Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sprečiti izdavanje knjige „Lov“ Karle del Ponte  (Pročitano 27164 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Bura posle objavljivanja šokantnih delova knjige Karle del Ponte
Muža su mi odveli u Albaniju
Autor: Ž. Jevtić - V. Cvijić | 22.03.2008 - 06:00

Policajac Unmika, stranac koji je učestvovao u istrazi kidnapovanja Srba, potvrdio je da je moj muž završio u Albaniji. Bojim se da je tamo odveden, kao i mnogi mlađi ljudi, da bi mu izvadili organe i prodali ih, priča za „Blic“ Srpkinja koja je radila za jednu međunarodnu organizaciju.

Ime njenog muža nalazi se na listi sa još 551 osobom kidnapovanom 1999. godine, a čija se sudbina ni danas, posle gotovo devet godina, ne zna. Sumnja se da su među njima žrtve trgovine organima.
- Čovek iz jedinice za istrage UN postao je vremenom moj prijatelj. Radila sam u jednoj međunarodnoj organizaciji. Znao je da su mog muža oteli . Unmik se bavio istragom nestalih i kidnapovanih Srba i Roma. Bila je javna tajna da su oteti tamo odvođeni. To su nam govorili i lokalni Albanci u poverenju. Bile su dve priče, da su ih odvodili na prinudni rad, i ona gora, da su ih po odvođenju u Albaniju ubijali zbog šverca organa. Niko se od njih nije vratio - priča žena, čije je ime poznato redakciji.
Ona zna vreme kada je njen muž kidnapovan i prvu lokaciju na koju je prebačen na Kosovu, a potom mu se gubi trag.
- Znam pouzdano iz priče mog prijatelja iz UN da je ta istražna jedinica ulazila ilegalno u Albaniju jer nisu mogli tamo zvanično da rade istragu. Vodili su ih Albanci iz Albanije, kojima su debelo za to plaćali. I onda mi je jednom prilikom rekao da se trag mom mužu završava u Albaniji. Želela sam još da saznam, ali rekao mi je da ne pitam ono što ne može da mi kaže. Odvođenje Srba nije bila samo naša priča, već su to bili i navodi stranaca - kaže naša sagovornica.
Knjiga „Lov“, doskorašnje glavne haške tužiteljke Karle del Ponte, u kojoj ona navodi da je Tribunal tokom istrage pronašao kuću u centralnoj Albaniji za koju se sumnja da su u nju odvođeni kidnapovani sa Kosova i Metohije, gde su im vađeni organi, otvorila je iznova pitanje sudbine otetih Srba. Ipak, istraga nikada nije privedena kraju zbog pravnih prepreka i nesaradnje pravosudnih organa iz Albanije, navodi Del Ponteova.
Predsednik državne komisije za nestala lica Veljko Odalović kaže za „Blic“ da pretpostavlja da su među 551 nestalom osobom i oni koji su odvođeni u Albaniju, jer su „ostali sahranjeni“.
Gvozden Gagić, član pregovaračkom tima zadužen za nestala lica, u izjavi za „Blic“ navodi da su predstavnici Unmika i Kfora na pregovorima, ubrzo posle povlačenja srpske vojske sa KiM, potvrdili da postoji sumnja da se mlađe osobe kidnapuju i odvode u Albaniju, gde im se vade organi koji se kasnije prodaju.
- Nikada nam nisu date pune informacije. Tada, posle povlačnja, kidnapovanja su bila masovna. Mi smo tražili da Unmik i Kfor ispitaju to, ali su odbili navodeći da imaju ingerencije samo na Kosovu. Uputili su nas da tražimo zvanično od Albanije da ispitamo neke lokacije. Tu nije bilo logike, jer čim bismo to zatražili, ne bi nas pustili dok sve dokaze ne bi uništili - kaže Gagić. On dodaje da se Komisija za nestala lica obratila Karli Del Ponte da ispita taj slučaj. Ona je, međutim, dodaje Gagić, odbila- navodeći da nju interesuju samo zločini do 10. juna 1999. Gagić kaže da nikada srpska komisija nije imala priliku da razgovara sa očevicima odvođenja mlađih ljudi u Albaniju.
- Znamo da su međunarodni predstavnici saslušali neke očevice iz pograničnog područja i da su oni potvrdili te navode. Ti očevici su su tvrdili da ih je strah da pričaju, jer im je rečeno da iza tih kindnapovanja stoji američka CIA. Ne znam da li je to istina ili je u pitanju prebacivanje odgovornosti i zastrašivanje - kaže Gagić.
Prema njegovim rečima, postojale su i informacije da se u Tirani nalazi bolnica u kojoj su vađeni organi iz zdravih mladih ljudi, kao i stacionar u Kukesu.
Glavna haška tužiteljka Karla del Ponte mogla bi da bude pozvana da svedoči pred Sudom za ratni zločin u Beogradu kada Tužilaštvo za ratne zločine Srbije završi istragu tek formiranog predmeta koji se odnosi na prodaju organa kosovskih Srba.
- Iako za sada nema potrebe za tim, jer su naša neformalna saznanja dobijena od haških istražitelja, pitanje je gde će nas odvesti istraga i teorijski je moguće da i Del Ponteova bude pozvana za svedoka - kaže Bruno Vekarić, portparol Tužilaštva za ratne zločine.
Zoran Stanković, bivši ministar odbrane i član Komiteta za prikupljanje podataka o zločinima, smatra da Del Ponteova „mora da sedne na klupu gde je ranije držala druge i da objasni zašto nije preduzela dodatne istražne radnje i zašto predmet nije procesuiran do kraja“.
Tadić ponudio pomoć
Predsednik Srbije Boris Tadić kontaktirao je sa Tužilaštvom za ratne zločine i prema navodima tog tužilaštva, interesovao se da li međunarodnim autoritetom može da pomogne u rasvetljavanju ovog slučaja.

