Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Spomenik Draži Mihailoviću  (Pročitano 35132 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
O majko moja mila... Smile Smile Smile

Tebi ni cijeli tim psihijatara ne bi mogao pomoć

Ali nema veze.. tebi je dobro, ti živiš u svom svijetu snova... malo je zajebano kad se probudoš, ali nije bitno jer ionako ubrzo opet ideš na spavanje
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
O majko moja mila... Smile Smile Smile

Tebi ni cijeli tim psihijatara ne bi mogao pomoć

Ali nema veze.. tebi je dobro, ti živiš u svom svijetu snova... malo je zajebano kad se probudoš, ali nije bitno jer ionako ubrzo opet ideš na spavanje
Mislim, cim ne umes normalno da odgovoris odmah koristis druga sredstva koja zamenjuju odgovor tj. vredjanje. Ocigledno je da si jako glup pa jedino sto umes je da skreces sa teme kada si pobedjen i da odmah vredjas druge ucesnike.
Tebi ne samo da treba malo lecenja na psihijatriji vec ti treba malo i ucitelja kako do kraja zivota ne bi ostao glupak. Nije sramota ne znati vec ostati glup zauvek. Zato bolje uci sa ovog topica ili uopste nemoj diskutovati srpsku istoriju ako je uopste ne znas.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Ma šta ću se s tobom raspravljat.. tebi se ne može ništa dokazat.. jer svi su ili Srbi, ili su nekoć bili Srbi... nijedan narod nikad nije imao svoju državu, ili je bila preslaba ili je ovisila o drugima... nijedan narod nema junake osim Srba... svi su uvijek gubili bitke jedino su ih Srbi dobijali, pa čak i onda kad su ih gubili

Protiv takve logike se ne može. Takva logika je neoboriva, jer protiv nje ne postoje argumenti.

Takva logika ima samo jedan nedostatak - nije logična.
IP sačuvana
social share

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@winter demon
napuštanje jedinica vojske nepostojeće države koja je kapitulirala i nije neki akt veleizdaje
NDH su je bila država koju su na ovim prostorima hitler i musolini konstituirali da bude njihov vazal dakle kakva veleizdaja prema kome???
za tvoju informaciju prvi partizanski odred je formiran u hrvatskoj od hrvata i zato mi ne drobi o tome
a o hrvatskoj državi kroz povijest opet ti ponavljam ukucaj u google i čitaj i uči
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 356
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Siemens c72
@winter demon
napuštanje jedinica vojske nepostojeće države koja je kapitulirala i nije neki akt veleizdaje
NDH su je bila država koju su na ovim prostorima hitler i musolini konstituirali da bude njihov vazal dakle kakva veleizdaja prema kome???
za tvoju informaciju prvi partizanski odred je formiran u hrvatskoj od hrvata i zato mi ne drobi o tome
a o hrvatskoj državi kroz povijest opet ti ponavljam ukucaj u google i čitaj i uči
Ili ne znas ili namerno vrdas.

Oko napustanja jedinica, nisam te pitao sta je bilo posle kapitulacije vec pre. Napustanje jedinica od strane Hrvata pocelo je nekoliko dana pre nego sto je i poceo rat, a kad je i poceo pojava je postala jos masovnija. Takodje kazes nepostojece drzave (i zesce gresis), postoje dve vrste kapitulacije (kap. vojske i kap. drzave), kapitulacija drzave nikada nije potpisana, vec samo kapitulacija vojske. Iz ove perspektive mozda je bilo bolje da je potpisana potpuna kapitulacija (u praksi to bi znacilo da se vlada i kralj vracaju u zemlju s tim sto bi Kraljevina Jugoslavija kao porazena strana u tom ratu bila obavezna da ucini neke ustupke: ili teritorijalne, ili vojne, ili finansijske). U svakom slucaju drzava bi i dalje postojala, tako da tvoja teza o nekakvoj "nepostojecoj" drzavi ne stoji.

