Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Sta mislite o izjasnjavanju "NERELIGIOZAN" na popisu?
Ja sam religiozan i nemam nista protiv toga
37.9%  (25)
Ja sam religiozan i to mi smeta
12.1%  (8)
Ja sam nereligiozan i tako se izjasnjavam
34.8%  (23)
Ja sam nereligiozan ali nisam tako zapisan
15.2%  (10)
Ukupno glasova: 66
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sprecite manipulacije na popisu stanovnistva  (Pročitano 76655 puta)
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50016
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S24
Hriscanstvo je unistilo robovlasnicki sistem. Ono sto je valjalo Vizantija je sacuvala u zadrzala u srednjem vijeku. I ona je takodje bila uzasna, u manjoj mjeri nego Rim, ali je to bilo jednostavno najbolje sto je svijet mogao da pruzi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Apple 15
Hriscanstvo nije unistilo robovlasnicki sistem.
Da je to istina, ne bi postojale odredbe o otrocima u Dusanovom zakoniku (donesen 1349. godine, dobrano u 14. veku) ...

Dalje, feudalni sistem je bio malo prefinjeniji robovlasnicki sistem, ali u sustini... i dalje se radilo o gotovo potpuno obespravljenim ljudima u sluzbi drugih ljudi...

Jos vise... sa pomorskim istrazivanjima doslo je do daljeg razvoja trgovine robovima, tako da... i pre dovodjenja pola Afrike u Ameriku, robovima se i te kako trgovalo u mediteranskim zemljama...

U Americi je segragacija ukinuta tek 50-ih godina 20. veka... znaci... dobrih 2000 godina posle pojave hriscantva, u Juznoj Africi 90-ih godina 20. veka, a u ostatku sveta je i dalje prisutno "duznicko robstvo" danas popularno nazvano human trafficking... Smiley

« Poslednja izmena: 11. Apr 2011, 12:25:29 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Vizantija je živela još dugo pose pada Zapadnog carstva. Morale su se u njoj razviti neke specifičnosti.
Ali u suštini Vizantija svoj sjaj, bogatstvo i brojna druga dostignuća najviše duguje rimskom nasleđu. Imali su dobre i jake temelje, te nadograđivati i praviti nove stvari nije bilo teško.

IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
HTC One
Pa nije te pito da li se stidis onih predaka posle hriscanstva, nego onih do, koji su bili pagani. Dakle, stidis.

A ti se ponosi pljackaskim grupama juznih slovena koji su svoje stare kamenovali, a zatim ih pekli i jeli. Sve dok nisu primili hrišćanstvo sloveni su bili obicna stoka... Svu ucenost i civilizovanost koju smo stekli u srednjem vijeku duzni zmo da zahvalimo hrišćanskoj kulturi i civilizaciji. I mene nije sramota da to prihvatim i priznam za razliku od nekih koji vjeruju da sloveni bili "bog i batina" ,"bic boziji" i u slicne gluposti Smile Bili su obicna divlja sebicna plemena...

Sada samo zameni rec hriscanstvo sa recju demokratija/kapitalizam, izmesti ovaj tvoj komentar nekih 30-40 godina  u buducnost, i zvucaces kao neko ko bi rekao - dok Srbi nisu od Amera naucili sta je demokratija i kapitalisticko drustvo, bili su stoka bez ikakve drzave i organizacije. Svu ucenost i civilizovanost koju smo stekli duzni smo da zahvalimo Americkoj kulturi i civilizaciji.

Bice za 30-40 godina sigurno neki Magic koji ce to nekome saopstavati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50016
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S24
To da su Sloveni bili divljaci, posledica je par recenica iz dela grcko-rimskih istoricara, koji su sami po sebi uvek bili spremni da se bave spletkarenjem i pljuvacinom...

Ma daj Anea... pa ti i sama si pisala o lapotu.

I meni sada nije jasno zasto mi treba da to krijemo. Stari sloveni su bili takvi kakvi jesu. Bezvrijedni pomena. 1200. godina prije Hrista je napisana zapovijest "postuj oca svoga i majku svoju...". To je bio akt drzavnog/religijskog zakona. Tek 1000. godina nakon Hrista, krstenjem Srba mi formalno prihvatamo tu tekovinu.

E sada ja se totalno ogradjujem od toga da smo mi postovali civlizacijske tekovina. Pa nisu je postovali ni Jevreji u cijim su rukama iznjedrene. Ali to je pokrenulo tocak prirodne evolucije ljudskog drustva.
« Poslednja izmena: 11. Apr 2011, 12:37:50 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Samsung SGH-E590
Najsmesniji su ovi ljudi sto krive hriscanstvo za propast Rimskog carstva, a ignorisu cinjenicu da su Germanska plemena unistila i podelila zapadno rimsko carstvo (i da ta plemena su bila varvarska jer nisu imala ni svoje pismo, ni drzavu ni nista...)

