Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 11:09:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Срби и Европа  (Pročitano 2943 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Duhovno bedni, a zele da budu materijalno bogati kao Evropljani, kakva kombinacija.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4372
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Evropljani su tako duhovno bogati kao bogalji Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
Zastava Novi Sad - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
HTC Touch HD, Luna
kako naša stvar stoji u irskoj i španiji i jel ti se naši javljaju iz italije i beneluksa. daj javi ako boga znaš, crkoh od radoznalosti!

nisam sada razumeo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 110
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ovoliko pohvala drzavi Holandiji moze da da samo neko ko uopste ne poznaje Holandiju njenu istoliju,aktuelnu politiku i drustvo.
Istorija:kolonijalna sila,savez Provincija pravi naziv Nizozemska (Holandija je jedna od Provincija) glavni grad Amsterdam.Drzava gradjanskog tipa koja je stekla ogromno bogatsvo pljackanjem Indonezije Suriname itd.pomocu drzavne korporacije u srednjem veku Istocno Indijske Kompanije,kidnapovanjem crnaca po Africi i prodajuci ih amerikancima kao roblje postignuti znacajni ekonomski rezultati,zataskan genocid u Indoneziji podvodjenjem istog pod oznaku policijske akcije naveci proizvodjac droge u Evropi i cetvrti u svetu.
Aktuelna politika:neoliberalna politika lopovluka sa izrazenom tendecijom siromasenja stanovnistva sto je dovelo do otvaranja besplatnih narodnih kuhinja po svim vecim i srednjim gradovima jer se broj sirotinje koja nije u stanju da sama sebe izdrzava svakodnevno povecava.Najnovijom privatizacijom zdravstvenog osiguranja i shodno istom imensnog povecanja premija ionako niska kupovna moc osiromasneog stanovnistva smanjena za oko 5%.Privatizacijom stambenog fonda drzave veliki broj gradjana nije u stanju da
place previsoke kirije te drzava zarad socijalnog mira mora da daje subvecije na stanarine sto dovodi do socijalnog raslojavanja stanovnistva i getoizaciju siromasnih.Cena kraljevske porodice koja sedi po raznim dvorcima u vlasnistvu
prdstavlja opterecenje drzavnog budzeta jer pripadnici porodice (a ima ih mnogo) ne placaju kiriju ali skupo odzavanje ovih zamkova placa narod.Korupcija
u vrhovima vlasti je vec poslovicna a kazne simbolicne jer se radi o eliti na vlasti
pa je nelogino i smesno da ista za zloupotrebu vlast odgovara.Jurisanje na fotelje i arcenje narodnih dobara su na istom nivou kao i u srbiji.Najveci moguci
zlocin je utaja poreza za sirotinju posto bogatasi mogu da plate fiskalne zonglere
poput usrbiji vec prisutne De Loite ...Eksorbitantne plate direktora javnih preduzeca (mesta na koja politicari dolaze posle bavljenja politikom  se krecu
od Evra 250.000 godisnnje direktori skola itsl.pa do evra 12.000.000.- koliko ima direktor ING banke koja je vlasnik i postanske stedionice koja je privatizovana po metodu kojim se sluzi i aktuelni min.M.Dinkic I pored dogovora de se plate u celoj drzavi zbog stednje ne povecavaju prosle godine je ova vrhuska koja od naroda zahteva stednju sebi pvecala plate za 40% sto na ovakve platne osnove predstavlja pljacku drustva i nesebicno bogacenje elite,sto ukazuje da je srpska elita pre opste pravilo nego iznimka u ponasanju.
Aktuelna politika:podrzavanje americke politike pa ma kako suluda ona bila.Na unutrasnjem planu ubrzano stvaranje lumpen-proletarijata kroz amerikanizaciju
drustva i negiranje moralnih i drustvenih obaveza vladajuce elite.Vlastito bogacenje na racun naroda  je glavna politicka preokupacija elitarnog sloja
holandskog drustva.Elita je otkrila da nije dovoljno biti bogat pa cak ni prebogat
kad moze i vise.Od 1980 do sada realna kupovna moc stanovnistva je u stalnom padu a uvodjenjem evra stanovnistvu su povecane poreze do maksimuma jer su poreska zahvatanja zbog finansiranja neefikasne i anti narodne
neoliberalne drzave tolika da remete i njeno vlastito funkcionisanje.