Formiran predmet o žrtvama trgovine organima
U Tužilaštvu za ratne zločine Srbije formiran je predmet koji se odnosi na prodaju organa kosovskih Srba nestalih tokom i posle bombardovanja SRJ 1999. godine, potvrdio je juče tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.
- Proveravaju se neformalni navodi do kojih smo došli kada smo sa haškim istražiteljima istraživali zločine OVK, odnosno da su 1999. zarobljeni Srbi prebačeni u dva kamiona na sever Albanije - rekao je tužilac Vukčević.
Kako „Blic“ saznaje, doskorašnja glavna haška tužiteljka Karla Del Ponte nikada nije zvanično obavestila srpsko tužilaštvo o istrazi o odvođenju zarobljenih Srba na sever Albanije i prodaju njihovih organa. To saznanje je dobijeno neformalno od jednog haškog istražitelja koji je zajedno sa zamenicima srpskog tužioca za ratne zločine radio na zločinima OVK. Istraga koju je započelo srpsko tužilaštvo biće veoma otežana, jer činjenice i dokazi moraju da se skupljaju na Kosovu i u Albaniji.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prvi Burek brak
Krajnje beznadezan

Nikad bolje

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14582
Zastava High
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung S4
strahota
IP sačuvana
social share

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Cudi me kako nema na ovom dijelu to jest an ovoj temi onih proevropskih sagovornika ali koji u evropu vjeruju kao  u neku dogmatsku vrijednost
Kako ih nema da brane ili podrzavaju saradnju
Kako ih nema da brane rad nevladinih  org. koje su se zalagale za bezuslovnu saradnju sa Hagom
Kako?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
pa, bar ja neću da budem maliciozan pa da kažem da nije bila 9 rupa na svirali, da nije bila kurva del ponte i slične gluposti,  možda bi nešto od ovoga i bilo u optućnicamam, a ne u knjizi, i da je saranja bila bolja, možda bi neki od današnjih predstavnika albanaca bili u zatvoru...

ovo su baš stravične stvari pa se ne bi baš prepucavao...
IP sačuvana
social share
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Сујета ју је спречила да истражује чудовишне злочине?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
cudoviste i ne moze da istrazuje zlocine koje su pocinili cudovista Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Pop Lazićka optužila Kandićku za saučesništvo u zločinu nad Srbima

SRS tvrdi da je direktorka Fonda za humanitarno pravo znala za zločine nad Srbima i Romima koji su 1999. oteti sa Kosmeta i prebačeni u severnu Albaniju o čemu piše De Ponteova

Potpredsednica Srpske radikalne stranke Gordana Pop Lazić optužila je juče direktorku Fonda za humanitarno pravo Natašu Kandić za saučesništvo u zločinu nad Srbima i Romima koji su 1999. oteti sa Kosmeta i prebačeni u severnu Albaniju gde su ubijeni, nakon što su im izvađeni organi.