Oko NDH, lepo je sto priznajes da je bila vazalna drzava, s tim sto je i takvu drzavu neko morao da vodi. A posto rukovodstvo te drzave nije palo s Marsa vec je bilo sastavljeno od etnickih Hrvata to valjda govori da je takva drzava imala izvesnu potporu u hrvatskom narodu. Takodje moj utisak je da je vlast NDH imala podrsku vecine Hrvata (recimo dve trecine ili 66%). Sad ti mozes licitirati sa procentima, al imaj na umu koliko je ljudi u Zagrebu izaslo da doceka Nemce, imaj na umu koliko je ljudi prisustvovalo Pavelicevim govorima, pa i koliki je bio broj vojnih jedinica NDH. Samo nemoj mi pricati price kao "bili su primorani" ili nesto slicno, jer u takvu pricu mogu da poveruju samo mala deca, a ne ozbiljni ljudi.

A ovo na kraju sto kazes za partizanske jedinice, to mogu i da ti verujem. Samo ja te nisam pitao za partizanske jedinice. S pravne strane partizani nisu bili legitimna vojska. Oni su bili partijska vojska, i to partije koja je bila zabranjena u Kraljevini Jugoslaviji. Al tvoj odgovor dovoljno govori o tome da u Hrvatskoj uopste ne postoji svest da je JVO bio jedina legitimna vojska na ovim prostorima, a zasto vam je to problem ja ne znam. Ako su i Srbija i Slovenija priznale cetnicima i JVO njihova prava, i njihov doprinos antifasistickoj borbi, mogli bi ste valjda i vi.

U svakom slucaju hvala za odgovor, makar si se potrudio da napises. To sto nisi razumeo sta sam pitao, nije ni bitno. Nadam se da sam sad objasnio razliku izmedju onoga na sta sam ja mislio, i ovoga sto si ti napisao. I nemoj vise pisati o google.com i hrvatskoj istoriji. Video sam i prvi put. Ko zna mozda jednom budem i pogledao (mada tesko posto vam istorija bas nije reprezentativna). A da ponavljas vise nema svrhe, a nije ni kulturno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Idemo od kraja...

Ako naša povijest nije reprezentativna, onda bogami nije ni vaša. To je tvoje subjektivno mišljenje, i zaista ti ne može poslužit kao argument.

Hrvati su dezertirali iz jugoslavenske kraljevske vojske - da, istina, ali ne samo Hrvati, nego i Slovenci, i Srbi, i Makendoci... to je bila vojska koju niko osim ortodoksnih srpskih monarhista nije osijećao kao svoju, baš kao što nitko osim ortodoksnih srpskih monarhista nije osjećao Kraljevinu Jugoslaviju kao svoju zemlju. To je bio represivni, diktarorski i autokratski režim, a u Hrvatskoj je jako bila izražena republikanska politička opcija - ako poznaješ povijest, znaš da je tijekom 20-tih i 30-tih glavno unitrašnjepolitičko pitanje u Kraljevini Jugoslaviji bilo tzv. hrvatsko pitanje, a najpopularnija stranka u Hrvatskoj bila je HSS (odn. HRSS). Zar si zaboravio ubojstvo braće Radić u skupštini? I onda bi Hrvati trebali oružjem branit takvu državu i takav režim? Ne bih baš rekao... Činjenica da je komunistička partija u Jugoslaviji bila zabranjena dodatno dokazuje o kakvom se režimu radi. Svakako ne o demokratskom.

Partizanske jedinice stranačka vojska? Ne. Nije istina. Naravno da je bilo komunista, ali je (bar u hrvatskim partizanskim jedinicama) bilo i HSS-ovaca, politički neopredjeljenih, točnije svakog tko je odlučio borit se protiv okupatora, a ne surađivat s njima. Komunisti su krajem rata preuzeli glavnu riječ, a "čišćenje" nekomunističkih elemenata iz partizanske vojske trajalo je sve do početka 50-tih.. Ako su svi bili komunisti, čemu "čišćenje"?