Stvarno treba biti degenerik pa okriviti hriscanstvo za neko nazadovanje ili sta god lupate ovde. Cak i ako je neko uradio nesto lose u ime hriscanstva to ne znaci da je hriscanstvo lose, vec da su ti ljudi losi!

Hriscanstvo je pokazalo moralne granice ljudima, a na njima je bilo da ih postuju!
Isto kao sto je tokom istorije bilo ljudi koji nisu postovali te moralne granice, tako i danas imamo ove IO-ve liberale...
« Poslednja izmena: 11. Apr 2011, 12:46:58 od Roki_09 »
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Apple 15
To da su Sloveni bili divljaci, posledica je par recenica iz dela grcko-rimskih istoricara, koji su sami po sebi uvek bili spremni da se bave spletkarenjem i pljuvacinom...

Ma daj Anea... pa ti i sama si pisala o lapotu.

I meni sada nije jasno zasto mi treba da to krijemo. Stari sloveni su bili takvi kakvi jesu. Bezvrijedni pomena. 1200. godina prije Hrista je napisana zapovijest "postuj oca svoga i majku svoju...". To je bio akt drzavnog/religijskog zakona. Tek 1000. godina nakon Hrista, krstenjem Srba mi formalno prihvatamo tu tekovinu.

E sada ja se totalno ogradjujem od toga da smo mi postovali civlizacijske tekovina, pa nisu je nisu je postovali ni Jevreji u u cijim je rukama iznjedrena. Ali je to pokrenulo tocak prirodne evolucije ljudskog drustva. Mi nemamo taj luksuz da stagniramo. Ili evoluiramo ili nestajemo.  

Sto se tice lapota, meni je to jedan jako zanimljiv fenomen o kome pokusavam da saznam sto je vise moguce, jer sam naisla na veoma oprecna misljenja... od onih da je to obicna izmisljotina, do toga da je to obicaj preuzet od vlaskih plemena koja su naseljavala Balkan...

Doduse, danas se sve to fino naziva starackim domovima, a o postovanju majki, oceva, rodjaka, prijatelja... govori i to da na svake 2 nedelje izadje vest da je neko umro od gladi... i da su svi znali sta se desava...

Takodje, kao takav - zrtvovanje slabijih zarad dobrobiti ostatka, nije nista novo i nepoznato ni u hriscanskom svetu u kome je jedna vrlina kao sto je majka Tereza uskracivala pomoc obolelima jer je sve to "u bozjim rukama". O tome da su ti isti hriscani u dobrom delu istorije Evrope ziveli u nehumanim i nehigijenskim uslovima, da je medicina stagnirala dobrih 1000 godina i da su zene koje su poradjale druge zene i pruzale im osnovnu medicinsku pomoc ubijane kao vestice... ne treba ni da govorim...

Ako nista drugo... i dan danas u hriscanskom svetu postoje kaste, samo sto se za razliku od indijskog podkontinenta nazivaju drustvenim slojevima...

Npr. samo zrtvovanje... Najcesca laz koja se izrice o Slovenima je da su Sloveni prinosili ljudske zrtve, iako ne postoji nijedan dokaz da je to ikada cinjeno.
S druge strane, u hriscanstvu je kanibalizam veoma postojan i dalje se praktikuje jer na pricesti vernik uzima telo Hristovo (naforu) i pije krv Hristovu (osvestano vino)... Smiley

Da ne bude zabune... nemam ja nista ni protiv Pravoslavlja, ni protiv Hriscanstva, niti protiv toga se ne neko izjasnjava ovako ili onako sve dok svojim verovanjima ne ugrozava svoj zivot i mentalno zdravlje, te zivot i mentalno zdravlje drugih ljudi... ali... govoriti da nas je Hriscanstvo spasilo je apsudrno...
Pa sama stara slovenska vera je nadjacala hriscanstvo... i totalno ga samlela... i cist je dokaz kako je nemoguce iskoreniti istinsko verovanje...

Tako da... govoriti o Slovenima i slovenskoj mitologiji kao o divljastvu, a uzdizati jedno drugo divljastvo na vrhovni nivo je uvreda za inteligenciju...

Ako si bas hriscanin, sagledaj sve aspekte svoje vere... za pocetak... da hriscanstvo nije vera u boga..  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Ko to tvrdi? Hrišćanstvo je uvedeno da bi se spasilo rimsko carstvo. Moralo je pre toga da prođe kroz doradu da bi bolje ispunilo svoju svrhu, ali nećemo sad o tome.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
HTC Wildfire S
Pa nije te pito da li se stidis onih predaka posle hriscanstva, nego onih do, koji su bili pagani. Dakle, stidis.

