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Pa tako reci Vlado, moderatore, majstore...

Kako si ti prvi put napisao, ispalo je "Srbi su superironi" dakle, bolji, jači, ljepši... od svih drugih koji su im na tome zavidni.

Kužiš?

Ispalo je da je to tvoja izjava, stav - a ne da je to tvoje tumačenje ondašnjeg stanja.

Eto, sad je jasnije... Ispričavam se na nesporazumu. (Iako mi još nije jasno ono o sportskoj dominaciji  Smile)
IP sačuvana
social share

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung S7220
moje misljenje... mrznja je pocela da se siri 41... poslije Jasenovca i ideje o nezavisnoj drzavi Hrvatskoj... Srbe je zaboljelo sto su svi katolici postali Hrvati, a Hrvate je zaboljelo to sto su Srbi toliko superiorni, a oni jos uvijek nemaju svoju drzavu... Danas je mrznja rasplamsana i gore navedeni razlozi su samo osnova. Nisam istoricar, ali cinjenice koje znam su me navele ne ovakvo razmisljanje...
Kretenarije o superiornosti - znači da su oni koji su umislili vlastitu superironost svakako snose dobar dio krivnje za sve ono što se izdogađalo...
Naravno... nisam to demantovao... ali ja gledam sa objektivne i cinjenicne strane. Mislis da mi nesto znaci sto su Srbi bili u prednosti na svim poljima. Ispada da su Srbi krivi sto su superiorni. Mi ovdje pricamo kako je bilo i iznosimo svoja misljenja, a ne kako kaze i misli nacija. Znaci ja sam iznio svoje misljenje, sto ne znaci da mozda nije tacno...

Eh, da - priče o "slavnoj prošlosti" ostavi za djecu u vrtiću... te gluposti jednostavno ne drže vodu...
Kako ne drze? Da nije bilo proslosti ne bi bilo sadasnjosti... logicno? Hm ti si pravnik, a ovo je objasnjenje za malu djecu. U cemu ti vidis razlog mrznje?
Mislim da si ti pogresno protumacio, a jednostavno nije bilo osnova za tako nesto. Na 5 stranica se prica o srpskoj superiornosti, a niko nece da prelista i da vidi gdje je to pocelo i ko je to rekao i izjavio. Ja non stop upozoravam da se lupi tri puta glavom nego sto se post objavi. Lijepo procitajte postove, kao sto ja citam vase...
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Pa čitam, gazda, čitam...

Kako ću protumačit izjavu "Srbi su toliko superiorni" i imaju "slavnu prošlost"?

Superiornost - možda je izbor riječi bio pogrešan... Hegemonija bi bilo prikladnije.

Slavna prošlost - implicira da je prošlost nekog drugog naroda neslavna, manje vrijedna...

Razumiješ? I sad stavi sve te izjave u kontekst teme i njezinog naslova... i dobiješ sasvim logičan zaključak...

Kužiš?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung S7220
Ne nisam se pogresno izrazio. Slazem se da i u tome treba traziti razloge nase mrznje. Jednostavno istoriska desavanja su me dovela do ovakvih misljenja i razmisljanja... znaci u njima je osnov. E sad ti vidis manu u takvom razmisljanju, kazes da je iz toga proistice mrznja, a ja kazem da mrznja proizilazi iz osnova koje sam gore naveo... i sve ide tako u krug... bitno je da si shvatio, kao i ja, gdje su razlike... Ja tebe necu ubjediti da sam u pravu kao sto ti neces mene...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Pa onda vidiš da sam te dobro shvatio...

Pazi, ja ti samo govorim da je bilo kakav stav "superiornosti" pogrešan i vodi ka tragičnim posljedicama...

Hitler je mislio da su Nijemci superiorni Slavenima i Židovima...

Pavelić je mislio da su Hrvati superiorni Srbima...

O. Cromwell je mislio da su Englezi superiorni Ircima...

U Indiji Hindusi misle da su superiorni muslimanima, a muslimani misle da su superiorni Hindusima

Ti misliš da u Srbi supreriorni Hrvatima...

Jel' uočavaš nekakav obrazac?

Ne postoji superiroan ili inferiroran narod... postoje samo narodi... i splet povijesnih okolnosti u kojima su se našli...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.