NDH je imala potporu u hrvatskom narodu - u početku zato što je bila proglašena kao hrvatska država - a Hrvati su željeli svoju državu. Što je tu čudno? Nakon velikosrpskog terora i tlačenja u Kraljevini Jugoslaviji, logično da su Hrvati pozdravili pad tog režima i formiranje svoje države. Međuim, čim su govno od Pavelića i njegova ustaška gamad prodali Dalmaciju i počeli sa sustavnim progonom "rasni nečistih" i politički nepodobnih, podrška hrvatskog naroda NDH splasnula je. Teško je govorit o postocima, ali definitivno je bilo ispod 50%. Oni koji su se aktivnije protivili, otišli su u partizane, oni koji su je podržavali otišli su u ustaše, a ostatak je ostao doma - kao i u svakoj državi, velika većina stanovništva nastojala je držat se po strani...

Činjenica je da je NDH bila fašistička, zločinačka i izdajnička - ali izdajnička u prvom redu prema svom narodu!!!! To nitko neće osporit. Prihvaćanjem nacističke ideologije i metodoligije ustaški pokret izgubio je pravo nazivat se hrvatskim i ljudskim, i zauvijek sebni priskrbio samo epitet zločinačkog pokreta.

Ali, činjenica je da je i ta tvoja JVO odn. "jedina legitima vojska" surađivala je sa okupatorima - premda se isprva možda i borila protiv njih - i od okupatora primala pomoć. Time je, i de facto i de iure izgubila pravo na bilo kakav legitimitet.

Partizani su se borili protiv okupatora, i time stekli legitimitet. Vrlo jednostavno. Dokaz ti je i činjenica da su zapadni saveznici svoju pomoć prestali slat to tvojoj četničkoj bratiji i počeli aktivno pomagat partizane. I to iz jednog vrlo jednostavog razloga - jer su se borili protiv Nijemaca.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
eto ni ja ne bi bolje objasnio
valjda će mu biti dovoljno
ipak teško je zadovoljiti pripadnike "svetog stada" smislit će opet nešto
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 356
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Siemens c72
Idemo od kraja...

Ako naša povijest nije reprezentativna, onda bogami nije ni vaša. To je tvoje subjektivno mišljenje, i zaista ti ne može poslužit kao argument.

Hrvati su dezertirali iz jugoslavenske kraljevske vojske - da, istina, ali ne samo Hrvati, nego i Slovenci, i Srbi, i Makendoci... to je bila vojska koju niko osim ortodoksnih srpskih monarhista nije osijećao kao svoju, baš kao što nitko osim ortodoksnih srpskih monarhista nije osjećao Kraljevinu Jugoslaviju kao svoju zemlju. To je bio represivni, diktarorski i autokratski režim, a u Hrvatskoj je jako bila izražena republikanska politička opcija - ako poznaješ povijest, znaš da je tijekom 20-tih i 30-tih glavno unitrašnjepolitičko pitanje u Kraljevini Jugoslaviji bilo tzv. hrvatsko pitanje, a najpopularnija stranka u Hrvatskoj bila je HSS (odn. HRSS). Zar si zaboravio ubojstvo braće Radić u skupštini? I onda bi Hrvati trebali oružjem branit takvu državu i takav režim? Ne bih baš rekao... Činjenica da je komunistička partija u Jugoslaviji bila zabranjena dodatno dokazuje o kakvom se režimu radi. Svakako ne o demokratskom.

Partizanske jedinice stranačka vojska? Ne. Nije istina. Naravno da je bilo komunista, ali je (bar u hrvatskim partizanskim jedinicama) bilo i HSS-ovaca, politički neopredjeljenih, točnije svakog tko je odlučio borit se protiv okupatora, a ne surađivat s njima. Komunisti su krajem rata preuzeli glavnu riječ, a "čišćenje" nekomunističkih elemenata iz partizanske vojske trajalo je sve do početka 50-tih.. Ako su svi bili komunisti, čemu "čišćenje"?