Prilikom referenduma za ustav evrope gradjani su zbog potpune neobavestenosti glasali protiv.Kasnija istrazivanja su pokazala da su gradjani u stvari glasali protiv svojih politicaraTkzv.Nl.demokratija nije nista drugo nego
jos jedan primer odbacivanja normi i vrednosti bivseg drustva i stvaranje novog neoliberalnog carstva anarhije bas kao i u srbiji.I holandjani imaju svoje Cede i Dinkice koji narod vode u carstvo americkog i MMF imperijalizma.Za utehu srbi nisu jedini narod koji postaju plen lokalnih protuva koji prodaju boljie sutra.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 740
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Nokia 
Ma srbi su najbolji  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Oni bar propadaju dostojanstveno, a mi ...
Ipak jednu njihovu gresku ne smemo da ponovimo : "Cena kraljevske porodice koja sedi po raznim dvorcima u vlasnistvu
prdstavlja opterecenje drzavnog budzeta jer pripadnici porodice (a ima ih mnogo) ne placaju kiriju ali skupo odzavanje ovih zamkova placa narod."[b][/b]

A nasi evropejci nastavljaju da nas uce kako od Evropljana uzeti najgore stvari, jer i oni zele da legalno kradu i bogate se.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 36
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ову тему сам покренуо из разлогга да се добро поразмисли шта то Срби имају са Европом заједничко а шта не, шта је то Европа, које су њене предности, зашто се о њој толико говори ко да спасење од ње долази и ко и зашто заступа толико придружење Европи? Јели та Европа ''светлост свету'' или пак само покушава да се као тава представи? Није ли Европа један од оних пастира који своје ''овце води  блејећи на клање''? Србине брате да ли ти себи постављаш ова питања или слепо идеш за шареним лажама? Србине брате добро поразмисли у шта се упушташ, да ли је Европа оно што те чини Србином или си се ти мало изгубио и заборавио ко су Срби, где су зивели, којом вером се крстили и кога Бога исповедали? Када себи Србине поставис ова питања неминовно ћес се запитати  да ли си Србин или су те научили да се тако зове народ који је настао распадом Југославије? Пуно је питања о којима треба да се промисли и да се не срља толико у Европу. Треба да се покрене јавна распава о Европи и одговори на ова, као и многа друга питања која ће се (надам се) јавити у срцима свих Срба и тако посведочити зрелост и спремност да  као један достојанствен и постојан народ станемо пред Европу и изнесемо своје ставове.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja tvrdim da nam Evropa nije potrebna ni najmanje, a imam i ja prijatelja po Nemackoj, Austriji i familiju po Italiji. Obican narod, srednja klasa, radnicka, PLJUJE po evru,po EU i po svemu što ima neke veze za zajedništvom, jer se svima standard srozao od uvodjenja svega toga, a uvelo se sve to da bi se lakse vladali ljudi iz senke, jer ti je lakse kad razbucaš granice, i sve to pretvoriš u jednu državetinu i posle radis šta hoćeš. Da smo pametni, kao što nismo, i da nam vlast ima malo mozga, kao što nema, (ne mislim samo na ovu konkretno, ja sam uvek bio protiv svake vlasti, jer ni jedna, ali ni jedna, nije radila za narod i državu, već za "elitu" i njene džepove) pa da naš geografski položaj i istoriju iskoristi za balansiranje između istoka i zapada, mi jednima puš..., a drugima okrećemo du.. da nam ga stave. I Bog da nas vidi! Nas niko (ne samo nas, nego svi sve) ne voli jer smo lepi, ili pametni, ili kulturni, nego gledaju da nam izmuzu pare i jeftinu radnu snagu, i da iskoriste rupe u nasim zakonima , i da rade ono sto kod kuće ne mogu. Privatizacija je ocigledan primer, kako nam narod pretvaraju u alkoholicare. Otkupljene sve pivare, i rade punom parom, a litar piva jeftiniji nego litar mleka. Kako ne otkupise Zastavu, pa da preve VW, ili ne otkupise Ei NIS, pa da pravimo PHILIPS televizore? To je sve brate sranje, i samo se budale zanose da ce nama procvetati ruze kada udjemo u EU. Pa ko koga danas voli u svetu i daje mu nesto, ako nema trostruku korist od toga? Pa podjite od sebe. Kada vidite komšiju da radi nešto, da se znoji, da mu fale pare, da li izvadite pare i kažete:evo, ne treba da vratiš? Ili čekas da te zamoli za pozajmicu, pa mu daš da ti vrati, a već računaš da si mu učinio uslugu, i da kada tebi bude zatrebalo, neće moći (smeti) da te odbije za protivuslugu.  