A ti se ponosi pljackaskim grupama juznih slovena koji su svoje stare kamenovali, a zatim ih pekli i jeli. Sve dok nisu primili hrišćanstvo sloveni su bili obicna stoka... Svu ucenost i civilizovanost koju smo stekli u srednjem vijeku duzni zmo da zahvalimo hrišćanskoj kulturi i civilizaciji. I mene nije sramota da to prihvatim i priznam za razliku od nekih koji vjeruju da sloveni bili "bog i batina" ,"bic boziji" i u slicne gluposti Smile Bili su obicna divlja sebicna plemena...

Rekao bi, ko te ne poznaje, da si naivan do imbecilnosti. xD
Ja, koji te donekle poznajem, znam da si samo licemeran po 100. put. xD

A hrišćanstvo je postala vera #1 jer su bili grupa hipika koji su uz pomoć ljubavi i ljubičica širili svoju veru jel?  Smile xD

Nismo ništa dužni njima. Čak naprotiv.
Prvo što je većina civilizovanosti potekla iz antičkih civilizacija i kultura pre hrišćana, drugo, vreme u kojem je hrišćanstvo kulminiralo je poznato kao najveće doba ubistava, mučenja, ratova, pljački, krvoprolića i moralnog posrnuća. O učenosti da ne pričam, jedan velika tehnološka kočnica.

Sve odlažem jednu temu na psihologiji, ali maštovitost i umeće u mučenju i razaranju koju su ti ljudi imali je malo reći impresivna.  Smile

uzasan sistem u kome su ljude samo zato sto su hriscani u prepunim arenama bacali lavovima. To je pokazatelj svijesti ljudi u tom antickom periodu.

Pa naravno da su bacani, jer je u to vreme bila najobičnija sekta.

Isto kao što bi vi hrišćani danas rokali i hapsili jehovine svedoke ili ateiste ili slično... xD
Samo kad bi mogli.
S obzirom da ne možete... možete na ovaj pasivniji način da vrištite na sva vrata da se svi mogući izjasne kao pravoslavci.
Danas, kao i pre 1000, 2000 godina, ista filozofija - ili sa nama, ili si protiv nas.  
A kakvog to ima stvarno pragmatičnog smisla i napretka, to nema veze..  Smile

Hriscanstvo je unistilo robovlasnicki sistem.

xD

Kako?
Posebno ako uzmeš u obzir da ga je bilo unazad 2000 godina i  da ga i dan danas imaš. Možda čak i više nego ikad.

Isus kad je dolazio u obilazak nikad nije pominjao ništa o ropstvu, a mogao je. Nikad nije kritikovao tako nešto. Mislim da to dosta govori o njemu.

Nije možda zato što se robovlasništvo promoviše i u starom i u novom zavetu. xD

Postojale su kazne oslijepljivanja, sjecenja u ruku itd.
Smile

Bojim se da krenem uopšte da nabrajam neke stvari u štetu ovih drugih... Smile

Ko to tvrdi? Hrišćanstvo je uvedeno da bi se spasilo rimsko carstvo. Moralo je pre toga da prođe kroz doradu da bi bolje ispunilo svoju svrhu, ali nećemo sad o tome.

Hrišćanstvo je nametnuto jer je imalo svrhu da manipuliše ljudima. U materijalnu i svaku drugu korist, onih koji se ne smeju danas pomenuti.  Smile

....

Danas sam baš nekako ponosan s Aneom,  Smile  ... kao sa osobom, prijateljicom, drugaricom i komunistom i Eskimom...  Smile

« Poslednja izmena: 11. Apr 2011, 13:06:04 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 243
Zastava Roma
OS
MacOS X
Browser
Safari 5.0.4
mob
Nokia ne znam
Npr. samo zrtvovanje... Najcesca laz koja se izrice o Slovenima je da su Sloveni prinosili ljudske zrtve, iako ne postoji nijedan dokaz da je to ikada cinjeno.
Prinosene su zrtve Svetovidu u Arkonu...

Stari sloveni su bili takvi kakvi jesu. Bezvrijedni pomena.
Smiley 1
Lupio i ostao ziv...
Kao prvo ne znam odakle ti te dezinformacije da su stari Sloveni svoje stare kamenovali,pekli pa jeli  Smile
To sto su ziveli davno,i sto ti ocigledno ne znas nista o njima ne znaci da su bili kanibali...
Hriscani su, eto videli pagane,pa su im mirnim putem,ubijanjem i spaljivanjem sela i kuca uterali hriscanstvo u njih...E moja civilizovanoscu...
A to sto jedes koljivo za slavu,sto uopste slavis slavu,badnji dan, to nikom nista...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.