NDH je imala potporu u hrvatskom narodu - u početku zato što je bila proglašena kao hrvatska država - a Hrvati su željeli svoju državu. Što je tu čudno? Nakon velikosrpskog terora i tlačenja u Kraljevini Jugoslaviji, logično da su Hrvati pozdravili pad tog režima i formiranje svoje države. Međuim, čim su govno od Pavelića i njegova ustaška gamad prodali Dalmaciju i počeli sa sustavnim progonom "rasni nečistih" i politički nepodobnih, podrška hrvatskog naroda NDH splasnula je. Teško je govorit o postocima, ali definitivno je bilo ispod 50%. Oni koji su se aktivnije protivili, otišli su u partizane, oni koji su je podržavali otišli su u ustaše, a ostatak je ostao doma - kao i u svakoj državi, velika većina stanovništva nastojala je držat se po strani...

Činjenica je da je NDH bila fašistička, zločinačka i izdajnička - ali izdajnička u prvom redu prema svom narodu!!!! To nitko neće osporit. Prihvaćanjem nacističke ideologije i metodoligije ustaški pokret izgubio je pravo nazivat se hrvatskim i ljudskim, i zauvijek sebni priskrbio samo epitet zločinačkog pokreta.

Ali, činjenica je da je i ta tvoja JVO odn. "jedina legitima vojska" surađivala je sa okupatorima - premda se isprva možda i borila protiv njih - i od okupatora primala pomoć. Time je, i de facto i de iure izgubila pravo na bilo kakav legitimitet.

Partizani su se borili protiv okupatora, i time stekli legitimitet. Vrlo jednostavno. Dokaz ti je i činjenica da su zapadni saveznici svoju pomoć prestali slat to tvojoj četničkoj bratiji i počeli aktivno pomagat partizane. I to iz jednog vrlo jednostavog razloga - jer su se borili protiv Nijemaca.
Ok! Ovakav odgovor je zaista utemeljeniji i objektivniji. Mada se u nekim stvarima nikad necu sloziti (na primer ovo sto kazes da je Kraljevina Jugoslavija bila veliko-srpska tvorevina i slicno, upravo su Srbi i stvorili naucnu tezu o ujedninjenju jugoslovenskih naroda, procitaj na primer Cvijica i "Antropogeografski problemi balkanskog poluostrva", upravo zbog takvih ideja nismo ni stvorili veliku Srbiju onda kada smo mogli posle prvog svetskog rata).

Ima nesto u cemu se izgleda slazemo a to je da su crveni zajebali i vas i nas (nas doduse malo vise). Ako ste se vec borili protiv nedemokratskog poretka, kako onda prihvatiste komuniste koji su bili najnedemokratskiji poredak na svetu. Nisu oni slucajno bili zabranjeni. Na kraju krajeva jedino su oni bili zabranjeni, sve ostale partije su normalno funkcionisale.

Ovo sto kazes da Hrvati nisu mogli braniti poredak kakav je bio u Kraljevini Jugoslaviji, meni je neshvatljivo, pa zar vam je bilo bolje pre stvaranja Jugoslavije (dok ste bili pod Austro-Ugarskom). Bolje je imati bilo kakvu drzavu nego nikakvu. Na kraju krajeva svi hrvatski vojnici u redovima vojske kraljevine Jugoslavije su polozili zakletvu (ili mozda gresim). Ni meni se sad ne svidja sto je Srbija republika a ne kraljevina, al sta sad, to je moja drzava i druge nemam. Ako bi covek krenuo tako da cepidlaci: te ne svidja mi se ustav, te ne svidja mi se vlada, te ovo te ono,... to vodi samo haosu.