Na redovnoj konferenciji za novinare SRS-a, Pop Lazićka je navela da je nekadašnja glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte pisala o tom zločinu u knjizi „Lov, ja i ratni zločini” i dodala da je „Kandićka saučesnik zbog toga što je očigledno za te zločine znala, a o tome ćutala”. „Radikali očekuju da država otvori postupak o tom zločinu, a koji bi trebalo da vodi i ka Nataši Kandić zbog njenog saučesništva, jer je ona nesumnjivo o svemu tome imala saznanja”, rekla je ona.

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije formiralo je u petak predmet koji se odnosi na prodaju organa kosovskih Srba nestalih tokom i posle bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

U tužilaštvu je ukazano da se proveravaju neformalna saznanja do kojih se došlo tokom istraživanja o zločinima koji su na teritoriji pokrajine protiv srpskih civila počinili pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova, da su dva kamiona sa zarobljenim Srbima sa Kosova 1999. prebačena u Albaniju.

U memoarima, koji početkom aprila treba da se pojave u knjižarama u Italiji, doskorašnja glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte navodi da je to tužilaštvo, tokom istrage o zločinima OVK nad nealbancima, bilo obavešteno da su osobe nestale u sukobima na Kosovu bile žrtve u operaciji krijumčarenja organa.

Tanjug

[objavljeno: 24/03/2008]

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 318
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 
to sam danas citao kod frizera kad sam bio! Pa jebo te Bog sta je kurva cutala o tome mamicu joj jebem sada treba njoj da se sudi jer sakrivanje zlocina je saucesnistvo u njemu! Smile Smile Smile
ja ne znam sta vise treba da se desi Srbima i Srpskom narodu da bi se neko od ovih monstruma nasao pred licem pravde!

Ako iole ima malo mozga u Srbiji treba smasta podneti tuzbu protiv nje medjunarodnom krivicnom sudu pritiv nje zbog sakrivanja takvih cinjenica i utaje dokaza i nepodizanja optuznice i automatskog saucesnistva u tom zlocinu!

u, a ti onda kao ne bi rekao da je kurva i monstrum...
sta god da je radila, uvek bi se nasle budale da kazu kako optuzuje njihove heroje, a cuve tudje zlocince... jer su zlocinci samo tudji... pa majku mu, kako to sa nekoliko strana tvrde da su zlocinci na drugim stranama... ne mogu nikako da budu svi u pravu... moze eventualno da bude jedna strana u pravu a ostali da lazu, sto je malo verovatno jer su svi izasli iz istog Jajca... tako da je najverovatnije da svi lazu...

e, ovo za tuzbu si se bas lepo setio... u ovoj zemlji svi znaju sve o pravu i fudbalu... zato nam i jesu takvi kakvi su... ovde se komsije sude 20 godina oko kvadrata zemlje i onda se na kraju poubijaju zato sto sud to ne moze da resi...

...i o ovome sa organima niko nas nije bio sposoban ista da otkrije nego je morala ona da objavi... i opet je kurva, kao da je morala to da objavi, i umesto sada da se uradi nesto konkretno, sada ce da skupljaju glasove na tudjim lesevima... za radikale nista cudno, oni su oduvek bili lesinari, a sada im se i Voja pridruzio...

