Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Sta mislite o izjasnjavanju "NERELIGIOZAN" na popisu?
Ja sam religiozan i nemam nista protiv toga
37.9%  (25)
Ja sam religiozan i to mi smeta
12.1%  (8)
Ja sam nereligiozan i tako se izjasnjavam
34.8%  (23)
Ja sam nereligiozan ali nisam tako zapisan
15.2%  (10)
Ukupno glasova: 66
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sprecite manipulacije na popisu stanovnistva  (Pročitano 76620 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 
Zasto pozivati one koji su stvarno pravoslavni da se izjasne tako?

Takvi ce se izjasniti kao Srbi pravoslavne veroisopvesti bez sumnje.

Ovde se cilja na jednu ogromnu grupu, najveci deo populacije, koji je samo da kazem formalno pravoslavne veroispovesti (ne ide u crkvu nikad, ne praktikuje bilo kakve verske obicaje).

Takvi ljudi su u procepu, jer jednostavno nisu vernici da bi se izjasnjavali kao takvi, a glupo im je zbog raznoraznih okolnosti i da se izjasne kao ateisti.

E takve SPC hoce da prigrabi, pa makar ih imala samo na papiru, jer sto vise vernika imas vecu moc uzivas u drustvu, a grupa o kojoj govorim obuhvata sigurno pola Srba u zemlji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
U zemlji koja je dugo bila pod diktaturom ateista i u kojoj se ne zna etnički i verski profil jer se pojavila raskolnička crkva pozvati građane da se slobodno i javno deklarišu da bi mogli da brane svoje interese i prava je jako važno. Ne vidim da je patrijatrh ili mitropolit igde vršio pritisak na ateiste ili pripadnike drugih nacija i veroispovesti. Čak smatram da je svojom izjavom i njima dao legitiman poziv da se izjasne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.12
mob
I-mate 30 Pro
Ma oni se plase da ce izgubiti ciljnu grupu....brinu oni samo za svoje stomake....kakva vera.... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19

Na kraju ne treba zaboraviti da su srbi postojali pre pravoslavlja, verovatno je da će postojati nakon što ono prestane da bude dominantno.

veoma važno !

dakle Srbi ateisti koji potiču iz pravoslavnih porodica, će se izjasniti kao ateisti.
pripadnici drugih veroispovesti u velikoj većini neće.
od drugog svetskog rata šiptarke dolaze u Beograd i druge gradove da se porode.

kako to može da izgleda u budućnosti ? koliko ćemo džamija morati da napravimo kako nova verska većina ne bi bila diskriminisana ?

Ala ga nadrobiste a preskociste takodje vaznu opciju - necu da se izjasnim (ali tako napisete).

Suprotno je zakonu da te neko pita za nacionalnost i (ne)religiozna uverenje. Stvar je dobre volje, ali niste duzni da se izjasnite.

Ja cu se izjasniti: Nacionalnost - Srbin, veroispovest - NECU DA SE IZJASNIM.

Ne zato sto me je sramota da napisem ateista vec zato sto je stvar principa. Sta te zabole u sta ja verujem i da li uopste verujem.

dakle,jedna od retkih stvari u kojoj ću se složiti sa kul ranerom.
« Poslednja izmena: 04. Apr 2011, 15:13:29 od gottago »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 
Citat
Ja cu se izjasniti: Nacionalnost - Srbin, veroispovest - NECU DA SE IZJASNIM.

Шта те боли курац ?  Smile
« Poslednja izmena: 04. Apr 2011, 15:18:53 od khadafi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 2610
Ustav Republike Srbije garantuje privatnost podataka pa tako NIKO nije dužaaaan da primi popisivača a kamoli da mu da ikakve podatke.
Možda se može primiti i dati samo LK a ostalo'nemam odgovor, neću da kažem i nemam pojma.
Ko će da me kaznio  zbog m,og prava da ne dam ioovako SVIMA DOSTUPNE lične podatke kroz čipovana dokumenta aili JMBG kojim se sve unapred zna i 10 predak i kuče i mače ima li neko, pokretnosti, nepokretnosti...SVE SE ZNA kroz JMBG
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Ovakve stvari ne smeju da se desavaju na popisima, ali su nazalost realnost na Balkanu, i treba raditi na tome da se sprece ili isprave kada do njih dodje:

"Suspenzijа popisivаčа u Hrvаtskoj

Posle žаlbi Srbа iz okoline Benkovcа popisivаčicа suspendovаnа zbog zаhtevа dа se grаđаnin izjаsni kаo grkokаtolik, а ne kаo prаvoslаvаc. Sličаn slučаj i u mestu kod Rijeke. Predsednik Srpskog nаrodnog vijećа Milorаd Pupovаc upozorаvа dа neki popisivаči grаđаnimа sugerišu dа se ne izjаšnjаvаju po pitаnju vere i nаcije.

U prvа dvа dаnа popisа stаnovništvа uočeno je više neprаvilnosti u nekoliko mestа u Hrvаtskoj, izjаvio je u Zаgrebu predsednik Srpskog nаrodnog vijećа (SNV) Milorаd Pupovаc.

Pupovаc je rekаo dа se nаjveći propust dogodio u četiri domаćinstvа u selu Smilčić kod Benkovcа u blizini Zаdrа, gde je popisivаčicа sugerisаlа ispitаnimа dа se u verskom pogledu ne mogu izjаsniti kаo prаvoslаvni nego kаo grkokаtolici (unijаti), rekаo je Pupovаc.

U Viškovu, opštini nа rubu Rijeke u kojoj Srbi imаju znаčаjno učešće, popisivаč je sugerisаo ispitаnimа dа se u verskom pogledu mogu izjаsniti kаo rimokаtolici, grkokаtolici ili ostаli, rekаo je Pupovаc i nаglаsio dа se rаdi o ozbiljnom kršenju procedure popisа i ustаvnih prаvа grаđаnа Hrvаtske.

“Ono što je ohrаbrujuće jeste dа se ljudi nisu preplаšili, nego su otišli u opštinske popisne centre i požаlili se, nаkon čegа je novo popisivаnje proteklo uredno”, rekаo je Pupovаc i dodаo dа je o tome obаvešten i Držаvni zаvod zа stаtistiku (DZS) koji je vrlo profesionаlno reаgovаo.

Pupovаc je rekаo dа su popisivаčicа i kontrolor iz Smilčićа suspendovаni, а kаd stigne dokumentаcijа isto će se desiti i popisivаču iz Viškovа."

http://popis2011.com/suspenzij%D0%B0-popisiv%D0%B0c%D0%B0-u-hrv%D0%B0tskoj
« Poslednja izmena: 04. Apr 2011, 16:56:14 od I.O. »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
"Popis stanovnistva"  Smile Smile
Da se utvrdi koji su nasi, a koji nji'ovi. A ovi iz tih kao verskih organizacija garant samo loze  Smile Nacionalnost je imaginarna stvar.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
SPC je izgleda ugasila svecu a vecina svestenika sada su samo zanatije,,sto se tice izjasnjavanja o religiji i to je smesno zato sto je broj iskrenih vernika medju onima koji se izjasnjavaju kao vernici manji od 0.1%
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Qtek 小米
Citat
ova tvoja druga rechenica je blagorecheno .....  Smile Smile Smile Smile  kako to mislish da je neko pravoslavac ,a tek onda mozda hriscanin ?  pitaj bilo kog pravoslavnog sveshtenika shta znachi rech "pravoslavan" i videcesh koliko je besmisleno to shto tvrdish .
Citat
shta bi sveti sava rekao na tu tvoju tvrdnju da je neko prvo pravoslavan , pa tek onda hriscanin ...
После 2000 и нешто година, односно после 8 векова еволуција духовног бића Словена односно Срба је текла и променила нас у односу на то време и наравно да би и Христ и Св.Сава мање више били разочарани. Много тога је утицало, али највише буђење националне свести и јачање националног идентитета.

Ти можеш да критикујеш Православље зато што смо ми остали највернији изворном Хришћанству, али то не значи да се и ми нисмо удаљили генерално, не мислим искључиво на СПЦ.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.