Za saradnju JVO i okupatora nemam komentar. Pa to je jos jedna u nizu lazi koju su crveni poturili posle rata (a 100 puta ponovljena laz ocigledno postaje istina). JVO je imao saradnju jedino sa vladom nacionalnog spasa Milana Nedica (a i ta saradnja je bila minimalna i tek pred kraj rata), a nikako ne sa Nemcima.

Komunisti nisu stekli legitimitet boreci se protiv okupatora vec zahvaljujuci licnim interesima Staljina i Cercila. Nazalost Ruzvelt se tu nije puno zanimao, a De Gola niko nikad nije ni pitao. Ne znam dal znas da posle rata De Gol nikada nije hteo da dodje u Jugoslaviju (upravo zbog toga sto su saveznici na kraju priznali partizane a ne cetnike).

I jos jednom hvala za odgovor. Hvala bogu da vidim i nesto objektivnije, a ne samo po sistemu "moj je veci" i slicno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
nije nam bilo bolje
najboljeje je u svojoj državi (kao sada)
a kojim smo sve državama polagali zakletvu pa se one raspale da ti ne pričam a svaki put kad bi položili zakletvu obilo bi nam se o glavu, sve su one bile najmanje hrvatske države sve osim ove sada i nju čuvamo, njom se ponosimo njoj se kunemo i samo je bog i sveta crkva katolička iznad nje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 390
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
За Алберта Ајнштајна, међуосталом, важи да је рекао да су једине две бесконачне ствари васиона и људска глупост. Чуди ме само ако ту није додао и лаж.

Citat
uostalom da smo mi bilo šta protupravno napravili da li bi nas međunarodna zajednica priznala??
SmileОвај коментар уморног је за медаљу. 

Citat
"Avnojevske" granice (kako ih ti nazivaš) su one granice koje je Badinterova komisija prihvatila kao granice novih država koje su nastale raspadom SFRJ. Kao što vjerovatno znaš, ta komisija sastavljena od stručnjaka za međunarodno pravo na čelu sa francuskih profesorom prava i ustavnim sucem Badinterom zaključila je da su republike-članice SFRJ istupanjem iz SFRJ postale subjekti međunarodnog prava – dakle, neovisne države – i to u granicama koje su republike-članice SFRJ imale dok su bile u sastavu SFRJ - ukratko nove države zadržavaju iste granice. Dakle, te «avnojevske» granice dobila je Hrvatska ali isto tako i Srbija, Makedonija, BiH, Slovenija i Crna Gora.

Бадинтерова комисија није била састављена као арбитража, већ као КОНСУЛТАТИВНО тијело, што значи да њене одлуке нису биле обавезне. Да не говорим даље које је принципе та "комисија" осакатила, у ком обиму се натугала међународном праву. То је већ стручнија тема...
Даље, иако државе и дан данас теже да буду признате, признање од стране друге државе има деклараторан (а не конститутиван) карактер. , хоћу рећи међународноправно признање не значи ништа. Нпр. вашу геноцидну НДХ признали су нацистичка њемачка, фашистичка Италија, сигурно и Франкова Шпанија, дакле у то вријеме више од пола Европе, а међународно правно(не по Хитлеровом и Павелићевом праву гасне коморе и ножа) НДХ је била сателит, дакле не држава већ евентуално једино злочиначка организација.

Citat
ijedan narod nikad nije imao svoju državu, ili je bila preslaba ili je ovisila o drugima... nijedan narod nema junake osim Srba... svi su uvijek gubili bitke jedino su ih Srbi dobijali, pa čak i onda kad su ih gubili

Не треба се хвалити. Ћустендил, Плочник, Гази Местан, Марица(тежак пораз), битке за вријеме Деспотовине(нпр. српски коњаници код Ангоре нешто пре Деспотовине), да прескочимо мање спектакуларне али не мање значајне битке за вријеме ропства , Мишар, Цер, Колубара, Кајмакчалан, ...  Али зато сам сигуран да се у турској историографији убише око описивања битке код Крбавског поља(и ту су Срби Крајишници чинили пола угарске војске(данас је зову Хрватска)). Наведи ми је још неку битку Хрвата, осим клања спрске дјеце и силовања жена по логора, убијања маљевима и жицом свега српског... јер то нису битке.