i u svemu gledaju samo glasove... cak i kad neko sa strane kaze ili uradi nesto sto bismo mogli da iskoristimo kao drzava i narod, nikada se to ne iskoristi tako, nego uvek uslede neke demagoske izjave kojima gledaju da prikupe koji glas...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
24. март 2008 at 01:02
Незгодна књига’ Карле Дел Понте
» by инфо-служба покрета in: Вести
Незгодна књига’ Карле Дел Понте
Шеф ЦИА Карли дел Понте:Баш ме брига шта ти мислиш
Бивша тужитељка Хашког трибунала Карла дел Понте трпела је оштре нападе САД због објављивања оптужница против генерала Сретена Лукића и још тројице српских генерала за злочине на Косову, због чега јој је и предочено да врата Вашингтона за њу више нису отворена .
У својој књизи Лов , која ће бити објављена крајем месеца у Италији, Дел Понте пише да су се САД противиле објављивању оптужница 2003. против Сретена Лукића, Владимира Лазаревића, Небојше Павковића и Властимира Ђорђевића због ратних злочина на Косову 1999, тврдећи да би то отежало напоре у хватању хашког бегунца Ратка Младића. Амбасадор Пјер Проспер из канцеларије за ратне злочине америчког Стејт департмента рекао је Дел Понтеовој крајем октобра 2003. у Хагу да су он и Вашингтон незадовољни због одлуке Тужилаштва да објави четири оптужнице, наводи се у књизи. За заљење је и непримерено што је Трибунал објавио оптужнице против четворице генерала. Стигле су док су у току биле иницијативе за хапшење Младића. Знате да су за вас у Вашингтону врата била отворена. Од сада па надаље ћете морати да куцате , поручио је Порспер Дел Понтеовој. Амерички званичник претходно је од Дел Понтеове тражио да не чини ништа по питању објављивања оптужница , јер он покушава да постигне договор са српским властима да предају Младића, а да у замену четворици генерала буде суђено у Београду. То смо већ знали, иако Проспер никада није обавестио Тужилаштво да се ради на таквом договору, никада нас није консултовао и, чини се, никада му није пало на памет да на тај начин гази независност Трибунала , пише дел Понте. Објављивању оптужница, пре свега против генерала Лукића, противили су се и званичници у Београду који су од бивше тужитељке захтевали да одустане од њих, тврдећи да би оне дестабилизовале земљу и обећавајући да ће, у замену, Младић сигурно бити ухапшен. Месец дана пре објављивања оптужница, тадашњи премијер Србије Зоран Живковић пренео је Карли Дел Понте да је Младић главни приоритет Београда и да је влада основала специјалну групу од 30 људи чије је једини задатак хапшење одбеглог генерала. Та јединица има надлежност да спроведе хитне операције у било ком делу земље, укључујући и војне структуре. Убрзо је, међутим, уследио један пропали покушај хапшења Младића, у којем је уцествовало стотинак припадника полиције и специјалних снага. Питала сам зашто Трибунал није био позван да учествује у тој акцији. Питала сам се да ли је та прича ближа истини од прича о операцијама НАТО о којима повремено читамо у новинама или о којима се говори у дипломатским разговорима. На знам коме да верујем. Почела сам да мислим да те акције нису ништа друго до одглумљени покушаји који треба да нам покажу да се нешто помера док се у ствари ништа значајно не догађа , пише Дел Понте. Када је питала Живковића да ли би било могуће да се специјалној групи за хапшење Младића придружи један члан канцеларије Хашког тужилаштва, тадасњи премијер рекао је да нема ништа против, али да се с тим морају сложити и САД . Знали смо да је скорашња опсесија Београда Младићем подгревана енергијом коју шаљу САД. Било би сјајно када бисмо знали шта раде САД и с којим циљем. Ако би Младић био ухваћен, да ли би Вашингтон саветовао Босни да повуче тужбу против Србије и Црне Горе? Да ли је то мотив опсесије Вашингтона Милошевићем, а не рецимо Караџићем? Немамо представу. ашингтон нас о томе не обавестава , пише бивша тужитељка. Током посете Вашингтону, октобра 2003, Карлу дел Понте је чак и тадашњи државни секретар САД Колин Пауел позвао да има у виду политичку ситуацији у Србији и да не обелодањује оптужнице , на шта она није пристала. Пре него што је напустила Вашингтон, Дел Понте је Просперу рекла да се нада да генерал Лукић није укључен у специјалну јединицу за хапшење Младића. То би био врхунац , рекла је. Описујући недоследност политике САД по питању хватања хашких бегунаца, Карла дел Понте пише и о сусретима 2000. и 2001. с тадашњим директором америчке обавештајне агенције ЦИА Џорџом Тенетом. Како наводи, од Тенета је тражила да координира активности те агенције с напорима Хашког тужилаштва и другим обавештајним агенцијама и тако помогне у хватању Караџића и Младића. Караџић је мој приоритет број један , рекао јој је тада Тенет, објашњавајући да је за САД пођеднако важно то хапшење као и хватање Осаме