Svaka čast izuzecima, ali danas ih je jako malo. Sad će neko da kaže: dao bih ja kada bih imao, ali nemam ni za mene. Ja odgovorno tvrdim, da to nije tačno. Jer što više imaš, više voliš svoje pare, i sve se teže odričeš ood njih. Tako i zapad. Na prvom mestu, odakle njima pare, da ti daju kredite? Ne bi ih ni imali, da nisu kamarisali i naplaćivali kamate. I zašto bi ih sada dali nama? Jer smo lepi? Ma dajte, osvestite se. Zapadna "demokratija" počiva na ugnjetavanju malih, i isisavanje života iz njih. Bilo američka ili evropska, svejedno je. Lako je njima kada su vekovima eksploatisali ceo svet (a i danas to rade, na finiji način), dovlačili i gurali u svoja dupeta, a sada nam prodaju muda za bubrege, kako eto, može od rada i poštenja da se živi, a samo Afrika, Indija i Indijanci znaju od cega i kako i zašto lepo živi Evropa i SAD. Ako neko misli da gresim, neka me ispravi, ja tako gledam stvari. Možda sam malo otišao off, ali uvek se iznerviram kada počnem o tim stvarima. To ti je primer i kod nas u državi, pojedinci koji su se bogatili švrcujući, kradući, ucenama, šurovanjem sa ljudima na vlasti, za koje nije važio zakon, koji su mogli preko granice da preteraju šta su hteli, koji su u svojim prodavnicama držali OGROMNE količine robe bez porekla, a sada oni nisu lopovi, nego uspešni biznismeni, koji eto, imaju, bili su "sposobni" u "ona" vremena. I sta je jos interesantnije? Sve dok plaćaju reket, dobri su. Kada nekom nesto ne odgovara, tu su odmah "spektakularne akcije MUP-a". Pa kako se to ne vide pre, taj krade i zavrće državu 15 godina, a ne poslednjih 6 meseci.... Ma ne mogu više da kucam , iznervirao sam se.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nekontam kako neko moze da bude protiv da se srbija integrise u EU. Pricajte sta hocete ali vase srpstvo nece nestati ako udjete u EU, nece vam niko doci da rusi manastire ako udjete u EU, ploiticari koji vas danas pljackaju nece moci biti na vlasti kad udjete u EU, standard kojeg danas nemate, imacete kada udjete u EU, imacete pravo na ekonomsku pomoc kada udjete u EU. Srbija ima potencijala, ali sve to propade, kao sada, sa vasim iluzijama da vi i rusi mozete izdrzati zajedno. Svako danas ide trbuhom za kruh, tako i rusi samo ne vi, ili neki od vas. Umjesto da srbe upotrebljuju kao jeftinu radnu snagu na zapadu, ne samo srbe vec generalno ljude iz istocne evrope,  evropske firme bi se selile u srbiju da zaposle tu radnu snagu, sto xnaci vise rdnih mjesta, vise para..glupost je samo upotrebljavat argumente kako ce srpstvo i vasa kultura nestati ako udjete u EU.

srbija u EU..bolje ce biti nama svima...

pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zašto si tako siguran u sve to? I Kina i Indonezija, pa vidiš, čak ni Koreja nisu u EU, pa grabe ogromnim koracima napred, i tamo zapadnjaci sele svoje fabrike, i tamo zapošljavaju radnike. I to što su zemlje u t.. p.... materine, pa im se isplati. Znači, da hoće, oni bi to uradili i kod nas, bar jer smo im mnogo bliži od njih, ali neće. Zašto, ne znam. I odakle ti ideja za političare? Misliš da su njihovi bolji? Ne, prijatelju, isti su, samo sto oni to rade kroz "fondove podrške" i slično. Moderna korupcija. Ako se ja borim za vlast, i odredjena grupacija me finansira (sponzoriše), ja ne mogu sutra kada dođem na vlast, da donesem zakon koji ne odgovara toj grupaciji. To tamo tako funkcioniše. Ko je Buša doveo na vlast? Ko ga je sponzorisao? Gde njegova porodica ima akcije? A ko ce sada da obnjavlja Irak? Ko ima prednost u dodeljivanju poslova? Mislite o tome.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 11:09:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.