Нико није тврдио да Хрвати немају јунаке. Имају их као и сваки други народ. Нпр. Јаница Костелић.

Citat
Разликуј окупирану и непостојећу државу.

Citat
za tvoju informaciju prvi partizanski odred je formiran u hrvatskoj od hrvata
Ово мора да ти је шапнуо Стип Месић... Smile

Citat
Ako naša povijest nije reprezentativna..
Да је историја НДХ репрезентативна, дефинитивно јесте.

Citat

Ја сам чуо да су и Ирачани иступали из војске. Пошто је и њих Краљевина угњетавала.
Мислим ово је страна тактика Хрвата, лупе на једну гомилу милион лажи па мајчин сине ајде разабери ко пије ко плаћа.
Вјероватно је Краљ Александар молио Хрвате да уђу у државу, пошто су они тад имали право нешто да захтјевају, обзиром да су били на побједничкој страни(убијајући Србе и тад, као и сад, најжешће у Мачви). 

Citat
bar u hrvatskim partizanskim jedinicama
Ова је за оскара.

Citat
NDH je imala potporu u hrvatskom narodu - u početku zato što je bila proglašena kao hrvatska država - a Hrvati su željeli svoju državu. Što je tu čudno? Nakon velikosrpskog terora i tlačenja u Kraljevini Jugoslaviji Smile, logično da su Hrvati pozdravili pad tog režima i formiranje svoje države. Međuim, čim su govno od Pavelića i njegova ustaška gamad prodali Dalmaciju i počeli sa sustavnim progonom "rasni nečistih" i politički nepodobnih, podrška hrvatskog naroda NDH splasnula je. Teško je govorit o postocima, ali definitivno je bilo ispod 50%водио Батикан евиденцију Smile. Oni koji su se aktivnije protivili(читај они Срби које усташе нису побили, нпр. на Козари, мада тамо тешко да је ко претекао), otišli su u partizane, oni koji su je podržavali otišli su u ustaše, a ostatak je ostao doma (а чувари по конц. логорима били су Мохиканци, они што су отишли на источно фронт Лилипутанци, а СС дивизје и домобрани(читај усташе са надимком) су били вјероватно Срби) - kao i u svakoj državi, velika većina stanovništva nastojala je držat se po strani(тад се добијао стан Срба за ситне паре)...

Činjenica je da je NDH bila fašistička, zločinačka i izdajnička - ali izdajnička u prvom redu prema svom narodu!!!! To nitko neće osporit. Prihvaćanjem nacističke ideologije i metodoligije ustaški pokret izgubio je pravo nazivat se hrvatskim i ljudskim(ма грешиш, била је то поновна ренесанса), i zauvijek sebni priskrbio samo epitet zločinačkog pokreta.

Ali, činjenica je da je i ta tvoja JVO odn. "jedina legitima vojska" surađivala je sa okupatorima ( неким људима не можеш доказати, погледај претходне постове) - premda se isprva možda i borila protiv njih - i od okupatora primala pomoć. Time je, i de facto i de iure izgubila pravo na bilo kakav legitimitet.

Partizani su se borili protiv okupatora, i time stekli legitimitet. Vrlo jednostavno. Dokaz ti je i činjenica da su zapadni saveznici svoju pomoć prestali slat to tvojoj četničkoj bratiji i počeli aktivno pomagat partizane. I to iz jednog vrlo jednostavog razloga - jer su se borili protiv Nijemaca.( преварио си се, партизане је помагао чаробњак из Оза)

SmileЕ сад ми се већ мозак уморио.
IP sačuvana
social share
Уосталом сматрам да Република Српска има право на референдум и да ће искористити то право и припојити се Србији!

Сачувај ме Боже куге и Хрвата! - натпис у једној немачкој цркви
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.