бин Ладена. Он је за Караџића још рекао и да га подсећа на сицилијанског шефа мафије . Приликом њиховог следећег сусрета, наредне године, бивша тужитељка подсетила је директора ЦИА да су прошли месеци и да имајући у виду резултате, тешко може да му верује . Питала га је које мере је ЦИА предузела да осигура хапшења и на који начин ЦИА може да сарађује с Трибуналом. У оквирима закона САД, требало би да можемо да размењујемо информације и радимо заједно с обавештајним агенцијама других земаља, пре свега Француске, Велике Британије и Немачке. Ако немате намеру да нешто учините, мислим да би требало барем да подржите наше напоре , поручила је Дел Понте Тенету. Слушај госпођо, за оно што ти мислиш, баш ме брига! , одговорио јој је тадашњи шеф ЦИА. Карла дел Понте је у својој књизи навела и да је Вашингтон био против тога да Београд поново преузме контролу над Косовом, јер је желео што пре да статус покрајине буде решен у корист Албанаца, како би Пентагон могао да преусмери своје трупе на критичније конфликтне зоне, попут Ирака и Авганистана . Пошто су се Американци сада нашли у ситуацији да вуку конце који нису везани низашта, Коштуница је слободан да игра на руску карту по питању Косова, и тако и игра , закључила је бивша тужитељка. Карла дел Понте, разочарана недостатком подршке међународне заједнице у хапшењу хашких бегунаца, најавила је 2007. европским званичницима могућност да Трибунал капитулира , односно закључи све процесе и обустави потрагу за одбеглим оптуженицима, пише Карла дел Понте у својој књизи Лов . У разговору почетком прошле године с британским министром за европска питања Џефријем Хуном о могућности наставка преговора о Споразуму о стабилизацији и придруживању Србије и ЕУ, што је било условљено сарадњом са Хашким судом, Карла дел Понте је указала да су српске власти могле да ухапсе Ратка Младића да су хтеле и да би се одлуком ЕУ да настави преговоре с Београдом послала веома лоша порука. Хуну је пренела да се Младић вероватно крије у једном стану у Београду, да домаће обавештајне службе сигурно знају где се он тачно налази, али да нису добиле зелено светло за хапшење од Коштунице , пише Карле дел Понте у својој књизи. Српски председник Борис Тадић сигурно би дозволио хапшење Младића, али, као председник, он нема моћ да то учини , казала је Карла дел Понте Хуну и такође га обавестила да има податке да се Караџић налази у Србији, али да често иде у РС и да се уз помоћ Српске православне цркве креће од једног до другог манастира или села. Караџић зависи од продаје дроге , објаснила је Дел Понтеова и додала да тужилаштво тражи помоћ српских привредника из БиХ, који више нису расположени да плаћају његову заштиту. Жалећи се да власти РС не чине ништа на хватању бегунаца, она је рекла и да више не зна шта ради међународна заједница да би особе за којима трага Трибунал у Босни биле ухапшене. Завршила сам причу нудећи да Трибунал капитулира, да се повуче из игре , пише Дел Понтеова.Ако међународна заједница више није заинтересована да ухапси оне за којима трагамо, волела бих да нам то кажете. Завршићемо наше процесе. Нећемо више улагати средства у потрагу за бегунцима. То би била политичка одлука. Наставак преговора о стабилизацији и придруживању биће знак. Ако наставите преговоре, значи да вас Младић и Караџић више не интересују , поручила је бивша тужитељка британском министру, који јој је одговорио: То није наш став .У сусрету са високим представником ЕУ Хавијером Соланом, који је уследио убрзо затим, Карла дел Понте је још једном упозорила да би наставак преговора ЕУ са Србијом имао најгори могући ефекат . Коштуница је добио пријем у Партнерство за мир иако није учинио ништа. И њега самог је то изненадило. Сада се нада да ће и ЕУ одустати од условљавања. Ако ствари стоје тако, престаћу то да тражим. Али морате ми то рећи , рекла је тужитељка Солани, који јој је, међутим, обећао да преговори с Београдом неће бити настављени ако не буде било сарадње . Описујући разговор са комесаром за проширење ЕУ Олијем Реном из марта 2006. године, бивша тужитељка наводи да јој је Рен тада рекао да верује српским властима да заиста покушавају да ухапсе Младића и да је упозорио Коштуницу да ће, ако не одржи реч, веома скупо то платити . Рекао сам Коштуници да ћу ризиковати и тражити наставак преговора (ЕУ са Србијом) и да ће, ако не преда Младића, то скупо платит ,рекао је европски комесар. Рен је затим позвао Коштуницу који га је уверио да ће, ако Младић не буде ухапшен, поднети оставку, преноси Карла дел Понте Ренове речи,, додајући да је април дошао и прошао, ал и да им српски премијер није ништа дао, нити је напустио власт .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Natasu Kandic smesta izbaciti iz politickog zivota Srbije i mozda skroz iz Srbije

