Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: О трошку државе 14 људи променило пол  (Pročitano 2329 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
To je ta začkoljica sa slobodom govora koju pederi, manjine i NVO često zaboravljaju - sloboda govora znači da sve strane imaju pravo govora i delanja. A ne ovako, pederi teraju inat svetu a ostali treba da ćute i trpe. Ne, to ne ide tako.
pa ja i jesam i nisam za politicku korektnost. ima svoju funkciju, ali kada se pretera stvarno je uzasno. nezgodno sa lbgt teranjem inata je sto se gotovo sve dize na nivo ljudskih prava. a to je tako klizav teren za kriticare da mogu cas posla da ostanu bez posla.. ili u ekstremnijim slucajevima da popiju i zakonsku kaznu.
zato je neophodno biti izrazito konkretan i potruditi se da izbegnes sukobljavanje sa bilo cime sto se smatra ljudskim pravom.
ako ne mozes, nema mnogo izgleda na uspeh u drustvu koje ozbiljno brani te principe.

recimo mozes da kritikujes gej paradu kao svojevrsni egzibicionizam, tvrdeci pri tom da nisi protiv njihovog prava da se setaju. ali cak i tada ces tesko da ubedis da je takva manifestacija neprimerena one ljude koji smatraju da su homoseksualci ugrozena manjina. saosecanje je osecanje koje je tesko potisnuti, kada se jednom pojavi. morao bi da igras na strah ili gadjenje i da opet imas male izglede na uspeh.

sa bezosecajnima je lako
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Pa baš zato što imam saosećanja ne svrstavam sve gejeve u isti koš. Kad sam video da je gejeva više nego što se misli, i da većinu čine obični ljudi koji nemaju nameru da se inate s drugima, počeo sam da se saosećam sa njima više nego ranije. Ali je problem što, kao i u politici, i u njihovom slučaju se ne čuju i ne guraju normalne i razumne osobe, predstavnici onih koji su ih izabrali, nego smradovi i kompleksaši koji nemaju veze sa generalnom populacijom. E za takve nemam nimalo saosećanja. U stvari imam malo. Jer kapiram da im nešto fali u glavama čim su takvi. Ali nemam saosećanja za to njihovo teranje inata.

A što se tiče toga da li je nešto ispravno ili ne, npr. to da li je parada ovde i sada egzibicionizam, to se razreši tako što se dovedu ljudi s obe strane, i stave činjenice i razum na sto, pa se uporedi. Napravi se poređenje, da li će većina ljudi više tolerisati gej populaciju kada radi ono što rade naše LGBT org. ... ili kada to rade obični gejevi na nenametljiv način, poput učestalijeg pojavljivanja u javnosti, pričom sa ljudima i objašnjavanjem šta oni žele i zašto to žele. I eto odgovora. Isto važi i za sve ostale slične dileme. Staviš činjenice na sto pa uporediš šta valja, šta ne valja, šta je bolje, zašto je bolje, koje rešenje godi većem broju ljudi, itd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
A što se tiče toga da li je nešto ispravno ili ne, npr. to da li je parada ovde i sada egzibicionizam, to se razreši tako što se dovedu ljudi s obe strane, i stave činjenice i razum na sto, pa se uporedi. Napravi se poređenje, da li će većina ljudi više tolerisati gej populaciju kada radi ono što rade naše LGBT org. ... ili kada to rade obični gejevi na nenametljiv način, poput učestalijeg pojavljivanja u javnosti, pričom sa ljudima i objašnjavanjem šta oni žele i zašto to žele. I eto odgovora. Isto važi i za sve ostale slične dileme. Staviš činjenice na sto pa uporediš šta valja, šta ne valja, šta je bolje, zašto je bolje, koje rešenje godi većem broju ljudi, itd.
znatno mi bolje zvucis nego na pocetku razgovora.  Smile
ali ne bira se uvek resenje koje odgovara vacam broju ljudi. to je jedna od dve najvaznije funkcije ljudskih prava.
druga je naravno suprotstavljanje drzavnoj represiji

cak i ako je vecina homoseksualaca protiv parade, cak i ako zakljucis da je to na neki nacin stetno po drustvo, ne zabranjujes paradu. blesavi ameri dopustaju neonacistima da paradiraju. ja ne bih ali oni kazu da je rec o slobodi. jeste ali...
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.