Карла дел Понте признала je усвојој књиги,да је Наташа Кандић била обавештена,да су шиптарски терористи преко 3 000 Срба киднеповали и пре убиства вадили на живо органе из тела и продавали.Зашто је ова србомрзитељка све ово пречутала,кад је имала још 2004 те године све доказе о овим злочинама'?Колико још оваквих доказа има које је све пречутала?Сестре и браћо потписујте ову петицију како би Наташу Кандић превели пред народни суд Србије.Ако је не успемо осудити,ми ћемо јој сами пресудити.

Председница Фонда за хуманитарно право Наташа Кандић дефинитивно је показала своје право лице - осведоченог србомрсца! Како преноси саговорник Курира из Приштине, Кандићева је била почасни гост у косовској Скупштини на јучерашњем проглашењу независности, и то на позив косовског премијера Хашима Тачија
- Кандићева је ни мање ни више из почасне ложе пратила усвајање Декларације о независности и аплаудирала након њеног проглашења! - преноси наш саговорник.

Осим ње, која је све време церемоније провела у близини бившег шефа верификационе мисије на Косову Вилијема Вокера, нико други из Београда није дошао да Албанцима пружи подршку приликом отцепљења Косова.

Наташа Кандић позната је и по томе што је на протесту Удружења породица несталих са Космета 30. августа 2003. вређала присутне.

Када су од ње затражили да напусти скуп, ошамарила је Николу Поповића, пензионера и расељено лице из Пећи. Поповић је тужио Кандићеву за кривично дело увреде, али је суд након четири година развлачења поступка првостепеном пресудом ослободио Кандићеву оптужбе.

забранимо усташама да владају србијом
Petition:
Председница Фонда за хуманитарно право Наташа Кандић дефинитивно је показала своје право лице - осведоченог србомрсца! Како преноси саговорник Курира из Приштине, Кандићева је била почасни гост у косовској Скупштини на јучерашњем проглашењу независности, и то на позив косовског премијера Хашима Тачија!

- Кандићева је ни мање ни више из почасне ложе пратила усвајање Декларације о независности и аплаудирала након њеног проглашења! - преноси наш саговорник.

Осим ње, која је све време церемоније провела у близини бившег шефа верификационе мисије на Косову Вилијема Вокера, нико други из Београда није дошао да Албанцима пружи подршку приликом отцепљења Косова.

Наташа Кандић позната је и по томе што је на протесту Удружења породица несталих са Космета 30. августа 2003. вређала присутне.

Када су од ње затражили да напусти скуп, ошамарила је Николу Поповића, пензионера и расељено лице из Пећи. Поповић је тужио Кандићеву за кривично дело увреде, али је суд након четири година развлачења поступка првостепеном пресудом ослободио Кандићеву оптужбе.

забранимо усташама да владају србијом

potpiši peticiju

http://www.gopetition.com/online/17188/sign.html

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

pocasni_gost.jpg
(32.72 KB, 459x329)
« Poslednja izmena: 24. Mar 2008, 11:31:03 od Gale10 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.